KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - CRAZY COCO 


Kun elämän eliksiirinäkin tunnettu kombucha muutama vuosi sitten raivasi tiensä lähes jokaisen kaupan hyllylle ja nousi valtaisaan suosioon, minäkin innostuin. Halusin oman osani elimistölle hyvää tekevistä maitohappobakteereista, joita kombuchan sanottiin oikein pursuavan antioksidanttien lisäksi. Jos ruuansulatus paranisi ja olo kevenisi siinä sivussa, kun litkisi limsan makuista juomaa, olihan se nyt koettava itse! Kaiken lisäksi juoma vielä piristäisi ja auttaisi jaksamaan paremmin. Olinkin aika lailla myyty jo pelkkien kuulopuheiden perusteella kiikuttaessani ensimmäisen kombuchani kassalle. 


Olisi iloa kertoa minun ja Kombuchan välinen menestystarina, joka alkoi ensimmäisen pullon kohdalla ja syveni saumattomaksi ystävyydeksi. Niin ei kuitenkaan käynyt. Suoraan sanoen otin pientä takapakkia, kun avasin ensimmäisen pullon. Se ei maistunutkaan siltä, miltä kuvittelin. Juoma muistutti vappusimaa kuplilla ja siinä oli erikoinen vivahteensa. Huomasin, ettei sen kurkkuun kulauttaminen ollutkaan yhtä unelmaa. 

Siinä vaiheessa olisin voinut tehdä päätökseni ja todeta, ettei kombucha ole minua varten. Olisin voinut tyrmätä koko kategorian "oudon makuiseksi" ja jättää kombuchat jatkossa hyllyyn. Vaan minäpä en tehnytkään niin. Seuraavalla kerralla tartuin toisen brändin tuotteisiin ja kun silloinkaan ei vielä tärpännyt, nappasin hyllystä seuraavan. Maku kieltämättä parani, mutta todelliseen kultasuoneen iskin vasta kotimaisen Crazy Cocon kohdalla, jolloin pystyin ensi kertaa toteamaan, että kombuchahan maistuu oikeasti hyvältä! 


Mihin kaikkeen kombucha vaikuttaa?


Toisin kuin voisi luulla, kombucha ei suinkaan ole mikään 2000-luvun uusi keksintö. Kombuchan kotikonnuilla Aasiassa terveysjuoman maineen saanutta juomaa on litkitty jo ainakin tuhat vuotta. Ja tällä kertaa tuhat vuotta ei ole liioiteltu ilmaisu, vaan vie oikeasti kombuchan synnyinvuosiin, vaikka Suomeen kombucha löysikin "pienellä" viiveellä. 

Kombuchan juomisen sanotaan vaikuttavan yhteen jos toiseenkin asiaan. Kaikkein yleisin vaikutus on sen suoliston terveyttä ja ruuansulatusta edistävä vaikutus. Sen lisäksi kombuchan on kerrottu edestauttaneen painonpudotusta, parantaneen immuunijärjestelmää, auttaneen jaksamiseen ja vähentäneen makeanhimoa. Onpa juomasta löydetty yhteys myös pienentyneeseen masennusriskiin ja jopa syövän ennaltaehkäisyyn ja/tai sen parantamisen edistämiseen. Mikään lääke se ei kuitenkaan ole, enkä näiden väitteiden esiintuomisella halua sellaista kuvaa antaakaan. Selvää kuitenkin lienee se, että kombuchalla on kokemusperäisesti paljon hyvää tekeviä vaikutuksia, jotka olen itsekin omassa käytössäni todennut. Kombucha auttaa vatsan hyvinvointiin ja pitää virkeänä


Itse olen huomannut kombuchan olevan erinomainen tuki vatsan hyvinvoinnille, mikä on juuri kombuchan yleisimpänä tunnettu vaikutus. Tämä selittyy kombuchan sisältämillä probiooteilla, jotka ovat erityisen suosittuja tällä hetkellä myös ihonhoidossa, jossa ne edesauttavat ihon tasapainotilaa. Yhtä lailla elävät mikrobit auttavat myös vatsan ja suoliston hyvinvointiin. Ajattelenkin kombuchan olevan kätevä tapa kulauttaa kehoon annos maitohappobakteereita, mitä se toden totta onkin. Vatsani voi paremmin, kun nautin kombuchaa. Tämä on vaikutus, jonka moni muukin ensimmäisenä huomaa, kun alkaa nauttia kombuchaa säännöllisesti arjessaan. 

