KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LH-BEAUTY


Olen aina ollut tarkka hiuksistani. Johtuu varmaan myös siitä, että ulkonäköpaineista ja heikon itsetunnon kanssa kamppailemisesta huolimatta hiukset ovat olleet yksi niistä harvoista asioista, joista itsessäni oikeasti pidän. Ne eivät ole taipuisuudessaan ja helposti pörrööntyvinä sitä helpointa laatua, mutta sitä suuremmalla syyllä haluan pitää hiuksistani mahdollisimman hyvää huolta ja valikoida tuotteet tarkoin. Tarkkuudestani johtuen hiustenhoitotuotteita ei täällä blogissa kuitenkaan alituiseen vilise. 

Viime vuoden puolella kuulin uudesta Lh-Beautyn kehittämästä kotimaisesta hiustenhoitosarjasta, joka kantaa nimeä LhB. Sarjan takana on samainen kotimainen yritys, joka valmistaa myös monille tuttua Lacto line -tuotesarjaa. Kokemusta yrityksellä on kotimaisten ja vegaanisten hygienia- ja puhdistustuotteiden valmistuksesta jo yli 25 vuoden ajalta. Tuotteet valmistetaan heidän omalla tehtaallaan Ylöjärvellä, niin myös LhB-hiustenhoitotuotteet.

Koska kotimaisuus ja vegaanisuus ovat tänä päivä nouseva trendi - ja maailman tilan huomioiden toivottavasti myös pysyvä sellainen - halusin ehdottomasti itsekin testata tuotteita ja katsoa, miten ne omissa hiuksissani toimivat. LhB-hiustenhoitosarja käsittää kaksi tuotelinjaa, joissa on huomioitu sekä käsittelemättömät että käsitellyt hiukset. Itse kiinnostuin erityisesti Balance-linjasta, sillä oma hiuspohjani oikuttelee nykyään talviaikaan ja stressaavina kausina. Balance-tuotteet ottavat huomioon myös herkän hiuspohjan ja vähentävät hiuspohjan ongelmia, kuten kutinaa ja punoitusta. Ja jos hilseestä kärsii, ne ennaltaehkäisevät myös sen muodostumista. Hiuspohjan hoivaamisen ja tasapainottamisen lisäksi ne vahvistavat ja suojaavat myös hiusten rakenteita. 
Balance-linjaan kuuluu shampoo ja hoitoaine, jotka molemmat ovat riittoisaa 400ml kokoa ja kätevissä pumppupulloissa. Värinä toimii hempeä vaaleanpunainen, joka näyttää hyvältä monen kylpyhuoneessa. Sisällön ollessa kuitenkin se ratkaisevin, on siihenkin panostettu. Molemmissa tuotelinjoissa (myös Color-tuotteissa) tärkeimpänä aineosana toimii Genencare OSMS BA -yhdiste, joka on kosteudensitoja. Se siis pitää huolen siitä, että hiuksissa pysyy luonnollinen kosteustasapaino ja ikään kuin lukitsee kosteuden paikoilleen. Balance -tuotteiden koostumus sisältää myös kauraproteiinia ja xylitolia. Kauraproteiini toimii hellävaraisena, hiuspohjaa rauhoittavana yhdisteenä ja xylitol (eli koivusokeri) on sen kaverina kosteuttajan roolissa. Kombona se lisää myös hiusten kiiltoa, minkä itse lasken aina positiiviseksi lisäksi. Kukapa ei haluaisi lisää kiiltoa hiuksiinsa? 

