KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ECOKOTI 


Ekologisuus toimii yhä painavampana syynä valinnoissa niin kosmetiikan, vaatteiden kuin muidenkin kodin käyttötuotteiden suhteen. Yhä useampi haluaa suosia kestäviä, vastuullisesti valmistettuja tuotteita ympäristöä kunnioittaen. Itsekin tulin tammikuussa ostaneeksi uuteen kotiini uudet leikkuulaudat, jotka on tehty suosiotaan kasvattavasta puukomposiitista. Näinkin pienillä valinnoilla voi ottaa askelia parempaan suuntaan ympäristön huomioimisessa.

Nykypäivänä ekologinen ja luonnollisempi valinta ei olekaan tyytymistä "heikompaan" tai vähemmän tehokkaaseen tuotteeseen, vaikka itsekin vielä muutamia vuosia ajattelin niin esimerkiksi luonnonkosmetiikan kohdalla. Sen jälkeen olen saanut yllättyä kerta toisensa jälkeen, miten luonnonmukaisempi on osoittautunut jopa teholtaan paremmaksi, sen lisäksi, että se on myös ympäristön huomioiden paljon parempi valinta. Toki tämäkään ei ole automaatio kaikkien tuotteiden kohdalla, sillä jokaiseen kategoriaan mahtuu toimivampia ja vähemmän toimivampia tuotteita. 


Koti puhtaaksi myrkyttömillä ja ekologisilla pesuaineilla


Vaikka olen suosinut luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa jo vuosia ja käytän paljon luomuraaka-aineita myös ruuanlaitossa, kodinsiivous on ollut vähän niin ja näin. Blogissa on toki nähty aiemminkin luonnonmukaisempia ja ekologisia siivoustuotteita, mutta myönnettävä on, että käyttö on ollut osaltani hyvin jaksottaista. Kaupassa käydessä on helppo tarttua perinteisiin siivousaineisiin miettimättä päätöstä sen enempää. Vuodenvaihteen muutto ja altistuminen lukuisille myrkkyjä pursuaville pesuaineille uutta ja vanhaa kotia puunatessa kuitenkin pisti taas miettimään: miksi? Miksi pesen kotini näillä myrkkyseoksilla, kun tarjolla olisi oikeasti jotain turvallisempaa?


Ecokoti-tuoteperheen pyykkipulveri ja pyykkietikka - pyykinpesua luontoa säästäen


Monella on varmasti pyykinpesun suhteen ykköstoiveena se, että tulee varmasti puhdasta. Toki tämä toive ulottuu varmasti myös kodin pintojen puhdistukseen, mutta etenkin pyykkiin! Se kun voi olla usein todella likaista, riippuen tahroista ja pinttymistä. Oma kärsivällisyyteni ei riittäisi siihen, että pesisin vaatteet pesuaineella, jonka pesuteho ei olisi priimaa. Siksi kai niin pitkään luonnollisia pesuaineita välttelinkin. Eiväthän ne voi olla yhtä tehokkaita, kun ne ovat niin hellävaraisia ja luonnonmukaisia? No, voivat

Iloinen fakta on nimittäin se, että kun vaihtaa pyykinpesuaineensa luonnolliseen, ei oikeasti tarvitse luopua mistään. Päinvastoin; se tekee ihon ja ympäristönkin tyytyväiseksi! Yllättävän moni suomalainen kokee kutinaa vastapestyistä puhtaista vaatteista, mutta ei silti osaa välttämättä heti ensimmäisenä yhdistää sitä pesuaineeseen. Kuitenkin usein syynä saattaa olla nimenomaan pyykinpesuaine ja sen sisältämät synteettiset kemikaalit, jotka aiheuttavat kutiavaa ihottumaa. Ongelma poistuu, kun pesuaine on iho- ja ympäristöystävällisempää. Sitä kotimaiset Ecokoti-tuoteperheen pyykinepesuaineet onneksi ovat!Piparminttua ja metsän kutsua - Ecokoti Pyykkietikka sisältää vain luonnon omia aineosia 


Ecokoti-tuotevalikoimaan kuuluvat pyykkipulveri ja pyykkietikka. Molempia on saatavana raikkaan piparmintun, pehmeän laventelin ja virkistävän sitruunaruohon tuoksuisina. Joukosta löytyy myös Metsän Kutsu, joka tuo puhtaaseen pyykkiin hentoisesti kutsuvan metsäisen vivahteen. 

