KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ONNENPUSSI

Olin pienenä tyttönä innokas tarrojen keräilijä. Sen lisäksi keräsin barbeja ja niitä ihan alkuperäisiä My Little Ponyja. Yritin myös alkaa postimerkkien keräilijäksi saadessani lahjaksi aloittelijan setin, mutta se harrastus loppui lyhyeen, koska postimerkit eivät aidosti kiinnostaneet minua. Se vain tuntui hienolta, kun sai tarttua postimerkkeihin settiin kuuluvilla pinseteillä, pitää suurennuslasia kädessä ja tutkailla merkkejä muka kiinnostuneena. 



Saippuoiden keräilyn aloitin 7-vuotiaana, jolloin muistan ostaneeni ensimmäiset "hienommat" saippuat. Olin säästänyt niihin syntymäpäiväksi saamiani markkoja, ja ne pakattiin liikkeessä läpinäkyvään pussukkaan ja sidottiin hienolla nauhalla kiinni. Muistan vieläkin, kuinka onnellinen olin, kun pääsin kotiin asettelemaan pussukkaa esille huoneeni kirjahyllylle. Saippuat olivat väriltään ja muodoltaan hedelmiä; mansikkaa, appelsiinia ja karhunvatukkaa, tuoksuen kyseisiltä hedelmiltä. En koskaan raaskinut avata pussia, saati sitten käyttää saippuoita, koska pidin niitä liian arvokkaina. Sen sijaan tuoksuttelin saippuoita pussukan läpi ja sain niistä iloa pelkästään katsellessani niitä. 




Taannuin kai hetkeksi lapsuuden muistoihin ja pikku-Mian tuntemuksiin, kun sain yhteistyön myötä nämä ihanat Onnenpussin saippuat käsiini. Muistin elävästi sen tunteen, miltä tuntuu pidellä kauniita saippuoita käsissään, tuoksutella niitä innoissaan ja antautua ihanien tuoksujen vietäväksi. Monenlaisia saippuoita olen aikuisiälläkin tuoksutellut, mutta Onnenpussin saippuat olivat ensimmäisiä, jotka onnistuivat viemään minut hetkeksi ajatuksissani lapsuuteen ja tuomaan sitä samaa iloa, jota silloin koin. Sydämenmuotoiset suolasaippuat vetosivat esteetikkopuoleen minussa, joka sai alkunsa jo lapsena. 






Myönnän, että saippuoiden nimilläkin oli osansa ihastuksen aikaansaamisessa: On vaikea kuvitella, että Mustikkamaito, Rantasauna, Vaniljakahvi, Raparperihyve ja monet muut Onnenpussin suloiset suolasaippuat eivät herättäisi mielenkiintoa ja saisi viimeistään tuoksutellessa innostuneeksi. Pakkaus on kauniin yksinkertainen, ja Suomen lippu löytyy näkyvältä paikalta vasemmasta alakulmasta - ovathan saippuat kotimaista käsityötä. Ne on alusta loppuun käsin valmistettu laadukkaista raaka-aineista, Onnenpussin omalla pajalla ja omilla resepteillä - huolella, rakkaudella ja ammattitaidolla, kuten Onnenpussi sivuillaan kertoo.



Sydämenmuotoisia Rakkaudella -suolasaippuoita löytyy Onnenpussin valikoimasta jopa 16 erilaista. Tuoksut ovat sen verran omaperäisiä, että vaikka saippuabuumi käykin Suomessa kuumana, ei viereiseltä saippuakauppiaalta löydä varmasti samanlaisia. Itse rakastuin Mustikkamaidon lempeään makeuteen, josta löytyy häivähdys vaniljaa ja pieni vivahde omenaa. Tällä olen hymyillen suihkussa pessyt vartalon ihon, ja samainen saippua löytyy tällä hetkellä myös kylpyhuoneen lavuaarin kulmalta, sillä nämä sydämenmuotoiset suolasaippuat ovat loistavia myös käsienpesuun siinä missä vartalonkin - eivät nimittäin kuivata ihoa tippaakaan, ja tästä minä jos kuka olen tarkka. Onnenpussin saippuat on tehty kaikille ihotyypeille soveltuvaksi ja ne sopivat erinomaisesti myös kuivalle, karhealle ja atooppiselle iholle, mikä kertonee saippuoiden koostumuksesta jotain. 




