KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - GERRY WEBER 
"Onpas paljon erilaisia kuvioita", sanoi pukeutumisalan ammattilainen, jolle rohkaistuin muutama vuosi sitten avaamaan vaatekaappini. Haikailin jo tuolloin sisimmässäni minimalistisemman vaatekaapin perään, mutta en tuntunut löytävän sitä polkua sitten millään. 

Tulin jatkuvasti ostaneeksi erilaisia kuviollisia paitoja, mikä johti siihen, että minimalistisuuden sijaan vaatekaappini alkoi pursota entisestään. Samalla kun ostin uutta, vanhat kuviot jäivät vähemmälle käytölle. Kaava näytti olevan se, että innostuin jostain, halusin sen, sitten ostin sen, kunnes kyllästyin siihen. Pursuilevasta vaatekaapista minimalistisempaan vaatekaappiin


Jossain vaiheessa kyllästyin penkomaan joka päivä täyttä vaatekaappia. Silloin päätin, että nyt riitti. Halusin oppia vaatehankinnoissa toisenlaiseksi. Olin jo pidemmän aikaa panostanut laatuun ja jättänyt halpamuotihankintoja vähemmälle, mutta laatuun panostaminen ei riittäisi, jos silläkin saralla tekisin päätökset hutiloiden ja hetken innostuksen mukaan. Halusin oppia harkitsemaan hankintojani ja miettimään vaatteiden ostoa siltä kantilta, että ne olisivat helposti yhdisteltävissä useisiin ylä- tai alaosiin ja mukailtavissa erilaisiksi asukokonaisuuksiksi. 

Tämän vuoden aikana olenkin karsinut vaatekaapistani ronskilla kädellä niitä vaatekappaleita, jotka ovat liian kauan lojuneet kaapin perällä ja odottaneet toiveikkaina sitä, että tarttuisin niihin. Niiden viemän tilan olen vapauttanut vaatekappaleille, joiden omistamisesta tunnen oikeasti iloa; joihin tykkään pukeutua useampana päivänä viikossa ja tartun innolla yhä uudelleen ja uudelleen. Sellaisia ovat esimerkiksi muhkeat neuleet.Lämpöiset neuleet ja hiihtarien paluu


Tähän vuodenaikaan neuleiden suhteen riittää tarjontaa, minne katseensa kääntääkin. Osa tykkää kevyemmistä, lähes ihonmyötäisinä laskeutuvista neuleista, kun toiset mieltävät neuleet sitä paremmiksi, mitä isompi, muhkeampi ja väljempi. 

Kuvissa ylläni oleva Gerry Weberin Chunky Knit Jumper on taatusti muhkeita neuleita fanittavien mieleen, sillä se jos mikä lämmittää kylminä talvipäivinä. Paksu neule on päällä jämäkkä, mutta ei kuitenkaan liian laatikkomainen, sillä sivujen pystysuuntainen neulekirjailu ja pitkänomainen takaosa tuovat siihen hieman vartaloa myötäilevää muotoa. Materiaalissa on mukana hieman villaa ja myös 6% Yak-kuitua, joka on tuotettu jakkien karvasta.

Neuleen pariksi olen pukenut kaikkien kasarilaisten tuntemat hiihtarit, joiden paluusta uutisoitiin ensi kertaa jo vuonna 2016 olkatoppausten, leveiden vyön ja nahkahameiden paluun rinnalla. Leveitä vöitä minulla on edelleen vaikeaa kuvitella käyttäväni, kun olen vihdoin päässyt järjettömästä leveiden vöiden kokoelmastani eroon, mutta hiihtareita kohtaan minulla ei ole minkäänlaisia "traumoja". Ehkä siksi, että en ole koskaan nuorempana niitä käyttänyt (olkatoppauksia jonkun verran kyllä). 

Kapeat hiihtarit ovat harvinaisen mukavat päällä ja muistuttavat siistimpiä leggings-housuja. Mustat hiihtarit on helppo yhdistellä moneen, joten miksipä niitä ei haluaisi osaksi minimalistisempaa vaatekaappia. Tosin hiihtarien lenkit jätin vielä toistaiseksi lahkeissa piiloon.


Nahkamaiset leggingsit ja Taifunin kauniisti laskeutuva kuviopaita 


Arvata saattaa, että kuvioita rakastavana tästä asukokonaisuudesta tuli suosikkini. 100% viskoosia oleva pitkässä puserossa on sivuilla kiva halkio, joka tekee siitä juuri sopivasti vartaloa myötäilevän. Ketjumainen kuvio paidassa saa sen taipumaan myös juhlavampaan tilaisuuteen, vaikka se on täydellinen arkeenkin. Paidan helma on pyöristyvä. 

