YHTEISTYÖSSÄ - GERRY WEBER


"Onpas paljon erilaisia kuvioita", sanoi pukeutumisalan ammattilainen, jolle rohkaistuin muutama vuosi sitten avaamaan vaatekaappini. Jo silloin haikailin sisimmässäni minimalistisemman vaatekaapin perään, mutta en tuntunut löytävän sitä polkua sitten millään. Tulin jatkuvasti ostaneeksi erilaisia kuviollisia paitoja, mikä johti siihen, että minimalistisuuden sijaan vaatekaappini alkoi pursota entisestään. Samalla kun ostin uutta, vanhat kuviot jäivät vähemmälle käytölle. Kaava näytti olevan se, että innostuin jostain, halusin sen, sitten ostin sen, kunnes kyllästyin siihen. Tuo piiri pyöri lähes aina, kun hankin uutta kuviollista paitaa jo valmiiksi täyttä kaappiani täyttämään.

Pursuilevasta vaatekaapista minimalistisempaan vaatekaappiin

Jossain vaiheessa kyllästyttyäni joka päivä penkomaan täyttä vaatekaappia, päätin, että nyt riitti. Halusin oppia vaatehankinnoissa toisenlaiseksi. Vaikka olin jo pidemmän aikaan panostanut laatuun ja jättänyt halpamuotihankintoja vähemmälle, laatuun panostaminen ei riittäisi, jos silläkin saralla tekisin päätöksi hutiloiden ja hetken innostuksen mukaan. Halusin oppia harkitsemaan hankintojani ja miettimään vaatteiden ostoa siltä kantilta, että ne olisivat helposti yhdisteltävissä useisiin ylä- tai alaosiin ja mukailtavissa erilaisiksi asukokonaisuuksiksi. Tästä mainitsin jo aiemmassa Gerry Weberin kanssa yhteistyössä toteuttamassani asupostauksessa.

Tämän vuoden aikana olenkin karsinut vaatekaapistani ronskilla kädellä niitä vaatekappaleita, jotka ovat liian kauan lojuneet kaapin perällä ja odottaneet toiveikkaina sitä, että tarttuisin niihin. Niiden viemän tilan olen vapauttanut vaatekappaleille, joiden omistamisesta tunnen oikeasti iloa; joihin tykkään pukeutua useampana päivänä viikossa ja tartun innolla yhä uudelleen ja uudelleen. Sellaisia ovat esimerkiksi muhkeat neuleet, joita rakastan yhtä paljon joka syksy ja talvi.Lämpöiset neuleet ja hiihtarien paluu

Neuleiden suhteen riittää tähän vuodenaikaan tarjontaa, minne katseensa kääntääkin. Osa tykkää kevyemmistä, lähes ihonmyötäisinä laskeutuvista neuleista, kun toiset mieltävät neuleet sitä paremmiksi, mitä isompi, muhkeampi ja väljempi. Kuvissa ylläni oleva Gerry Weberin Chunky Knit Jumper on taatusti muhkeita neuleita fanittavien mieleen, sillä se jos mikä lämmittää kylminä talvipäivinä. Paksu neule on päällä jämäkkä, mutta ei kuitenkaan liian laatikkomainen, sillä sivujen pystysuuntainen neulekirjailu ja pitkänomainen takaosa tuovat siihen hieman vartaloa myötäilevää muotoa. Materiaalissa on mukana hieman villaa ja myös 6% Yak-kuitua, joka on tuotettu jakkien karvasta.

Neuleen pariksi olen pukenut kaikkien kasarilaisten tuntemat hiihtarit, joiden paluusta uutisoitiin ensi kertaa jo vuonna 2016 olkatoppausten, leveiden vyön ja nahkahameiden paluun rinnalla. Leveitä vöitä minulla on edelleen vaikeaa kuvitella käyttäväni, kun olen vihdoin päässyt järjettömästä leveiden vöiden kokoelmastani eroon, mutta hiihtareita kohtaan minulla ei ole minkäänlaisia "traumoja". Ehkä siksi, että en ole koskaan nuorempana niitä käyttänyt (olkatoppauksia jonkun verran kyllä). Siksi näiden päällepukeminen ei herättänyt mitään inhotunteita, vaan päädyin jopa hankkimaan housut omakseni. Kapeat hiihtarit ovat harvinaisen mukavat päällä ja muistuttavat minulle vain siistimpiä leggings-housuja. Mustat hiihtarit on helppo yhdistellä moneen, joten miksipä en olisi halunnut näitä osaksi minimalistisempaa vaatekaappiani? Tosin hiihtarien lenkit jätin vielä toistaiseksi lahkeissa piiloon.


