KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - KESKISEN KELLO


En ole koskaan ollut niitä ihmisiä, joka olisi erityisesti halunnut sporttikellon. Vaikka pidän liikkumisesta ja korona-aika on lisännyt kävelylenkkejä entisestään, en siltikään en ole missään vaiheessa ajatellut, että sykettä mittaava hieno urheilukello olisi minua varten. Olen ajatellut niiden olevan kuntoilun konkareille ja himoliikkujille. Mitäpä minä tavallinen tallaaja monipuolisella urheilukellolla tekisin? 
Kun sain yhteistyönä Polar Ignite Pink Rose -rannekellon, kesti hetken tottua sen hienoihin ominaisuuksiin. Sen sijaan, että olisin intoillut edistyksellisestä rannesykkeenmittauksesta tai integroidusta GPS-paikantimesta, tykästyinkin erityisesti kellon tarjoamiin ohjattuihin hengitysharjoituksiin ja unen seurantaan. Alkuun en ajatellut, että voisin kuuna päivänä nukkua kello kädessä, mutta uteliaisuus vei voiton. Halusin tietää, miten hyvin yöni nukun ja kuinka kauan eri univaiheet (REM-uni, kevyt uni ja syvä uni) kestävät. 


Polar Ignite analysoi unta, seuraa palautumista ja antaa treeniohjeita


Niin hullulta kuin se kuulostaakin, Polar Ignite tunnistaa sen, kun nukahdat ja heräät. Algoritmi on testattu unipolygrafialla eli unen seurannan standardimenetelmällä. Aamuisin saa mielenkiinnolla tutkia tuloksia, kun ruudulle ponnahtaa lause "Oletko jo hereillä?". Klikattuaan "kyllä", kysyy kello myös miten hyvin olen nukkunut, joista voin valita hymiön mukaan sopivimman vaihtoehdon "erittäin hyvin" ja "erittäin huonosti" väliltä. 

Polar Sleep Plus Stages -ominaisuus seuraa automaattisesti unen määrää ja laatua, ja näyttää, kuinka kauan eri univaiheet ovat kestäneet. Näistä se kokoaa yhdellä silmäyksellä raporttina unitulokset, jotka kertovat paitsi uniajan, myös unen laadun. Unitulos kuvaa sitä, miten hyvin on nukkunut verrattuna unitieteen tämänhetkisen tiedon mukaisiin hyvän yöunen indikaattoreihin. Aika huippua - vai mitä?
Kellossa on myös Nightly Recharge -ominaisuus, joka seuraa palautumista. Se kertoo, kuinka hyvin palaudut treenaamisen aiheuttamasta rasituksesta ja muista haasteista, joita kohtaat päivän aikana. Nightly Recharge perustuu kahteen tietoon: kuinka hyvin nukuit (unen tila) ja kuinka hyvin autonominen hermostosi rauhoittui unen ensimmäisten tuntien aikana (ANS-tila), jotka ovat yleisiä palautumisen mittareita. Tämän perusteella Polar Ignite kertoo, onko jo aika uudelle treenille vai pitäisikö tänään ottaa rauhallisemmin. Jos kellon kytkee Polar Flow -sovellukseen, saa sen kautta myös treeni- ja univinkkejä sekä ideoita energiatason säätelyyn.

On ollut todella mielenkiintoista seurata omaa unenlaatuaan ja palautumista. Alkuun pidin kelloa ranteessa joka ainoa yö, kun päällä oli hyvä uniputki. Nukuin hyvin, palauduin hyvin ja kello näytti loistavia tuloksia. Sitten tuli hetki, kun aloin nukkumaan huonommin ja käyrät olivat vihreän sijaan punaisella. Myönnän, että tuolloin hieman turhauduin.


Polar Ignite Rose Pink vetoaa myös tyylikkyydellään


Onneksi unenseuranta ei kuitenkaan ole ainoa ominaisuus, joka on innostanut minut käyttämään kelloa. Kellon ulkonäkökin on nimittäin mieleeni: ruusukultainen teräskehys ja musta näyttö naarmuja hylkivällä Dragontail-lasilla on todella tyylikäs. Myös silikoninen ranneke tuntuu ranteessa miellyttävältä ja kevyeltä - melkein kuin ei kelloa olisikaan! Ei ihme, että olen pystynyt myös nukkumaan kello kädessä, vaikka koin alkuun ajatuksen mahdottomana. Myös akku kestää käytössä pitkään: jatkuvalla sykeseurannallakin latausväli on jopa 5 päivää.

