*Kaupallinen yhteistyö Naturellement Bio

Luonnollinen. Vegaani. Luomu. Suodattamaton. Suodatettu. Sertifioitu. Nykypäivän luonnonkosmetiikan viidakossa on helppo olla hukassa. Ennen raja tavallisen kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan välillä oli selkeämpi, koska luonnonkosmetiikka oli vielä uudempi tulokas, eikä vaihtoehtoja ollut niin kovin monia tarjolla. Tänä päivänä raja on muuttunut hyvin häilyväksi, koska termejä käytetään sikin sokin eikä aina edes pyritä valaisemaan eroja niiden välillä. Joskus siksi, ettei kosmetiikka-alalla työskentelevä välttämättä itsekään tiedä eroja vegaanin, luonnollisen ja luomun välillä. Luonnollisia tai kasviperäisiä raaka-aineita hyödyntävää brändiä on helppo kutsua "luonnonkosmetiikaksi", koska sillä on helppo myydä ja termiä on helppo käyttää. Todellisuudessa esimerkiksi 90% luonnollisia raaka-aineita sisältävä tuote voi olla kaikkea muuta kuin luonnonkosmetiikkaa. 10% mahtuu paljon ja sinne mahtuu myös niitä aineosia, joita sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei sallita - kuten mahtuu myös pienempään prosenttimäärään. Mutta kuinka kuluttaja voisi tietää tämän kaiken, jos hänelle ei sitä suoraan kerrota?


Sekava termiviidakko ei ole ainoa, joka saa pään pyörälle. Itse koin valtavaa turhautuneisuutta toissa viikolla siitä, että monien tuntema Hehku -kauppaketju julkaisi lähes 12 000 tykkääjää saaneilla Facebook-sivuillaan päivityksen, jossa mainostettiin selkeästi ilmaistuna luonnonkosmetiikan valikoimaa. Ärsytystä aiheutti se, että aitojen luonnonkosmetiikkasarjojen joukossa oli myös sarja, joka ei sinne kuulu. Tällä kyseisellä sarjalla on monia mainioita ja laadukkaita tuotteita, joissa on paljon iholle hyvää tekeviä raaka-aineita ja myös vegaanisia tuotteita, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikkasarja. Päivitys sai itseni turhautumaan, koska jos tunnettu yritys jakaa väärää tietoa lähes 12 000 FB-tykkääjän kesken, kuinka moni tavallinen kuluttaja ehtii niellä tiedon totena? Päivitykseen oli joku valpas kommentoinut ja kyseenalaistanut tiedon, mutta tähänkin Hehkun vastaus oli: "Kiitos kommentistasi. Tarkistamme asian ja jos näin todella on, korjaamme tiedon." Mitä tämä siis kertoo? Siitä, että edes Hehkun some-markkinoinnista vastaava ei tiedä luonnonkosmetiikan kriteereitä. 

Tarkoitukseni ei ole mollata ketään, sillä kukaan ei voi tietää kaikkea. Enhän itsekään ole mikään luonnonkosmetiikan guru, enkä sellaisena itseäni pidä. Mutta juuri siksi pyrin etsimään tietoa aktiivisesti ja kyseenalaistamaan sen, mitä minulle sanotaan. Yritän viimeiseen asti välttää sitä, että jakaisin blogissani väärää tietoa tai johtaisin ketään harhaan. Siksi esimerkiksi vegaanisten sarjojenkin kohdalla mainitsen selkeästi, jos kyseessä ei ole luonnonkosmetiikkasarja, vaikka tuotteet kasviperäisiä olisivatkin. Minulle on myös tarjottu blogin kautta monesti "luonnonkosmetiikkana" tuotteita testiin, mutta saadessani tuotteet käsiini, olen huomannut niiden sisältävän esimerkiksi PEG-yhdisteitä, joita ei luonnonkosmetiikassa sallita. En halua uskoa, että minua olisi tahallaan johdettu harhaan, vaan kyse voi tässäkin tapauksessa olla tiedon puutteesta. PR-henkilö ei siis ole välttämättä itsekään tiennyt, että tuotteet eivät ole aitoa luonnonkosmetiikkaa, vaikka niissä luonnollisia raaka-aineita olisi käytettykin.


