KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - IHOKESKUSEnnen kuin kasvosuihkeet muodostuivat todelliseksi hitiksi, olin se, joka käytti kasvovettä aina vanulapun kautta. En nähnyt ideaa suihkia kasvovettä suoraan kasvoille, sillä ilman vanulappuahan ei voisi todeta, onko iho oikeasti puhdas meikinjäämistä. En myöskään vuosia sitten ymmärtänyt kasvosuihkeiden ideaa meikin kiinnittämiseen - ihohan jäisi märäksi, eikö meikki leviäisi?

Sittemmin olen hyväntuulisena naurahtanut vuosien takaisille epäluuloilleni. Sillä nykyään olen se, joka ei voisi elää ilman kasvosuihkeita ja käyttää niitä päivittäin. Miten paljon iho saakaan irti suoraan kasvoille suihkautetusta kasvovedestä!


Mihin kaikkeen mistejä eli kasvosuihkeita voi käyttää?


Jos monikäyttöisiä tuotteita on ihasteleminen, kasvosuihkeet ovat erinomainen esimerkki sellaisista. Totuus nimittäin on, että niistä on ainakin kolmeen hommaan: kasvovedeksi, meikin kiinnittäjäksi ja ihon freesaamiseen päivän mittaan. Joku saattaa selvitä ihon puhdistamisessakin pelkällä kasvosuihkeella, sillä misteillä poistaa helposti myös kevyen meikin. Tosin siihen hommaan tarvitsee avuksi yhtä vanulappua. 

Minä käytän kasvosuihkeita kaikkeen kolmeen edellä mainittuun tarpeeseen. Etenkin meikittöminä päivinä tykkään suihkautella mistejä iholle päivän mittaan. Se virkistää ja kosteuttaa ihoa mukavasti. Jokainen suihkaus tuo myös ravinteita ihoon, riippuen mistin sisällöstä. 

Meikin kiinnittäjänä mistit ovat myös äärimmäisen toimivia. Siinä missä vielä vuosia sitten ajattelin meikin leviävän suihkauttamalla naamaan kosteaa mistiä, nykyään suihkin niitä antaumuksella meikin päälle. Vaikutus on nimittäin päinvastainen: meikki asettuu iholle entistä nätimmin, ja etenkin jos on tullut puuteroitua ihoa liikaa, tulee ihosta heti luonnollisemman näköinen ja vähemmän paklatun oloinen. Ja kun päivän mittaan suihkaisee suihketta meikatuille kasvoille, on se "melkein" sama kuin studiolla maskeeraaja käy korjailemassa näyttelijän tai haastateltavan meikkiä: kokonaisuus raikastuu samantien - you are ready to go!


Suosituin tapa on käyttää mistejä kasvovetenä heti ihonpuhdistuksen jälkeen. Iho saa nimittäin suihkemuodossa kasvovedestä kaikkein eniten irti. Kyse ei niinkään ole suihkepäästä, vaan siitä, että kasvovesi taputellaan suoraan iholle ilman, että vanulappu imaisee suurimman osan kasvovedestä itseensä. Kasvovettä ei siis mene yhtä lailla hukkaan, ja kasvoille suoraan taputeltuna iho saa hyödynnettyä paremmin kaikki kasvoveden ravitsevat raaka-aineet. Tästä syystä minäkin käytän nykyään mieluiten kasvovettä suoraan iholle taputeltuna ja suihkepullot ovat siinä ehdottomasti helppokäyttöisimpiä! Myönnän kuitenkin, että saatan alkuun myös uhrata yhden vanulapun - ihan vain varmistaakseni, että iho on varmasti puhdas kaikesta meikistä, aurinkovoiteesta ja muusta liasta.


Pure=Beauty kasvosuihkeet - kotimaisen luonnonkosmetiikan uutuuksia


Kotimainen Pure=Beauty toi hiljattain markkinoille uudet kasvosuihkeensa, jotka ovat saatavilla myös Ihokeskuksen verkkokaupasta. Pure=Beautyn juju piilee siinä, että suihkeet eivät ainoastaan koostu luonnollisista raaka-aineista, vaan jokaisessa pullossa on oma pieni "supervoimansa" eli erityinen raaka-aine, joka tekee siitä erityisen ihonhoidossa. Ekologisesti ja eettisesti tuotetuissa kasvosuihkeissa on siis minimoitu raaka-aineet, mutta yksi niistä tuo näkyvän lisän ihonhoitoon.

