KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ANUMATI NATURALS

Jos olet koskaan katsonut Talentin kaltaisia kykykilpailuja, tiedät varmasti sen osallistujan, joka ei ulospäin herätä erityisempää huomiota. Hän on hiljainen, ehkä jopa hieman väritön ja vaisu. Surullisen usein monella on mitättömät odotukset tällaisen osallistujan suhteen, koska hän ei ulkoisesti näytä siltä, miltä menestyneen tähden "odotetaan" näyttävän. Kuitenkin hänen astellessaan lavalle nöyränä, alkaessaan laulaa tai näyttäessään muun kykynsä, ihmisten leuat loksahtavat yksitellen auki ja yleisö on järkyttynyt. Mistä hän tuli? Kuka hän on?
Kotimainen Anumati Naturals saattaa ensivilkaisulla vaikuttaa yhdeltä luonnonkosmetiikkasarjalta muiden joukossa. Tarkempi tutkailu paljastaa kuitenkin paljon muutakin kuin tuotteiden puhtauden, ekologisuuden ja eettisyyden. Tuotteiden luomuprosentit keikkuvat suurimmaksi osaksi 90% tietämillä - siis sen lisäksi, että tuotteet ovat 100% luonnollisia ja kasviperäisiä. Luomua ja luonnonkosmetiikkaa ei nimittäin sovi sekoittaa termeiltään toisiinsa, sillä luomukosmetiikka on yksi luonnonkosmetiikan muodoista. Kaikki luonnonkosmetiikka ei siis automaattisesti ole luomua, vaan luomukosmetiikassa raaka-aineiden pitää olla tarkasti määritellyltä minimimäärältään luomuviljeltyä, eivätkä ainoastaan luonnollisia. Tuotteissa oleviin luomuprosenttilukuihin vaikuttaa myös se, että kaikkia luonnollisia raaka-aineita ei ole aina mahdollista saada luomuna. Esimerkiksi vesi ei ole luomua eivätkä monet villikasvit, sillä ne kasvavat luonnossa villisti eikä niitä "kasvateta". Toisaalta esimerkiksi voiteet, joissa vesi on korvattu jollain muulla hoitavalla pohjalla (vaikkapa Aloe veralla), ovat usein luomuprosenteiltaan korkeampia.
Anumati Naturalsin tuotteet ovat paitsi luomua, perustuvat myös ihonhoidon raaka-ravintoon. Ennustan tämän olevan tulevaisuuden tie, joten Anumati Naturalsin perustaja Anu Ruohosto on tavallaan ollut aikaansa edellä - ainakin meillä Suomessa. Ensimmäinen sarjan tuote sai alkunsa jo lähemmäs kymmenisen vuotta sitten. Voide valmistettiin syötäväksi kelpaavista raaka-aineista - aivan kuten kaikki muutkin Anumatin tuotteet tänä päivänä. Raaka-aineina toimivat yrtit, marjat ja hedelmät, kasviksista taas käytetään esimerkiksi pinaattia, lehtikaalta, tattaria ja kvinoaa. Jokainen tuote on gluteeniton ja vegaaninen, ja koska tuotteiden raaka-aineet ovat elintarvikekäyttöön sopivia, ne ovat myös puhtausasteeltaan paljon korkeampia. Tämä johtuu siitä, että kosmeettisissa raaka-aineissa hyväksytään 30% epäpuhtaus.
Tämän kaiken lisäksi Anumati Naturals on myös ensimmäinen suomalainen luonnonkosmetiikkasarja, jolle on myönnetty yhdysvaltalainen Made Safe -sertifikaatti. Se ei ole aivan tavallinen luonnonkosmetiikan sertifikaatti, vaan paljon tiukempi kuin moni muu. Siinä missä muissa sertifikaateissa saatetaan sallia jopa 5% verran synteettisiä raaka-aineita, Made Safe -sertifikaatissa ei sallita synteettisiä aineita lainkaan. Made Safe on tae siitä, että kosmetiikan kaikki raaka-aineet ovat paitsi luonnollisia alkuperältään, myös täysin turvallisia ympäristölle. Sertifikaatti ottaa huomioon tuotteen koko elinkaaren; sen, miten se vaikuttaa ympäristöön, vesistöihin, eläimiin ja ihmisen terveydentilaan. Made Safessa otetaan huomioon myös yksittäisten raaka-aineiden yhteisvaikutukset ja onko niillä ympäristöä haittaavia tekijöitä. Tavallisissa sertifioinneissa asioita ei tutkita niin syvälle.
Anumati Naturals -tuotteissa yhdistyy hienosti menneiden sukupolvien tieto suomalaisista kasveista sekä taito ja luovuus tuoda ne tähän päivään, osaksi ihonhoitoa ja sen tarpeita. Perintönä siirtyneen tiedon lisäksi on Anumatin perustaja tehnyt itsekin vuosien ajan tutkimustyötä kasvien parissa, tutkien niiden ominaisuuksia, vaikuttavia aineita ja yhteisvaikutuksia. Näin on syntynyt puhdas ja turvallinen kotimainen luonnonkosmetiikkasarja korkeilla luomuprosenteilla, jonka vaikutukset ovat jo raakaravinnon ansiosta omaa luokkaansa. 

