KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - HOUSE OF ORGANIC


Mainoslinkit merkitty*

"En kyllä koskaan tule käyttämään luonnonkosmetiikan hiustuotteita", vannoin muutamia vuosia sitten, kun luonnonkosmetiikka alkoi nousta yhä suurempaan suosioon. Vaikka ihonhoidon osalta luonnonkosmetiikka olikin jo saanut minut vahvasti puolelleen, hiustuotteiden suhteen olin varma, että kuuluisin ainiaan "ehdoton ei" -porukkaan. Siihen, joka ei vaihtaisi tavallisia suosikkishampoitaan luonnonkosmetiikkaan ikinä.

Mistä ehdottomuuteni sitten johtui? Se oli yksinkertaisesti sitä, etten uskonut luonnonkosmetiikan shampoiden ja hoitoaineiden koskaan olevan yhtä hyviä kuin tavalliset suosikkini - saati sitten, että ne olisivat parempia. Varsinkin, kun olin aina suosinut hintavampia kampaamotuotteita, se tuntui sulalta mahdottomuudelta! Bruns Products - kampaajien luoma luonnollinen hiustenhoitosarja


Kun Bruns-niminen hiustenhoitosarja tuli saataville *House of Organicin valikoimaan, myönnän, etten kiinnostunut. En kokenut tarvetta testata sarjaa, koska mielessäni ristin sen sarjaksi, joka ei kuitenkaan toimisi minulla. Tuotteita mainostettiin käsintehtynä ja puhtaana luonnonkosmetiikkana, mikä sai minut entistä enemmän vahvistuneeksi siitä, että se tuskin vetäisi vertoja omille suosikeilleni, joilla sain takuuvarmasti paksuista ja pitkistä hiuksistani ilmavat, sileät ja kuohkeat. En kestänyt sitä latteaa, kiillotonta takkutukkaa, jonka suurin osa luonnonkosmetiikan shampoista ja hoitoaineista sai aikaan. 

Vaikka tuotteita suitsutettiin joissain blogissa erittäin toimivina, en silti innostunut. Sarjaa testanneiden bloggaajien hiukset olivat perinteistä suomalaista ohuempaa laatua, joka kaipasi tuuheutta. Tuotteita kuvailtiin tuuheuttavina, ja juuri se sai minut empimään. Tuotteet olivat kuulemma tuoneet upeaa tuuheutta ohuille hiuksille, mutta minun paksu ja helposti pörrööntyvä hiuslaatuni ei kaivannut lisää tuuheutta. Se kaipasi enemmänkin silotusta ja kosteutta, koska vääränlainen shampoo tekisi hiuksistani vallattomasti rehottavan linnunpelättimen. Vasta kun huomasin tuotteiden keränneen kehuja bloggaajalta, jolla oli yhtä paksut ja pitkät hiukset kuin minulla, lopulta kiinnostuin. 
Onko tässä luonnonkosmetiikan paras hiustenhoitosarja?


*Bruns Products on ollut Suomessa saatavilla jo kohta vuoden. Ruotsissa (jossa sarja valmistetaan) se nousi heti suursuosioon. Se ei johtunut siitä, että sarja olisi ollut mikään erityisen halpa - päinvastoin. Tuotteiden hinnat ovat kampaamotuotteiden luokkaa, mutta Bruns-sarjan luoneiden hiusalan ammattilaisten Cecilia C Nilssonin ja Johanna Lindskougin ideana onkin ollut luoda kampaamotason sarja, joka olisi puhtaasti luonnonkosmetiikkaa, mutta koostumukseltaan kuitenkin sellainen, että se vetäisi vertoja kampaamotuotteille - niille, joiden nimeen minäkin olen vannonut ja joita olen käyttänyt vuosia.
Tuotteiden koostumus, raaka-aineet ja käyttötarkoitus on siis mietitty tarkkaan. Samalla on otettu huomioon myös tuoksuherkät ja herkkäihoiset, sillä sarjasta löytyy myös hajusteettomat versiot, jotka soveltuvat hyvin lapsillekin. Joskin itse tuoksuja rakastavana valitsin tuotteista ne, joissa on tuoksua. Ja onneksi niin tein, koska tuoksumaailma on kerrassaan lu-mo-a-va! 
House of Organicin valikoimasta löytyy 6 erilaista Bruns-shampoota, joista kolme on hajusteetonta. Hoitoaineita on 4 erilaista, joista yksi on hajusteeton. *Magic Citrus Shampoo on hiuspohjaa syväpuhdistava yhtä lailla kuin hajusteeton *Unscented Detox Shampoo. Molemmat myös tuuheuttavat ja tasapainottavat hiuspohjaa. 