Vaikka itse olen suosinut ihonhoidossani jo pitkään luonnonkosmetiikkaa ja liputan sen puolesta, en väitä, että se on ainoa "oikea" valinta ja teilaa heitä, jotka eivät luonnonkosmetiikkaa yhtä innokkaasti käytä. Jokaisella meistä on oikeus omiin valintoihin, ja olenhan itsekin sekakäyttäjä värikosmetiikan osalta, vaikka luonnonkosmetiikka se suurin rakkauteni onkin. Mikäli luonnonkosmetiikkaa kuitenkin käytät tai haluaisit siihen tutustua, kannustan etsimään tietoa, kyseenalaistamaan ja tutkimaan taustoja. Näin tein jälleen itsekin uusimman tuttavuuteni kohdalla, eli ranskalaisen Savon Stories -sarjan, johon olen viime aikoina tutustunut.


Sarjan maahantuojana toimii Naturellement, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä lähes blogini alkutaipaleelta asti. Naturellement on perustettu jo 20 vuotta sitten, ja yrityksen perustaja Liisa Seppälä on toiminut muun muassa Pariisin kauneusmessujen tuomaristossa ja saanut ranskalaisen ritarikunnan ansiomitalin intohimoisesta ja pitkäjännitteisestä työstään. Mitalin myönsi viime toukokuussa Ranskan Presidentti Emmanuel Macron. Koska tiedän Liisan olevan erityisen tarkka maahantuomiensa sarjojen ekologisuudesta, eettisyydestä ja luonnonmukaisuudesta sekä tapaavan jokaisen valitsemansa brändin valmistajat henkilökohtaisesti, en Savon Stories -sarjankaan kohdalla kyseenalaistanut brändin laatua tai luonnollisuutta, mutta kysyin monia lisäkysymyksiä siitä, mitä minulle sarjasta kerrottiin. Halusin tietää yksityiskohtia, kuten esimerkiksi sen, miksi sarjan arganöljy on suodattamatonta, kun se tavallisesti muilla on suodatettua. Näihin kysymyksiin sainkin vastauksen Ranskasta asti.


Muutama sananen kuitenkin Savon Stories -sarjasta ensin ihan itsessään. Sarjan tarina on mielenkiintoinen, lämmin ja ihana. Savon Storiesin takana on nimittäin kaksi sisarusta, jotka korostavat yrityksen saaneen alkunsa heidän 115-vuotiaaksi eläneen isoisänsä viisaista opeista. Isoisä eli marokkolaisena maanviljelijänä yksinkertaisella ja tuoreella raaka-ravinnolla. Sisarukset uskovat hänen aidon luonteensa ja minimaalisen kulutuksensa olleen isoisän salaisuus pitkään elämään. Perhe nimittää sitä "raa'aksi minimalismiksi". Savon Stories perustuukin ajatusmalliin, jonka mukaan iho on "toinen vatsa" tai suolisto, kuten sitä voisi näin suomeksi ajatella. Sisarukset keräävät tuoreet ja ravinteikkaat raaka-aineet suoraan luonnosta isoisänsä mallin mukaan. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin pienen perhetiimin kesken ja avuliaiden ystävien kera.

Kun tuotteita katselee, on vaikea olla ihastumatta niiden kauniiseen ulkonäköön. Varsinkin saippuoiden kääreet on kuvitettu niin kauniisti, että niitä ei yksinkertaisesti voi olla ihastelematta. Itselläni muistuu mieleen ne ajat, kun pienenä tyttönä keräilin hyväntuoksuisia ja kauniita saippuoita, joita pidin esillä kirjahyllyssäni.


Vaikka saippuabuumi on selvästi kuumimmillaan ja erilaisia tarjokkaita tuntuu pursuavan ovista ja ikkunoista, erottuvat nämä joukosta muutoinkin kuin pelkästään kauniilla kääreillään. Savon Stories käyttää nimittäin tuotteissaan tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Banaani Palashampoossa käytetty hedelmää ihan tuoreeltaan - siis ihan oikeaa banaania ja sen kuorta! Samalla tavalla myös Porkkanasaippua sisältää aitoa porkkanaa, ja yhtä lailla muut tuotteet on valmistettu tuoreista luomu raaka-aineista. 