Serene - ohjattuja hengitysharjoituksia ja stressinhallintaa


Unenseurannan ja ulkoisen olemuksen lisäksi kello voitti minut puolelleen myös Serene -hengitysharjoituksilla - joka on muuten aivan loistava lisäominaisuus! En ala paasaamaan tietoisen hengittämisen todistetuista terveyshyödyistä, mutta sen sijaan tunnustan, että kaltaiselleni helposti stressaantuvalle kaikki hetkeen pysähtyminen on aina hyväksi. Ohjatun hengitysharjoituksen keston voi itse valita 2 minuutista 20 minuuttiin. Kello antaa oletuksena 2 minuuttia. Minä olen nostanut omani 3 minuuttiin, joka tuntuu sopivalta pysähtymiseltä työpäivän aikana tai ennen nukkumaanmenoa, kun haluan saada kehon rauhoittumaan. 

Koska kuusi henkäystä minuutissa on optimaalinen hengitystiheys stressin lievittämiseen, on kellossa oletuksena sisäänhengityksen kestona 5 sekuntia ja uloshengityksen kestona sama aika. Silloin yhden minuutin aikana tulee hengitettyä sisään ja ulos 6 kertaa. Siinä saakin keskittyä, että oikeasti rauhoittuu ja hengittää pitkiä ja syviä hengityksiä.  Hengitysharjoituksen aikana kellon ruudulla näkyy hengitystä mukaileva animaatio ja kello värähtelee sisään ja ulos hengittäessä. Harjoituksen jälkeen kello kertoo, kuinka kauan eri tyyneysvyöhykkeillä (timantti, safiiri, ametisti) on vietetty aikaa. Mitä korkeampi vyöhyke, sitä enemmän hyötyä harjoituksesta on pidemmällä aikavälillä. Serene onkin stressinhallintatyökaluna todella mainio!


Kaiken yllä mainitun lisäksi Polar Ignitessä on myös FitSpark -treeniopas, joka tarjoaa päivittäin valmiita treenejä, jotka vieläpä vastaavat omaa kuntotasoasi. Kello siis huomioi treenihistorian sekä palautumis- ja valmiustason edellisen yön Nightly Recharge -tilan pohjalta. Toki se laskee myös päivän aikana kulutetut kalorit sekä kuljetut askeleet ja muistuttaa, kun keho kaipaa esimerkiksi liian pitkän paikalla istumisen seurauksena liikettä. 

Polar Ignitessä on myös sekuntikello, ajastin sekä herätys ja torkkutoiminto. Sen kosketusnäyttö on värillinen, ja kelloa on todella helppo käyttää. Onpa kello vielä vesitiiviskin 30 metriin asti. Lisäksi se on varustettu Liikenne- ja viestintäministeriön tietoturvamerkillä, joten voi olla varma siitä, että tuotteeseen ja palveluun liittyviin tietoturva-asioihin on kiinnitetty asianmukaisesti huomiota.

Polar Ignite -kellot löydät Suomen suurimmasta kelloverkkokaupasta eli Keskisen Kellon valikoimasta, jossa Polar Ignite -kellot ovat tällä hetkellä tarjouksessa. Polar Ignite Pink Rose löytyy täältä

Kelloa on saatavilla myös mm. mustana, valkoisena ja oranssina. Kaikki värivaihtoehdot täällä.


Alennuskoodi Polar Ignite -kelloihin


Jos sinäkin innostuit Polar Ignitestä, koodilla MIA5 saat pienen lisäalennuksen kaikista Polar Ignite -kelloista ja sykemittareista - myös jo alennetuista. Koodi vähentää kellon loppusummasta 5 euroa. 

Koodi on voimassa 31.12.2020 saakka. 

Käytättekö te urheilukelloja? Onko Polar Ignite tuttu?


3 kommenttia:

 1. Nämä on kyllä niin mielenkiintoisia! Oon miettinyt tämäntyylisen kellon hankintaa, olis kiva seurata vähän sykettä ja unta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin mielenkiintoisinta on ollut just unen seuraaminen ja tykkään myös käyttää tätä pitkillä kävelylenkeillä, kun näkee, miten pitkän matkan on oikeasti kulkenut! Motivoinut jopa pidempiin lenkkeihin :)

   Ohjattu hengitysharjoitus on myös huippu!

   Poista
 2. Mistä kaikkialta allennuksen saa?

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!