Suolasaippuoina nämä toinen toistaan ihastuttavan tuoksuiset sydämet ovat myös miedosti kuorivia ja ihoa pehmentäviä. Ne neutralisoivat bakteerien aiheuttamaa hienhajua ja ehkäisevät myös finnien ja näppyjen muodostumista. Suolasaippuat ovat siis tarpeeksi hellävaraisia myös kasvoille, vaikka itse olenkin käyttänyt saippuoita pääasiassa vartalolle ja käsille, satunnaisia saunahetkiä lukuunottamatta. Merisuolan mineraalit ovat kuitenkin sellaisia, että ne auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa, joten en missään nimessä luokittelisi näitä perinteisten kuivattavien saippuoiden kastiin. Suolasaippuat on valmistettu ilman palmuöljyä, eikä niihin ole lisättyä kemiallisia säilöntä-, puhdistus-, vaahdotus- tai kovetusaineita. Tästä huolimatta ne vaahtoavat ihan mukavasti, vaikka mitään vaahtokylpyä näillä ei saakaan aikaan.




Koska tuoksuvalikoima on niin hurmaava, nostan Mustikkamaidon lisäksi muutaman muunkin suosikkini esille:

Vaniljakahvi - Tämä toffeelta, vaniljalta ja vastajauhetulta kahvilta miedosti tuoksuva saippua on saippuafanille herkkua parhaimmillaan! Jos ei pidä vahvoista tuoksuista, mutta kokee lempeät, miedot ja pehmeät tuoksut omakseen, tämä on hyvä valinta. Ei missään nimessä tuoksu liikaa, eikä myöskään jää iholle leijailemaan häiritsevästi. Jauhettujen kahvipapujen ansiosta koostumus on hieman muita rouheisempi, joten tämä virkistää kivasti ihon pintaverenkiertoa!

Rantasauna - Vehreä koivunlehtien tuoksu sekoittuu niin onnistuneesti eukalyptukseen sekä häivähdykseen kuusta ja mäntyä, että tämä saippua vie taatusti ajatukset rantasaunaan kylmän ja pimeän talvenkin keskellä. Itselleni tämä tulee olemaan piristys niin alkusyksyn kuin syystalven saunahetkissä. Tuoksu on hieman kirpeämpi ja voimakkaampi eukalyptuksen ansiosta, mutta erittäin virkistävä!




Raparperihyve - Silmät suljettuina ohimennen tätä tuoksuttaessa voisi aistia omenaisen raparperipiiraan tuoksun, joka on juuri tullut uunista. Todellisuudessa tuoksusekoituksessa on omenan ja raparperin lisäksi myös häivähdys vadelmaa ja appelsiinia. Tuoksu on herkullinen, mutta todella lempeä, joten se sopii hyvin myös mietojen tuoksujen ystäville.

Turvesauna - Tämä on jotenkin niin suomalainen saippua, että se on pakko nostaa esille. Tuoksuyhdistelmä on todella pehmeä ja mieto sekoitus eukalyptusta ripauksella rosmariinia ja patsulia. Kotimainen hoitoturve syväpuhdistaa, rentouttaa ja hoitaa ihoa. Ihana isolla I:llä ja suomalainen isolla S:llä! 




Onnenpussi rakastaa eläimiä, joten eläinkokeet ovat ehdoton ei ja myös kaikki tuotteissa käytetyt raaka-aineet on hankittu tuottajilta, jotka ovat sitoutuneet yhtä lailla eläinten hyvinvointiin. Saippuat pohjautuvat puhdistamattomaan merisuolaan, jonka lisäksi raaka-aineina on käytetty kookosöljyä, rypsiöljyä, oliiviöljyä, risiiniöljyä sekä sheavoita. Kaikki saippuat ovat palmuöljyttömiä ja lisäksi vegaanisia, poikkeuksena Hunajakenno -suolasaippua, joka sisältää hunajaa ja mehiläisvahaa. 

