KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ANUMATI NATURALS

Moni teistä pidempään blogiani seuranneista tietää, että puhdistusvaahtoja ei täällä paljoa vilahtele. Niiden sijaan esittelen paljon puhdistusöljyjä ja -emulsioita, joita itse suosin ihonpuhdistuksessa. Vaahdoista en ole koskaan oikein pitänyt, koska niiden huikealla puhdistusteholla on usein kääntöpuolensa: se kiristävän kuiva ja narskuvan puhtaaksi jäävä iho, joka huutaa kosteusvoidetta samantien.

Kun kotimaisen luomuihonhoitosarja Anumati Naturalsin uutiset kuitenkin tavoittivat minut, kiinnostukseni heräsi kunnolla. Nimittäin ajatelkaa; tämä luonnollinen, fytoterapiaan (=kasvilääkintään) perustuva suomalainen sarja on palkittu The Beauty Shortlistin toimesta "The Best Foaming Cleanser/Face Wash 2019" -kategoriassa yhtenä parhaista puhdistusvaahdoista! Uutisen arvoa nostaa se, että suomalainen Anumati Naturals on ollut aika kovassa porukassa Mádaran, Neal's Yard Remediesin ja monien muiden nimekkäiden brändien joukossa - ja silti palkinnon nappasi juuri Anumati. Jokainen tuote on maailmanlaajuisen The Beauty Shortlist Awardsin tuomareiden testaama niin Lontoossa, New Yorkissa kuin Sydneyssa, joten tuote on käynyt läpi tuomareiden tiukan seulan kilpailijoidensa kanssa. 

Oma ensikosketukseni Anumatin tuotteisiin oli vuonna 2017, kun rakastuin sarjan suklaanaamioon tehtyäni yhteistyötä Kauneushoitola Hillan kanssa. Viime syksynä aloitin kuitenkin sarjaan tutustumisen laajemmin Anumatin kanssa alkaneen yhteistyön myötä ja luonnehdin jo silloin sarjaa "kykykilpailun yllättäjäksi". Taustoja tutkailtuani sarja osoittautui kaikkea muuta kuin tavalliseksi luonnonkosmetiikkasarjaksi muiden joukossa. Puhtaus, ekologisuus, eettiset arvot ja korkeat, 90%:n tuntumassa keikkuvat luomuprosentitkaan eivät tämän sarjan meriiteiksi riitä. Luonnolliset ja täysin kasviperäiset tuotteet perustuvat nimittäin ihonhoidon raaka-ravintoon, mikä tarkoittaa sitä sitä, että jokainen tuote valmistetaan syötäväksi kelpaavista raaka-aineista. Anumatilla uskotaan siihen, että tarvitsemme yhtä monipuolisesti antioksidantteja ihonhoidossa kuin sisäisessä ravitsemuksessakin. Siksi tuotteista löytyy kasveja, marjoja ja hedelmäuutteita kaikissa sateenkaaren väreissä täydessä synergiassa toistensa kanssa. Vain, jotta iho saisi kaikki sen tarvitsemat hivenaineet, tärkeä mineraalit, omega-rasvahapot ja vitamiinit. 

Tartuin palkittuun puhdistusvaahtoon pienellä jännityksellä. Kuohkea vaahto herätti kieltämättä alkuun mielikuvia aiemmista vaahtokokeiluista ja iholle jääneistä epämukavuuden tunteista. Katsaus raaka-ainelistaan kuitenkin jo vähän rauhoitti: kurkku-uutetta, chian siemenöljyä, kaurauutetta, artisokkaa, mustikkaa... Tuoksu on mieto, pehmeä ja lempeä. Nenäni erottaa häivähdyksen kauramaisuutta.

En voi tietää, mitä The Beauty Shortlist Awardsin tuomarit ovat tuotetta arvioidessaan ajatelleet, mutta voisin kuvitella, että koostumus on herättänyt aikamoista ihastusta. Vaahto asettuu iholle hyvin erilaisena kuin useimmat kilpailijansa: sitä voisi sokkotesteissä luulla jopa emulsiomaiseksi puhdistajaksi. Se tuntuu kosteuttavalta, mutta ei kuitenkaan paksun kermaiselta. Koostumus on jännä; sellainen, joka pitää itse kokea. Iho jää tästä miellyttävän tuntuiseksi. Niin miellyttäväksi, että minäkin voisin hetkeksi heltyä vaahdon käyttäjäksi, vaikka rakastan yli kaiken öljyjä ja puhdistusmaitoja. Tämä poistaa iholta täydellisen hellävaraisesti myös kaiken meikin. 

