Sunnuntaiaamu valkeni eilen jokseenkin turvotellen. Maltillisen Ruoka- ja Viinimessuilla kiertelyn ja maistelun jälkeen olo oli fyysisesti ihan hyvä (jos väsymystä ei laskettu), mutta peili kertoi muuta. Normaalin tummuuden sijaan suurempana silmänalusilla näyttäytyi turvotus, josta olin itse jopa vähän järkyttynytkin. Tiesin, että turvotus oli suolaisen ruuan, juustojen ja viininmaistelun yhteissumma ja että se olisi myös ohimenevää, mutta en silti malttanut vastustaa kiusausta kokeilla jotain sellaista tuotetta varastoistani, joka lupailisi nimenomaan silmänalusten turvotuksen laskemista. Nythän sille olisi aivan täydellinen hetki!
Kaivoin kaapista kultahippusten kyllästämät Misolin silmänympärysnaamiot, jotka olin saanut aiemmin Stoorlalta pr-lähetyksessä ja joiden ajattelin soveltuvan tehtävään parhaiten. Silmänympärysnaamioita on tarjolla yllättävän vähän, enkä luonnonkosmetiikankaan puolelta ole kokeillut kuin ihan muutamaa, vaikka naamioiden suurkuluttaja olenkin. Yleisesti ottaen ajattelen, että tällaiset silmälappumalliset hydrogeelinaamiot ovat kuitenkin turvotuksen laskemiseen kaikkein potentiaalisimpia, sillä nämäkin laput tuntuvat ihanan viileiltä jo valmiiksi, kun ne asettaa silmänalusille. Gold Eye Patchien lupaus on paitsi poistaa turvotusta myös lieventää tummuutta, joka itselläni on normaalisti se pääasiallinen ongelma, koska minua on siunattu ohuella iholla, josta sini-vihreät verisuonet kuultavat kauniisti läpi (huomaa ironia). 

Alle kahdenkympin purkiksi Misolin silmänympärysnaamiopurkki on varsin riittoisa. Se sisältää nimittäin 60 kappaletta eli 30 paria naamiota. Tarkoituksena on, että näitä käytettäisiin joka päivä kuukauden ajan. Tällöinkin yhden lappuparin hinnaksi jäisi noin 0,66 euroa päivässä - varsin halpaa touhua siis! Hinta pistää minut tietenkin epäilemään raaka-aineiden hoitavuutta, mutta siinäkin saan yllättyä ihan positiivisessa mielessä: Kolloidinen kulta on näissä tietysti se ykkösjuttu, sillä kullan taitolajina on lisätä ihon kykyä imeä kosteuttavia ja muita vaikuttavia aineita itseensä. Lisäksi kulta saa ihon pitämään vaikuttavia aineita syvimmissä kerroksissa pidempään eli ikään kuin omimaan ne ja ottamaan niistä parhaan hyödyn.
Kolloidisen kullan lisäksi näissä lappusissa ilahduttaa teenpensaan uute, jolla on tulehdusta ehkäisevä ja herkkää ihoa rauhoittava vaikutus. Sitrushedelmien kuoren uute sisältää runsaasti flavonoideja ja vähentää hiussuonien läpäisevyyttä (jes!), parantaa mikroverenkiertoa ja lieventää tummuuden lisäksi turvotusta. Aloe veraakin näistä löytyy, mikä paitsi kosteuttaa ja uudistaa ihoa, parantaa ihon rakennetta ja tasoittaa ryppyjä. Natriumhyaluronaatti taas palauttaa ihoon terveen sävyn ja tarjoaa pitkäkestoisempaa kosteutusta. Mukavasti viilentävistä lappusista löytyy myös uudistavaa ruusu-uutetta.  

Olen joskus saanut vastaavanlaisista lappusista järkyttävän allergisen reaktion, jonka tuloksena silmänympärykseni turposivat kuin ampiaisen pistosta. Tästä syystä en uskaltanut pitää lappusia aivan 25-30 minuuttia, vaikka se olikin suositus. Kuitenkin jo reilussa vartissa nämä onnistuivat laskemaan iholta turvotuksen täysin - siis AIVAN TÄYSIN. Tummuutta nämä eivät yhdellä kertaa häivyttäneet (mitä en sinänsä odottanutkaan), mutta turvotus laski täydellisesti. Silmänaluset olivat vaikutusajan jälkeen selkeästi virkeämmät, vaikka haukottelu päivän edetessä jatkuikin. 

Siispä jatkoon vai ei? - Ehdottomasti jatkoon, koska silmäpussit hävisivät muille maille!

Misoli Gold Hydrogel Eye Patch -naamiota saa tilattua 19,90 eurolla esimerkiksi Stoorlasta. Purkissa on 60 silmälappua eli 30 paria naamiota.  

Onko jollain teistä kokemusta näistä? 
Kumpi teillä on silmänalusilla suurempi ongelma: turvotus vai tummuus?
4 kommenttia:

 1. Olen kyllästymiseen asti valittanut kaikille silmänalusistani ja heti kun näin tämän aiheen ajattelin tulla jutun lukemaan. Näitä lappusia on pakko saada ja tuo hintakin on onneksi kohtuullinen.
  Kivaa uutta viikkoa sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on kyllä niin kohtuullinen kuin olla ja voi näin toimivasta tuotteesta! Tällaisia on aina ilo suositella! <3

   Ihanaa alkavaa viikkoa sinnekin, Outi!

   Poista
 2. Tämäpä kuulostaa ihanalta tuotteelta ja onpas tosiaan edullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Mä ihan yllätyin näiden tehosta - ja hinnasta :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!