Vielä muutama vuosi sitten käytin kasapäin erilaisia hiustenhoitotuotteita. Elin tyytyväisenä siinä uskossa, että pitkät ja paksut hiukset vaativat lukuisia eri tuotteita näyttääkseen hyvältä. Saatoin suihkautella hiuksiin ensin tyvilakkaa, sitten tavallista hiuslakkaa ja lopuksi kiiltolakkaa. Siinä välissä taisin joskus tarttua hiusöljyynkin. Huh, mikä määrä! 


Nykyään pärjään paljon vähemmällä. Satsaan aina hyvään shampooseen ja hoitoaineeseen, jotka jo itsessään pehmentävät ja silottavat helposti pörrööntyvää hiustani. Jätettävät hoitoaineet olen pitkälti korvannut öljyllä. Sitä kyllä kuuluu käytössäni paljon, koska hiukseni imevät öljyjä jatkuvalla nälällä. Öljy on toisaalta siitä kiva tuote, että sitä voin käyttää kiiltolakan sijasta viimeistelevänä ja kiiltoa tuovana tuotteena, mutta myös jätettävänä hoitoaineena hiustenpesun jälkeen. 


*L'ORÉAL PR-NÄYTE, MUUT TUOTTEET ITSE OSTETTU
POSTAUS SIS. MAINOSLINKIN 

Tyvilakkojen käyttö on entisajoista poiketen jäänyt tätä nykyä myös aika vähälle. Tartun joskus kuivashampooseen, kun haluan tyveen erityistä nostetta, mutta hiuslakka on minulle yhä edelleen se tärkein viimeistelytuotteista, jota käytän melkeinpä päivittäin. Vaikka olen lähes koko ikäni suosinut laadukkaita kampaamolaatuisia hiustuotteita, luotan myös muutamien markettituotteiden tehoon. Tälläkin hetkellä vuorottelen näiden kolmen postauksessa olevan hiuslakan välillä, riippuen vähän siitä, kaipaako hius kevyempää pitoa vaiko enemmänkin nostetta päivään. 



Jos hakusessa on...

Näyttävää tuuheutta ja nostetta hiuksiin, tästä marketin kolmikosta paras valinta on ehdottomasti Schwarzkopfin got2b 2sexy Volumizing Hairspray*. Hiuslakka tuoksuu vadelmaiselta ja antaa kestävän pidon paksummillekin hiuksille! Itse käytän lakkaa monesti niin, että suihkautan sitä kevyesti kauttaaltaan hiusten pituuksiin ja latvoihin, jolloin saan taipuisat hiukseni näyttämään kiharretuilta. Tällä saa helposti ja nopeasti hiukset laitetumman oloisiksi ja nostetta myös hiuksien tyveen. Pinkki pullo tuo hiuksiin myös kivasti kiiltoa, joten tämä on ihan ehdoton suosikkini vahvan pidon hiuslakoista, johon olenkin turvautunut jo vuosia.

Joustavan pidon ja luonnollisen lopputuloksen ystäville suosittelen lämmöllä Wellan lakkaa! Wellaa suosin etenkin silloin, kun en kaipaa sitä lakkamaista tuntua hiuksiini, vaan haluan enemmänkin kevyempää ja näkymättömämpää pitoa. Tämä Extra Strong Hold -lakka on pitoasteeltaan 4, eli vahvemmasta päästä, mutta ei silti tunnu hiuksissa tönköltä ja jätä kypärämäistä lopputulosta. Rakastankin nimenomaan tämän lakan antamaa joustavaa pitoa. Tätä on myös tarjolla matkakoossa, jonka olen ostanut usein reissuun ja käsilaukussa kulkevaksi lakaksi. Wellan lakkoja minulla kuluu päivittäisessä käytössä kaikkein eniten. 

Hajusteettomuutta ja hienojakoisuutta arvostavan valinta on jo kulttimaineen saavuttanut L'Oréal Parisin Elnett-hiuslakka. Mikrosuihkeen ansiosta tämä lähtee hiuksista helposti harjaamalla, kuten Wellakin. Tätä uskallan aina käyttää peräkkäisinä päivinä, vaikka hiuksia en joka ilta pesekään. Tavallisen Elnett-lakan tuoksu ei kaikkien tuoksuaisteja hivele, joten tämä hajusteeton versio on varmasti monelle tervetullut. Lakka suojaa hiusta myös kosteudelta ja antaa kiiltoa.

Kaikki nämä hiuslakat ovat saatavilla hyvinvarustetuista marketeista. Hinnat liikkuvat 5-7 euron välillä. Matkakoot saatavilla edullisemmin. 