Parhaana palkitun puhdistusvaahdon lisäksi on syytä ottaa pieni katsaus myös miesten vasta ilmestyneeseen uutuuslinjaan. Taas jälleen kerran joku teistä pidempiaikaisista blogini seuraajista saattaa tarkkasilmäisenä lukea rivien välistä, että viimeisimmän eroni ja sitä seuranneiden sinkkuutta ja yksinoloa koskevien postauksien jälkeen tilanne taitaa olla tätä nykyä hieman toinen. Myönnettäköön se siis tässä ja nyt, että kyllä, elämässäni on ollut mies jo jonkin aikaa. Ehkä tähän aiheeseen palaamme hieman toisenlaisessa postauksessa. Nyt kuitenkin muutama sananen itse tuotteista sekä Herra X:n ihonhoitotottumuksista ja mietteistä tuotteiden suhteen.

Kuten arvata saattaa, Anumati Naturals for Men ei ole aivan tavallinen miesten ihonhoitosarja. Se pohjautuu ideologiaan, jonka mukaan "Siellä missä on puu, on myös happea ja sen myötä elämää". Keskeisessä osassa ovat jalopuut, kuten tammi, saarni ja jalava, joiden lehdissä ja kaarnassa on paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja fenoleja. Niissä on myös paljon tavallisia vihanneksia enemmän antioksidantteja eli elimistön vanhentavalta hapetusstressiltä suojaavia ravinteita. Ihonhoitolinjassa on vain kolme tuotetta, koska siitä on haluttu tehdä mahdollisimman yksinkertainen käyttää, koska suurin osa miehistä ei varmasti olisi vielä valmis korealaiseen 10-vaiheiseen ihonhoitofilosofiaan - vai olenko ainoa ajatusteni kanssa?
Anumatin miesten linjaan kuuluu siis kolme tuotetta: Cleanse & Shave 2in1 -parranajoon tarkoitettu puhdistusvoide, rauhoittava Rescue Hydration -hoitoseerumi sekä 24h kosteusvoide. Kaikki tuotteet ovat tasapainottavia, suojaavia ja korjaavia sekä miehen ihon tarpeita varten suunniteltuja. Tuotteiden sisällön luvataan täyttävän vaativammatkin odotukset, joten näitä uskaltaa suositella kokeneellekin ihonhoitajalle. Herra X ei ihonhoidon saralla ole kovinkaan kokenut, mutta hän on ryhdistäytynyt sillä saralla minut tavattuani. Olenkin hivuttanut hiljalleen purkkeja hänen käyttöönsä ja katsonut tyytyväisenä vieressä, kun mies on levitellyt niitä iholleen. Olisi jopa melkein tehnyt mieli kuvata Instagramiin Stories-pätkä siitä rituaalista, jonka hän Anumatin tuotteilla suoritti! Sen verran hellyyttävää ja hauskaa touhua se oli, kun 39-vuotias mies tarttui ensimmäistä kertaa seerumiin ja kyseli ohjeita purkkien suhteen. 
Energisoivaa 2in1 puhdistusvoidetta voi käyttää sekä päivittäiseen kasvojen pesuun sekä parranajoon. Se sisältää muun muassa luomutuotettua karitevoita ja Aloe veraa, aineenvaihduntaa tehostavaa hamamelista, bakteereja torjuvaa eukalyptusta sekä jojobaöljyä. Koostumus on herkkää ja kuivaa ihoa rauhoittava ja kosteuttava. Tuoksu on ihanan raikas ja virkistävä. Herra X kuvailee ihon jäävän pehmeäksi ja hyvän tuntuiseksi. Siltä iho tuntuukin, kun tarkistan asian hipaisemalla miehen poskea (nämä on näitä pakollisia toimenpiteitä tuotteita arvioitaessa, tottakai).

