KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - CHOCOSOMNIA 


Elämässä koetaan monenlaisia tunteita. Ihastutaan, tykästytään, rakastutaan. Toiset ihastumisen tunteet lopulta haalenevat, kun taas toisista tykästymisistä tulee pysyviä. Ehkä ne muuttuvat rakastumisen kautta rakkaudeksi, joka vain vahvistuu ajan myötä. Silloin mikään ei voi enää syrjäyttää sitä. 


Monilla meistä on vahva rakkaussuhde suklaaseen. Jopa niin vahva, että useissa artikkeleissa on tituleerattu suomalaisia suklaakansaksi. Ei siis ihme, että Fazerin Sininen on valittu Suomen arvostetuimmaksi brändiksi monena vuonna putkeen. Mutta tarvitseeko suklaanautintojen aina olla "mmmmm, Marabou" tai perinteistä Fazerin Sinistä? Kuinka moni suklaansyöjä on uskaltautunut poikkeamaan reitiltä ja kokeilemaan vähemmän tunnettujen brändien maukkaita aarteita?

ChocoSomnia - kotimaista artesaanisuklaata ja uniikkeja makuelämyksiä


Löysin viime vuoden puolella kotimaisen brändin, joka osoittautui todelliseksi suklaa-aarteeksi. Oulusta löytyy nimittäin ChocoSomnian suklaatehdas, jossa valmistetaan intohimoisesti kotimaista artesaanisuklaata ja varsin uniikkeja, mutta tarkkaan harkittuja makuelämyksiä, jotka vievät suklaansyömisen ihan uudelle tasolle! 
ChocoSomnia on yksi onnistunut esimerkki siitä, mihin omien unelmien tavoitteleminen voi parhaassa tapauksessa viedä: unelma-ammattiin. Nykyisin suklaamestarina toimiva Riikka Ojanen toimi aiemmin suuhygienistinä, mutta päätyi äitiyslomalla suoritetun yrittäjän ammattitutkinnon jälkeen lopulta yrittäjäksi suklaan pariin, jota kohtaan hän oli aina tuntenut vahvaa intohimoa ja mielenkiintoa. Kaukaiset sukujuuret Belgian kuuluisalle suklaanvalmistusalueelle vahvistivat entisestään päätöstä uudesta alasta, siitä, missä päivät täyttyisivät suklaan tekemisestä ja uusien makujen luomisesta. Riikka haki koulutusta Belgiasta saakka ja otti kotimaan kollegoilta opit talteen. ChocoSomnia oli syntynyt. 


Suklaajoogaa, suklaameditaatiota ja suklaatasting-tilaisuuksia - myös etänä! 


Nykyään ChocoSomniaa luotsaa myös yhtenä omistajista toimiva Jenna Antinmaa, jolla on entuudestaan vahva pohja yritystapahtumien järjestämisestä. ChocoSomnian kautta pääseekin kokemaan suklaaelämyksiä myös suklaatyöpajojen, suklaatasting-tilaisuuksien, suklaajoogan ja jopa suklaameditaation muodossa! Vaikka nämä tilaisuudet järjestetään pääasiassa Oulussa ja lähiseudulla, on etäsuklaatasting mahdollisuus toteuttaa missäpäin Suomea tahansa, kunhan toimiva nettiyhteys löytyy. Tastingissa matkaoppaana toimii suklaamestari Riikka, joka kertoo matkan varrella hauskoja tarinoita suklaan historiasta, joiden lomassa maistellaan 12 täysin erilaista käsintehtyä suklaata, jotka tekevät tastingista todellisen elämyksen!
Kinuski-krokantteja, salmiakkihippuja ja vaahtokarkkeja - suklaata joka makuun


Minttusuklaa ja Maitosuklaa-merisuola ovat varmasti monelle suklaan rakastajista jo entuudestaan tuttuja makuja, mutta mitäs sanotte Valkosuklaa sitruuna-salmiakista tai Maitosuklaa-rocky roadista? Näistä kahdesta on tullut nimittäin itselleni aivan uusia suosikkeja! Haluaisin sanoa, että olen hienostuneesti maistellut ChocoSomnian upeita suklaita pala kerrallaan nauttien, mutta todellisuudessa etenkin vaahtokarkeilla, fudgella ja tummasuklaa-raidoilla koristeltu Rocky road-levy katosi ikävä kyllä suklaan huumassa aika nopeasti suuhuni. 

Toiseksi suosikikseni nousi ChocoSomnian Valkosuklaa sitruuna-salmiakki, josta löytyy aitoa sitruunaa ja salmiakkihippuja. Rakastan sitä, että makuyhdistelmiin on tuotu jotain omaa ja erilaista! Se on syy, minkä vuoksi haluan tuoda kotimaisia innovatiivisia brändejä esille. ChocoSomnia on ehdottomasti sellainen. 

Itselleni suklaa on aina kuulunut osaksi elämän iloja (ja myönnettäköön, että myös suruja). On aina yhtä ihanaa asettua sohvalle, tarttua hyvään kirjaan tai laittaa Netflix pyörimään ja antaa ajatusten kulkeutua täysin muualle suklaata mutustellen. Suklaa sopii monenlaisiin hetkiin, mutta parhaimmalta se maistuu kuitenkin ilon ja onnen hetkinä. Koska onhan se totta, että kaikesta huolimatta elämä on aika ihanaa - varsinkin suklaata syödessä! 


ChocoSomnian suklaamyymälän löydät Oulusta osoitteesta Isokatu 28.


Alennuskoodi suklaaostoksiin


ChocoSomnian Suklaashop löytyy tottakai myös netistä, josta voit tilata suklaata kotiin tai vaikka ilahduttaa ystävää tulevana Ystävänpäivänä! Koodilla MIA10 saat 10% alennuksen ostoksistasi tämän viikon ajan eli 8.2.-14.2.2021. Suosittelen lämpimästi tarttumaan tarjoukseen, jos tunnet rakkautta suklaata kohtaan, kuten allekirjoittanut.

(Koodin käyttö ei hyödytä bloggaajaa.)Oletko sinä suklaansyöjä? Onko ChocoSomnia jo tuttu?

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!