Kuten muutkin sarjan tuotteet, myös saippuat ovat kylmävalmisteisia. Tämä tarkoittaa sitä, että raaka-aineita ei valmistusvaiheessa kuumenneta missään vaiheessa. Kylmäsaippuointimenetelmää käyttävät yleensä vain pienemmät saippuavalmistajat, sillä prosessi on aikaa vievää ja mahdollista tehdä vain käsityönä. Saippuoiden täytyy olla muotissaan useamman viikon ennen pakkaamista. Tämän valmistusmenetelmän ansiosta kaikki hoitavat aineet pysyvät saippuoissa ja tuotteiden hoitavuus on ihan omaa luokkaansa.


Ihastuttavan saippuvalikoiman lisäksi Savon Storiesilta löytyy myös kolme erilaista puhdistusöljyä, jotka on kaikki suunnattu eri ihotyypeille. Itselläni on ollut testattavana normaalille iholle tarkoitettu Geranium, Bergamot & Palmarosa Face Wash. Olenkin kertonut blogissa, miten paljon rakastan öljymäisiä puhdistustuotteita. Tätä nykyä olen kuitenkin niistäkin aika tarkka, sillä paljon on myös niitä ihon tahmaiseksi jättäviä tuotteita, jotka eivät poista meikkiäkään kunnolla. Niistä ei ole mitään iloa minulle eikä iholle, joten aina vähän jännitän uusien öljyjen kohdalla, miten tällä kertaa käy. 

Savon Storiesin Puhdistusöljy on valmistettu ikivanhan reseptin mukaisesti käsityönä ja kylmämenetelmällä. Siinä on käytetty vain luomu hedelmiä ja kasviöljyjä sekä geraniumin, palmarosan ja bergamotin eteerisiä öljyä. Tämä tuokin ihonpuhdistusrutiineihin oikein kunnon hoitolaelämyksen! Meikki lähtee kunnialla ja iho jää niin hoidetun tuntuiseksi. Tämä jättää enemmänkin sellaisen sileän ja "kuivan" pinnan. Se täytyy kuitenkin mainita, että öljyä ei suositella silmänympärysalueelle, vaikkakin itse ensimmäisellä kerralla pesin kaikki meikit pois. Silmämeikki lähti, mutta silmiä pikkuisen kirveli. Käytänkin tätä aina aamuisin, jolloin ei ole tarvetta pestä silmänseutua ollenkaan.


Savon Storiesilta löytyy myös muutama ihon syväpuhdistamiseen ja hellävaraiseen kuorimiseen tarkoitettu tuote, joita voi yhdistellä joko keskenään tai sarjan puhdistusöljyjen ja arganöljyn kanssa. Normaalisti suosin valmiita tuotteita, enkä kovin innolla sekoittele mitään eri ainesosia toisiinsa, mutta Raw Argan -kuorintajauheesta ja Moroccan Black Soap mustasaippuasta saa niin erityisen ja vieläpä tehokkaan seoksen, että jaksan nähdä sekoittelun vaivan. Tai no, oikeastaan nappaan vain nokareen mustaa saippuaa suoraan purkista ja "maustan" siihen päälle arganjauhetta. Siitä on helppo pyöritellä käsissä pieni pallura ja levitellä seos sitten kasvoille. Savon Storiesin vinkki on hieroa seosta kasvoilla noin minuutin ajan ja sen jälkeen jättää se vielä vaikuttamaan 5 minuutiksi. 


Mustasaippua on oikeasti aika mielenkiintoinen. Se on ikivanha "rohto", joka toimii niin ongelmaiholle, meikinpoistoon, kutinan lievittämiseen sekä ylipäätään ihon pehmentämiseen ja ravitsemiseen. Se on myös ideaali tuote ihon syväpuhdistamiseen saasteista ja kuona-aineista. Käyttösuositus kasvoille on vain 2-4 kertaa kuukaudessa. Argan-jauheen kanssa siitä saa toimivan syväpuhdistavan naamion, mutta tuote toimii ihan sellaisenaankin - myös vartalolla. Käyttövinkkejä löytyy lisää Savon Storiesin omilta sivuilta. Naturellementin verkkokaupasta Moroccan Black Soap löytyy täältä. Hintaa purkilla on 23 euroa, mikä ei minusta ole paljoa tämän tasoisesta käsin valmistetusta tuotteesta.

