Tuotteet pr-näytteitä / *mainolinkit merkitty


Toisinaan ihonhoito ei ole kovinkaan elämyksellistä, ainakaan tuoksuiltaan, vaikka niin toivoisikin. Kerroin viime viikolla Instagram Storiesin puolella testailevani naamiota, jonka tuoksu toi mieleen... noh, navetan. Se mielikuva itselleni ensimmäisenä tuli, kun sekoitin jauhemaista naamiota kasvoveden joukkoon. Jauhe ei sellaisenaan tuoksunut siltä, vaan oli enemmänkin saven ja ruusun tuoksuyhdistelmä, mutta kasvoveden lorautus joukkoon vei lopulta kosmetiikan kokkailussa ajatukset lehmien pariin. 
Välillä pitää kuitenkin kärsiä kauneuden tähden, niinhän sitä sanotaan. Ei tuoksu nyt varsinaista kärsimystä ollut, mutta en kuitenkaan pitänyt naamiota maksimiaikaa, joka oli 40 minuuttia. Luovutin 20 minuutin jälkeen, kun naamio alkoi kunnolla kovettua kasvoilla ja menin pesemään sen pois. Oranssinruskea naamio on tietenkin hyvä pestä pois silloin, kun on valkoinen paita - suosittelen lämpimästi, jos haluat sen jälkeen alkaa pesemään myös pyykkiä. 

Tällä kertaa kyse oli Kleopatran mukaan nimetystä naamiosta, joka on amerikkalaisen luonnonkosmetiikkasarja *Lilfoxin ylistys tuon Niilin kuningattaren ja kaunottaren muinaisille kauneusrituaaleille. *Cleopatra Restorative Milk + Honey Beauty Mask on kauneusnaamio, jonka pohjana on valkoinen savi ja ranskalainen ruususavi. Jälkimmäinen tunnetaan hellävaraisuudestaan, joka soveltuu myös herkän ihon syväpuhdistukseen. Se avaa tukkeumia, mutta samalla myös kosteuttaa. Siksi se on erinomainen kuorinta myös kuivalle iholle. 
Naamiojauhe on poikkeuksellisen eksoottinen sekoitus ihonhoitoon: Siitä löytyy ihoa tasoittavaa ruusukvartsin kivijauhetta, syväkosteuttavaa ja ravitsevaa kookosmaitoa sekä hunajaa. Kookosmaito on rikas kuparipitoisuudeltaan ja samoin C-vitamiinimäärältään. Hunaja taas on oiva vetämään puoleensa likaa ihohuokosista ja samalla se toimii iholla antibakteerisena ja tulehduksia ehkäisevänä. Tästä syystä se on mainio myös akneihon hoitoon, minkä vuoksi itse naamiota halusin kokeillakin. Hormonaaliset epäpuhtausryöpyt ovat nimittäin vaivanneet ihoani viime aikoina.

Jauhetta sekoitetaan ruokalusikallinen pieneen määrään joko kasvovettä tai vettä. Nesteen lisäämisessä kannattaa olla tarkkana, ettei jauhe muutu liian vetiseksi. Tarkoitus on, että massa on sopivan sulavaa, mutta pysyy kuitenkin kasvoilla hyvin. Omasta seoksestani tuli ensimmäisellä kerralla liian vetelää ja toisella kerralla liian tönkköä.

