Seuraa sähköpostitse


KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MIRAZ

POSTAUS SIS. *MAINOSLINKKEJÄ

Erilaiset etanaseerumituotteet ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan hurjasti. Hurjiksi on kehuttu myös niiden tehoa: milloin onkaan äimistelty tasoittunutta ihonsävyä ja lähes olemattomiin vaalentuneita arpia tai kaikonneita epäpuhtauksia. Edellä mainitut tulokset kelpuuttaisin itsekin, sillä ainainen unelmani on se tasainen ihonsävy. Iho, joka näyttäisi mahdollisimman kauniilta myös meikittä. Epäpuhtauksia iholleni pukkaavat lähinnä stressi, hormonit tai tiheät tuotetestailut. Niin paljon kuin rakastankin tätä työtä ja uusien tuotteiden testaamista, pyrinkin nykyään pitämään tuotteiden parissa pidempiä testijaksoja, jotta ihokin ehtisi tottua niihin ja näkisin, mitä ne tekevät iholleni pidemmällä ajanjaksolla - tai mitä ne eivät tee.
Tämä yhteistyö Mirazin kanssa oli erittäin mieluisa ja odotettu sellainen, koska olen jo pidempään halunnut perehtyä etanaseerumia sisältäviin tuotteisiin paremmin. Mirazin maahantuoma Helixium on ensimmäinen luomusertifioitu etanaseerumin tehoa hyödyntävä ihonhoitosarja, joten se vaikutti täydelliseltä ensietapilta etanatuotteiden pariin hyppäävälle luonnonkosmetiikan suosijalle - minulle siis. Helixiumin tuotteilla on Ecocert- sekä Cosmos Organic -sertifikaatit, ja yrityksen toiminta kuulostaa kaikin puolin vastuulliselta. Etelä-Ranskan Lyonissa sijaitsevassa Helixiumin luomukasvattamossa etanoiden ravinto on luomua, ja etanauute kerätään hellävaraisesti käsin, vahingoittamatta etanoita. Myös etanoiden luonnollista elämänrytmiä, kuten talvihorrosaikaa kunnioitetaan, ja niistä pidetään muutenkin hyvää huolta. Etanat saavat edetä omaan tahtiinsa eikä niitä pakoteta mihinkään. Tästä johtuen myös kerätty etanaseerumi on erittäin korkealaatuista ja ravitsevaa. Mutta miksi etanaseerumi ylipäätään on niin tehokasta, että sille kannattaa ihonhoidossa antaa mahdollisuus?
Väitteet etanaseerumin uudistavista vaikutuksista eivät suinkaan ole tuulesta temmattuja tai edes liioiteltuja. Etanan lima (tai kauniimmin sanottuna seerumi) on nimittäin todellisuudessa hyvin monipuolinen ja erityinen ravinnepommi. Erityinen siksi, että se korjaa hämmästyttävän nopeasti erilaisia ihovaurioita ja sillä on ihmeellinen kyky uudistaa ihoa. Tämä huomattiin aikoinaan etanakasvattamon työntekijöiden käsistä, joissa haavat paranivat uskomattoman nopeasti ja käsien iho näytti muutenkin erityisen kauniilta ja hyvinvoivalta. 

Etanan limalla on myös antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Tästä johtuen etanaseerumia sisältävien tuotteiden vaikutuksista hyötyy ikääntyneen ihon lisäksi myös arvista, pigmenttiläiskistä ja aknesta kärsivä iho. Kuiva ihokin saa etanaseerumista tuntuvaa boostia karheuden häätämiseen, sillä etanoiden luonnollisesti tuottama Helix Aspersa -uute sisältää runsaasti hyaluronihappoa. Monissa tutkimuksissa etanan lima on myös ollut erityisen tehokas juonteiden häivyttäjä.
Myönnän, että ajatus etanan liman levittämisestä kasvoille on tuntunut vähän ällöttävältä. En tiedä vaikuttaako se asiaan, että olen ollut kasvissyöjä jo 10 vuotta ja ajatus etanoiden syömisestäkin on yhtä lailla aina ällöttänyt. Näin sivuhuomatuksena tunnustan, etten esimerkiksi voisi aidosti nauttia omasta ruuastani ravintolassa, jos vastapäätä oleva seuralaiseni rouskuttelisi etanoita. Joskus olen vitsaillutkin, että minun osaltani Pelkokertoimeen osallistuminen tyssäisi aina syömistehtävään. 

Tässä kohtaa muistutin kuitenkin itseäni siitä, että eihän etanaseerumituotteissa oikeasti ole etanaa, vaan sitä limaa, jota ne jättävät jälkeensä siirtyessään hitaasti eteenpäin. Ja eihän sitä limaakaan purkiteta kosmetiikkatuotteisiin sellaisenaan, vaan se suodatetaan ennen sitä. Näiden seikkojen myötä tunsin itseni hetkessä rohkeammaksi, jos tätä nyt kehtaa rohkeudeksi edes sanoa. Outous kuitenkin hävisi, ja tätä nykyä käytän etanatuotteita kuin mitä tahansa muitakin tuotteita - ilman ällötyksen häivääkään.
Sarjaan kuuluu yhteensä 7 eri tuotetta. Viisi niistä testattuani voin ilolla todeta, että kannatti "rohkaistua". Sarjan kuningatartuotteena pidetään *Tehoseerumia, joka on koostumukseltaan vesimäistä ja todella ohutta. Uudistava, korjaava ja vahvistava seerumi on tehnyt käytössä silminnähden hyvää iholle. Sen lisäksi että Helix Aspersa -etanauute sisältää runsaasti allantoiinia, glykolihappoa ja hyaluronihappoa, on koostumusta täydennetty tukoksia ehkäisevällä seljankukkavedellä, kajottikurpitsalla ja mehiläiskuningatarhyytelöllä, joka puolestaan sisältää runsaasti B5-vitamiinia eli pantoteenihappoa. Seerumi hulahtaa ihoon salamana ilman nihkeää lopputuntumaa ja jättää ihon kauniin kuulaaksi ja terveen näköiseksi. 

