KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LEHTIKUNINGAS


Kunpa jokainen päivä alkaisi yhtä rennosti kuin sunnuntaiaamut. Aamiaiseksi voisi nauttia makoisia rahka-banaanipannareita lempilehtensä uusinta numeroa selaillen. Parvekkeen oven avatessaan kuulisi lintujen iloista visertelyä ja uusi päivä odottaisi auringonpaisteen kera. Siinä hetkessä voisi painaa muutaman sekunnin ajaksi pause-nappulaa ja muistaa, että juuri nyt kaikki on hyvin, kunnes päivän askareet vievät taas mukanaan.

Ensi viikon sunnuntaina edelläkuvatusta hetkestä nauttii toivottavasti mahdollisimman moni äiti niissä raameissa, jotka senhetkinen tilanne antaa myöten. Sillä äitiys, jota on maailman haastavimmaksi ammatiksikin kuvattu, on tehtävä, joka jatkuu läpi elämän. Se venyy, taipuu ja muovautuu elämän aikana, mutta on ja pysyy. Se ei lopu, vaikka välimatkaa kertyisi tai vanhempi menettäisi lapsensa. Se on kuin kerran sydämessä syttynyt valo, joka ei sammu, vaikka maailma näyttäisi kuinka harmaalta. 

Olen 32-vuotias eikä minulla ole lapsia. Äidilläni sen sijaan oli niitä tässä iässä jo 5 kappaletta, sillä me kaikki sisarukset olimme jo syntyneet. Nuorimmaisen, joka tätä nykyä on 23-vuotias, äiti sai minun ikäisenäni, siis 32-vuotiaana. Siihen väliin mahtui muutama valeraskaus, joita kutsutaan tuulimunaraskaudeksi. Siinä hedelmöittynyt munasolu kehittää kohtuun ainoastaan tyhjän sikiöpussin, mutta sikiötä ei muodostu lainkaan. 

Välillä mietin, miten hurjaa olisi, jos itselläni olisi nyt 5 lasta ja elämä olisi samanlaista, mitä meillä lapsena. En usko, että kykenisin siihen itse kuuna päivänä. Äiti käytännöessä katsoen hoiti meidät yksin ja vaikka rahasta oli puutetta, hän onnistui aina saamaan lämpimän ruuan pöytään. Repaleisen kodin ilmapiirissä tuoksui pulla, vaikka elämämme ei onnellista elokuvaa ollutkaan. Se oli enemmänkin surullista. Mutta silti olen tässä niillä eväillä, jotka olen saanut. Ja ymmärrän vasta nyt, että äitini teki parhaansa vaikeaan tilanteeseen nähden. Hän teki, minkä kykeni.


"Joillekin äitiys voi olla unelmien täyttymys ja yhtä luontevaa kuin hampaiden harjaus. Toisilta se voi vaatia enemmän."Joillekin äitiys voi olla unelmien täyttymys ja yhtä luontevaa kuin hampaiden harjaus. Toisilta se voi vaatia enemmän. Missään opuksissa ei kerrota etukäteen, miten toimia, jos lapsi ajautuu huumeiden pariin tai yrittää itsemurhaa. Äitiyteen ei ole karttaa, jossa polku olisi selvillä lapsen syntyessä. Välillä elämä antaa, toisinaan se vie, koettelee ja sitten palkitsee. Sitä on myös äitiys. Se voi olla yhtä raastavaa ja palkitsevaa kuin elämä itsessään. 

Minulle omaa äitiäni läheisimpi oli aina Fammo. Oli vaikeaa päästää irti hänestä 2,5 vuotta sitten, kun se hetki koitti. Onneksi kannan muistoja aina mukanani ja sydämessäni säilyy ne ilon ja nauruntäyteiset hetket, joita sain kokea Fammon kanssa ihan pikkutytöstä lähtien. Ikävä muuttaa vähitellen muotoaan kaipuuksi, joka ei enää tunnu niin viiltävältä. Mutta se yksi pala on silti aina poissa. Ihminen, joka oli minulle kuin äiti.

Etenkin nämä viime ajat ovat muistuttaneet taas siitä, että elämä on epävarmaa. Se ei kerro, mitä seuraavaksi tapahtuu. Jokin päivä voi aina olla viimeinen. Siksi haluan kannustaa jokaista nauttimaan elämästä ja panostamaan pieniin asioihin. Olkoon se sitten vaikka sunnuntaiaamu, jona tekee maittavan aamiaisen itselle tai toiselle. Hemmottelua ja muistamista kaipaa meistä jokainen. Ensi sunnuntaina siitä saavat nauttia äidit. 


Ohje makoisiin rahka-banaanipannareihin

Nämä ylläolevat pannarit on helppo paistaa paistinpannulla, hurautettua ensin ainekset blenderillä smoothiemaisen sulavaksi massaksi. Olen muovannut tämän ohjeen itse, ja se on syntynyt yhdistelmästä lukuisia muita reseptejä, joita olen banaanipannukakkujen osalta kokeillut. Pannarit ovat paitsi gluteenittomia (jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita), mutta myös terveellisiä ja rahka tuo niihin proteiinipitoisuutta. Ripaus kardemummaa on myös yllättävän tärkeä sujautus joukkoon! Aineosien ei tietenkään välttämättä tarvitse olla luomua. 


Alennuskoodi Lehtikuninkaan valikoimaan, josta löytyy yli 1000 lehteä


Jos haluat pannareiden lisäksi ilahduttaa äitiä (tai itseäsi) lempilehdellä, Lehtikuninkaan valikoimasta löytyy yli 1000 lehteä kaikkein edullisimpaan hintaan, ilman pelkoa puhelinmyynnistä jatkotilauksineen. Tilauslahjat lehtien oheen saa myös valita ihan itse! 

Koodilla LKMIA20 saat näistä lehdistä lisäksi 20% lisäalennuksen jo valmiiksi edullisista hinnoista. Koodi käy valikoimaan, josta löytyy niin käsityölehtiä, ristikkolehtiä, viihdelehtiä kuin tutut Koti ja Keittiö, Tieteen kuvalehti, Eeva tai vaikka Kotipuutarha. Tilausjakson saa jopa alle 10 euron! Tilaan itsekin aina lehdet Lehtikuninkaalta, josta viimeksi laitoin tilaukseen Kauneus & Terveys -lehden. Kestotilausta ei kannata säikähtää, sillä sen voi irtisanoa siinä vaiheessa, kun seuraava lasku tulee postiluukusta, jos tilausta ei enää halua jatkaa.

Suosittelen siis ehdottomasti kurkkaamaan Lehtikuninkaan valikoiman, mikäli mielit kesäksi uutta luettavaa itsellesi - tai vaikka äidille! (Bloggaajana en hyödy linkkien kautta tehdyistä tilauksista)Onko muita banaanipannareiden tai lehtien ystäviä? 
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!