KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - KORULIIKE ROMEO & JULIA


Olen aina rakastanut kuulla tarinoita. Kun oma isoäitini, Fammo, vielä eli, kertoi hän usein tarinoita nuoruudestaan. Entisajoista, jolloin asiat olivat hyvin paljon toisin kuin tänä päivänä. Sain kuulla, kuinka isoisäni oli tarponut 25 asteen pakkasessa useita kilometrejä Fammon kotitalolle, vain pyytääkseen tätä kanssaan treffeille. Faffa oli odottanut pääsevänsä sisään tai jopa voivansa jäädä yöksi, mutta Fammo oli kunniallisena naisena passittanut Faffa-rukan takaisin pakkaseen, tosin ensin vastattuaan myöntävästi treffikutsuun.

Kun Fammo ja Faffa olivat jo naimisissa ja Suomeen syttyi sota, oli Faffa lähtenyt rintamalle. Sinä aikana Fammo oli rukoillut hartaasti, että Faffa selviäisi haavoittumatta takaisin kotiin. Kun Faffa oli lähtenyt viimeistä kertaa rintamalle, oli Fammo ommellut Faffan takin sisävuoreen pienen sydämen tämän tietämättä. Hän halusi ajatella sen tuovan hyvää onnea ja suojelevan Faffaa sodassa. Kun isoisäni oli lopulta kotiutunut sodasta ehjänä, oli Fammo kertonut takin sisävuoreen ompelemastaan sydämestä ja säästänyt sen muistona raskaista sota-ajoista. Voin vain todeta, että haikeudella hymyillen muistelen näitä tarinoita tänä päivänä, ikävöiden isovanhempiani.

Kuvan LEMPI-korvakorut: Mustat Siivet

Koruliike Romeo & Julian juuret juontavat 1980-luvulle


Oululaisen Koruliike Romeo & Julian historia ei vie ihan niin kauas kuin 1940-luvulle, mutta silläkin on oma tarinansa. Pienen perheyrityksen ohjaksissa toimivat tänä päivänä kaksi siskosta, mutta koruliikkeen juuret ovat jo 80-luvulta. Tuolloin heidän vanhempansa valmistivat Oulun kauppatorille erilaisia käsityötuotteita, kuten sorvattuja puuastioita, pellavaliinoja ja patalappuja. Silloin syntyi myös koruja, joita valmistettiin yhtä lailla huolellisesti käsityönä niin puusta, nahkasta kuin hopeasta. 
Kotimaiset LEMPI-korvakorut valmistetaan käsin alusta loppuun saakka


Vaikka Koruliikkeen toiminta on vuosien varrella modernisoitunut 80-luvulta tähän päivään, yhdestä asiasta pidetään edelleen kiinni: koruliikkeen omat LEMPI-korut valmistetaan vieläkin käsin alusta loppuun saakka. Oulun omalla verstaalla piirretään käsin korujen mallit puuhun, minkä jälkeen ne sahataan, hiotaan, petsataan tai lakataan. Toisin kuin monia muita kotimaisia puukoruja, LEMPI-korvakoruja ei siis sahata laserilla. Tässä tapauksessa "käsintehty" on siis todellakin alusta loppuun käsin tehty!

LEMPI-korujen ainutlaatuisuus tulee esille myös siinä, että Oulun verstaalla sekoitetaan myös omat värit, mikä tekee jokaisesta koruerästä ainutlaatuisen. Nostalginen fakta on myös se, että osa LEMPI-korujen alkuperäisistä malleista on peräisin juurikin 80-luvun toriajoilta, vaikka ne pientä päivitystä ajansaatossa ovat kokeneetkin. Juuret ovat kuitenkin aina juuret ja niistä myös Koruliike Romeo & Julia on ylpeä. 