Tuoksu Helixium -tuotteissa on aika lailla hajuton. Seerumi ei omaan nenääni tuoksu juuri millekään, mutta *Cream Confort -kasvovoiteessa erotan pienen häivähdyksen kukkaisuutta, jos oikein keskityn tuoksuun. Muuten tuotteet ovat mielestäni lähes tuoksuttomia. Voide on koostumukseltaan seerumin tapaan loistavasti imeytyvä ja toimii siksi meikin allakin mainiosti. Cream Confortista löytyy myös antibakteerista hopeaa, mitä on itse asiassa seerumissakin. Sillä on tulehduksia ehkäisevä vaikutus iholla.
Vaikka näistä tuotteista jokainen oli erittäin mieleinen ja tehokkaalta tuntuva, myönnettäköön, että *Helixiumin Silmänympärysseerumista ja minusta ei oikein tullut bestiksiä. Tämä siitä syystä, että en kokenut vesimäisen koostumuksen olevan omille silmänympäryksilleni tarpeeksi. Koska en juurikaan silmänalusilla kärsi turvotuksesta, vaan enemmänkin tummuudesta, en myöskään hyötynyt tuotteen turvotusta laskevasta vaikutuksesta. Joinain aamuina olen kyllä rullaillut tätä oikein urakalla, sillä onhan tässäkin hyaluronihappoa ja sitä etanauutetta, joka toki silmänalusillenikin kelpaa vaikutuksiltaan. 

Kaksi omaa suursuosikkiani olivat *Helixium Misellivesi ja *Bio Yeux -silmänympärysvoide. Syy miksi käytän mennyttä aikamuotoa, on se, että nämä kaksi käytin jo ennätysajassa loppuun. Misellivesi oli sanalla sanoen loistava, eikä sitä ole mielestäni hinnalla pilattu. Kahdenkympin tuotteeksi tämä ravinnepitoinen, hellävaraisesti puhdistava etanauutetta sisältävä misellivesi on "laatukamaa". Sellaista, jota tavallaan tekee mieli käytössä säästellä, mutta toisaalta myös länträtä iholle oikein kunnolla! Koska en normaalisti misellivesien ystävä ole juuri lainkaan, tämä tuote saa minulta pisteytyksenä 10+. Käytin sitä kasvoveden tapaan - ja kyllä, tulen ehdottomasti hankkimaan vielä uuden pullollisen. 

Viimeisenä kunniamaininta vielä aiemmin mainitulle *Bio Yeux -silmänympärysvoiteelle, jonka tulin käyttäneeksi loppuun jo ennen tämän yhteistyön sopimista. Siksi sitä ei kuvissa näy, mutta muistoissani se on sitäkin vahvempana. Tehokkaan voiteesta tekee se, että etanauutteen lisäksi se sisältää muun muassa lihaksia rentouttavaa parakrassi -kasvia. Se selittänee, miksi voiteen käytön aikaan silmänaluseni olivat niin sileät ja pienetkin juonteet tiessään. 

Mikäli etanatuotteet ovat vähääkään houkutelleet, näitä uskallan suositella sinullekin, jota ajatus etanatuotteiden käytöstä on ehkä jopa hieman oudoksuttanut. Etanaseerumia sisältävät tuotteet ovat loistavia etenkin ikääntyvälle iholle, aknesta tai epätasaisesta ihonsävystä kärsivälle - tai ihan vain ihon heleyttä ja kimmoisuutta ylläpitämään! 


Tuotteita myy myös Sokos ja Ruohonjuuri.

Onko teillä kokemuksia etanaseerumituotteista tai oletteko ajatelleet kokeilla niitä? 


4 kommenttia:

 1. Monia eri etanatuotteita on tullut testattua, mutta muistan kun ensimmäiset etanajutut tuli myyntiin, niin omakin ensireaktio oli lähinnä ällötys. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samanlainen ensireaktio oli mullakin ja ajattelin silloin, etten koskaan tulisi tuotteita kokeilemaan :D Kummasti voi mieli muuttua, kun perehtyy asioihin vähän enemmän :D

   Poista
 2. Ei ole kokemusta, mutta mielenkiinto näitä tuotteita kohtaan on kyllä viime aikoina herännyt.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä tykännyt näistä, vaikka tuo silmänympärysseerumi olikin liian kevyttä mulle. Muut tuotteet olleet mieleisiä ja tuntuneet iholla tosi hyvältä! Ihanaa viikonloppua sinnekin <3

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa!