KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BACK ON TRACK

Joskus nuorempana saatoin vähän kadehtia heitä, jotka lähtevät joka aamu töihin viimeisen päälle laittautuneina, kauniissa ja tyylikkäissä asukokonaisuuksissa, joissa kelpaa kävellä kaupungin katuja pitkin. Vähän jopa salaa toivoin, että minulla olisi oma stylisti, joka huolehtisi minulle sopivan asun päivittäin. Olisihan se upeaa olla niin tip-top päästä varpaisiin, huoliteltu ja hehkeä joka hetki. Vai olisiko sittenkään? 

Vuosien saatossa tuo kateus on hävinnyt ja toive rapissut. Henkilökohtainen stylisti-haave elää yhä, mutta muuten voin käsi sydämellä sanoa, että arvostan tänä päivänä niin paljon enemmän rennompaa pukeutumista. Itse asiassa olen monesti tullut tokaisseeksi ystävillenikin, että kokisin ahdistavana, jos minun täytyisi joka päivä laittautua, olla ihmisten edessä ja keskellä, huoliteltuna aamusta iltaan. Ehkä sekin vaikuttaa, että vielä muutama vuosi sitten työni oli enemmän sitä. Nykyään taas koen sen mahtavaksi, että voin aamulla vetää rennot vaatteet päälle ja hoitaa päivän työt ilman, että minun täytyisi joka päivä olla laittautuneena. Se on asia, josta olen todella kiitollinen. Se myös osaltaan laskee hieman tätä elämän hektisyyttä, jota kyllä riittää muutenkin.Myönnän, että "ihana" ystäväni nimeltä IBS (=ärtyvän suolen oireyhtymä) ja sen aiheuttama tukala olo ja turvotus ovat myös lisänneet sitä seikkaa, etten viihdy vaatteissa, jotka puristavat joka puolelta. Toisaalta olen aina ollut ihminen, joka ensimmäisenä kotiin päästyään riisuu farkut ja vaihtaa mukavampiin vaatteisiin. Siksi minua ei koskaan - siis oikeasti ikinä - näe kotona farkut päällä. Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että rakastan oleskelua mukavissa vaatteissa, jotka eivät kiristä tai purista. Se vaikuttaa mielialaanikin. Vaikka rennompaa elämäntapaa vielä harjoittelenkin, mukavat vaatteet tekevät aina olon hieman rennommaksi. Silloin en tule miettineeksi tai stressaanneeksi niin paljoa vatsaongelmianikaan, mitä taas farkut päällä mietin vääjäämättä, koska tukala olo moninkertaistuu kireissä vaatteissa. Siksi monesti liikun vapaa-ajallakin rennoissa vaatteissa. 

Rentous ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tarttuisin rähjäisiin vaatteisiin, vaikka toki ne kulahtaneet lökäpöksyt löytyvät täältäkin. Aivan samalla lailla kuin puhutaan, että luonnollisuus voi olla kaunista meikissä, voi rentous vaatetuksessakin olla omalla tavallaan tyylikästä. Se syntyy siitä, että valitsee ehjät, hyvin istuvat vaatteet, jotka ovat mukavat päällä, ylä- ja alaosan sointuessa toisiinsa väreiltään ja tyyliltään. Sellaisia vaatekappaleita omistan monia Back on Trackilta, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä jo pidempään. 
Vaikka näissä vaatteissa mukavuus on kohonnut ihan uudelle tasolle, sille on syynsä. Vaatteissa käytetty kangas on nimittäin aika erityislaatuinen. Back on Trackin tekstiileissä on siis mukana mineraalipartikkeleita, jotka on sulautettu polyester- tai polypropyleenikuituihin. Tästä syystä kehonlämmön lämmittäessä kuiduissa olevia mineraalipartikkeleita, lämpö heijastuukin takaisin pitkäaaltoisena infrapunasäteilynä. Siksi materiaali tuntuu hieman lämmittävältä ihoa vasten ja kiihdyttää tehokkaasti verenkiertoa. Tämän huomaa tuulisella säällä ulkoillessakin, sillä keho pysyy ihmeen lämpimänä. 