Koostumusten ylellisyyden todella tuntee iholla. Esimerkiksi sarjan Gentle Cream Cleanser -puhdistusmaito on tälle vuodenajalle janoisen ja kosteusköyhän ihon unelma. Se ruokkii ihoa lukuisilla vitamiineilla, kuten vadelmauutteen B- ja C-vitamiinilla, manteliöljyn A- ja E-vitamiineilla sekä sheavoin A-, E- ja F-vitamiineilla. Erityisen pehmeältä tuntuva puhdistusmaito poistaa myös vahvemman silmämeikin, vaikka ripsiväristä saattaa jäädä pieniä rippeitä. Toisen vaiheen puhdistajana se toimii kuitenkin täydellisesti. 
Sarjan kasvovesiin rakastuin välittömästi, vaikka misellivettä tulinkin käyttäneeksi aluksi "väärällä tavalla". Rauhoittava Soothing Facial Mist on luomu ruusuvesipohjainen ja jopa 97% luomua. Se sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Alkoholia kumpikaan kasvovesistä ei sisällä, vaikka moni tarkkasilmäinen saattaakin bongata INCI-listasta Benzyl Alcoholin. Tällä ei kuitenkaan ole mitään muuta yhteistä alkoholin kanssa kuin kemiallinen rakenne. Se ei siis kuulu kuivattaviin "pahiksiin", vaan sitä käytetään tuotteessa säilöntäaineena ja se ei sisällä etanolia.

Anumatin toinen kasvovesistä on Virkistävä Misellikasvovesi. Tätä ei kuitenkaan kannata sekoittaa tavalliseen miselliveteen, kuten itse alkuun tein ja lähdin poistamaan tällä silmämeikkejä. Herbal Refreshing Mist on nimittäin rasvaisen, epäpuhtaan ja ärtyneen ihon kasvovesi, joka sisältää muun muassa luomu piparminttuöljyä. Tästä syystä kasvovesi tuntuukin iholla ihanan viilentävältä. Silmämeikin poistossa taas... no, arvannette vaikutuksen. Herbal Refreshing Mististä ja minusta tuli kuitenkin hyvät ystävät, kun jätin silmät rauhaan ja keskityin muihin kasvojen alueisiin. Tämä on nimittäin erinomainen näppyjen ehkäisijä ja raikastaa kuivattamatta ihoa liikaa. Molemmat tuotteet ovat saatavilla nykyään kätevissä suihkepulloissa, vaikka omani ovat vielä perinteisellä pumppumekanismilla varustettuja. Suihkeet aion silti ehdottomasti hankkia, sillä nämä kasvovedet kuuluvat Anumatin parhaimmistoon! 
Seerumeista ja voiteista olen tutustunut herkän ihon Phyto Senses -linjaan, johon kuuluu Elements Serum sekä kosteusvoide. Phyto Senses -tuotteet on keskittyvät erityisesti tukemaan ihosolujen uudistumista, hillitsemään ihon tulehdustilaa ja ruokkimaan ihon hyviä bakteereja. Tuotteet sisältävät optimaalisen määrän rasvahappoja ja korkean pitoisuuden raaka-aineita, kuten muun muuassa lehtivihreää, jolla sanotaan olevan tehokas vaikutus eri iho-ongelmiin. Mahtaako tämä olla syy siihen, että olen kokenut seerumin iholleni aivan täydelliseksi valinnaksi. Se on tuoksuton, eikä levityshetkellä nostata erityisen haltioitunutta fiilistä, mutta ihoon se sulautuu ja imeytyy samantien. Jälkikäteen haltioitumista aiheuttaa iho itsessään, sillä siitä huokuu balanssi isolla B:llä. Ihonsävy, sen tuntuma ja ylipäätään ihon tila vaikuttavat olevan bestiksiä ja juurikin balanssissa toistensa kanssa. 

Phyto Senses Cream vaikutti alkuun aivan liian kosteuttavalta ja jähmeältä voiteelta omalle iholleni. Ajattelin sen olevan superkuivan ihon unelmavoide, mutta omalle iholleni liian tuhtia. Kunnes tajusin, mitä tuo alkuun karttamani jähmeä koostumus saa aikaan: se silottaa ja täyttää ihan kaikki juonteenalut ja rypyt! Viimeksi eilen illalla katsoin peilistä kasvojani, kun olin levittänyt voidetta iholleni. Ei rypyn ryppyä. Kyllä, olen "vasta" kolmekymppinen, mutta kyllä niitä juonteita täältäkin löytyy. Peilistä katsoi kuitenkin kaksikymppisen nuoret kasvot, sillä voide photoshoppasi ihon täysin. Normaalisti karttaisin tällaista efektiä, sillä silikonia sisältävät voiteet eivät enää houkuttele. Mutta nyt puhutaankin luomuvoiteesta, joten vaikutus on "vaikuttavaa". Nimesinkin Phyto Senses -voiteen omassa ihonhoidon arsenaalissani viralliseksi nuorennusvoiteeksi ja annoin sille toiseksi nimeksi photoshop-voide