Argan-jauheellakin on monta käyttötapaa: Mustasaippuan lisäksi sitä voi sekoitella veteen, puhdistusöljyyn tai sarjan arganöljyyn. Raaoista argan-pähkinöistä valmistettu jauhe toimii erinomaisena detox-hoitona iholle, sillä se nostaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon lempeästi ja puhdistaa ihohuokoset syvältä. Jauhe on todella hienojakoista, joten mitään raapivaa kuorintarouhetta tämä ei ole - varsinkaan mustasaippuan seassa. Hyvä niin, koska itse välttelen nykyään ronskeja raekuorintoja viimeiseen asti. Nuorempana tuli kuorittua sellaisilla ihoa ihan liikaakin. Nykyään suosin lempeitä, mutta tehokkaita tuotteita. Argan-jauhe onkin kiva uudenlainen löytö.


Kun haluan aamuisin vähän syväpuhdistavamman puhdistuksen, sekoitan jauhetta ja pari tippaa Clary Sage & Neroli arganöljyä. Niistä saa pehmeän tahnan, jonka voi hieroa iholle ja poistaa sitten musliiniliinalla. Tällä "kokkailulla" saa ihosta todella pehmeän ja heleän heti aamuun! Jauheessa on mukana myös Rhassoul-savea, kauraa ja eteerisiä öljyjä, kuten verbenaa, nerolia ja salviaa.

Savon Storiesilla on myös kolme erilaista arganöljyä, jotka ovat kaikki suodattamattomia. Itse kiinnitin tähän kovasti huomiota, koska kaikki markkinoilla olevat arganöljyt ovat yleensä suodatettuja. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko tuote 100% puhdasta arganöljyä vai ei, sillä arganöljy voi olla 100% puhdasta, mutta silti se on yleensä suodatettua. Tämä oli yksi asia, jota ihmettelin suuresti. Miksi arganöljyä suodatetaan, jos se samalla köyhdyttää öljyn ainutlaatuisia ominaisuuksia? Syyksi selvisi pelkästään esteettisyys. Suodatettu arganöljy on koostumukseltaan sileämpää ja kirkkaampaa ja se myös säilyy kauemmin. Suodattamaton arganöljy taas yleensä kertyy sakkana pullon pohjalle, mutta ravistettuna toki on aivan yhtä levityskelpoista kuin suodatettukin.

Savon Storiesin arganöljy on siis suodattamattomuutensa vuoksi vieläkin ravitsevampaa kuin tavalliset arganöljyt, joten arganöljykin on mahdollista viedä "ylemmälle" tasolle. Tämä suodattamattomuus-asia oli aivan uusi asia itselleni, mutta kyselemällä ja kyseenalaistamalla oppii aina lisää! Jos etsii turvallista luonnonkosmetiikkaa, suosittelen pitämään silmällä myös sertifikaatteja, jotka ovat tae siitä, että tuote on aitoa luonnonkosmetiikkaa eikä sisällä mitään "kiellettyä". Savon Storiesilta löytyy Soil Association -sertifikaatti, PETA:n myöntämä Cruelty Free and Vegan -merkki sekä Slow Cosmétique -logo, joka on itselleni täysin uusi asia. Tutkiskelun myötä selviää, että se on jo vuonna 2012 perustettu kuluttajien ajama liike ja yhdistys, joka toimii useissa eri maissa tavoitteenaan lisätä yleistä tietoisuutta vastuullisen, ympäristöystävällisen, eettisen ja luonnollisen kosmetiikan käytöstä. 

Savon Storiesin tuotteet löydät Naturellementin verkkokaupasta. Valikoimasta löytyy myös muita palkittuja ranskalaisia sarjoja, jotka ovat vastuullisesti valmistettua luonnonkosmetiikkaa ja suurelta osin myös luomua.