Sarjan *Kookos Shampoo ja *hoitoaine ovat Brunsin suosituimmat. Niitä on myös blogeissa paljon kehuttu. Koska kookos ei kuitenkaan kuulu kosmetiikassa itselleni niihin vetoavimpiin tuoksuihin (riippuu niin tuotteesta ja siitä, onko tuoksu yltiömakea), halusin testata myös *Nr02 Spicy Jasmin Shampoon ja *hoitoaineen. Periaatteessa molempia kuvaillaan tuuheuttavina ja kosteuttavina, mutta Nr02 Spicy Jasmin Shampoon kerrotaan soveltuvan normaalien ja kuivien hiuksien lisäksi myös kiharalle, karhealle ja kuivalle sekä vaalennetulle hiuksille, kun taas suositumpi *Nr01 Harmonius Coconut Kookos sopii kaikille hiustyypeille. 


Bruns Nr01 Harmonius Coconut Kookos shampoo - eksoottista kookosta ja lämpöistä kardemummaa


Toisin kuin pelkäsin, *Brunsin Kookos Shampoo ei tuoksu pyörryttävän makealta kookokselta, vaan se on yllättävän mieto ja raikas tuoksultaan. Kookosta erottaa pienen häivähdyksen, mutta se on niin luonnollisesti ujutettu sekaan, ettei se taatusti tainnuta ketään tai aiheuta päänsärkyä tällaiselle migreeniherkällekään. Sitruksen ja kardemumman kanssa tuoksuyhdistelmä on itse asiassa aika ihana: hieman kuin raikas pullataikina - hyvin erityinen siis!

Hoitoaineessa tuoksu on hieman tuntuvampi, joskaan ei kookosvoittoisen äklömakea sekään. Tuoksu on kuitenkin enemmän pullataikinamaisempi, koska kyseessä on hoitoaine. Koostumus sisältää muun muassa luomu Aloe veraa ja avokadoöljyä. Kosteutuksen lisäksi hoitoaine lupaa myös kiiltoa - ja sen se myös antaa. Tällä parilla paksuista ja pitkistäkin hiuksista tulee aivan tajuttoman pehmeät, kiiltävät, mutta silti kuohkeat! Jopa shampoo vaahtoaa niin ihanasti, ettei näitä voisi luonnonkosmetiikaksi uskoakaan. Mutta kyllä, täyttä luonnonkosmetiikkaa ne ovat!
Bruns Nr02 Spicy Jasmine - viettelevä yhdistelmä mausteita, jasmiinia ja kosteaa ruohoa


Vaikka Harmonius Coconut Shampoo ja hoitoaine ovatkin Brunsin tuotteista myydympiä ja suositumpia, minä tietenkin oman polkuni kulkijana ihastuin *Jasmiiniin. Johtunee siitä, että rakastan jasmiinin tuoksua ja tätä paria suositellaan myös kuiville ja karheille hiuksille - myös kihartuville. Jasmiinin ja mausteiden sekoitus kuulostaa ihanalta, mutta kieltämättä kostean ruohon lisääminen samaan tuoksukomboon hieman ihmetyttää. Toisaalta juuri vehreä ruohon vivahde on se, joka poistaa näistäkin liian makeuden. Tuoksu on siis paljon miedompi ja raikkaampi, mitä mausteisen kuvauksen perusteella olettaa.