Löysin Anumati Naturalsin aikoinaan sarjan naamioiden kautta. Joku teistä saattaa muistaa viime talven postaukseni kosteuttavista naamioista, johon valitsin sillä hetkellä viisi suosikkiani. Yksi naamioista oli Anumatin suklaanaamio, josta hullaannuin ensikokeilulla. Nykyään käytössäni on myös ompun tuoksuinen Nourishing Beauty Sleep Mask, joka aktivoivana ja kosteuttavana naamiona sopii kaikille ihotyypeille. Tällä saa helposti tavoitettua hoitolafiiliksen kotona, ja naamion jälkeen iho on selvästi täyteläisempi, tasaisemman sävyinen ja kiinteämpi. Omppunaamio rauhoittaa myös ihoärsytyksiä. Jos kaipaa vielä kirkastavampaa vaihtoehtoa, Vividness Essence Face Mask on harkitsemisen arvoinen, sillä se vaalentaa myös pigmenttimuutoksia. Tämä anti-age-naamio on oikea antioksidanttinen tehohoito ja se stimuloi myös ihon aineenvaihduntaa. Olen hyödyntänyt tätä välillä ihan vain poskien alueelle, jonne olen itse aiheuttanut puristeluarpia. Vaalentavan ja kirkastavan vaikutuksen kyllä huomaa! 

Vaikka Anumatin naamiot ovatkin olleet käytössäni jo pidempään, sarjan muihin tuotteisiin ja taustoihin uppouduin vasta tämän yhteistyön myötä. Tätä ennen Anumati oli minulle vain yksi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja muiden joukossa. Nyt se on paljon muutakin. Näiden tuotteiden myötä opin kunnolla näkemään sen, miten paljon enemmän raakaravinteista valmistetut tuotteet iholle antavat. Siksi oikeastaan olen hiljattain raakakosmetiikasta innostunutkin. Prosessoimattomat raaka-aineet nimittäin sisältävät huomattavasti enemmän ravinteita ja iho tunnistaa sen. Uskon, että jos iho osaisi puhua, siltä ei tarvitsisi kysyä erikseen tykkääkö se, koska tässä tapauksessa se näkyy päällepäin - ja niin kyllä tykkään minäkin! 

Anumati Naturalsista voi lukea lisää Anumatin omilta sivuilta. Ammattikäyttöön suunnattuna hoitolasarjana jälleenmyyjinä toimivat kauneushoitolat ympäri Suomen. Lähimmän jälleenmyyjän voi tarkistaa täältäTuotteiden hinnat liikkuvat ovh-hintoineen 34-69 euron välillä. Puhdistustuotteiden ja kasvovesien suositushinta on 34,70 euroa, kuorintojen noin 36 euroa ja naamioiden 38-40 euroa. Phyto Senses -voide 55,80 euroa ja seerumi 69,20 euroa.


Jos et vielä seuraa minua Instagramissa, viimeistään nyt kutsun sinut mukaan seuraajaksi sielläkin! Marras-joulukuun aikana on nimittäin luvassa kaikenlaisia kivoja arvontoja, joista ensimmäinen starttaa jo ihan lähipäivinä... Hyppää siis mukaan! Profiilini löydät täältä

Mitäs sanotte? Millaisen ensivaikutelman te Anumatista saitte? Onko jollekin teistä sarja jo tuttu? 4 kommenttia:

 1. Minä tykkään noista selkeistä pumppupulloista. Mustavalkoisuus on aina tyylikästä. Misellivesiin olen täysin hullaantunut.
  Mukavaa iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mustavalkoisuus toimii aina! Kuitenkaan en pelkästään ulkoisen olemuksen perusteella olisi tullut ajatelleeksi, miten hirveän laadukas, tehokas ja koostumuksiltaan viimeisen päälle viilattu sarja on kyseessä. Yllättäjä mulle, vaikka naamioihin olin aiemmin jo hullaantunutkin. Sarjaan syvemmin perehtyminen paljasti kuitenkin tosi paljon muutakin! :)

   Kivaa viikonloppua, Outi! <3

   Poista
 2. Todellakin mielenkiintoisen kuuloinen sarja! Tämä on ollut mulle vain nimenä tuttu, kiva oli bongata että tätä saa myös nykyisestä kotikaupungista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, älä muuta sano! En olisi osannut odottaa näin viimeisen päälle viilattua kokonaisuutta, kun lähdin yhteistyötä tekemään :) Syvempi tutkiskelu toi kuitenkin ihan hirveästi uutta tietoa. Älyttömän tehokkaita tuotteita, ei voi muuta sanoa. Mä todellakin uskon, että raakaravinnosta valmistettu luonnonkosmetiikka tulee lähivuosina vaan kasvattamaan suosiotaan, koska teho on todella omaa luokkaansa.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!