KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - IHOKESKUS 


Kasvovesi. Tuo ruhtinaallinen tuote, jonka kannattajat vannovat ihonhoidossa sen nimeen hetkeäkään epäröimättä. Sitten on heitä, jotka edelleen miettivät, onko kasvoveden käyttö turhaa. Saahan iho kosteutusta ja hoitavuutta voiteista ja seerumeistakin, miksi siis satsata vielä erikseen kasvoveteen? Mitä sellaista se pystyy ihonhoitoon antamaan, mihin muut purkit eivät pysty? 


Miksi kasvovettä kannattaa käyttää ihonhoidossa?


Kun vielä joitain vuosia sitten tein päivittäin töitä kauneusalalla ihonhoidon ja meikkaamisen parissa, kohtasin monenlaisia ihmisiä ja ihoja. Joukossa oli myös heitä, jotka eivät olleet koskaan käyttäneet kasvovettä, eivätkä ymmärtäneet sen ideaa ihonhoidossa. Samaan aikaan he kuitenkin nimesivät ihossa ongelmikseen ainaisen punoituksen, kuivuuden, kireyden tai ihon hilseilyn. Joku saattoi kärsiä aikuisiälläkin jatkuvista epäpuhtauksista ja ihon rasvoittumisesta, joka ei ottanut heltyäkseen, vaikka ihoa kuori säännöllisesti ja puhdisti laadukkaalla puhdistustuotteella. Kun kysyin kasvovedestä, sitä ei ihonhoitorutiineihin kuulunut. Kyseltiin enemmän sopivan voiteen tai puhdistustuotteen perään. "En minä kasvovedellä tee mitään", oli monen vastaus. 

Opettelin jo tuohon aikaan lyhyesti tiivistämään sen, mitä kasvovesi ihonhoitoon tuo. Sillä nimittäin saa ihonhoidossa aikaan paljon - jopa niin paljon, että moni kasvoveden epäröiden ostanut laittoi jälkikäteen palautetta, että ihon kunto oli muuttunut merkittävästi parempaan suuntaan sen jälkeen, kun kasvovesi oli otettu käyttöön. Sen jälkeen sitä ei osannut enää olla ilman. Tähän joukkoon kuuluu myös äitini, joka vielä muutamia vuosia sitten hoki minulle jatkuvasti, ettei "tarvitse" kasvovettä. Nyt hän valittaa heti kiristelevästä tunteesta iholla, jos kasvovesi on ollut loppu parikin päivää, eikä siksi enää osaa olla sitä ilman.
Kasvovesi antaa lisäkosteutta ja tehostaa muiden tuotteiden vaikutusta


Siinä missä ennen kasvoveden toitotettiin olevan lähinnä ihonpuhdistuksen viimeistelijä, on se tänä päivänä paljon muutakin. Vaikka iholla ei olisi meikkiä ja se tulisi täysin puhtaaksi pelkällä puhdistustuotteella (tai kaksoispuhdistuksella), on kasvovedestä silti suuri hyöty. Kasvoveden avulla iho saa kaiken irti myös seerumeista ja voiteista. Sillä kun ihon pinta on ensin kosteutettu kasvovedellä, pystyy iho hyödyntämään seerumien ja voiteiden aktiiviaineet otollisemmin. Näin kalliskaan seerumi tehoaineineen ei mene hukkaan. Yhtä lailla voiteesta saa parhaan tehon, kun kasvovettä on käytetty ensin ja iho on varmasti valmis vastaanottamaan aktiiviaineita. 

Nykyään myös kasvovedet ovat jo itsessään todella hoitavia tuotteita, kun niitä on terästetty lukuisilla aktiiviaineilla. Monet kasvovedet ovat jopa niin hoitavia, että ne ovat saaneet nimityksen "hoitovesi", jonka voi rinnastaa lähes seerumin tasolle. Hoitovettä käyttäessä ei välttämättä tarvitsekaan enää seerumia kaveriksi (joka on muutenkin ihonhoidossa niin sanotusti "vapaaehtoinen" lisä). Ei siis ihme, että ihon kunto saattaa kokea jopa mullistavan muutoksen kasvoveden käyttöönoton jälkeen!

