KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MAI NIEMI FINNISH FAIRYTALE


*mainoslinkit merkitty

Olen aina toivonut, että osaisin neuloa. Toistaiseksi omat kunniakkaimmat neuletuotokseni ovat olleet 5. luokalla virkatut lapaset ja 6. luokalla kudotut villasukat. Kadehdin kuitenkin positiivisessa mielessä heitä, joilla on synnynnäinen taito luoda kauniita vaatteita ja asusteita paitsi itselleen, myös meille muille niitä rakastaville. Yksi hiljattain huomioni herättäneistä kotimaisista brändeistä onkin Mai Niemi, joka valmistaa Kalevalasta ja kansantaruista inspiroitunutta kestävää, kaunista ja ajatonta neulemuotia - myös korvakoruja.


Mai Niemi Finnish Fairytale - kestävää kotimaista muotia ja asusteita


Blogini Kotimaiset -osiossa on viimeisen vuoden aikana ollut esillä monia suomalaisia korusuunnittelijoita. Nyt haluan nostaa esille Mai Niemen, suomalaisen muotisuunnittelijan ja fengshui-muotikonsultin, joka on opiskellut muotia muun muassa Lontoon Central Saint Martinin taidekorkeakoulussa. Massamuodin haastava Mai Niemi yhdistää muodin ja hyvinvoinnin tuottamalla eettisesti ja paikallisesti muotia, joka ilahduttaa arjessa mytologisilla vivahteillaan tuoden asuun kuin asuun ripauksen "sitä jotain".

Koko Mai Niemen valikoima perustuu huolellisesti valituista luonnonmateriaaleista tehtyihin neuleisiin ja asusteisiin, jotka on valmistettu käsin luontoa kunnioittaen. Monipuolisesta valikoimasta löytyy niin liivejä, tunikoita, mekkoja ja toppeja kuin huiveja, päähineitä ja pantojakin. Moni vaatekappaleista ja asusteista tuo helposti uutta särmää vanhoihin vaatteisiin, sillä ne mukautuvat eri tilanteisiin ja ovat helposti yhdistettävissä muihin vaatteisiin. Tarkoitus onkin, että Mai Niemen luomuksista on iloa vuosiksi - niin kestävyytensä kuin monikäyttöisyytensä osalta.


Naisten voimaannuttamista ja neulottuja korvakoruja kotimaisena käsityönä


Minä löysin Mai Niemi Finnish Fairytalen ihastuttavien korvakorujen kautta. Haltioiduin Weecosin valikoimassa olleista kauniista *metsänvihreistä Wood O -korvakoruista niin paljon, että se sai minut tutustumaan brändiin paremmin. Toinen toistaan kauniimpien villaisten ja virkattujen korvakorujen takaa paljastuikin suunnittelija ja brändi, joka heittää erilaiset normi- ja standardimitat kaavoituksineen romukoppaan pyrkien voimaannuttamaan naisia luomalla iloista, värikästä ja onnellista muotia. Sellaista, joka Main sanoja lainatakseni "antaa naisille itseluottamusta ja kykyä nähdä itsensä kauniina sekä rakastaa ja hyväksyä itsensä ja kehonsa sellaisena kuin se on". 

Vaikka olen läpi elämäni ollut rohkea tekemään päätöksiä ja hyppäämään tuntemattomaan, ottanut riskejä ja edennyt sumussa valoa kohti, yhden asian suhteen rohkeuteni on säröillyt: oman ulkonäköni ja kehoni. Olen kamppaillut epävarmuuden, riittämättömyyden, jopa viallisuuden kanssa. Tuntuukin hullulta sanoa, että vasta yli kolmekymppisenä olen tiellä kohti itseni hyväksymistä ja alan hiljalleen uskoa, että ehkä minä oikeasti riitän

Voimaannuttavien arvojensa pohjalta Mai Niemi Finnish Fairytale onkin siis paljon muuta kuin pelkästään kestävää, paikallisesti tuotettua muotia. Luonnon hyvinvoinnin huomioimisen lisäksi haluaa se myös kohottaa naisten itsevarmuutta ja samalla auttaa löytämään niin vanhoista vaatekappaleista kuin meistä itsestäkin uudet puolet - sen kaiken, mikä on jo meissä. *Wood O -korvakorujen myötä sainkin uutta särmää vuodesta 2013 asti vaatekaapissa lojuneeseen neuletoppiini (kuvassa päällä), joka on odottanut oikeaa asustetta herättämään sen henkiin.

Mikäli siis pidät neulemuodista ja -asusteista, suosittelen vierailemaan joko Main nettisivuilla tai Mai Niemi Finnish Fairytale Shopissa, joka sijaitsee Helsingin Senaatintorilla ja tarjoaa aitoja suomalaisia design-elämyksiä sekä kestävää kotimaista muotia. Myymälä sijaitsee Helsingissä osoitteessa Katariinankatu 4 B.

Kaikki korvakorut löydät myös verkkokaupasta täältä.Postauksessa esillä olevat Mai Niemi Finnish Fairytale -korvakorut:


Mai Niemi Finnish Fairytale löytyy myös *Weecosin valikoimasta.


Onko Mai Niemi teille tuttu brändi tai pidättekö neulotuista asusteista?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!