KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - WELLAWARE


Kun kalenteri kääntyy elokuulle, osalle se tuo väistämättä mieleen syksyisiä ajatuksia. Sitten on meitä, jotka hoemme Mamban hittiviisun sanoin "Vielä on kesää jäljellä" ja uskomme elokuun loppuun saakka kauniisiin päiviin. Siihen voi olla syynä joko halu nauttia kesästä viime metreille saakka, epätoivo sen päättymisestä tai yhtä lailla järkiajatus siitä, että elokuu kuuluu vielä kesäkuukausiin. Minulla taustalla on halu pysyä positiivisena, vaikka kesän kauniisiin päiviin uskominen ei kovin suurta optimismia ja vahvaa uskoa vaadikaan. 
Kaiken järjen mukaan minusta olisi pitänyt kasvaa arka ja pelokas ihminen, joka ei usko valoisaan tulevaisuuteen - saati sitten omien unelmiensa toteutumiseen. Meillä kotona ei nimittäin koskaan oltu kovinkaan rohkaisevia tai optimistisia minkään suhteen - päinvastoin: Muistan, että moni asia, joista puhuin vanhemmilleni ja joista kerroin unelmoivani, torpattiin samantien. Ei kuulemma kannattanut jatkaa aiheesta puhumista, koska ei se kuitenkaan toteutuisi. Pessimisti ei ainakaan pettyisi. 

Niinpä minä pidin salaa omaa päiväkirjaa unelmistani, jatkaen itsepintaisesti uskomista niihin asioihin, joita vielä joskus haluaisin tehdä, nähdä, kokea tai saavuttaa, vaikka muut eivät niihin uskoneetkaan. Unelmiin uskominen valoi toivoa sisimpään, ja sittemmin osa lapsuudessa haaveilemistani asioista onkin toteutunut. Niin kiitolliseksi kuin se minut tekeekin, surullista on, etten pääse jakamaan sitä Fammoni kanssa, joka oli minulle aina perheestäni se kaikkein rakkain ja läheisin. Hän oli se, joka uskoi minuun eniten.

Vaikka en usko väkisin pinnisteltyyn yltiöpositiivisuuteen, uskon siihen, että asioista voi aina yrittää nähdä positiiviset puolet, vaikka ne joskus täytyykin kaivaa syvemmältä. Elämä ei aina voi olla yhtä auringonpaistetta, hymyä ja naurua, mutta sadepäivissäkin on puolensa. Kivun, surun ja vastoinkäymistenkin kohdalla voi löytää jotain hyvää, vaikka tapahtunut ei siinä hetkessä tuntuisikaan reilulta. 
Wellaware C-vitamin drink - raikas vegaaninen vitamiinijuoma joka menoon


Oli kesä sitten ollut positiivisuutta pullollaan tai mielenmaisemaltaan pilvisempi, suurin osa on meistä voi kuitenkin olla yhtä mieltä siitä, että meitä on hemmoteltu ihanan aurinkoisilla päivillä, vaikka välissä on ukkosmyräköitä tai lyhyitä sadejaksoja ollutkin. Välillä lämpölukemat ovat kivunneet jopa porottavaan +30 asteeseen, mikä kieltämättä itselleni ei ole se kaikkein mieluisin lämpötila. Nautin lämpimistä kesäpäivistä, mutta paahteessa tunnen oloni tukalaksi. Ei juuri tee mieli syödä raskaita aterioita, mutta kurkkua kuivaa joka sekunti. Juomabrändeille kesä on siis varmasti ollut jonkinmoinen menestys, kun kylmät virvoitusjuomat ovat menneet kaupaksi.

Itse olen nauttinut kombuchaa ja metsästänyt terveellisempiä vaihtoehtoja, koska vatsani ei kestä sitä, että litkisin ihan mitä tahansa limsoja tai energiajuomia - joista jälkimmäisistä olen ajat sitten jo luopunutkin. Innolla otinkin uutiset vastaan, kun pitkäaikainen yhteistyökumppanini Wellaware ilmoitti heinäkuussa, että heiltä on tuloillaan uusi C-vitamiinipitoinen juoma valikoimaan. 
Tätä C-vitamiinipitoista hiilihapotettua juomaa voisi luulla täysin mauttomaksi jo sen pohjalta, että juoma on täysin sokeriton ja sisältää tasan 2 kaloria. Käytännössä juoman nauttiminen on siis yhtä tyhjän kanssa, jos kaloreita on laskeminen (tosin en kannusta ketään kaloreita laskemaan). Tämä hiilihapotettu uutuusjuoma yllättää kuitenkin maulla, joka tuo mieleen makuhermoja hivelevän vanhanajan greippilimonadin. Ja koska lisättyä sokeria ei ole, maku ei ole lainkaan ätälä, vaan raikkautta pullollaan! 