Nyt kolmannella kerralla sekoitin jauheen pelkkään kasvoveteen ja sain aikaiseksi navettamaisen tuoksun, mutta täydellisen koostumuksen. Myös tulokset olivat kertaheitolla parhaimmat noiden kolmen kerran joukosta. 20 minuutin vaikutusajan jälkeen tukkeumat tulivat ulos helposti puhtaiden topsipuikkojen avustuksella. Iho näytti  selkeästi tasaisemmalta, vaikka kevyesti punoittikin. Punoitus oli lievää ja entsyymikuorintojen käytön jälkeen monesti tavanomaista. Naamiojauheessa on nimittäin mukana myös ananasuutetta sisältävää bromealiini-entsyymiä sekä papaijauutetta, jolla on ihoa vaalentavia ominaisuuksia. Kummatkin ovat hyviä kuolleen ihosolukojen poistajia, mutta bromealiinia on käytetty myös tulehdusten hoitoon jo vuosisatojen ajan.
Tuoksunautinnollisemman kokemuksen naamion kanssa saa, kun sen sekoittaa veteen, sillä silloin jauheen sisältämien ruusun terälehtien tuoksu pääsee paremmin oikeuksiinsa. En malta olla mainitsematta monipuolisesta INCI-listasta myöskään Camu Camu -marjaa, joka Amazonin sademetsistä peräisin olevana on oikea C-vitamiinipommi! Se sisältää 30-kertaisen määrän C-vitamiinia appelsiiniin verrattuna, mikä tekee siitä kunnon superfood-annoksen iholle. Naamio on siis todellakin ihonsävyä tasoittava, syväpuhdistava ja kirkastava isolla K:lla.
Olen tutustunut Lilfoxilta myös toiseen tuotteeseen Cleopatran lisäksi. Kyseessä on myös kirkastava, entsymaattinen kuorintanaamio, mutta *Jungle Glow Rainforest Honey Enzyme Cleanser toimii myös puhdistustuotteena, kun sitä lisätään pieni määrä kostealle iholle ja annetaan vaikuttaa 1-5 minuuttia. Tällä saa siis jo aamutuimaan ihon heräämään ja kirkastumaan. Kosteuttavana ja kirkastavana naamiona tuote toimii, kun sen annetaan vaikuttaa pidempään eli 5-30 minuuttia. Molemmissa tapauksissa naamio levitetään kostealle iholle.

Raakahunajaa sisältävä naamio toimii parina myös *Cleopatra-jauhenaamion kanssa, jolloin niistä saa yhdessä kosteuttavamman version iholle. Tällöin jauhetta annostellaan ruokalusikallinen ja Jungle Glow'ta sekaan teelusikallinen. Ne sekoitetaan joko kasvoveden tai veden kanssa sopivan sulavaksi naamiosekoitukseksi ja hierotaan ihoon. Yhdessä nämä kaksi ovat niin tehokas hoitolatason kauneusboosti, että ihoa ei kannata kuoria ainakaan viikkoon tai mielellään kahteen. Itse rinnastaisin tulokset täydelliseen kasvohoitoon, sillä nämä kaksi Amazonin sademetsien arvokkailla aineosilla rikastettua naamiota ravitsevat ja kirkastavat ihoa niin näkyvästi, että iho on tyytyväinen pitkän aikaa.
*Jungle Glow on väriltään ruskeaa ja tuoksuu suklaisen hunajaiselta nerolisella vivahduksella. Tämäkin naamio sisältää valkoista savea raakakaakaon ja Havaijin sademetsien raakahunajan lisäksi. Siinä on myös hienonnettua ruusunmarjan siementä, minkä ansiosta naamiolla saa halutessaan hyvin hellävaraisen mekaanisenkin kuorinnan iholle. Amazonin sademetsistä tuleva passionhedelmä (Maracuja seed oil) on puolestaan täynnä A- ja C-vitamiineja sekä omega-6- rasvahappoja. Naturellen verkkokaupassa Jungle Glow onkin kerännyt suitsuttavia arvosteluita "tuhkimonaamiona" ja sitä suositellaan myös hormonaalisista ongelmista ja helposti reagoivalle iholle.

Nämä kaksi luonnonkosmetiikan supertehokasta naamiota löydät Naturellen valikoimasta: 


Koko Lilfoxin valikoimaa pääsee tutkailemaan *Naturellen verkkokaupassa täällä.

Oletteko te jauhenaamioiden ystäviä vai suositteko enemmän "valmiita" naamioita?2 kommenttia:

  1. Kiinnostavat tuotteet!

    Tuosta hajusta tulee mieleen kun itsekin olen tuollaiseen navetta hajuun törmännyt ainakin arganöljyn ja salisyylihapon parissa. Eikä se haju todellakaan houkuttele käyttämään mutta molemmat tuotteet on niin loistavia että käytän siitä huolimatta :D

    VastaaPoista
  2. Tämä on ihan uusi tuttavuus. En ole koskaan käyttänyt jauheista tehtäviä naamioita. Laiskana :) taidan enemmän tykätä valmiista naamioista.

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!