Kuinka moni tarttuukaan arkimeikissä tuttuihin ja turvallisiin ruskean ja beigen sävyisiin luomiväreihin? Väittäisin, että aika moni - teenhän niin monesti itsekin. Ruskeat ja beiget koetaan maltillisina sävyinä, joilla ei erotu liikaa. Toki niilläkin saa näyttävää silmämeikkiä aikaiseksi, mutta usein ne säväyttävimmät sävyt ovat kuitenkin aivan jotain muuta kuin ruskeaa. Rohkaistuessaan kokeilemaan muutakin, moni yllättyy, miten upeasti erilaisilla sävyvalinnoilla voikaan saada omat silmät säihkymään ja silmien värin paremmin esille. 


Syksyn paras ripsivärilöytö -postauksessa tulin taas maininneeksi, kuinka en omista luonnostaan pitkiä räpsyripsiä. Edes silmäni eivät ole mitenkään isot - päinvastoin. Monta vuotta mielsin itseni pienisilmäiseksi, mutta kolmenkympin rajan ylitettyäni olen vihdoin sitä mieltä, että ne taitavat kuitenkin loppujen lopuksi olla juuri sopusuhtaisimmat omille kasvoilleni. Myönnän silti, että monesti ihastelen juuri heitä, joilla on suuret silmät ja upeat ripset. Kuitenkaan silmien kauneus ei ole ripsien pituudesta tai silmien koosta kiinni. Kauniita silmiä on monenlaisia, ja kuten sanotaan; kauneus on aina katsojan silmissä.

Omissa silmissäni pidän eniten niiden väristä, josta kuulenkin usein kommentteja. Vihertävän keltainen sävy-yhdistelmä ja tummat piirteeni ovat saaneet monet jopa kyseenalaistamaan sen, olenko juuriltani täysin suomalainen (vastaus: kyllä olen). Silmien värin olen kai perinyt äidiltäni, sillä isäni silmät ovat siniset ja samoin neljän nuoremman sisarukseni. Olemme siis äidin kanssa olleet perheen ainoita vihreäsilmäisiä - tosin 3-vuotiaaksi asti silmäni olivat aivan taivaansiniset. Sitten niiden väri muuttui. Löysinkin mielenkiintoisen artikkelin kuvineen mtv-uutisten sivuilta, jossa kerrotaan, että kaikki lapset syntyvät usein sini- tai harmaasilmäisinä. Vasta kolmevuotiaan silmistä selkenee, minkä väriset silmät tulevat todellisuudessa olemaan. Alla vielä kuva mtv:n sivuilta.
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että omaa silmien väriä kannattaa meikissä korostaa. Monesti neuvotaan tarttumaan vastaväreihin, jotta saadaan silmien väri kunnolla pomppaamaan esiin. Tuo neuvo taitaa kuitenkin olla tänä päivänä jo melko lailla aikansa elänyt. Esimerkiksi perinteinen kikka, jossa vihreäsilmäisiä suositellaan tarttumaan punaiseen, on melko radikaali, koska punainen saa ainakin itselläni silmät itkuisen näköisiksi eikä todellakaan imartele. Punaisen sijaan kannattaakin harkita esimerkiksi punaruskeaa, violetteja tai vaikka ruusukultaa, jos haluaa hyödyntää vastavärin voimaa. 

Vihreäsilmäisille sopivat erinomaisesti myös harmaanruskeat eli ns. taupe-sävyt, kulta tai vaikka hopeanharmaa. Riippuu siitä, onko silmien väri enemmän lämpimään taittava vai kylmään taittava sinivihreä. Niin sanottujen sukulaissävyjen käyttö on myös sallittua: sinisiä ja vihreitä silmiä yhdistävät samat sukulaissävyt eli turkoosi, vihreä ja sininen. Sinisilmäisillä sukulaissävyihin kuuluvat lisäksi violetin sävyt, jotka taas punertavissa muodoissaan ovat vihreäsilmäisille jo vastavärejä eli korostavat vihreyttä entisestään. Ruskeasilmäisten sukulaissävyjä ovat ne monet tutut ruskean ja beigen sävyt, joihin moni turvautuu arkena. Sen lisäksi oranssit ja persikat ovat ruskeasilmäisten "sukulaisia". Vastaväreinä taas toimivat siniset, turkoosit ja violetit. 