Mutta mitä nämä tekevätkään hiuksille! Yritän nyt valita sanani todella tarkoin, koska en halua kuulostaa aivan hullulta - mutta kieltämättä se tuntuu hullulta, miten hullun hyviä nämä ovat! Olen aina ihaillut sellaisia sileän "liukkaita" hiuksia, jollaisia mainoksissa välillä näkee. Minun hiukseni eivät koskaan ole olleet sellaiset, vaikka ne suoristaisi. Sileäksi ne toki saan, mutta en kuitenkaan liukkaan pehmeiksi sillä tavalla, että niiden paksuus säilyisi. Nyt hiukseni ovat juuri sellaiset. Enkä oikein voi käsittää sitä. Hetkittäin huomaan koskevani omia hiuksiani muuten vain ja ihmetteleväni, miten sileät ja eri tuntuiset ne ovat kuin yleensä.

Shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi sarjasta löytyy myös *Mandariini suolasuihke, *Minttu muotoilutuote ja *Mandariini hoitoainespray, joista jokainen on saatavilla myös hajusteettomana sekä suloisessa matkakoossa. Lisäksi tarjolla on *Nr22 Warm Bergamot hiusnaamio, jota on niin ikään myös hajusteeton vaihtoehto. Hiusnaamiota kuvaillaan syväkosteuttavaksi ja korjaavaksi, ja se on yhtä lailla tehty käsin, kuten Brunsin muutkin tuotteet. Sen tuoksu on nimensä mukaisesti lämpimän bergamottinen. Tätä herkullista vanukasta hieroo hiuksiin mielellään - ja miten pehmeät ne ovatkaan kuivuttuaan! Oikeastaan jo huuhteluvaiheessa hiuksissa tuntee sen sileyden, mitä naamiovanukas tulee antamaan.  

Vaikka tuotteiden hinta ei olekaan mikään edullisin, on se kampaamotuotteisiin tottuneille samaa hintatasoa. Kannattaa myös huomioida tuotteiden superkoko, sillä shampoo ja hoitoaine ovat jopa 330ml pulloissa. En kuitenkaan lähtisi näitä vertailemaan pelkän hinnan perusteella, vaan sisällön. Olen nimittäin yhä edelleen ällistynyt siitä, miten huipputasoa täysin luonnolliset tuotteet voivat ollakaan. Pidempään blogiani tietävät kyllä, että on oikeastaan vain yksi sarja, johon olen luonnollisten shampoiden ja hoitoaineiden suhteen ollut tyytyväinen. Ja lopputulos sen kanssa ei ole mitenkään verrattavissa Brunsin tasoon. Sen huomaa hiuksia koskemalla, mutta sitä on vaikea ymmärtää, jos on tottunut luonnostaan sileisiin hiuksiin eikä kuivaan, paksuun ja helposti pörrööntyvään hiuslaatuun, kuten itselläni on. Alennuskoodi House of Organicille Bruns Products -tuotteisiin!


Halusin, että myös te pääsette halutessanne kokeilemaan tätä huippusarjaa edullisempaan tutustumishintaan, joten *House of Organic suostui tarjoamaan alekoodin, joka on jopa -15% tuotteiden normaalihinnasta. Näin ollen shampoon ja hoitoaineen tilaavalle hinnasta tippuu pois yhteensä jopa 10 euroa, mikä on ihan tuntuva säästö! 

Alennuskoodi on bruns15 ja se koskee kaikkia Brunsin tuotteita - myös matkakokoisia!

Tuotteet sopivat myös Curly Girl -metodiin. 

Mikäli siis innostuit näistä täysin luonnollisista, käsintehdyistä hiustenhoitotuotteista, tuotevalikoimaan pääset tutustumaan House of Organicin verkkokaupassa *täällä.


Onko teillä kokemuksia Brunsista tai oletteko kuulleet kehuja sarjasta aiemmin?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!