Kuvan LEMPI-korvakorut: Vilja, ruskea


Koruliikkeen sivuilla seikkaileminen nostaa helposti pintaan karkkikauppa-fiiliksen: valikoima pursuaa malleja, värejä ja muotoja laidasta laitaan. Se tukee hyvin ajatusta siitä, että Koruliike Romeo & Julia haluaa tarjota kaikille jotain ja pitää mielen avoimena kaikelle uudelle. Monipuolisella valikoimallaan se toivoo tavoittavansa kaikenlaisia ihmisiä - niin liikkeen kuin verkkokaupan puolella. Oli muotivirtaus mikä tahansa, erilaiset värit ja tyylit valikoimassa ovat ja pysyvät asiakkaita varten. Puuta, nahkaa, helmiä ja glitteriä - näistä materiaaleista kotimaiset korut syntyvät


LEMPI-korvakoruissa on hyödynnetty yhtä monipuolisesti materiaaleja kuin värejä ja muotojakin. Puun osalta on käytetty koivua, visakoivua sekä muita puulajeja. Nahkakoruissa Romeo & Julia suosii kierrätys- sekä keinonahkaa. Koukkumateriaalina on monien koruvalmistajien suosima allergiaystävällinen kirurginteräs, mutta koukut pystyy halutessaan tilaamaan myös sterling-hopeisina tai titaanisina, jos niin haluaa. Vaihtoehto on kätevästi valittavissa tilausta tehdessä eikä nosta korujen hintaa kuin muutamalla eurolla.

Omat koruni halusin valita syksyn sävyjä suosien. Ylivoimaisiksi suosikeiksi osoittautuivat nahkaiset ruskeat Vilja-korvakorut, joihin ihastuin jo verkkokaupassa. Vaikka mallina lehden muoto on monella kotimaisella korutekijällä suosittu, on tuo nimenomainen ruskea väri sellainen, etten ole siihen muualla törmännyt. Ja sepäs tekeekin näistä aivan ainutlaatuiset! Lisäksi nahkassa erottuu kauniisti sen pinnan rosoisuus, joka saa sen muistuttamaan hieman mokkanahkaa. 


Kuvan LEMPI-korvakorut: Kultaiset Veera-korvanapit / Paita: Part Two *osa yhteistyötä

Viinipunaista olenkin sävynä hehkuttanut jo meikkiä ja kynsiä koskevissa postauksissa, joten tottakai sitä piti saada myös asusteisiin. Romeo & Julian LEMPI-koruista löytyykin muun muassa nämä viininpunaiset Lehti-korvakorut, joissa on nappikiinnitys. Jos taas viininpunaista enemmän houkuttaa tummanpunainen, on siitäkin tarjoalla useampaa mallia. Itse valitsin tummanpunaiset Tulppaani-korvakorut, jotka voi yhdistää samansävyisiin kynsiin tai huulipunaan. Kyseiset tulppaanit löytyvät myös "oikein päin" tässä mallissa

Koruista suurimmatkin ovat korvissa ihastuttavan kevyitä juuri materiaalin ansiosta, sillä nahka tai puu ei paljoa paina - ei edes näyttävissä mustissa Siipi-korvakoruissa! Kuitenkin jos suosii sirompia malleja, on valikoimassa myös monia nappikorviksia, kuten valitsemani kultaiset Veera-korvanapit, joihin ihastuin yllättäen! Korvanappeja löytyy myös hopeisina glitter-versiona ja monessa muussa värissä (katso kaikki täältä). Omat korvanappini ovat kokoa M.

Kaikki postauksessa esillä olevat LEMPI-korut löydät seuraavien linkkien takaa:


Mikäli siis haluat suosia kotimaista käsityötä, suosittelen lämpimästi kurkkaamaan Romeo & Julian ihanan koruvalikoiman! Ehkä sinäkin löydät sieltä uudet "lempikorvakorut"! 

Onko Koruliike Romeo & Julia teille jo tuttu? Mitäs mieltä olette LEMPI-korviksista?


2 kommenttia:

 1. Kauniita koruja ja hienoa, että löytyy näitä alusta alkaen käsin tehtyjä uniikkeja koruja.
  Miten kaunis tarina isovanhemmistasi - luin lähes kauhulla sitä lause lauseelta, mutta onneksi Faffa tuli takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maarit ihanasta kommentista! <3

   Faffa tuli kyllä onneksi takaisin ja eli pitkän elämän, ehti melkein täyttää 96 vuotta :) Ikävä kumpaakin on vielä tänäkin päivänä ja vähän haikeaksi pistää mielen, kun alkaa heitä miettimään, mutta onnellinen olen jokaisesta hetkestä, jonka sain viettää heidän kanssa <3 Parhaat isovanhemmat ikinä ja niin rakkaat, ettei sanat riitä kuvaamaan. Onneksi on aina muistot ja ja nämä tarinat <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!