Huomasitteko siis yhden yhdistävän tekijän kaikille silmien väreille? Sininen ja turkoosi kuuluvat kaikille. Sini- ja vihreäsilmäisille se on sukulaissävy, kun taas ruskeasilmäisille vastaväri. Kuvissa näkyvä Chanelin Fall-Winter 2018 -kokoelmassa ilmestynyt paletti 312 Quiet Revolution tarjoaakin poikkeuksellisen kauniin sinisävyn. Sähkönsininen saa oikeasti katseen näyttämään lähes magneettiselta! Olenkin itse innostunut nimenomaan sinertävistä sävyistä viime aikoina taas uudelleen. Rakastan violetteja, ja käytän todella mielelläni myös vihertäviä sävyjä, jotka ovat nimenomaan niitä sukulaisvärejä, mutta siniset... niissä on jotain maagista! 

312 Quiet Revolution on omasta mielestäni juuri sellainen paletti, jossa on tarpeeksi erilaisia ja huomiota herättäviä sävyjä, jotta sen voi perustellusti hankkia itselleen. Vai mitä sanotte paletin muista sävyistä, joihin kuuluvat tumma, metsäisen sinivihreä sävy sekä hieman vihertävä hiilenharmaa? Vaaleana sävynä ihastuttaa luumuinen roosa, joka on kaunis ihan yksinäänkin luomella käytettynä. Meikkikuvassa olenkin laittanut sitä koko luomelle ja käyttänyt sitten metsäistä sinivihreää tuomaan hieman vahvempaa kontrastia. Alarajauksena käytin tuota sähköistä sinistä, joka tuo katseeseen säväkkyyttä.LE MAT DE CHANEL -kokoelmassa muistettiin tottakai huomioida myös huulet. Le Rouge Crayon -kynät yllättivät kuudella eri sävyllä, joista viisi on pysyvään valikoimaan jäävää - niin myös kuvassa oleva 261 Excess, joka on huulillani myös meikkikuvassa. Huulikynä antaa intensiivisen ja täyteläisen sävyn, jonka pysyvyys on ilahduttavan hyvä. Vaikka kyseessä on mattakynä, lopputulos on siitä huolimatta kermainen ja puolikiiltävä. Laatu on taattua Chanelia, jota uskaltaa suositella! 

Kuvissa olevat LE MAT DE CHANEL Fall-Winter Collection 2018 -kokoelmaan kuuluvat tuotteet:

 • Les 4 Ombres -luomiväripaletti, 312 Quiet Revolution
 • Le Rouge Crayon De Couleur Mat -huulikynä, sävy 261 Excess

Molemmat tuotteista ovat Chanelin pysyvään valikoimaan jääviä. *Tuotteet saatu pr-malleina. 

Millaisiin luomivärisävyihin te yleensä ihastutte? Jos tykkätte eniten käyttää tuttuja ja turvallisia ruskeita ja beigejä, voisitteko harkita kokeilevanne muutakin? 
6 kommenttia:

 1. Todella kaunis meikki. Chanelin huulikynät on ihan huippuja. LOVE! <3

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Jonna! Tämä oli mulle vasta ensimmäinen Chanelin huulikynä, mutta Chanelin huulikiillot on olleet paljon käytössä, vaikka punia muuten enemmän suosinkin. Tän myötä voisin kyllä kuvitella hankkivani enemmänkin näitä huulikyniä, kun noissa on niin hyvä koostumus ja pysyvyys <3

   Ihanaa Uutta Vuotta myös sinne!

   Poista
 2. Tuo silmienvärin periytymiskuva oli mielenkiintoinen. Kuulun 1%:in, joka sinisilmäisten jälkeläisenä saa vihreät silmät.
  Nätti meikki ja sinulla on hienon väriset silmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Hanna :) Joo, mustakin tuo silmienvärin periytyminen oli mielenkiintoista luettavaa. Ja hei, sähän kuulut sitten aivan valiojoukkoon! Jännää olisi myös, jos kaksi vihreäsilmäistä saisi ruskeasilmäisen lapsen, sen mahdollisuus kun on alle 1%.

   Iloista Uutta Vuotta!

   Poista
 3. Voi miten kaunis paletti! Yleensä kierrän silmämeikissä nimenomaan kaikki siniset kaukaa, mutta tässä nämä sävyt ovat niin ihania että heti tekisi mieli kokeilla :D Viime aikoina olen vähän rohkaistunut testaamaan uusia sävyjä: ostin kesällä UD:n Born to run -paletin josta olen käyttänyt ainakin vaaleanpunaisia ja kerran sinivihreääkin sävyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaa ihmeessä tämä! Nuo sävyt on tosi uniikkeja, en oo aiemmin missään muussa paletissa just tuollaisiin sävyihin törmännyt :) Ja ihanaa kuulla, että oot rohkaistunut kokeilemaan luomilla muitakin kuin omia "turvasävyjä" :) Piti heti googlata tuo Born to run -paletti ja sehän on ihana! Violetit ja vihertävät sävyt iski muhun heti <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!