Kankaasta on silti muutakin hyötyä on kuin pelkästään lisälämpö kolealla säällä. Infrapunasäteilyn vaikutuksia on tutkittu vuosien varrella runsaasti, ja kaikkien lueteltujen positiivisten vaikutusten myötä ei ole ollenkaan ihme, että esimerkiksi infrapunasaunat ovat edelleen todella suosittuja. Infrapunalämpöä on pidetty jopa parhaana tapana ylläpitää astronauttien verenkiertotoimintaa ideaalisella tasolla pitkien avaruuslentojen aikana. Tämä todettiin NASA:n tutkimuksissa jo 80-luvulla. Infrapunasäteily siis toden totta parantaa verenkiertoa ja tämän vuoksi kiihdyttää myös aineenvaihduntaa. Vaikka en uskalla Back on Trackin vaatteita lähteä täysin rinnastamaan infrapunasaunan vaikutuksiin esimerkiksi selluliitin tai iho-ongelmien hoidon osalta, sen uskallan omasta kokemuksesta sanoa, että näissä vaatteissa lämmön tuntee. Aina. Tiedän myös useamman kuukauden käytön perusteella sen, että kankaalla on vaikutusta lihassärkyjen ja -jumien helpottamisessa, vaikka toki siihen on auttanut myös käyttämäni Welltex -teippi sekä yin jooga. Linkkien takaa löydät aiemmat postaukset aiheisiin liittyen.
Maaliskuun postauksessa esitellyn sporttiasun lisäksi olen tykästynyt Back on Trackin t-paitoihin, joita olen käyttänyt myös joogatessa ja ulkoillessa. Kolmessa eri värissä saatavilla oleva Ophelia paita on nopeasti kuivuvaa ja hengittävää materiaalia joustavalla kankaalla. Paidassa on myös verkkokankaiset yksityiskohdat. Itselläni on kuvissa tummasininen paita, mutta Delta paitaa löytyy vain mustana. Siinä on näkyvä kuparinen Back on Trackin logo. Materiaali molemmissa tuntuu yhtä hyvältä ihoa vasten kuin arjen suosikseni nousseissa Arwen housuissa, jotka minulla on tälläkin hetkellä jalassani tätä tekstiä naputellessa. Tiedän, että bloggaajien hehkutusta ei aina niin vain niellä, mutta ehkä ihastumiseni puolesta puhuu myös se, että tilasin housut myös toisessa värissä ja tällä hetkellä harkitsen jo toisien mustien tilaamista, koska käytän housuja niin paljon, etten malta niitä pistää pesuunkaan välillä!


Kuvat: Charlotta Eve

Caia trikoot ovat myös aivan älyttömän mukavat ja kevyet päällä. Näissäkin on hyödynnetty lämpöä heijastavaa Iontex -kangasta, joka on rekisteröity Back on Trackille. Trikoissa ei ole nyörejä tai taskuja, ja niissä on 4 cm levyinen vyötärönauha, joka ei kiristä tai paina liikaa, mutta vetää sopivasti vatsaa sisään, mistä itse pidän. Housut ovat jopa 15% elastaania, joten vaikka normaalisti käytän alaosissa kokoa M, näissä menee helposti pienempikin koko, joten valitsin S-koon. Paidoissa sen sijaan päälläni on M-koko, koska en halunnut paitojen olevan liian ihonmyötäisiä. 

Jos siis etsit mukavia, rentoja ja kestäviä vaatteita arkeen, oleskeluun tai sporttailuun, Back on Trackin erityistekstiilistä valmistetut vaatteet ovat aivan erinomainen vaihtoehto. Tekstiilin vaikutuksen tuntee jo ensimmäisellä käyttökerralla! 

Back on Trackin sivuille pääset tästä.

Millaisissa vaatteissa te viihdytte parhaiten? Suositteko rentoa vaatetusta vai koette olonne parhaimmaksi silloin, kun olette viimeisen päälle laitettuina? 4 kommenttia:

 1. Täällä myös lentää sukkikset ja muut puristavat vaatteet nurkkaan heti kotiin tullessa. Samaistuin kovin tuohon mitä kerroit kotona työskentelystä ja rennommasta pukeutumisesta: itsekin teen edittihommat usein kotona mukavissa vaatteissa ja villasukissa :D

  Ihanan keväiset kuvat ja nuo vaatteet näyttää kyllä tosi kivoilta: rennoilta mutta siisteiltä. Tällaisia tarvitsisin omaankin arkeeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kotona työskentelyssä ihan parasta! <3

   Ja kiitos kovasti! Kuvista tuli kyllä yllättävän keväiset, vaikka tuona päivänä tuuli ihan älyttömästi, eikä ollut mikään lämmin :D Mutta onneksi kylmyys ei sentään kuvista välity, haha!

   Poista
 2. Rentous ja viihtyvyys ennen kaikkea muuta, siis vaatteissa :) Vaatteissa pitää olla hyvä olle, ei saa puristaa mistään. Parasta on vaatteet, joita ei edes huomaa pitävänsä.
  Rentoa viikonloppua sinulle Mia <3

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!