C-vitamiini torjuu väsymystä ja parantaa vastustuskykyä


Wellawaren C-vitamiinijuoma on täydellinen janonsammuttaja kuumiin kesäpäiviin, vastustuskykyä vahvistamaan ja arjen virkeyttäjäksi. Vitamiineja ja mineraaleja pursuava juoma sisältää nimittäin C-vitamiinia jopa 1563% päivän saantisuosituksesta - aimon annoksen siis! Koska C-vitamiini kuuluu vesiliukoisiin vitamiineihin, joka ei varastoidu kehoon (toisin kuin rasvaliukoiset vitamiinit), sen saannista tulisi pitää huolta päivittäin. Yliannostuksen vaaraa sen suhteen ei ole, sillä kerralla saatu ylimääräinen C-vitamiini poistuu elimistöstä luonnostaan.

Sitrushedelmistä helpoiten saatava C-vitamiini on paitsi väsymystä torjuva, myös tärkeä luiden kasvulle ja uusiutumiselle, hampaille, iholle ja muille kudoksille. C-vitamiinin puute aiheuttaa usein infektioherkkyyttä, joten sen riittävästä saannista kannattaa pitää huolta jo siksi, että suojaisi itseään paremmin sairauksilta. C-vitamiini myös auttaa raudan imeytymisessä ja sitä tarvitaan kollageenin muodostamiseen. Raskaan liikunnan yhteydessä suositellaan myös usein pitämään huolta C-vitamiinin saannista, joten Wellawaren uutuusjuoma on liikunnan yhteydessäkin nautittavaksi varsin kelpo vaihtoehto sokerittomuudellaan ja alhaisella kalorimäärällään.
Pelkkään C-vitamiiniin juoma ei kuitenkaan nojaudu, sillä sepä sisältää myös sinkkiä, B6- ja B12 -vitamiineja sekä D3 -vitamiinia. Sinkki on C-vitamiinin lailla tehokas vastustuskyvyn parantaja ja lisäksi se vaikuttaa myös ihon ja hiusten hyvinvointiin. Myöskään sinkki ei varastoidu elimistöön, joten sen saannista tulisi pitää huolta - erityisesti vegaanien, sillä tärkeimpiä sinkinlähteitä ovat viljojen lisäksi maitotuotteet ja liha. 

B12-vitamiini puolestaan tunnetaan "muistivitamiinina", sillä sen tärkeimmät tehtävät liittyvät hermoston ja aivojen kunnosta huolehtimiseen. Puutos aiheuttaa usein voimakasta väsymystä ja mielialan laskua, vaikuttaen myös erilaisten muisti- ja oppimishäiriöiden syntyyn. B12-vitamiinia voi saada ravinnosta vain eläinperäisistä ruuista, joten vegaanien on syytä olla tässäkin tarkkana ja huolehtia sen riittävästä saannista. Yksi tölkillinen Wellawaren C-vitamiinijuomaa sisältää 200% päivän saantisuosituksesta, mikä on ihan hyvä määrä. 

B6-vitamiini on yhtä lailla tärkeä muistin ja aivotoiminnan, kuten myös vastustuskyvyn kannalta, mutta lisäksi sitä voisi nimittää "mielialavitamiiniksi", sillä se tuottaa esimerkiksi serotoniinia, jonka puutos on usein vahva masennuksesta kärsivillä. Mitä taas tulee D3-vitamiiniin, sillä on vaikutusta vastustuskykyyn, jaksamiseen kuin luustonkin hyvinvointiin. Erityisen hyvä vastustuskyvyn tehostaja D-vitamiini on yhdessä sinkin ja C-vitamiinin kanssa, joita kaikkia Wellawaren juoma sisältääkin. 

Makeutusaineista juoma sisältää ainoastaan sukraloosia, jota käytetään usein proteiinituotteissa, kuten monissa tunnetuissa rahkoissa. Se on taas sitten aihe erikseen, suosiiko ravinnossa sokeria vai makeutusaineita. Itse olen makeutusaineiden suhteen yleensä aika tarkka, koska ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivänä monien makeutusaineiden kombo ei tee hyvää vatsalleni. Tämä juoma ei kuitenkaan ole aiheuttanut käytössä itselleni tukalaa oloa tai turvotusta, mistä olen iloinen. 

Uskallan siis suositella myös sinulle, joka etsit virkistävää, vitamiinipitoista tai vegaanista juomaa arkeen ilman sokeria ja minimikaloreilla! 

Juoma on vasta lanseerattu Ruotsissa ja tuloillaan piakkoin Suomen markkinoille. Jo valikoimassa olevia Wellaware-tuotteita saa tilattua Back on Trackin verkkokaupasta.


Kuinka moni teistä käyttää mielellään tuotteita, joihin ei ole lisätty sokeria? 

Entä heräsikö ajatuksia positiivisuudesta?2 kommenttia:

  1. Olipas kiva teksti ja oletpa kaunis <3 Samaistuin moneen ajatukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana Charlotta! Kiitos ihanasta kommentista, piristit! <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!