Nahkamaiset leggingsit ja Taifunin kauniisti laskeutuva kuviopaita

Arvata saattaa, että kuvioita rakastavana tästä asukokonaisuudesta tuli suosikkini. 100% viskoosia oleva pitkässä puserossa on sivuilla kiva halkio, joka saa siitä juuri sopivasti vartaloa myötäilevän. Ketjumainen kuvio paidassa tekee siitä taipuvan myös juhlavampaan tilaisuuteen, vaikka se on täydellinen arkeenkin. Paidan helma on pyöristyvä. Tästä asukokonaisuudesta olen kuullut todella paljon kehuja, ja Taifunin mallistosta oleva paita onkin Gerry Weberin Aleksanterinkadun liikkeestä jo lähes loppuunmyyty. Sellon liikkeessä oli vielä joitain kokoja jäljellä, ja Turun ja Sastamalan myymälästä paitaa kannattaa tiedustella suoraan. Itselläni on koko 38, koska viskoosi saattaa hieman kutistua pesussa, enkä halua paidan muuttuvan liian tiukaksi pesun jälkeen. 
Nämä "kahdenpuoleiset" nahkamaiset leggingsit ovat olleet Gerry Weberillä oikea syksyn hitti. Itse olen käyttänyt näitä jo syyskuusta asti niin väljempien ja isompien neuleiden kuin pidempien paitapuseroidenkin kanssa. Housut menevät myös täydellisesti aiemmassa postauksessa nähdyn beigen neuleen ja valkoisen kauluspaidan parina. Normaalisti nahkamaiset leggingsit ovat päällä todella hiostavat, mutta koska näissä on toinen puoli joustavaa strech-tyyppistä materiaalia, ovat nämä aivan älyttömän mukavat päällä eivätkä lainkaan nihkeät ja hiostavat! Näistä on tullut yhdet syksyn suosikkihousuistani ja ne ovat olleet tälläkin viikolla päälläni jopa kolmena päivänä eri yläosan kanssa. Juuri sellaisia vaatekappaleita haluankin omistaa, joita mielelläni käytän päivästä toiseen yhdistellen eri ylä- tai alaosien kanssa. 
Housuista on vielä muutamia kokoja Gerry Weber -myymälöissä jäljellä, joten kannattaa käydä nopeasti kyselemässä, jos mieli näitä tekee. Keskiviikon kanta-asiakaspäivässäkin näitä meni muutamat sen kahden tunnin aikana, mitä Aleksanterinkadun liikkeessä paikalla olin. Eräskin nuorempi nainen sanoi etsineensä vastaavia joka puolelta ja kertoi, ettei olisi varmasti edes tajunnut poiketa liikkeessä, jos hänen äitinsä ei olisi törmännyt housuihin muutama päivä sitten ja vinkannut tyttärelleen Gerry Weberiltä sellaisten löytyvän.

Olen myös saanut ilahduttavasti palautetta Instagramin puolella, että monen mielikuva Gerry Weberistä "mummobrändinä" on alkanut kääntyä toiseen suuntaan, kun ovat nähneet asukokonaisuuksia ylläni. Kannustan siis ehdottomasti rohkeasti poikkeamaan GW:n liikkeissä, sillä valikoimasta löytyy paljon myös sellaisia asukokonaisuuksia, jotka ovat varmasti modernin, hyvin pukeutuvan naisen mieleen. Etenkin hyvin istuvat, eri vartalomalleja imartelevat housut ovat Gerry Weberin "erikoisalaa".


Kuvat: MR Photo


Tykästyin myös musta-valkokuviolliseen neulepuseroon, joka on 97% puuvillaa ja 3% elastaania. Neule on ihanan pehmeä ja joustava päällä ja menee myös loistavasti noiden nahkamaisten leggings-housujen kanssa. Gerry Weberillä on myös mukavan monipuolinen takkivalikoima, josta ei pelkästään löydy perinteisiä joka kulmalta löytyviä takkeja, vaan myös persoonallisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi tuon kevyemmän, villakangastyyppisen mustan hupullisen takin kelpuuttaisin mielelläni itselleni. Kevyempien takkien käyttöaikaa voi myös helposti pidentää sillä, että pukee alle neuleen lisäksi vaikka kevyemmän toppaliivin, jollainen ylläni nähtiin edellisessä postauksessa.

Joka tapauksessa on kummasti kevyempi olo kurkistaa aamulla vaatekaappiin, kun sen sisältöä saa muokattua sellaiseksi, että vaatekappaleet ovat helpommin yhdisteltävissä toisiinsa!


Gerry Weber -liikkeet löydät seuraavilta paikkakunnilta:


Espoo: Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 3

Helsinki: Aleksanterinkatu 38

Turku: Yliopistonkatu 29

Sastamala: Puistokatu 9


~~~

Mikä tämän postauksen asuista tai vaatekappaleista oli eniten mieleenne?

Pyrittekö olemaan vaateostoksissa harkitumpia ja ostamaan sellaista, jota on helppo yhdistellä toisiin vaatteisiin?

2 kommenttia:

 1. Viimeisen kuva asu on eniten minun mieleen! Ostan yleensä vaatetta, joita pystyn helposti yhdistelemään.
  Kivaa viikkoa sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo musta-valkokuvioneule on ihana ja vielä täyttä puuvillaa :) Samoin "nahkahousut", supermukavat päällä!

   Ihanaa viikonloppua sinne ja kiitos kommentista!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa!