KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - FAMO KOSMETIIKKA


*mainoslinkki

Kun aloitin bloggaamisen vuosia sitten, en olisi koskaan uskonut kirjoittavani postausta otsikolla "paras palashampoo". En kuuna päivänä ajatellut tai uskaltanut unelmoidakaan, että minun haastaville hiuksilleni löytyisi shampoopala, jolla voisin oikeasti pestä hiukseni ilman, että tuloksena olisi päätä myöten valuva eloton, tahmainen takkupesä. Mutta niin vain kävi, että syksyllä 2019 kotimaiset pöllöt valloittivat minut: FAMO tuli taloon.
Toimivin palashampoo on kotimaista luonnonkosmetiikkaa


*FAMO on ollut minulle vähän kuin piilossa ollut jalokivi. Se ei suinkaan ole kategoriansa uusimpia tulokkaita, sillä FAMO oli ihka ensimmäinen brändi, joka alkoi valmistaa shampoopohjaisia paloja Suomessa. Kun sana pöllöjen poikkeuksellisesta toimivuudesta alkoi kiiriä yhä useampien korviin, ilmaantui markkinoille muitakin ehdokkaita. Silti FAMO on monella edelleen se ykkönen, josta ei haluta luopua. Enkä yhtään ihmettele, sillä näissä söpöliineissä on todellakin jotain poikkeuksellisen toimivaa! 

Suloisista pöllöistä tekee entistäkin suloisempia se tieto, että ne valmistuvat yhden naisen käsissä Tuusulassa. Sieltä ne ovat alusta saakka lentäneet jälleenmyyjiensä hyllyille - joita muuten tänä päivänä on aikamoinen joukko! Itse asiassa jälleenmyyjiä löytyy tällä hetkellä ympäri Suomea niin paljon, ettei FAMO tällä hetkellä pysty ottamaan uusia jälleenmyyjiä. Massatuotannon sijaan jokainen pöllö valmistuu edelleen käsin ja on siksikin taatusti valioluokkaa. 
Kirjoitin jo viime vuonna (postaus täällä), että FAMO -shampoopalojen vaahtoavuus vakuuttaa skeptisemmänkin testaajan. Minut voisi hyvin lukea tuohon skeptisimpien testaajien joukkoon. Olen nimittäin sitä porukkaa, joka ei vakuutu, vaikka kuinka lukisi muiden hehkutusta - haluan aina todeta tuotteiden toimivuuden itse. 

Minulle shampoopalojen käytössä on erityisen tärkeä seikka se, että jo pesuhetkellä tuntuu, että pala pesee hiukset puhtaiksi. Vaahtoavuus toki vaikuttaa tuntemuksiin, mutta pöllö on pyöreähkön muotonsa ansiosta myös helppo hierottava hiuksiin ja päänahkaan. FAMO:n kanssa kirjaimellisesti ällistyinkin sitä, millaisia shampoopalat ovat käytössä: niiden vaahto on ihanan kuohkeaa ja pehmeää. Sokkotesteissä shampoota voisi erehtyä luulemaan tuiki tavalliseksi nestemäiseksi shampooksi. Lopputulos on kuitenkin erilainen kuin jos hiukset pesisi aggressiivisia sulfaatteja sisältävillä shampoilla, sillä nämä shampoopalat kohtelevat myös hiuspohjaa erityisen hellävaroen.

Tuotteiden raaka-ainelistasta löytyy Sodium Cocoyl Isethionate (SCI), jota kutsutaan yleisesti nimellä "Baby Foam". Tämä johtuu siitä, että se on tensidinä hellävaraisempaakin hellävaraisempi, vaikka tuottaakin todella täyteläisen vaahdon. Kookosöljystä lähtöisin olevaa aineosa tunnetaan siitä, ettei kuivata ihoa ja sopii myös herkimmällekin ja helposti reagoivalle iholle, kuten vauvoille. Iho jää yhtä pehmeäksi kuin hiuksetkin silkkisen tuntuisiksi. Biohajoava aineosa on myös tuoksultaan todella mieto, eli se ei jätä tuotteeseen kookoksista vivahdetta, kuten sen alkuperän perusteella voisi odottaa.
Miellyttävän käytön lisäksi ratkaisevaa on toki myös lopputulos. En nimittäisi näitä shampoopaloja parhaaksi, jos hiukset olisivat vähääkään tahmeat ja päätä myöten valuvat, sillä en pidä sellaisesta lopputuloksesta pätkääkään. Siksi vannoin jo ajat sitten, että jatkaisin tavallisten shampoiden käyttöä, jos palashampoo vaatisi tahmean takkupesän kestämisen. Minä en nimittäin sitä kestäisi. 

