*Kaupallinen yhteistyö Arctic Superfoods

En ole koskaan ollut luovuttajatyyppiä. Olen se, joka yleensä jatkaa viimeiseen asti ja vielä senkin jälkeen, vaikka toivoa ei enää olisi näkyvissä. Moni päästäisi siinä kohtaa jo irti, mutta en suostu uskomaan, että peli on menetetty, ennen kuin teen ihan kaiken ja vielä enemmän. Joskus sinnikkyys palkitaankin ja kelkka saattaa kääntyä parempaan suuntaan, kun ei luovuta, vaikka mieli tekisi. 

Mitä sen sijaan tulee hyvinvointiin, myönnän, että sen suhteen on tehnyt mieli luovuttaa monestikin - ja välillä olen hetkellisesti tehnytkin niin. Jossain aiemmassa postauksessa kuvailin hyvinvointia palapeliksi, jossa on liian monta palaa, eikä niitä meinaa millään saada sopimaan toisiinsa. Nuo kuvitteelliset palat olen heitellyt pitkin poikin moneen kertaan ja todennut mielessäni, että "Olkoot. Tämä palapeli on mahdoton. Luovutan."


Joskus ongelma on kuitenkin se, että tarkastelee asiaa liian monimutkaisesti, kuten itse myönnän usein tekeväni. Sen sijaan, että miettisi ne pääkohdat, tuleekin mentyä liiaksi yksityiskohtiin ja siinä kohtaa tekee mieli luovuttaa jo ennen kuin on edes päässyt alkuun. Hyvinvointia voi miettiä miljoonasta pikkupalasesta koostuvana asiana tai sitten sen voi ajatella selkeämmin: uni, ravinto, liikunta ja oma henkinen hyvinvointi. Ja taas jälleen kerran menemättä liiaksi yksityiskohtiin, voisiko nämäkin palaset ajatella yksinkertaisemmin? 


Uni. Väsyneenä energiat on vähissä ja mieli helposti alakuloinen ja sumea, jolloin pienetkin asiat saattavat äkkiä näyttää toivottomalta. Uni on oikeastaan koko palapelin pohja ja jos siitä tinkii, ei jaksa miettiä muitakaan paloja, vaan syö mitä sattuu eikä jaksa juuri liikkuakaan. Monesti painotetaan unen määrää, mutta mitä jos sen sijaan keskittyisikin unen laatuun? Itse olen huomannut, että vaikka nukkuisin 8 tuntia, en herää levänneenä ja virkeänä, jos olen tuijottanut tietokoneen tai puhelimen näyttöä tuntikausia ennen nukkumaanmenoa. Niinpä olenkin tuntien laskemisen sijasta keskittynyt siihen, että puoli tuntia tai mielellään tunti ennen nukkumaanmenoa teen jotain muuta, mikä rauhoittaa mielen unen tulolle: Lämmin suihku tai sauna, iltarutiinit, televisio, hyvä kirja tai ihan vaikka pyykkien viikkaaminen. Keskitä siis ajatukset siihen, mitä teet tunti tai puoli tuntia ennen nukkumaan menoa ja unen laatu on todennäköisesti parempaa.

Liikunta. Vähemmästäkin ahdistuu, kun alkaa miettiä, että hyvinvointiin kuuluu liikunta, joka vaatii salitreenit 3-5 kertaa viikossa, vieressä huutavan Personal Trainerin kera. Aamulenkit siihen päälle, sillä vaikka ei aamuihminen olisikaan, kyllä sinne sateeseen on vain lähdettävä kuudelta aamulla juoksemaan, jos aikoo voida hyvin! Ei, ei ja vielä kerran ei. On hyvä haastaa itsensä, mutta liikkumisenkaan ei kuulu olla pakkopullaa. Siitäkin pitäisi voida nauttia. Siksi kannattaakin valita sellainen liikuntamuoto, joka itseä miellyttää eniten. Salitreenien oheen tai sijasta voi valita joogaa, sulkapalloa, tennistä, sählyä tai vaikka reippaat kävelylenkit! Pääasia, että itselle tulee liikkumisesta virkeämpi ja hyvä olo. Valitse siis liikuntamuoto, josta pidät ja aidosti nautit, jolloin liikkuminen tulee luonnostaan, eikä tunnu pakkopullalta.


Ravinto. Monelle juuri ruokavalion pähkäileminen aiheuttaa harmaita hiuksia, koska ei tiedetä millainen ruokavalio olisi itselle paras ja terveellisellä ruokavaliolla saattaa muutenkin olla paha kaiku omissa korvissa. Terveellisen ruoan ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa totaalikieltäytymistä kaikesta hyvästä ja naama irvessä pahanmakuisten aterioiden nieleskelyä päivästä toiseen. Ruoan laatu toki vaikuttaa hyvinvointiin ja omaan jaksamiseen, mutta yllättävän tärkeää on myös säännöllinen ruokailurytmi. Jos ruokavälit venyvät liian pitkiksi, tulee helposti ahmittua kerralla aivan liikaa tai sorruttua johonkin, minkä normaalisti välttäisi. Itselläni näin on käynyt aivan liian monta kertaa, koska juuri syömisestä laistan kiireisimpinä päivinä, mikä kostautuu iltasella moninkertaisena ruokamääränä ja sen jälkeisenä ähkynä olona. Olenkin ottanut tavaksi kantaa aina mukana jotain eväspatukkaa, jonka voin syödä tarpeen tullen. Tällöin teen viisaampia valintoja ruokakaupassa ja pysyn päivän aikana paitsi hyväntuulisena myös energisempänä. Kiinnitä siis huomiota myös ruokailuväliin, jolloin pysyt virkeämpänä, vältät myöhemmin kerralla ahmimisen ja teet viisaampia ruokavalintoja muutenkin! 