Oma suosikkini on jo pitkään ollut pyykinpesussa Piparminttu, jonka tuoksua rakastan, mutta koska olen blogissa niin pitkään toitottanut sitä, mitä kaikkea aidon metsän tuoksu hyvinvointiin antaa, olen nyt huomannut myös "Metsän Kutsuvan". Kyseinen tuote onkin noussut Ecokoti-tuotemerkin suosituimpien pyykinpesuaineiden joukkoon, eikä ihme! Tuotteen valmistuksessa on käytetty tuoreita havuja, jonka avulla on saatu juuri se hentoinen metsän vivahde, jonka tuoksua minäkin mielelläni puhtaassa pyykissä nuuhkuttelen.

Ecokoti Pyykkietikka onkin erinomainen vaihtoehto kemiallisille huuhteluaineille, sillä sen lisäksi, että se on kotimainen ja ympäristöystävällinen, sisältää se vain luonnon omia aineosia. Siten se on myös biohajoava ja ekologinen valinta pyykinpesuun! Pyykkietikan etuja on myös se, että se auttaa poistamaan tehokkaasti hankaliakin tahroja, kuten kellastumia, tai hävittämään vahvempia hajuja, kuten savun, homeen tai hien hajuja. Pullon suulta tuoksuvaa tymäkkää etikan hajua ei siis kannata säikähtää, sillä puhdas pyykki tuoksuu aivan eriltä, mitä etikka pullossa. Raaka-aineena käytetään aitoa Rajamäen väkiviinietikkaa sekä vain 100% eteerisiä öljyjä.

Tuleeko luonnollisella pyykinpesuaineella oikeasti puhdasta?


Ymmärrän sen, että moni, joka on tottuneesti vuosia pessyt tavallisilla pyykinpesuaineilla, epäröi siinä, tuleeko luonnollisella pyykinpesuaineella oikeasti puhdasta. Itsekin epäilin aikoinaan samaa, mutta huoli oli täysin turha! Ecokoti Pyykkipulverilla saa pyykistä täysin puhdasta! Ihoa ei siis tarvitse turhaan altistaa rajuille, teollisesti tuotetuille kemikaaleille, vaan tässäkin tapauksessa on mahdollista valita parempi vaihtoehto.

Ecokoti Pyykkipulverissa on myös se loistava puoli, että se ei sisällä zeoliittia tai rasvaisia saippuoita, joten se ei keräänny pesuainelokeroon eikä koneen putkistoihin. Hajusteeton pyykkipulveri ei myöskään herkistä tuoksuherkkiä, sillä se ei sisällä eteerisiä öljyjä. Itse olen tykännyt käyttää hajusteetonta pyykkipulveria juuri Piparminttu- tai Metsän Kutsu -pyykkietikan parina. Kauniin lasipurkin mukana tulee kätevä mittalusikka ja se on helppo täydentää tilaamalla täyttöpakkaus! Kun siis haluat tehdä ihosi ja ympäristösi huomioivan valinnan, Ecokoti-pyykinpesutuotteet löydät täältä

Ecokoti-tuoteperheestä löytyy myös Yleispesuaineet, jotka ovat yhtä lailla luonnollisia ja ekologisia valintoja kodinsiivoukseen. Siivoussuihkeista voi valita joko Laimean tai Vahvan vaihtoehdon, mutta oman kokemuksen perusteella uskallan sanoa, että myös Laimealla tulee puhdasta! Väkiviinietikka on tehokas kodin yleispuhdistaja ja sitruunan sisältämä sitruunahappo toimii luonnonmukaisena kalkinpoistajana. Näillä kotimaisilla suihkeilla luonnistuu siis kätevästi niin keittiön kuin kylpyhuoneenkin puhdistus ilman synteettisiä kemikaaleja.
Kotimainen, luonnonmukainen ja hajusteeton konetiskitabletti