Kuinka tarkkoja te olette käyttämästänne kosmetiikasta? Millä perustein valikoitte esimerkiksi luonnonkosmetiikkaa? Entä miltä Savon Stories vaikuttaa? 















*Yhteistyössä Naturellement Bio. 

16 kommenttia:

  1. Miten kauniit pakkaukset! Etenkin tosiaan nuo palasaippuat ovat vastustamattomia.

    Mä käytän enemmän synteettisen puolen ihonhoitotuotteita, sillä niin moni luonnonkosmetiikan tuote on aiheuttanut allergisia reaktioita. Käytän niitä, joita voin, ja testaan uusia brändejä varovaisesti ja harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Nuo saippuat on todellakin kauniita - ja myös ihania lahjaideoita :)

      Harmi kuulla, että luonnonkosmetiikan tuotteet on aiheuttaneet sinulle reaktioita. Mielenkiinnosta kysyn; mitä kaikkia sarjoja olet kokeillut? Ajattelin, sattuukohan joukossa olemaan juuri niitä, jotka eivät ole "aitoa" luonnonkosmetiikkaa :)

      Poista
  2. Nää tuotteet kuulostaa aivan ihanilta! Mielettömän kattavasti olet näistä kertonut :) Mitä tulee tohon postauksen alkuun niin mun mielestä on jokseenkin huolestuttavaa, jos yrityksen pr-henkilöillä tms. ei ole selvää onko jokin heidän (maahantuoma) tuotteensa luonnonkosmetiikkaa vai ei, jos sitä sellaisena kuitenkin markkinoidaan ja myydään. Toki niinkuin säkin sanoit, ei se ole enää niin yksiselitteistä, kun niillä luonnollisilla ainesosilla markkinoidaan niin paljon myös ei-luonnonkosmea, mutta taustatyö olisi silti mun mielestä hyvä tehdä kunnolla. Toki jos tilanne on se, että firman henkilö x sanoo henkilölle y että hei nää on sitten luonnonkosmetiikkaa niin ymmärtäähän sen, että toisen sanaan luotetaan eikä sitä asiaa itse sen enempää mietitä. Mutta eipä sitä tosiaan voi olettaa tavallisen kuluttajankaan enää tietävän mikä on luonnonkosmetiikkaa ja mikä ei, jos yritystenkään edustajat eivät siitä ole selvillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Linda! Myönnän, että tähän postaukseen kului kyllä tunteja toisensa jälkeen. Kiva jos jälki näkyy ja infoa on tarpeeksi, mutta ei liikaa! :)

      Ja joo, mustakin on erityisen huolestuttavaa se, jos brändin edustaja markkinoi tuotettaan luonnollisena, vaikka se ei sitä olisi. Oli se sitten tahatonta tai tahallista. Pr-henkilöillä taas saattaa olla niin monia sarjoja ja brändejä edustuksessa, että kaikkeen ei välttämättä ehdi niin huolella perehtyä, varsinkin, jos asiakas on uusi. Mutta kummassakin tapauksessa olisi kyllä oikeasti hyvä selvittää faktat, ennen kuin lähtee jakamaan väärää tietoa eteenpäin. Mä olen nähnyt monessa blogeissakin kirjoitettavan "luonnonkosmetiikkasarjasta", joka ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikkaa. Bloggaaja ei sitä ole tiennyt ja on saattanut uskoa sokeasti pr-henkilön sanaa, selvittämättä itse taustoja. Kosmetiikkabloggaajat ehkä perehtyvät jossain määrin aiheeseen enemmän (ainakin toivottavasti), mutta esim. muotibloggaajat tms, jolle kosmetiikka ei ole blogissa se ykkösaihe, saattavat tietämättään mainostaa jotakin sarjaa luonnollisena, vaikka se ei sitä olisi. Se on tosi harmi, koska heilläkin on paljon lukijoita, jotka sitten "syö" tiedon totena.