Kasvoveden tuoma lisäarvo on ihonhoidossa jotain sellaista, mitä on jopa vaikea sanoin selittää. Itse kerroin välillä asiakkailleni tarinaa, etten luopuisi kasvoveden käytöstä mistään rahasummasta. Perään kuitenkin naureskelin, ettei kukaan ole tullut vielä miljoonaa euroa tarjoamaan. Jos kuitenkin vakavia ollaan, en tiedä olisinko kuuna päivänä valmis luopumaan kasvovedestä. Se on ollut ihonhoidossani alusta lähtien peruspilari ja sen tärkeys korostuu päivä päivältä, mitä enemmän iho ikääntyy - toisin sanoen menettää kosteutta ja kimmoisuuttaan. Väitän, että ilman kasvovettä iho myös rypistyy ja ärtyy helpommin, jolloin ikääntymisen merkit näkyvät siinä nopeammin.


Miten löytää omalle iholle sopiva kasvovesi?


Moni tuskailee suuren kasvovesisaattuen edessä, mikä omalle iholle olisi se sopivin valinta. Tarjontaa on nimittäin valtavasti ja jokaikisen kasvoveden kuvaukseen kuuluu "kosteuttava" johonkin väliin. Mistä tietää mikä omalle iholle sopii parhaiten? Ja tulisiko kasvovettäkin vaihdella välillä, kuten vaikkapa voidetta, joka päivitetään monesti tuhdimpaan talvipakkasilla?
Kuivan, kosteutta kaipaavan ja ikääntyvän ihon valinnat


Kuten tuli aiemmin todettua, ikääntyessään iho menettää jatkuvasti kosteutta. Siksi ikääntyvä iho kaipaakin ensisijaisesti erittäin kosteuttavaa kasvovettä. Perinteinen kosteuttava kasvovesi on parempi kuin ei kasvovettä ollenkaan, mutta parhaiten ikääntyvä iho hyötyy anti-age-aineosia sisältävästä kasvovedestä, jossa on myös hoitavia ominaisuuksia ja otettu ihon ikääntyminen huomioon. Parikymppiselle suosittelisin siis eri kasvovettä kuin vaikkapa 50+ aikuiselle naiselle. 

Kokeile näitä anti-age-iholle sopivia kasvovesiä: 

 • EkoPharma Tyrni Anti-Age kasvovesi - kotimaisen EkoPharman Tyrni kasvovesi on edullinen ja laadukas valinta luonnonkosmetiikan kasvovedeksi, joka kosteuttaa ja ravitsee tuntuvasti juuri ikääntyvää ihoa. Se sisältää tyrnin lehti- ja marjauutteita, jotka pursuavat antioksidantteja, polyfenoleita, vitamiineja ja kivennäisaineita - kaikkea sitä siis, mistä iho saa uutta elinvoimaa! Veden sijasta pohjana toimii tyrni, ja kasvovedessä on myös mm. C-vitamiinia, joka tunnetaan kirkastavista vaikutuksistaan. Pumppupullossa oleva täyteläisempi koostumus on helppo pumpata kämmenelle ja taputella siitä iholle. Tuoksuna on raikas ja luonnollinen tyrnimarja.
 • BTB13 ProAge Vitalizing Toner kasvovesi - kotimaisen BTB13-sarjan kasvovesi pohjautuu tunnetusti hyvää tekevään Aloe Veraan ja syväkosteuttaa ihoa myös hyaluronihapon ja glyseriinin voimin. Allantoiini rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa, samalla kun hoitava kokonaisuus patentoidun BTB13-yhdisteen kanssa lisää ihon kimmoisuutta. Tätä kasvovettä voi kerrostaa iholle useamman kerroksen ja sen vaikutuksen taatusti huomaa ihossa. Tässä on myös aivan ihanan hentoinen marjais-kukkainen tuoksu - rakastuin tähän täysin!

  (HUOM! Vaaleanpunaiset linkit johtavat suoraan Ihokeskuksen verkkokauppaan. Linkkien kautta tehdyt ostot eivät hyödytä bloggaajaa.)
Kaikille ihotyypeille sopivat varmat valinnat - myös nuorelle iholle


Normaalille ja pääsääntöisesti hyvinvoivalle iholle kasvoveden valinta on kaikkein helpointa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö normaalille iholle kasvovedestä olisi lainkaan hyötyä, sekään ei säästy ikääntymiseltä ja kaunis iho vaatii yhtä lailla ylläpitoa. Ihokeskuksen Mirjan sanoja lainaten: "Normaalikin iho hyötyy hyvistä raaka-aineista, jotka antavat iholle paljon kosteutta ja rauhoittavat ihoa". 