Viime päivinä laukussani on hyvin usein majaillut kotimaisen Arctic Superfoodsin EVÄS -patukoita, jotka bongasin jo viime vuonna I love me -messuilla. Patukat ovat lisäaineettomia, gluteenittomia ja maidottomia eikä niihin ole lisätty sokeria. Myönnän, että olin alkuun hieman ennakkoluuloinen, koska kaikkien tällaisten terveellisempien eväspatukoiden maussa ei tosiaan ole kehumista, vaan niitä syödessä joutuu muistuttamaan itseään, että "tämä on terveellistä". Nämä Levillä toimivan perheyrityksen valmistamat patukat pohjautuvat kuitenkin Lapin luonnosta löytyvien marjojen ja villiyrttien aitoihin makuihin! Patukoista löytyy mustikkaa, puolukkaa, karpaloa ja tyrniä, jotka on yhdistetty maukkaaksi kokonaisuudeksi kotimaisen porkkanan, paahdetun pellavan ja gluteenittoman kauran kanssa. Pohjoisen mahtaviin makuihin perustuvat patukat on viimeistelty villiyrteillä, kuten nokkosella, kuusenkerkällä ja koivunlehdellä. Makeus saadaan hunajasta, minkä vuoksi lisättyä sokeria ei tarvita!  


Makuja Arctic Superfoodsin EVÄS -patukoista löytyy kolmea erilaista sekä lisäksi uusin herkku eli Mustikka & Tumma Suklaa -patukka, joka on oikeastaan enemmänkin paremman valinnan herkuttelupatukka, sillä se sisältää nimensämukaisesti tummaa suklaata, jossa on myös kaakaomassan ja kaakaovoin lisäksi sokeria. Kuitenkin siinä on myös mustikkaa, porkkanaa, gluteenitonta kauraa ja paahdettua pellavansiementä. Pellavansiemenet rouskuvat mukavasti suussa ja kokonaisuus on mehevän maukas ja pehmeä. Kerrankin herkkupatukka, jota minäkin voin syödä, ilman että IBS:n vuoksi täytyy kestää vatsan oireiluja jälkikäteen!

Kolmesta muusta mausta suosikkini on Mustikka & Koivunlehti EVÄS -patukka, joka maistuu kauraisen mustikkaiselta. Ihme kyllä, vaikka porkkana on aineosalistassa toisena, sitä ei maussa juurikaan erota. Hunaja tuo sen verran makeutta, että patukat maistuvat varmasti helpommin myös perheen pienimmille, jos etsiskelee hyviä, kotimaisia eväsvinkkejä! Kirpeiden makujen ystäville suosittelen Tyrni & Kuusenkerkkä -patukkaa,  joka on myös ihanan piristävä makuelämys. Puolukka, Karpalo & Nokkonen -patukka on taas maultaan lempeämpi, vaikka nokkonen tuokin siihen pikkuisen ärhäkkyyttä. 

Kaikille Arctic Superfoods EVÄS -patukoille on myönnetty tuttu ja turvallinen Hyvää Suomesta -merkki, joka takaa aina, että elintarvike on valmistettu Suomessa ja suomalaisista raaka-aineista. Arctic Superfoods suosii myös aina mahdollisuuksien mukaan paikallisia yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Kaikki tuotteet valmistetaan ja pakataan käsityönä Suomessa. Kyllä siis näitä kotimaisia, pohjoisen luonnon puhtaita makuyhdistelmiä kelpaa nauttia päivän mittaan!

Arctic Superfoods EVÄS -patukat saatavilla kautta maan. Hinnat noin 2,90€ / kpl. Patukat ovat lisäaineettomia, gluteenittomia ja maidottomia eikä niihin ole lisätty sokeria. Lähimmän myyntipaikan voit tarkistaa täältä. Netistä eväspatukoita voi tilata Hyvinvoinnin Tavaratalosta tai Ruohonjuuresta. Arctic Superfoods löytyy myös Facebookista

...niin ja entäs sitten se hyvinvoinnin neljäs palanen, henkinen hyvinvointi? Se tulee sillä, että on itselleen armollinen, myös näiden hyvinvoinnin palasten suhteen. Oma vinkkini on myös tehdä joka päivä jotain sellaista, mistä nauttii. Hyvä on myös pysähtyä välillä miettimään, mistä asioista on kiitollinen ja mikä tekee onnelliseksi. 

Kuinka monelle teistä Arctic Superfoods on jo tuttu? Mikä eväspatukoista kuulostaa houkuttelevimmalta? 

*Yhteistyössä Arctic Superfoods.
Postaus sisältää mainoslinkkejä *Hyvinvoinnin.

2 kommenttia:

 1. Samaistuin moneen kohtaan! Etenkin siihen, et välillä hyvinvointi tuntuu mahdottomalta palapeliltä ja tekee mieli heittää palaset pitkin seiniä. Tää kohta myös vähän nauratti, haha :D Tässä postauksessa oli hyviä pointteja, tosiaan loppupeleissä kun palapeliä avaa nii se onki ihan yksinkertasta. Ja ravinto on kyl yks tärkein. Täytyy kokeilla näitä patukoita joku päivä, kun on kiire eikä muka ehdi syödä kunnolla.

  X Charlotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, älä muuta sano! :D Täällä ne palaset on myös lennellyt ;) Miten sitä oikeasti saakaan jotkut asiat käännettyä omassa päässään ihan liian vaikeiksi ja monimutkaisiksi, vaikka oikeasti voisi rauhoittua ja lähteä ihan askel askeleelta liikkeelle, aloittaen muutamista etapeista. Patukat vaan kassiin ja kone kiinni aiemmin illalla, siitä se lähtee :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!