Vielä pari kuukautta sitten en olisi voinut kuvitellakaan kirjoittavani yllä olevaa otsikkoa. Ettäkö ihan luonnonmukainen konetiskiainetabletti, joka pesisi astiat täysin puhtaaksi ilman minkäänlaisia synteettisiä kemikaaleja? Olen tottunut käyttämään marketin tujuja 2in1 -tabletteja, joissa piisaa niin paljon tehoa, etten olisi uskonut saman lopputuloksen olevan luonnollisesti edes mahdollista - en ainakaan tablettimuodossa! Varkaudessa valmistetut Ecokoti-astianpesukonetabletit kuitenkin osoittivat luuloni vääriksi - ja vielä suloisilla sydämenmuotoisilla tableteillaan.

Jännitin niin suuresti sitä ensimmäistä pesua, kun näitä ensi kertaa testasin. Olisipa pitänyt olla jonkun kuvaamassa reaktioni, kun avasin astianpesukoneen luukun ensipesun jälkeen. Kääntelin laseja pitkään ja hartaasti, enkä oikein voinut uskoa, että sydämenmuotoisilla konetiskitableteilla todella tuli niin puhdasta. Huuhtelukirkasteella oli varmasti osansa pesutuloksen kirkkaudessa, mutta silti olin iloisesti yllättynyt sillä tunnustan, että olen muutama vuosi sitten kokeillut erään ulkomaisen brändin luonnollisia astianpesukonetabletteja (ei tosin sydämenmuotoisia) ja niiden pesutulokseen en ollut tyytyväinen. Kärsivällisyyteni riitti tasan kahteen pesukertaan, kunnes luovuin niiden käytöstä. Ecokoti-sydäntabletit kuitenkin vakuuttivat. 

Jos oikeasti haluaa pesutuloksesta kirkkaan, huuhtelukirkasteen käyttö on välttämätöntä, sillä niin suloisia kun sydäntabletit ovatkin, ne eivät ole all-in-one-tabletteja. Kun siis varmistat sen, että astianpesukoneeseen on annosteltu tarpeeksi kirkastetta, myös pesutulos miellyttää. 500ml huuhtelukirkastepullo on yllättävän edullinen ja siitä riittää pitkään. 
Kevyt esipesu ennen astioiden koneeseen latomista on myös suotavaa, sillä muuten kuppeihin saattaa jäädä huulipunajäljet (been there, done that) tai lautasiin muu pitkään pinttynyt ruoka. 

Näillä kotimaisilla konetiskitableteilla saa siis nauttia puhtaista astioista ilman pelkoa synteettisistä kemikaalijäämistä tai astianpesukoneesta tulvivista tymäköistä tuoksuista! Tableteista löytyy myös edullinen tutustumispakkaus, jolla saa puhtaat astiat vain 4,90 eurolla. 

Amerikkalaiseen "älä pistä kissaa mikroon" -tapaan  huomautettakoon kuitenkin, että tässäkään tapauksessa "myrkytön" ei tarkoita sitä, että tabletteja voisi syödä. Myrkyttömyys kuvastaa sitä, että Ecokoti-tuotteet eivät sisällä mitään teollisesti valmistettuja (=synteettisiä) kemikaaleja, vaan ainoastaan luonnon omia kemikaaleja / aineosia.


Ecokoti-tuotteet ovat cruelty-free ja niille on myönnetty Avainlippu- sekä Zero Waste Finland -merkit. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin Varkaudessa kotimaisen perheyrityksen toimesta, jonka sydäntä lämmittävän tarinan voit lukea täältä. Ecokoti on lyhyessä ajassa saavuttanut tuotteillaan runsaan käyttäjäkunnan ja monipuolisen valikoiman ja he pyrkivät myös jatkossa laajentamaan ihastuttavaa tuoteperhettään uusilla tuoksuilla, mutta pysytellen silti visusti arvojensa mukaisella tiellä: luonnollista, kotimaista, ympäristöystävällistä ja mahdollisimman myrkytöntä. 

Tutustu tuotteisiin Ecokodin omilla nettisivuilla, josta löydät myös jälleenmyyjät!


Joko te olette vaihtaneet kodinsiivouksessa tai pyykinpesussa luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin? 
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!