Valitse näistä kaikille ihotyypeille sopivista kasvovesistä:

 • EkoPharma Vadelma kasvovesi - kotimaisen EkoPharman luonnollinen kasvovesi lumoaa vadelmaisella tuoksullaan ja virkistävällä koostumuksellaan, joka laskeutuu suihkepullosta tasaisesti kasvoille. Tämä kasvovesi on sopiva kelle tahansa, joka halajaa kosteutetumpaa, virkeämpää ja tasapainoisempaa ihoa! Aineosista löytyy muun muassa vadelmaa ja kotimaista koivusokeria. Tähän on helppo ihastua ja siksi se kohosikin yhdeksi omista suosikeistani!
 • Pure=Beauty Ruusuvesi - kotimaisen Pure=Beautyn Ruusuvesi on helppokäyttöinen ja rauhoittava kasvomist, jota sopii suihkutella pitkin päivää kosteutta janoavalle iholle. Ruusuvesi toimii hyvin myös meikin päällä ja huomioi herkkäihoisen. Tästä löytyy myös ihon omaa luonnollista suojaa tukevia prebiootteja! Tarkemman arvion voi lukea blogin aiemmasta postauksesta täältä
Herkkäihoisen ja hajusteetonta ihonhoitoa suosivan kasvovedet


Ihokeskuksen Mirja kohtaa työssään myös monia herkkäihoisia, joiden iho ei kestä hajusteita ja vaatii mahdollisimman lempeät hoitotuotteet. Herkkäihoiselle onkin tärkeää valita kasvovesi, jossa raaka-aineita on minimalistisesti ja jossa ei ole niin sanotusti mitään "turhaa" tai ihoa liikaa aktivoivaa, joka saattaisi saada ihon ärtymään. 

Anna näille kasvovesille mahdollisuus:

 • EkoPharma Herukka Sensitive kasvovesi - riittoisassa pumppupullossa oleva kotimainen Herukka kasvovesi on geelimäinen ja hajustamaton. Se ei siis oikeastaan tuoksu juuri miltään, mutta tarjoaa iholle rauhoittavaa kosteutusta ja vahvistaa herkkää ja helposti reagoivaa ihoa. Kasvoveden pohja rakentuu mustaherukkauutteesta, joka tekee hyvää myös herkälle ja punoittavalle couperoaiholle. Kurkku-uute puolestaan virkistää ja ruusuvesi rauhoittaa. Koostumukseen on lisätty myös prebiootteja, jotka vahvistavat ihon omaa puolustuskykyä.
 • BeauCaire Tonic Lotion kasvovesi - tässä on kasvovesi miedoimmillaan, sillä pullon sisältö koostuu ainoastaan viidesta aineosasta. Yksi niistä on pantenoli, jota käytetään paljon herkän ihon tuotteissa, sillä sitä pidetään ihanteellisena juuri kuivalle, karhealle ja halkeilevalle iholle, joka kaipaa lempeää hoivaa. Se on hyvä vähentämään kutinaa ja punoitusta sekä säilyttämään kosteuden ihossa ja puolustumaan ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. BeauCairen tuoksuttomasta kasvovedestä löytyy myös ihoa tehokkaasti rauhoittavaa allantoiinia, joten tätä uskaltaisin suositella kaikista herkimmällekin iholle.
Epäpuhtauksista kärsivälle, rasvoittuvalle ja sekaiholle sopivat kasvovedet


Rasvoittuvan ja sekaihon kasvoveden valinnassa on helppo mennä harhaan ja valita iholle liian tymäkkä kasvovesi, joka kääntyy lopulta ihonhoidossa itseään vastaan. "Epäpuhtauksista kärsivälle iholle kannattaakin valita tuote, joka paitsi tasapainottaa ihon luonnollista bakteerikantaa, mutta ei kuitenkaan kuivata ihoa", kertoo Ihokeskuksen Mirja. Hormonaalisen aknen läpikäyneenä (e-pillerien lopetuksen jälkeen), olen tästä täysin samaa mieltä ja siksi olen erityisen tarkkana rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon kasvovesien kanssa. Vaikka iho kuinka pukkaisi näppylää, tarvitsee se myös kosteutta - muutoin epäpuhtauksia saattaa alkaa ilmaantumaan entistä enemmän.

