Toiset tekevät innokkaana lupauksia uudelle vuodelle, toiset viittaavat kintaalla kaikenlaisille uudenvuodenlupauksille. Onhan arjessa tarpeeksi mietittävää muutenkin. Itse sijoitun noiden kahden komppanian välimaastoon. En tee lupauksia ainoastaan uuden vuoden vuoksi, vaan asetan vähän jopa huomaamattani tavoitteita elämässäni ja arjessa muutenkin. Vuoden lopussa tulee kuitenkin summattua koko vuotta mielessään ja mietittyä, mikä kuluvana vuonna muuttui parempaan ja mitä haluaisi seuraavana vuonna tehdä toisin. Jos haluaa oikeasti jonkin asian toteutuvan, oma vinkkini on miettiä muutama pienempi lupaus, joihin aikoo kiinnittää enemmän huomiota alkavana vuonna. Vaikka mielessä olisikin isompia tavoitteita ja unelmia, kuten vaikkapa kokonaisvaltainen hyvinvointi, matkustelu, enemmän aikaa itselle tai työhön ja uraan liittyviä asioita, sanontakin kuuluu, että pienistä puroista kasvaa suuri joki. Isojen radikaalien kertamuutosten sijaan pienet muutokset ovat monesti helpompia ja turvallisempia toteuttaa, minkä lisäksi ne saattavat viedä jopa vähän huomaamattakin kohti sitä isompaa päämäärää. 

Minä olen ollut pienestä tytöstä asti suuri unelmoija. Halusin aina uskoa unelmiin ja pitää niistä kiinni. Vaikeina aikoina ne ovat myös toimineet valopilkkuina elämässä. Niistä monista asioista, mihin itse ihmisiä kannustaisin, yksi tulee aina olemaan unelmointi. Jos sanana unelma kuulostaa isolta, voi sen ajatella niinkin, että ne ovat asioita, joita sinä haluat elämässäsi tehdä tai kokea. Pieniä tai suuria. Sillä sitähän ne ovat.


Olen jo pidempään halunnut voida kokonaisvaltaisesti hyvin. Kuitenkin sen sijaan, että asettaisin itselleni tavoitteeksi herätä viideltä joka aamu, syödä täydellisen terveellisesti, käydä salilla viisi kertaa viikossa ja lähteä aamukuudelta lenkille, haluan lähestyä asiaa lempeämmin. Ihan jo siksi, että jos yrittäisin kerralla muuttaa elämääni noin radikaalisti ja asettaisin tarkat normit kaikelle, tiedän, että luovuttaisin jo alkumetreillä. Niinpä omat "lupaukseni" ovat asioita, jotka vievät kohti kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia. Ne ovat asioita, joissa en ole tänä vuonna onnistunut niin hyvin, mutta ensi vuonna tähän aikaan haluaisin huomata noiden asioiden toteutuneen. Sillä kuten aiemmin tulikin jo todettua, pienistä puroista koostuu suuri joki. Nämä kolme lupausta olkoon itselleni niitä pieniä puroja, jotka ovat osa isompaa hyvinvoinnin ja onnellisen elämän jokea. 

1. Positiivisempia ajatuksia itsestä. 

Vaikka kirjoitan paljon lempeydestä itseä kohtaan, olen siinä itse todella surkea. Huomaan päivittäin miettiväni jotain negatiivista itsestäni. Varsinkin oman ulkonäköni suhteen olen jopa raaka. Tiedän, että tuo juontaa juurensa lapsuudestani ja edellisten parisuhteiden jättämistä jäljistä, mutta haluan sen muuttuvan. Haluan ajatella itsestäni positiivisemmin. Haluan oppia lempeyttä, hyväksyntää ja jopa rakkautta itseä kohtaan, vaikka jo pelkästään sen kirjoittaminen oli vaikeaa. Lähdenkin matkaan sillä, että yritän joka päivä kiinnittää huomiota asioihin, joista pidän itsessäni tai joissa juuri sinä päivänä olen onnistunut. Positiiviset ajatukset ruokkivat lisää positiivisuutta ja ehkä vuoden 2019 lopussa ajattelen itsestäni jo kauniimmin...