Kuuluuko hiuslakka teidän päivittäisiin hiustuotteisiin? Entä onko näistä joku tuttu?













15 kommenttia:

  1. Hiuslakkaa käytän aina :). Näistä kaikki ovat tuttuja, ehkä L'Oréalin lakat ovat näistä merkeistä suosikkejani :).

    VastaaPoista
  2. Oi, enpä tiennytkään että Elnettistä on hajusteeton versio :) Pitääpä testata! Itse käytän kyllä melko harvoin hiuslakkoja, mutta välillä niillekin on kyllä tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en minäkään! Mutta siitä saakka kun sain tietää, on tuota tuoksutonta Elnettiä kulunut aika urakalla noiden kahden muun lisäksi :D Mä tosiaan suihkauttelen lakkaa melkein joka päivä, paitsi jos oon vaan kotona hiukset sotkunutturalla :D

      Poista
    2. Tai siis korjaus: eihän tuo täysin tuoksuton ole, vaan nimenomaan hajusteeton :)

      Poista
  3. En käytä lakkaa päivittäin, mutta silloin kun haluan, että kampaus pysyy hyvänä pidempään, suihkautan Wellan lakkaa tai Biozellin extra hold lakkaa.
    Mukavaa viikkoa sinulle Mia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos et hiuslakkaa aina edes tarvitse! Mulle siitä on tullut melkein tapa ja tulee suihkautettua edes kevyesti aina, kun jonnekin lähtö. Vähentää hiusten pörrööntyneisyyttä ja antaa samalla kevyttä ryhdikkyyttä tälle päälle :D

      Ihanaa loppuviikkoa sinne myös! <3

      Poista
  4. Minä käytän lakkaa päivittäin. En olekaan tiennyt että Elnettistä on hajusteetonta olemassa! Suosin kampaamolakkojen lisäksi Herbinan hajusteetonta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herbina multa onkin täysin unohtunut! Joskus tuli käytettyä heidänkin lakkoja. Voisi taas virkistää muistia joku päivä :D

      Poista
  5. Tuota got2be:n tuotetta täytyykin varmaan kokeilla, kuulostaa hyvälle :) Got2be:n tuotteet on olleet usein markettien parhaimmistoa, tai ovat sopineet mulle :) Päivittäin en hiustuotteita jaksa käyttää, mutta yllättävän moneen eri tarpeeseen niitäkin tuotteita on tullut hankittua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on huippu ja näistä kaikkein pitävin lakka! <3 Oon itsekin tykännyt noista got2be:n lakoista, ja niitä on ollut mullakin muita käytössä :)

      Poista
  6. Mä rakastin nuorena Elnettia ja Biozellia. Nyt mun lempparit taitaa olla Herbinan Sensitive erittäin voimakas, vaikka toisinaan ostan Elnettiakin. Herbina kuitenkin on mennyt ohi hajusteettomuudellaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herbinaa voisi taas hankkia pitkästä aikaa :) Joskus tuli sitäkin käytettyä, mutta nyt on päässyt unohtumaan :D Cutrinin lakka on ollut mun mieleen eniten hajusteettomista lakoista, mitä muistelen. Mutta se on taas vähän eri hintaluokkaa kuin nämä kolme :)

      Poista
  7. Huh, jo pelkkä Elnettin nimi saa inhonväreet pitkin selkäpiirtä :-D aivan järkky tuoksu, mutta paremman puutteessa tullut teininä suihkittua tupeerauksiin. Edes hajusteetonta en pystyisi ostamaan enää... Wella on ollut nuorempana mun suosikkilakka ja kun on raaskinut niin olen ostanut keltaista got2betä. Nykyään en lakkaa käytä oikeastaan kuin juhlissa, taidan omistaa vain minikoon keltaisesta got2bestä. Pitää ensi kerralla ostaa pinkkiä testiin :)
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Elnettin tuoksu ei ole mikään hemaisevin kaikkien mielestä :D Ei myöskään istu mun tuoksumaailmaan, mutta jännä, että tuote on silti yksi maailman suosituimmista ja niin moni sitä käyttää. Tää hajusteeton versio ei ole läheskään niin tymäkkä, vaikka kyllä siinäkin ihan pienen häivähdyksen Elnett'mäistä tuoksua erottaa :)

      Tuo pinkki got2be tuoksuu sitten taas tosi hyvältä mun makuun! Lakka on laadultaan markettilakaksi aivan loistava, antaa todellakin pitoa ja rakennetta hiuksiin :) Mulla on myös ollut sitä keltaista got2be:tä, siinähän on muistaakseni se erilainen suutin, jolla saa tyvikohotusta helposti.

      Kiva kun kommentoit, Kepa! Kivaa uutta viikkoa sulle! :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!