Listasin viime kuussa blogiini TOP3 hiuslakat marketin puolelta. Tuolloin totesin myös, että viime vuosien aikana hiustuotearmeijani on supistunut huomattavasti. Panostan edelleen hiuksiini yhtä lailla kuin aiemminkin, mutta olen alkanut enemmän arvostamaan sitä, että minulla on käytössä vain muutama hyvä tuote, jotka tekevät tarvittavat taiat hiuksilleni ja mahdollistavat hyvät hiuspäivät mahdollisimman usein. En siis koe enää tarpeelliseksi suihkutella ja hieroa hiuksiin "kymmentä" eri tuotetta, vaan hiuslakan lisäksi käytän oikeastaan enää vain hiusöljyä sekä tarpeen vaatiessa lämpösuojasuihketta, kun päätän kihartaa tai suoristaa hiuksiani. Toki shampoon ja hoitoaineen lisäksi innostun välillä kokeilemaan hiusnaamioita ja saatan toisinaan tarttua myös kiilto- tai tyvilakkaan, kun oikein innostun hiuksia väkertämään. Arjessa hiusöljy ja hiuslakka ovat kuitenkin parhaat apurit. 


Moni teistä tietää, että rakastan öljyjä ihonhoidossa. Yhtä lailla tykkään öljyistä myös hiustenhoidossa, koska riittoisuutensa lisäksi ne ovat siitä käteviä, että ne korvaavat helposti minulla monta tuotetta. En tarvitse erillisiä jätettäviä hoitoaineita, selvityssuihkeita tai kiiltotippojakaan, kun käytän hiusöljyä. Se nimittäin korvaa helposti kaikki edellämainitut. Hieron aina hiukset pestyäni pituuksiin ja latvoihin muutaman tipan öljyä, jotta ne olisivat sileämmät hiusten kuivuttua. Sen lisäksi käytän öljyä myös kuiviin hiuksiin päivittäin. Omat hiukseni näyttävät niin paljon terveemmiltä, kun olen sipaissut niihin pari tippaa öljyä. Pörröisyys katoaa, ja öljyllä saa korostettua myös hiusten taipuisuutta ja kiharaa, jos niin haluaa. Suorissa ja suoristetuissa hiuksissa öljy taas antaa hiuksiin sen silkkisen sileän viimeistelyn. 

TUOTE SAATU PR-NÄYTTEENÄ / POSTAUS SIS. MAINOSLINKIN* 

Sain vuodenvaihteessa kulutettua loppuun jopa kaksi Kérastasen hiusöljyä. Toisen esittelin blogissa kesällä 2016, joten siitä voi arvata kuinka kauan öljyt käytössä kestävät. Keskimäärin voisin arvioida, että kulutan vuoden aikana yhden hiusöljyn loppuun, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana olen kuluttanut noin kolme pullollista. Yksi niistä on Kérastasen Elixir Ultime*, josta pidän todella paljon. Tuote oli sellainen, jota tuli ihan oikeasti ikävä hierottuani viimeiset tipat hiuksiini. Menikin hetken aikaa ennen kuin löysin yhtä laadukkaan tuotteen, jota olen nyt käyttänyt samanlaisella innolla. 

Tämän hetken suosikkini on hollantilaisen KEUNE:n Care Line -tuotelinjaan kuuluva Satin Oil Treatment -hiusöljy, jonka sain viime vuoden puolella PR-näytteenä. Vaikka KEUNE sai alkunsa Hollannissa jo vuonna 1922, olen vasta tämän öljyn ja parin muun tuotteen myötä saanut ensikosketuksen sarjaan. KEUNE:n salonkilaatuisia tuotteita myydään tänä päivänä yli 70 maassa sadoissatuhansissa parturi-kampaamoissa. Kansainvälisestä kasvusta huolimatta yritys on edelleen perheyritys. Jan Keunen poika George Keune on ollut yrityksessä jo yli 65 vuotta ja ilmestyy edelleen töihin joka päivä. Hänen kaksi poikaansa työskentelevät myös yrityksessä. 

Care Line -linja on suunnattu erityisesti elottomille ja kuiville hiuksille, jotka kaipaavat lisää kiiltoa ja siloisuutta. Tuotteet lupaavat hoitaa hennoimpiakin hiuksia latistamatta niitä. Care Line -tuotteiden teho perustuu viiden mineraalin yhdistelmään, joiden yhteisvaikutus antaa hiuksille ja hiuspohjalle ylivertaista hoitoa. Koska hiuksiin ja hiuspohjaan voi imeytyä vain pieni määrä mineraaleja yhdellä kertaa, KEUNE kannustaa pitkäjänteiseen hoitoon, joka palkitaan näiden tuotteiden avulla kyllä lopulta. 

Rakastan tämän öljyn pehmeää tuoksua. Se ei ole yhtä vahva kuin aiemmin käyttämissäni Kérastasen öljyissä, vaan sellainen mieto ja pehmeä, jossa erottuu lempeä häivähdys pähkinäisyyttä. Öljy sisältää muun muassa Monoï- ja papaijansiemenöljyä, jotka paikkailevat tehokkaasti rakennevaurioituneita hiuksia. Tällaista tehohoitoa hiukseni tarvitsevatkin käytyään läpi vuosien varrella useita värimuutoksia. KEUNE Care Line Satin Oil -öljyssä on myös manteli-, Maracuja- ja Yanguöljyä. Omega-6-rasvahappoja sisältävä Maracujaöljy sulkee ja silottaa hiuksen uloimman kerroksen. Yanguöljyssä on myös Omega-6:ta ja yhdeksää muuta rasvahappoa, jotka sisältävät luonnollisen UV-suojan. Ei siis ihme, että tällä öljyjen ja mineraalien tehoyhdistelmällä hiuksista tulee paitsi taivaallisen pehmeät, myös terveemmän oloiset. Huolimatta monien öljyjen yhdistelmästä, koostumus ei ole lainkaan raskas tai latistava, vaan antaa hiuksille hoitavuutensa ohella pelkkää pehmeyttä, kiiltoa ja keveyttä! 

KEUNE -ammattilaissarjasta löytää lisää tietoa maahantuojan sivuilta. Lähintä KEUNE -kampaamoa tai -parturiliikettä voi tiedustella nettisivuilta löytyvän yhteystietolomakkeen kautta tai puhelimitse numerosta 010 680 1000. KEUNE:n löytää myös Instagramista täältä.

Kuinka monta hiustuotetta teillä on tavallisesti käytössä? Kuuluvatko hiusöljyt teidän perusrutiineihin?


4 kommenttia:

 1. Neljä tuotetta on tällä hetkellä käytössä. Öljyjä käytän tarvittaessa ja tykkään kyllä niistä.
  Mukavaa tiistai-iltaa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyistä on kyllä vaikea luopua, kun niiden arvon ihon- ja hiustenhoidossa ymmärtää :)
   Mukavaa tulevaa viikonloppua, Outi! <3

   Poista
 2. Hiusöljyt kuluu kyllä tosi hitaasti, joten siksi ostan aina mahdollisimman pienen pullon etten vain kyllästy siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin kuluu! Mä tunnustan, että luovutan ja siirryn seuraavan tuotteeseen, jos ei sen hetkinen öljy tarpeeksi nappaa :D Samaa periaatetta noudatan niin kasvoöljyjen kuin hiusöljyjenkin suhteen. Pitää olla tarpeeksi hyvä tuote, muuten ei jaksa käyttää :) Mutta tätä en kyllä jätä kesken, tää on ihana!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!