FAMO jättää kuitenkin hiukset sellaisiksi, mitä hyvin toimivalta tavalliselta nesteshampooltakin odottaisin: kuohkeutta, sileyttä ja helppoa kontrollia. Palautteet puhuvat puolestaan, ja minä yhdyn ylistävään joukkoon. Nämä palat ovat jotain, mitä aiemmin palashampoilla pestäessä en ole kokenut. Siksi pesen näillä paloilla hiukset mielelläni myös mökillä tai matkoilla - missä tahansa. Pöllöpala on helppo kuljettaa mukana minne vain. 
FAMO uutuus: Töyhtöhyypiö shampoopala vahvistaa hiuksia ja tuo silkkistä pehmeyttä


Olin suunnattoman innoissani, kun minulta kysyttiin halukkuutta kirjoittaa FAMO:n uusimmasta tulokkaasta. Vaikka FAMO:n valikoima on jo tähänkin mennessä ollut mukavan monipuolinen, tulee tämä uusi pöllö olemaan taatusti suosittu. Töyhtöhyypiö on nimittäin suunnattu erityisesti hoitamaan ja silottamaan pitkiä hiuksia, samalla edistäen hiusten tervettä kasvua. Se ei myöskään vaadi välttämättä kaveriksi hoitoainetta, vaikka FAMO:n valikoimasta löytyy myös yhtä toimivia hoitoainepaloja. Töyhtöhyypiö sopii Curly Girl -metodia noudattaville.

Kuten suuri osa FAMO-pöllöistä, myös tämä tulokas on tuoksuton ja vegaaninen. Vaikka lisättyä tuoksua ei olekaan, raaka-aineiden puolesta Töyhtöhyypiössä erottaa kahvin häivähdyksen. Joukosta löytyy nimittäin kahvipapuöljyä, joka auttaa lisäämään päänahan verenkiertoa, jotta hiukset kasvaisivat nopeammin! Uudessa shampoopalassa on myös hiustenlähtöä ehkäisevää Hibiscusta, joka hoitaa pörröisiä, kuivia ja katkeilevia hiuksia - myös kaksihaaraisia. 

Raaka-aineista Amla puolestaan ehkäisee hiusten harmaantumista ja yhtä lailla vahvistaa ja edistää hiustenkasvua. Aritha tuo silkkisyyttä, Shikakai kiiltoa ja pehmeyttä, samalla taistellen hilsettä vastaan ja rauhoittaen hiuspohjaa. Tästä palasta löytyy siis monen monta hiuksille ja hiuspohjalle hyvää tekevää aineosaa, joita hieroo hiuksiinsa mielellään!

Edelleen uskallan siis suositella sydämeni pohjasta näitä suloisia pöllöjä teille kaikille, jotka etsitte oikeasti toimivaa ja hiuksille hyvää tekevää shampoopalaa. Nämä kotimaiset, vegaaniset, 100% luonnolliset ja ympäristöystävälliset palat ovat yhä täyttä kultaa! 

Omasi voit ostaa joko jälleenmyyjiltä ympäri Suomen tai tilata vaikka *House of Organicilta.


Aiemmat postaukseni FAMO:sta:
Onko FAMO teille jo tuttu? Jos on, mikä pöllöistä on suosikkinne?2 kommenttia:

 1. Jos en olisi käyttänyt Famoa jo 1,5 v. ajan ajattelisin, että kuulostaa mainospuheelta :) aion pysyä Famon palojen käyttäjänä edelleen ja tuota uutta palaa voisin kyllä kokeilla. Nuo uudet ainesosat tekisivät varmasti hyvää omalle hiuspohjalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, naurattaa, koska totuus on, että multa kyllä entisenä radiojuontajana luonnistuisi hyvin TV-shop-myyntipuhe FAMOsta, kun on oikeasti niin huippuhyvä ettei tosikaan :D Onneksi en koskaan kehu tuotteita turhaan, jos en aidosti ole kokenut niitä itselläni toimiviksi :)

   Ihanaa, että FAMOt on ihastuttaneet myös sinut!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!