Kaikki sydämenmuotoiset Rakkaudella -suolasaippuat löydät täältä. Saippuat ovat kappalehinnaltaan 8,90 euroa. Saatavilla on myös Onnenpussin ihana Rakkaus -lajitelmapakkaus, joka on aivan loistava lahjaidea! Lajitelma sisältää 9 erilaista suolasaippuaa, myös Natural -version, johon ei ole lisätty tuoksua eikä väriä. 




Haluan myös nostaa esille nettipuodista löytyvät kätevät narusaippuat. Nämäkin ovat yhtä lailla kokonaisuudessaan käsintehtyjä Onnenpussin omilla resepteillä. Osa narusaippuoista on valmistettu ilman merisuolaa, kuten esimerkiksi tainnuttavan ihana Marjaretki, johon täysin hullaannuin! Kuvauksen mukaisesti saippua on sekoitus uuden sadon herkullisen tuoksuisia marjoja, jotka tuoksutellessaan vievät mielen mennessään marjaisille apajille. Saippua sisältää muun muassa kuivattua vadelmaa ja mansikkaa ja on käytössä erityisen kätevä juuri narunsa ansiosta, koska se on helppo ripustaa suihkussakin kuivumaan. Tämä myös vaahtoaa ihanasti, vaikkei minkäänlaisia vaahdotusaineita ole lisättykään. 




Pakko silti myöntää, etten alkuun meinannut näitä raaskia käyttääkään. Pikku-Mian lailla olisin halunnut asetella nämä koristeiksi ja ihailla päivät pitkät kuin pieniä taideteoksia. Hieman pahaa teki irrottaa etiketti ja kastella saippua vedellä, sillä tuo narusaippuoiden toinen sivukin on niin kauniilla tavalla rosoinen. Eihän näitä halua käytöllä "pilata"! 





Silti näistä on juuri käytössä eniten iloa. Olen joskus blogissa kertonut, kuinka suihkugeelit viimeistelevät illan suihkuhetkessä aina sen päivän fiiliksen ja parhaassa tapauksessa rauhoittavat mielen, jos päivä on kuljettu ylikierroksilla kiireisessä mielentilassa. Nämä Onnenpussin saippuat ovatkin loistavia juuri siihen hetkessä pysähtymiseen, vaikka se olisikin vain se 5 minuutin suihkuhetki. Joskus se riittää. 

Suosittelen siis kaikella lämmöllä tutustumaan Onnenpussin ihanaan valikoimaan, jos olet saippuoiden ystävä tai haluat sellaiseksi tulla. Monenlaisia saippuoita olen kokeillut, mutta vielä kertaakaan en ole blogissa tässä mittakaavassa intoillut. 


Onko ruudun toisella puolella muita "saippuafaneja"? 











6 kommenttia:

  1. Voi vitsi, mä kanssa olin saippuahamstraaja pienenä! Ja satuinpa itsekin törmäämään näihin esittelemiisi saippuoihin, ja ne tuoksuvat kyllä aivan todella ihanalta. :)

    VastaaPoista
  2. Hei nää on kivoja saippuoita, oon joskus ostanut - jämäköitä ja eivät löllöönny käsienpesussa!:)

    VastaaPoista
  3. Oi mä kyllä tykkään saippuoista ja nämä onkin kyllä tosi söpöjä ja herkullisia :P kelpais kyllä nuo pastellin väriset sydämmet!

    VastaaPoista
  4. Miulla on tuo Rakkaus -setti, annoin Natural -palan puolison siskolle testiin :)
    Eilen haisteltiin vaan ne läpi, mutta kun ovat samassa pakkauksessa, niin melkein kaikki tuoksui samalle.

    Nämä itse asiassa valmistetaan aika lähellä Joensuuta, Ylämyllyllä taisi olla kotipaikka ja siitä syystä useimiten ovat esim. käsityö/joulumarkkinoilla mukana :)

    VastaaPoista
  5. Voi miten kauniita ♥ En ehkä raaskisi edes käyttää :)

    VastaaPoista
  6. Itse jemmasin lapsena the body shopin kylpykuulia. Tosin muistan leikkineeni niillä välillä niin pitkin taloa että ovat lopulta sulaneet käsiin... Tuo lajitelmapakkaus on ihanteellinen lahjaidea omalle mummolleni <3
    Kepa

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!