Toinen yleisimmistä vaikutuksista, jonka itsekin pystyn vahvistamaan oman kokemukseni myötä, on kombuchan virkeyttävä vaikutus. Siihen on selkeä syy: Kombucha valmistetaan vihreästä teestä hapattamalla ja vihreällä teellä on tunnetusti piristävä vaikutus monien muiden terveysvaikutusten lisäksi. Minulle kombucha onkin ollut alusta alkaen myös terveellisempi ja parempi vaihtoehto energiajuomille, sillä en juo ollenkaan kahvia, mutta kaipaan kuitenkin päivien aikana välillä lisäpuhtia tekemiseen. 
Kotimainen Crazy Coco tarjoaa kombuchaa jokaiseen makuun


Olen iloinen, etten aikoinaan antanut ensimmäisten kombucha-kokemusten teilata kaikkia tarjolla olevia kombuchoja, joiden mauissa on suuria eroja. Yhtä lailla olisin voinut aikoinaan tyrmätä myös Yin joogan, jonka ensimmäisen kokemuksen perusteella koin olevan kaikkea muuta kuin minulle. Tätä nykyä Yin jooga on kuitenkin henkireikäni, enkä voisi kuvitellakaan luopuvani harrastuksesta. Se antaa minulle kaivattua mielenrauhaa ja pysähtymistä kiireisen arjen keskellä.

Kotimaisesta Crazy Cocosta tuli kombucha-suosikkini jo 2019, kun vinkkasin juomista blogissa ensi kertaa. Tuolloin suomalainen brändi oli vasta tuonut kombuchat valikoimaansa täydentämään hitiksi nousseita kookosvesiään, joista kirjoitin kesällä 2019. Crazy Cocon myötä hurahdin kombuchaan täysin ja enää ei oikein voi puhua hurahduksesta, sillä juon kombuchaa suhteellisen säännöllisesti jo toista vuotta. Vain siksi, että löysin vihdoin maut, jotka kolahtavat mieltymyksiini ja muistuttavat limsaa enemmän kuin mikään muu maistamani toisen brändin kombucha. Varmistu kombuchan aitoudesta - kurkkaa tuoteseloste


Kun jostain asiasta tulee tarpeeksi suosittua, nousee maineella ratsastamisen vaara. Yhtä lailla kuin moni brändi kutsuu itseään luonnonkosmetiikaksi, on myös kombucha-rivistössä tapauksia, jotka ovat "jotain sinne päin". Jos kombuchasta mielii saada juuri juoman hyvää tekevät vaikutukset, kannattaa varmistaa, että kyseessä on laadukas, aito kombucha eikä esimerkiksi hiilihapotettu makuvesi, johon on lisätty kaiken maailman ylimääräisiä aineosia. 

Aidon kombuchan tuoteselosteeseen kuuluu tee (vihreä tai musta tee), vesi, sokeri ja kombucha-viljelmä + mahdollinen maku. Ei siis yhtään enempää eikä vähempää. Kaikenlaiset ylimääräiset "hapot" tuoteselosteessa, kuten vaikkapa omenahappo tai muut stabilointiaineet kielivät niin sanotusta kombucha-kopiosta. Aitoon kombuchaan ei tarvita niitä eivätkä ne siihen kuulu. 

Crazy Cocon kombuchat ovat aitoa tavaraa ja myös laadukasta sellaista. Tuoteselosteeseen kurkatessa niistä ei löydy mitään ylimääräistä. Veden jälkeen tulee odotetusti vihreä tee, joka on luomua. Yhtä lailla sokeri on luomua ja myös lisätyt maut ovat luomua. Perinteisen kombuchan sijaan suosittelenkin maistamaan esimerkiksi Persikkaa, joka on oma lempimakuni. Myös Inkivääri ja Seljankukka ovat todella myytyjä ja tykättyjä. 
Alennuskoodi Crazy Cocon verkkokauppaan - tilaa kombuchaa helposti!


Markettien lisäksi kombuchaa saa nyt kätevästi hankittua myös verkkokaupasta, sillä kotimainen Crazy Coco on vastikään avannut oman verkkokaupan, jossa on huippuedulliset 2,90 euron toimitukset kaikenkokoisiin tilauksiin! Ostoskoriin voi kipata 6 kappaleen erän yhtä makua tai 12 kappaleen värikkään Kombucha-mixin, josta löytyy varmasti oma lemppari. 6 kpl erä maksaa 17,90 euroa ja alennuskoodilla MIA10 saat vielä -10% hinnasta pois! 

Jos siis haluat kokeilla tätä virkistävää "elämän eliksiiriä" ihan itse ja mikään muu kombucha ei ole aiemmin sykähdyttänyt makuelämykseltään, suosittelen lämpimästi testaamaan Crazy Cocon. Se saattaa nimittäin kääntää kelkan, kuten minullakin aikoinaan kävi. Onneksi niin, koska nyt voin nautiskella näitä elimistölle hyvää tekeviä kombucha-drinksuja vaikka päivittäin!

PS. Pullon pohjalla oleva sakka on täysin normaalia ja kuuluu asiaan. Se on myös aidon kombuchan merkki!Kuinka moni teistä juo kombuchaa mielellään? Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!