Kasvovesisuihkeita on saatavilla kolmea erilaista, joista jokainen on rikastettu omalla erityisaineosallaan: 
Huomattavin seikka jokaisessa tuotteessa on se, että ensimmäisenä raaka-aineena on aina se, jonka mukaan tuote on nimetty. Esimerkiksi Birch Sap Mistissä se on koivunmahlauute, Rose Mistissä ruusuvesi ja Juniper Mistissä katajanmarjavesi. Tämä ei kaikissa kasvovesisuihkeissa ole vakio, sillä useissa tuotteissa nimenomaan vesi on raaka-aineista ensimmäinen. Pure=Beautyn tuotteissa se kuitenkin tarkoittaa sitä, että pääraaka-aineena todella toimii se aineosa, jonka mukaan tuote on myös saanut nimensä. 

Näistä kasvovesisuihkeista voi hyvin valita sen, mitä oma iho milläkin hetkellä kaipaa. Pintakuivuuttaan kiristelevä ja kosteutusta kaipaava iho nauttii varmasti eniten Birch Sap Mist + Hyaluronihappo -suihkeesta, joka koostuu suomalaisesta luomu koivunmahlasta, antioksidanttisesta pakuriuutteesta sekä ihoa täyteläistävästä hyaluronihaposta. Se on myös ikääntyvälle iholle ykkösvalinta, jos haluaa saada juonteita ja ryppyjä pehmennettyä.
Rose Mist + Prebiootit taas on erinomainen valinta mille tahansa ihotyypille, myös herkkäihoiselle. Itse olen suihkautellut tätä kasvoilleni runsaasti päivittäin, sillä ihoa vahvistavat prebiootit tekevät hyvää myös hormonaalisesta aknesta kärsivälle iholle. Ruususuihke on tunnettu ihoa rauhoittavista vaikutuksistaan, ja siksi ruusuvesi kuuluukin luottotuotteisiini. Ruusuvesi on myös ikääntyvälle iholle loistovalinta. 

Juniper Mist + AHA-hapot on paitsi sekaihon ja rasvoittuvan ihon kaveri, myös toimiva väsyneen ja harmaan ihon virkistämiseen. AHA-hapoilla on nimittäin ihoa kuoriva vaikutus, joten tämän suihkeen käyttö kirkastaa ihoa näkyvästi. Olen käyttänyt myös tätä vaihdellen ruususuihkeen kanssa, mutta AHA-happojen kanssa kannattaa olla siinä määrin tarkkana, ettei käytä liikaa happoja sisältäviä tuotteita. Kun siis käytän happonaamioita, en suihki vielä tätä perään iholle, vaan keskityn yhteen happotuotteeseen kerralla, jotta iho ei rasitu liikaa. 


Pure=Beauty saatavilla Ihokeskuksesta tarjoushintaan 4.8.2020 asti!


Ihokeskuksen verkkokauppa tarjoaa nyt viikon ajan kaikki Pure=Beauty -tuotteet 15% alennuksella 4.8.2020 saakka. Se tarkoittaa sitä, että kun käytät alennuskoodia PURE15B, kasvovesille jää hintaa vain 18,90 euroa kappaleelta! (Bloggaajana en hyödy linkkien kautta tehdyistä ostoista.)

Pure=Beautyn löydät Ihokeskuksen verkkokaupasta täältä

Ihokeskuksen takaa löytyy muuten kauneudenhoitoalalla jo yli 30 vuotta toiminut Mirja, joka etsii ja testaa jatkuvasti asiakkailleen sopivia tuotteita, joiden raaka-aineet ovat mahdollisimman luonnollisia ja puhtaita. Verkkokauppa tarjoaa myös henkilökohtaista ihonhoitoneuvontaa koskien tuotteiden valintaa ja ihon eri haasteita, joten Ihokeskukseen voi rohkeasti olla yhteydessä ja kysyä, mikäli jokin askarruttaa!

PS. Suosittelen myös olemaan kuulolla Instagramissa, sillä sinne on tuloillaan kiva arvonta!


Kuinka moni teistä suosii kasvovettä suihkemuodossa?2 kommenttia:

 1. Oli kiinnostava juttu siinäkin mielessä, etten ole kuullut aiemmin tästä suomalaisesta sarjasta, joten kiitos infosta.
  Olen käyttänyt kasvovesiä puhdistuksen jälkeen vasta aikuisiällä, kun todella tajusin, että ne myös valmistavat ihon vastaanottamaan ja imeyttämään voiteen iholle puhdistuksen jälkeen. Suihkeet ovat ihan ok, mutta suihkautan sen puhdistuksen jälkeen silti aina kämmenelle mistä taputtelen iholle. On vaatinut vähän totuttelua suihkauttaa suoraan kasvoille - etenkin, kun joissakin raaka-aineet myös maistuvat vähän kitkerälle.
  Pitää mennä katsomaan Pure Beautyn sivut!
  Aurinkoista viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita kuvia sulla jälleen kerran! :) Mä olen tykästynyt etenkin näistä koivunmahla- ja ruusukasvovesiin. Happoa sisältävä on vähän liian ärtsy mun iholle joskus. :)

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!