2. Yksi uusi kirja kuukaudessa. 

Olen nuoresta tytöstä asti rakastanut lukemista. Jossain vaiheessa elämää rakas harrastus kuitenkin jäi. Viimeistään yrittäjyys reilu kuusi vuotta sitten söi loputkin vapaa-ajastani - tai siis, minä annoin sen syödä kaiken ajan. Alussa toki hommasta ei jäänyt edes palkkaa, joten töitä oli pakko tehdä joka päivä, jotta joskus saisi itsensä elätettyäkin. Sittemmin olen tajunnut, että kun teen vähemmän, saan aikaan enemmän. Kuulostaa hassulta, mutta totta se on. Kun otan vapaa-aikaa, olen paljon tuotteliaampi niinä hetkinä, kun teen töitä. Mielikin on paljon parempi ja olo energisempi ja jaksavaisempi! Niinpä olen tulevana vuonna päättänyt pitää kiinni omasta ajasta ja varata sitä myös lukemiselle. Haluan antaa tarinoiden tempaista mukaansa ja nauttia siitä, mitä lukeminen parhaillaan antaa. Siksipä haluaisin lukea yhden kirjan joka kuukausi. Uskon, että se on hyvinkin mahdollista, jos varaan päivästä edes pienen hetken lukemiselle. Vaikkapa joka ilta ennen nukkumaanmenoa. 


3. Päivä kerrallaan, hetki kerrallaan, murehtimatta turhia.

Tämä lupaus on sellainen tavoite, jonka toteuttamisen olen aloittanut jo nyt loppuvuodesta. Olen yrittänyt jättää taakse superstressaajan ja löytää itsestäni sen rennomman puolen, jonka tiedän olevan minussa. Se puoli, joka uskaltaa luottaa elämään ja tarttua hetkeen. Olen vuosien varrella oppinut sen, että suurin osa asioista selviää ihan itsestään, kun niitä ei pyörittele päässään liikaa. Murehtiminenkin on loppupeleissä turhaa, sillä osaan asioista et voi vaikuttaa ollenkaan ja niihin, joihin voit, ei murehtiminen ole se ratkaisu, joka muuttaa asiaa. Joskus on myös hyvä antaa aikaa ja keskittyä hetkeksi johonkin muuhun. Vaikeatkin asiat alkavat usein selkiytyä pienen tauon jälkeen. Suunnitelmia voi tehdä, mutta itse pyrin elämässä enemmän siihen, etten suunnittele liikaa, koska haluan pystyä nauttimaan elämästä päivä kerrallaan, enkä odottaa jotain, mikä ei välttämättä koskaan ehdi saapua, jos aika loppuu ennen sitä. Siispä päivä kerrallaan, hetki kerrallaan, murehtimatta ja miettimättä turhia!


Onnellista Uutta Vuotta jokaiselle meistä - myös sinulle! Kiitos, että olet edelleen blogini matkassa mukana.

Onko teillä tapana tehdä uudenvuodenlupauksia? Mitä toivotte tulevalta vuodelta? 


8 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta! Ensi vuodesta tuleekin aika jännä, kun valmistun ja sitten pitää koittaa jotenkin itsensä elättää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Ja isosti onnea valmistumisen johdosta jo nyt! :) Sun vuosi tulee todellakin viemään sut kirjaimellisesti uusille urille :D Tsemppiä työnhakuun!

   Poista
 2. Hyviä lupauksia! Itsekin aion entistäkin enemmän kiinnittää huomiota tuohon "päivä vain ja hetki kerrallansa" -ajatukseen<3
  Ihanaa uutta vuotta Mia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sulle, Sari! <3 Uskon, että päivä kerrallaan, hetki kerrallaan elämällä säästyy turhalta stressiltä, kun ei ala miettimään ja murehtimaan asioita liian pitkälle tulevaisuuteen. Siksi pyrin itsekin pitämään tuosta ajatusmallista kiinni! :)

   Poista
 3. Ihanaa uutta vuotta Mia! <3 Hyviä päätöksiä teit uudelle vuodelle, tärkeitä sellaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! <3 Toivotaan, että noilla kolmella pienellä päätöksellä on suuret vaikutukset omaan hyvinvointiin :) Iloista uutta vuotta myös sinne!

   Poista
 4. Hyviä lupauksia sulla! Suosittelen muuten äänikirja-sovellusta, mullisti mun kirjakulutuksen tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Heitin ne perinteiset "kuukausi ilman herkkuja" ym. jorpakkoon, vaikka terveellisesti yritän syödäkin :D Ja itse asiassa kokeilin yhteen aikaan noita äänikirjoja, kesälläkin kuuntelin niitä kun istuin partsilla auringossa. Mutta jotenkin noi perinteiset kirjat vielä toistaiseksi kiehtoo enemmän, vaikka äänikirjat yleistymään päin onkin :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!