Sitten on Rescue-seerumin aika. Herra X pumppaa seerumia kädelleen sellaisen annoksen, että siitä riittäisi viikoksi. Selitän hänelle, että näissä tehotiivisteissä riittää ihan pari tippaa. "No mitäs mä nyt sitten tälle teen", mies kysyy naureskellen. Rauhoittava seerumi päätyy extra-annoksineen kasvoille miehen taputellessa sitä iholle ja vitsaillen samalla asiantuntijamaiseen rooliin seerumin "pehmentävistä ja silottavista vaikutuksista". Tässäkin tuotteessa on miehekäs ja hieman mausteinen tuoksu, mutta silti lempeä ja mieto. Koostumus on lähes vesimäistä, joten annostellessa on hyvä olla tarkkana. Seerumi sisältää muun muassa hyaluronihappoa ja koivun kaarnaa, jotka yhdessä parantavat ihon kimmoisuutta. Tuote suojaa ihoa tehokkaasti myös lämpötilavaihteluilta ja auttaa häivyttämään pigmenttimuutoksia. 

Näistä kolmesta tuotteesta 24h-hoitovoide kerää Herra X:ltä leveimmän hymyn. Se saattoi johtua myös siitä, että kolmivaiheinen ihonhoitorituaali saatiin päätökseen... Voiteesta jää iholle aivan ihanan pehmeä tuntu ja tuoksu on miellyttävän metsäinen, josta sekä Herra X itse, että "testituokion virallinen valvoja" pitävät kovasti. Elinvoimaa lupaava ja väsymyksen merkkejä vähentävä voide imeytyy ihoon nopeasti ja sen sisältämät fermentoidut uutteet auttavat tasapainottamaan ihoa ja vähentämään tulehduksia. Raaka-ainelistasta löytyy muun muassa valkoisen tryffelin aminohappoja, mineraaleja ja hivenaineita, jotka pitävät huolta ihon aineenvaihdunnasta ja kosteudesta. Herra X jatkaa siis tyytyväisenä näiden kotimaisten laatutuotteiden käyttöä! 

Anumati Naturalsin tarinaan ja tuotteisiin voit tutustua Anumatin omilla sivuilla, josta löydät myös lähimmän jälleenmyyjäsi. Anumati Naturalsin luomutuotteet ovat täysin luonnollisia, gluteenittomia, vegaanisia, ekologisia ja Suomessa valmistettuja. Sarja on myös ensimmäinen suomalainen luonnonkosmetiikkasarja, jolle on myönnetty yhdysvaltalainen Made Safe -sertifikaatti, joka on tae siitä, että kosmetiikan kaikki raaka-aineet ovat paitsi luonnollisia alkuperältään, myös täysin turvallisia ympäristölle. Sertifikaatti ottaa huomioon tuotteen koko elinkaaren; sen, miten se vaikuttaa ympäristöön, vesistöihin, eläimiin ja ihmisen terveydentilaan. Sertifikaatista voit lukea lisää täältä.

Aiemmasta postauksestani löydät myös vinkkejä ja kokemuksia sarjan muista tuotteista, kuten hätkähdyttävästä "photoshop-voiteesta". Lue lisää täältä.Anumati Naturals mukana Luonnonkaunis-messuilla!

Jos olet tulossa Luonnonkaunis-messuille Helsinkiin, kannattaa poiketa myös Anumatin osastolla, josta löydät myös nämä uutuudet! Messut järjestetään 22.-23.3.2019 Kattilahallissa, Helsingin Suvilahdessa. Itse olen tulossa kiertelemään messuille perjantaina, joten huikatkaahan, jos törmätään. 


Onko teillä jo kokemuksia Anumatin tuotteista tai kiinnostaako sarja muuten? Entä oletteko tulossa messuille? 4 kommenttia:

 1. Ihana kun kaikkien miehet jaksaa innostua näistä :-) Tää tuotemerkki kuulostaa taivaalliselta ja parasta on kun sitä voi kutsua kotimaiseksi3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisuus on kyllä todellakin iso plussa ja tässä tapauksessa oikea ylpeydenaihe! <3 Sen verran erilainen sarja kyseessä, että suosittelen kyllä lämpimästi tutustumaan.

   Poista
 2. Hyvän kuuloisia tuotteita. Onnea uuteen suhteeseen, ihana uutinen tämä oli <3

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!