Tästä asukokonaisuudesta olen kuullut todella paljon kehuja, ja Taifunin mallistosta oleva paita onkin Gerry Weberin Aleksanterinkadun liikkeestä jo lähes loppuunmyyty. Sellon liikkeessä oli vielä joitain kokoja jäljellä, ja Turun ja Sastamalan myymälästä paitaa kannattaa tiedustella suoraan. Itselläni on koko 38, koska viskoosi saattaa hieman kutistua pesussa, enkä halua paidan muuttuvan liian tiukaksi pesun jälkeen. 

Nämä "kahdenpuoleiset" nahkamaiset leggingsit ovat olleet Gerry Weberillä oikea syksyn hitti. Itse olen käyttänyt näitä jo syyskuusta asti niin väljempien ja isompien neuleiden kuin pidempien paitapuseroidenkin kanssa. Housut menevät myös täydellisesti aiemmassa postauksessa nähdyn beigen neuleen ja valkoisen kauluspaidan parina. 

Normaalisti nahkamaiset leggingsit ovat päällä todella hiostavat, mutta koska näissä on toinen puoli joustavaa strech-tyyppistä materiaalia, ovat nämä aivan älyttömän mukavat päällä eivätkä lainkaan nihkeät ja hiostavat! Näistä on tullut yhdet syksyn suosikkihousuistani ja ne ovat olleet tälläkin viikolla päälläni jopa kolmena päivänä eri yläosan kanssa. Juuri sellaisia vaatekappaleita haluankin omistaa, joita mielelläni käytän päivästä toiseen yhdistellen eri ylä- tai alaosien kanssa. 

Housuista on vielä muutamia kokoja Gerry Weber -myymälöissä jäljellä, joten kannattaa käydä nopeasti kyselemässä, jos haluat housut omaksesi. Keskiviikon kanta-asiakaspäivässäkin näitä meni muutamat sen kahden tunnin aikana, mitä Aleksanterinkadun liikkeessä paikalla olin. 

Olen myös saanut ilahduttavasti palautetta Instagramin puolella siitä, miten monen mielikuva Gerry Weberistä "mummobrändinä" on alkanut kääntyä toiseen suuntaan, kun ovat nähneet asukokonaisuuksia ylläni. Kannustan siis ehdottomasti rohkeasti poikkeamaan GW:n liikkeissä, sillä valikoimasta löytyy paljon myös sellaisia asukokonaisuuksia, jotka ovat varmasti modernin, hyvin pukeutuvan naisen mieleen. Etenkin hyvin istuvat, eri vartalomalleja imartelevat housut ovat Gerry Weberin "erikoisalaa".


Kuvat: MR PhotoTykästyin myös musta-valkokuviolliseen neulepuseroon, joka on 97% puuvillaa ja 3% elastaania. Neule on ihanan pehmeä ja joustava päällä ja menee myös loistavasti noiden nahkamaisten leggings-housujen kanssa. 

Gerry Weberillä on myös mukavan monipuolinen takkivalikoima, josta löytää myös persoonallisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi tuon kevyemmän, villakangastyyppisen mustan hupullisen takin kelpuuttaisin mielelläni itselleni. Kevyempien takkien käyttöaikaa voi myös helposti pidentää sillä, että pukee alle neuleen lisäksi vaikka kevyemmän toppaliivin, jollainen ylläni nähtiin edellisessä postauksessa.

On kummasti kevyempi olo kurkistaa aamulla vaatekaappiin, kun sen sisältöä saa muokattua sellaiseksi, että vaatekappaleet ovat helpommin yhdisteltävissä toisiinsa!


Gerry Weber -liikkeet löydät seuraavilta paikkakunnilta:


Espoo: Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 3

Helsinki: Aleksanterinkatu 38

Turku: Yliopistonkatu 29

Sastamala: Puistokatu 9


---

Mikä tämän postauksen asuista tai vaatekappaleista oli eniten mieleesi?2 kommenttia:

 1. Viimeisen kuva asu on eniten minun mieleen! Ostan yleensä vaatetta, joita pystyn helposti yhdistelemään.
  Kivaa viikkoa sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo musta-valkokuvioneule on ihana ja vielä täyttä puuvillaa :) Samoin "nahkahousut", supermukavat päällä!

   Ihanaa viikonloppua sinne ja kiitos kommentista!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!