      Poista
  3. Mä käytän sekaisin luonnonkosmetiikkaa ja kaikkea muuta siltä väliltä, mutta silti haluan olla varma, että jokin tuote on luonnonkosmetiikkaa, jos siihen suuntaan vihjataan. Monesti tuotteissa saattaa lukea isolla natural tai jotain muuta, joka voi johtaa ihmisiä väärään.
    Näissä tuotteissa on aivan supersuloiset pakkaukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en tykkää yhtään, jos tuotetta markkinoidaan luonnonkosmetiikkana, jos se ei sitä sitten olekaan. Tulee jotenkin vedätetty olo. Enkä kestä sitäkään, kun monesti esim. halpakosmetiikassa näkee purkin kyljessä isolla just tuon "natural" ja tuote ei ole luonnollista nähnytkään :D Mutta tää on just tätä nykypäivää... Luonnonkosmetiikka myy ja siksi termiä viljellään joka puolella. Vaikka tuotteessa olisi vaan yksi luonnonmukainen aineosa, sitä korostetaan sitten niin yltiöpäisesti, että muuhun tuotesisältöön ei välttämättä kiinnitettäisi ollenkaan huomiota. Se on kyllä harmi.

      Poista
  4. Heti pisti silmään tuo banaanishampoo. Muutenkin olen etsinyt testiin tuollaista "saippuan näköistä" shampoota, koska ne tosiaan tuntuvat olevan nyt in.
    Ihanat pakkaukset näissä tuotteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin söpö! Itse en ole vielä sitä testannut, kun kieltämättä vähän jännitän edelleen, että mitenköhän nuo shampoopalat omissa hiuksissa toimii... mutta kyllä senkin aika vielä tulee, kun hieron banskua hiuksiin :D

      Poista
  5. Näin tän sarjan mainoksen jossain naistenlehdessä, ja etenkin vartalovoiteet kiinnostavat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiskohan ollut joku muu sarja? Tietääkseni Naturellement ei ole näistä tehnyt lehtimainontaa, mutta täytyypä kysäistä heiltä! Savon Storiesilta ei löydy vartalovoiteita, mutta Lotion Melt -palasaippuoita kyllä, joita voi hieroa vartalolle voiteen tapaan :)

      Poista
  6. Minä siellä mainoksessa kommentoin :) Kun ei ole reilua mainostaa ei-luonnonkosmetiikkaa luonnollisena. Olen niin usein nähnyt, miten ihmiset pettyvät, jos selviää, että tuli hutiostos kun on markkinoitu väärin.
    Luonnonkosmetiikalle ei ole virallista määritelmää, mutta yleensä sen katsotaan olevan kosmetiikkaa, joka saisi sertifikaatin.

    https//:ihastukset.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näinkin, että olit kommentoinut vähän vastaavanlaiseen postaukseen, mutta tuohon Hehkun mainokseen oli kommentoinut joku Sirpa (tai muu) :D Olisin kyllä tunnistanut sut! ;)

      Ja tuo on niin totta! Mäkin olen niin monesti kuullut sivusta, kun joku iloisena hehkuttaa käyttävänsä luonnonkosmetiikkaa ja mainitseen "Yves Rocher", "L'Occitane", "Origins" tai jonkun muun vastaavan. Tekisi mieli mennä väliin selventämään, mutta ei sitten kuitenkaan kehtaa. Täytyy täällä blogissa kuitenkin yrittää viedä aitoa luonnonkosmetiikan ilosanomaa eteenpäin ja toivoa, että se tavoittaa mahdollisimman monet :)

      Poista
  7. Vegaaninen, luonnollinen ja luomu taitavat mennä itsellänikin iloisesti sekaisin. Banaanishampoo kuulostaaa ihanalta. Niin kauniin pakkauksetkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvä jos menee kuitenkin "iloisesti" sekaisin :D Tuota Banaanishampoota en ole vielä ehtinyt testata, kun itselläni on saippuainnostus alkanut vasta hiljattain nousta ja olen aloittanut vartalosaippuoista. Mutta oishan se mahtavaa, jos löytäisi shampoopalankin, joka sopisi omalle vaativalle hiuslaadulle. Olisi aika kätevä matkoillakin, kun ei tarvitsisi nesteitä kuljettaa :)

      Poista
  8. Voi hyvät hyssykät kuinka kauniita tuotteita! Ja taas niin upeat kuvat Mia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Salla! <3 Nää on kyllä niin kauniita ja omanlaisiaan sisällöltäänkin!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!