Näitä kotimaisia kasvovesiä suosittelen epäpuhtauksista kärsivälle iholle:

 • EkoPharma Karpalo kasvovesi - tämä Aloe Vera-pohjainen kasvovesi on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, jota olenkin käyttänyt jo useamman pullollisen. Rakastan sen piparminttuista tuoksua ja ihoa puhdistavaa vaikutusta. Se rauhoittaa nopeasti tulehtunutta ihoa ja vahvistaa ihon luontaista paranemisprosessia, olipa epäpuhtauksia sitten enemmän tai vähemmän. Suosittelen tätä suurella sydämellä! 
 • BTB13 Clarifying Balancing Toner kasvovesi - kotimainen BTB13 on myös erinomainen valinta epäpuhtauksista kärsivälle iholle ja muistuttaa jo tuoksustaan lähtien paljon EkoPharman Karpalo kasvovettä. Se on myös Aloe Vera -pohjainen ja sisältää lisäksi hyaluronihappoa, mitä Karpalo kasvovesi ei sisällä. Se kirkastaa ihoa C-vitamiinin voimin ja hyödyntää patentoitua BTB13-uutetta sekä prebiootteja. Tästä on myös kohoamassa itselleni erityisen mieluinen uusi tuttavuus.

Ihokeskuksen verkkokaupan myydyin kasvovesi:

 • Dr. Baumann Facial Tonic Lotion Special - "Tästä kasvovedestä saan kaikkein eniten hyvää palautetta, ja se onkin suosituin kasvovesi koko valikoimasta. Sen mietoa tuoksua ja geelimäistä koostumusta kehutaan kerta toisensa jälkeen kosteuttavan vaikutuksensa lisäksi. Jos et usko sen kosteuttavaan vaikutukseen, suosittelen kokeilemaan sen käyttöä viikon-kaksi vain toiselle puolelle kasvoja, jolloin huomaat vaikutuksen!" 

  Oma kokemukseni kasvovedestä oli myös juurikin kosteuttava. Kahta eri hyaluronihapon muotoa sisältävä kasvovesi jätti ihon heti pehmeäksi ja sileäksi. Tuote varmasti lisää ihon kosteuspitoisuutta, mitä pidempään sitä käyttää!

Minun TOP3 suosikit näistä kasvovesistä:

 1. Anti-age-ihon superboostaaja: BTB13 ProAge Vitalizing Toner kasvovesi
 2. Epäpuhtaan ihon pelastaja: EkoPharma Karpalo kasvovesi
 3. Kaikkien ihojen tehokosteuttaja: EkoPharma Vadelma kasvovesi 

Kaikki postauksessa mainitut kasvovedet löydät Ihokeskuksen asiantuntevasta verkkokaupasta ja Mirja myös auttaa mielellään kasvoveden tai muiden sopivien hoitotuotteiden valinnassa.

Muistathan myös, että iho hyötyy kasvovedestä kaikkein eniten, kun suihkutat sitä suoraan iholle tai taputtelet kasvoille käsin. Silloin vanulappu ei ime omaa osaansa kasvovedestä ja sen aktiiviaineista. Ihonpuhdistuksen viimeistelyssä on toki sallittua pyyhkäistä iho pari kertaa vanulapulla (näin toimin itsekin), mutta sen jälkeen suihkauttelen kasvovettä antaumuksella iholle useamman kerroksen ja painelen kosteita kasvoja lempeästi käsin. 


Käytättekö te kasvovettä? Onko näistä kasvovesistä jokin teille jo tuttu?1 kommentti:

 1. Olipa mielenkiintoinen teksti! Kasvoveden tärkeyttä ei voi kyllä alleviivata liikaa. Tuo Ekopharman vadelmavesi kuulostaa ihanalta, sitä tekisi mieli testata heti :)

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!