Tuotteiden tuoman luonnollisen kiillon lisäksi kiinnitin huomiota myös hyvin mietoon ja miellyttävään tuoksuun. Vaikka tuoksujen ystävä olenkin, en migreeniherkkänä pysty käyttämään tuotteita, joissa tuoksut vyöryvät päälle - varsinkaan illalla juuri ennen nukkumaanmenoa. Siksi suosin varsinkin iltaisin tuotteita, jotka eivät tuoksu kovin vahvoilta. LhB-hiustenhoitotuotteissa on todella mieto tuoksu, lähes huomaamaton, joten uskallan suositella niitä myös tuoksuherkille.
Balance -linjan shampoo ja hoitoaine ovat toimineet hiuksissani yllättävän hyvin. Pesutulos on paksuissa ja pitkissäkin hiuksissa sellainen, että hiukset eivät sähköisty tai mikä pahempaa; jää latteiksi valumaan päätä pitkin. Lopputulos on ilmava, mutta ei kuitenkaan pörröinen. Hiuksia on helppo käsitellä. Harvemmin olen kotimaisista tuotteista löytänyt näin mukavasti yllättäneitä purkkeja - siis hiustenhoitotuotteiden osalta.
Balance -pesutuotteiden parina olen käyttänyt LhB:n kevyttä Care Spray -hoitosuihketta. Tätä uskaltaa suihkautella hiuksiin reippaammin, sillä latistavaa efektiä ei onneksi synny. Myös suihkeessa on hyödynnetty sarjalle ominaista Genencare OSMS BA -yhdistettä, joka lukitsee kosteuden hiuksiin. Lisäksi suihke sisältää kasvipohjaisia keramideja, jotka vahvistavat hiuksia. Care Spray toimii myös värjätyillä hiuksilla, sillä se suojaa värin haalistumiselta, jota ulkoiset rasitukset hiukselle usein aiheuttavat. Hoitosuihkeessa on myös UV-suoja, joten tätä aion hyödyntää myös keväämmällä ja kesällä, sillä suihketta voi huoletta käyttää kuiviinkin hiuksiin. 
LhB-hiustenhoitosarjasta löytyy lisäksi Color -tuotteet, jotka on nimensä mukaisesti tarkoitettu käsitellyille ja värjätyille hiuksille. Ne ovat hiuksille korjaavampia ja suojaavat käsiteltyjä hiuksia, lisäten samalla niiden kiiltoa ja elinvoimaa. Genencare OSMS BA -yhdiste pitää Color -tuotteissakin huolen siitä, että hiuksissa säilyy niiden luonnollinen kosteustasapaino. Muiden Lh-Beautyn valmistamien tuotteiden tapaan ne ovat vegaanisia, sillä Lh-Beautyn käyttämät raaka-aineet ovat aina kasviperäisiä/synteettisiä. Tässä kohtaa muistuttelen taas, että vegaaninen ei siis ole sama asia kuin luonnollinen/luonnonkosmetiikka, vaikka niissä toisinaan käytetään paljon samojakin raaka-aineita. LhB:n kohdalla kansainvälinen Leaping Bunny -merkki takaa sen, että valmistuksessa ei käytetä eläinperäisiä eikä eläimillä testattuja raaka-aineita. 

Sarjasta löytyy myös Hair Repair -latvasuoja, jota voi käyttää latvoihin silottamaan kaksihaaraisia ja sulkemaan vaurioituneiden hiusten latvoja. Tuotteessa on yhtä mieto ja miellyttävä tuoksu kuin muissakin LhB-hiustenhoitosarjan tuotteissa. Mikäli siis etsit kotimaisia ja vegaanisia hiustenhoitotuotteita, suosittelen pitämään LhB-tuotesarjan mielessä! Etenkin Balance -tuotteet ovat toimineet omalle herkälle hiuspohjalleni.

Instagramissa voit nyt ottaa osaa kilpailuun, jossa yhdelle seuraajistani on luvassa joko Balance- tai Color -tuotesetti valintansa mukaan! Kisan löydät IG-profiilistani täältä.

LhB-hiustenhoitosarjasta voi lukea lisää Lh-Beautyn omilta nettisivuilta. Tuotteet ovat tulossa valtakunnallisesti myyntiin Sokoksen kampanjapäiville. Tuotteiden tilaaminen onnistuu myös Lh-Beautyn omasta verkkokaupasta.

Onko teillä kokemuksia kotimaisista hiustenhoitotuotteista tai kenties LhB-sarjasta? 
Entä suositko mielelläsi kotimaisia tuotteita?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!