Välillä elämässä tulee eteen jonkinlaisia murroskausia. Sitä saattaa yhtäkkiä alkaa kyseenalaistaa isojakin asioita, kuten työnsä, parisuhteen, asuinpaikkakunnan, omat unelmansa tai ylipäätään elämänsä suunnan. Kerroin omista hypyistäni tuntemattomaan aiemmassa postauksessa, jolloin oli kyse aikoinaan vähän isommista elämänmuutoksista. Jos nuo asiat tuntuvat kuitenkin olevan reilassa ja olo on niiden suhteen hyvä, voi sitä hakea uutta suuntaa muillakin osa-alueilla vaikkapa uuden harrastuksen tai uuden tyylin parista. Pienemmistä muutoksistakin voi olla paljon iloa. Kuka tietää, ehkäpä ne voivat olla jonkin isomman alku?


Tällä kertaa itselläni uudet tuulet liittyvät hiuksiin. Olen aiemmin kaksi kertaa elämäni aikana tuntenut tarvetta muutokseen - siis hiusten suhteen - ja ensimmäinen radikaali muutos tapahtui 23 vuoden kynnyksellä, kun ensimmäinen parisuhteeni päättyi 6 vuoden jälkeen. Olin tuolloin värjännyt vuosia hiuksiani mustaksi, mutta eroni myötä koin tarvetta uudistautua hiuksia myöten. Silloin alkoi raidoitus ja matka kohti vaaleampaa minää. Ihan täysin blondia minusta ei koskaan tullut, mutta aika lähellä kuitenkin käväisin. Sen todistavat alla olevat kuvatkin vuosilta 2011-2012.
Blondikauteni kesti loppujen lopuksi vain reilun vuoden verran, sillä sain jatkuvasti kuulla läheisiltäni, että tumma pukee minua paremmin. Vaaleus ei kuulemma sopinut räväkkään luonteeseenikaan. Eräs silloinen vanhempi miespuolinen työkaverikin tokaisi, että näytän vaaleana "liian kiltiltä tytöltä". Mitä ikinä hän sillä sitten tarkoittikaan. Monen mielestä minut oli kuitenkin luotu "tummaksi ja tuliseksi". 

Salainen hiushaaveeni oli ollut kokeilla joskus punaisen sävyjä. Vuoden kestänyt vaaleampi kausi antoi siihen kirjaimellisesti täydellisen pohjan, sillä vaaleaan väriin oli helppo lähteä kokeilemaan punaisia sävyjä. Olin tuohon aikaan ehtinyt olla uudessa parisuhteessa vuoden verran, kun päätin yllättää exäni ilmestymällä kotiovellemme punapäänä. Olin tempauksesta iloinen, ja viihdyinkin punapäänä useamman vuoden. Viime kesänä hiukseni olivat vielä selkeästi punertavat, mutta sittemmin sävy muuttui enemmän violetin suuntaan. Tänä kesänä huomasin hiljalleen alkavani haluta taas jotain uutta. Jossain määrin tumma alkoi kyllästyttämään, mutta en kuitenkaan tiennyt minne suuntaan värin kanssa pitäisi lähteä.

Helsingin Töölössä sijaitsevan S Moden Anna ottikin minuun yhteyttä voisiko sanoa "kreivin aikaan". Anna oli tuttu minulle aiemmista hiusalan pr-kuvioista ja oli värjännyt hiuksiani aiemminkin. Nyt hän kertoi siirtyneenä takaisin todellisen palonsa pariin, sillä kampaamoalan koulutustehtävät ja pr-alan työt olivat vaihtuneet takaisin hiustaikojen tekoon. Anna kysäisikin, haluaisinko tulla hänelle väriin ja leikkaukseen blogiyhteistyön merkeissä. Vastasin salamana sisäisesti kiljuen "kyllä" ja seuraavalla viikolla olinkin jo Annan taitavissa käsissä. 


Ihan kenelle tahansa en olisi lähtenyt, sillä myönnän, että jos jollakin on hammaslääkärikammo, minulla taitaa olla jonkinasteinen kampaajakammo. Johtuu siitä, että minulla on vuosien varrelta niin monia karmeita kokemuksia! On valutettu pesupaikalla shampoot silmiin niin, että meikit on pitänyt käydä pesemässä vessassa pois, kun silmää on kirvellyt. Tämän takia en esimerkiksi koskaan pysty rentoutumaan pesupaikalla, vaan istun hartiat korvissa ja pelkään, että koko naama kastuu. Tämän vuoksi menenkin kampaajalle yleensä ilman silmämeikkiä, enkä ole monesti sopinut menojakaan suoraan sen jälkeen. Milloin hiukseni on myös pilattu käsittelyillä, joita hiukset eivät ole kestäneet. En kerta kaikkiaan ole kokenut kampaajalla käymistä koskaan stressittömäksi ja mukavaksi, vaan olen aina jännittänyt sinne menoa. Naurakaa vain, mutta tämä on totta! 

Annan käsittelyyn uskalsin mennä, koska olin ollut hänellä aiemminkin värjäyttämässä hiukseni yhteistyökuvioiden merkeissä. Muistin silloin, että tunsin oloni jotenkin todella levolliseksi Annan pestessä hiuksiani. Taisin hänelle silloin haikeana sanoakin, että harmi, kun et ole enää kampaajana, vaan muissa tehtävissä. Olisin niin mielelläni kelpuuttanut Annan silloin jo luottokampaajakseni! Tämä on niitä juttuja, jotka sitä vain "tietää". Intuitio, tai mikä lie, mutta Anna tuntui juuri minulle sopivalta kampaajalta. Luottamus heräsi jo ensimmäisellä kerralla.

Nyt päädyimme sitten paitsi napsaisemaan pituutta reippaasti, myös vaalentamaan hiuksiani hieman, jotta pohjaväristä saataisiin lämpimämpi. Olin kauan jo havitellut suklaanruskeaa sävyä ja sen sain. Anna kertoi jo heti alkuun, että hänestä lämpimät sävyt toisivat enemmän lämpöä kasvoilleni. Violetti sävy sen sijaan korosti kalpeutta ja vei väriä kasvoilta entistä enemmän. Latvaa vaalennettiin vähän enemmän ja lopputulos oli kuparisen vaaleahko sävy. Tämä väri on kahden kerran tulosta, ja olen ensi kuussakin taas menossa Annan käsittelyyn. Ensimmäistä kertaa oikein odotan kampaamokäyntejä! 

Eteläisellä Hesperiankadulla sijaitseva S Mode on paikkanakin ihanan valoisa ja viihtyisä. Salmiakkikuosinen lattia tuo paikkaan omanlaistaan tunnelmaa. Sekä liikkeen omistaja Saija, kuten Annakin, panostavat asiakkaan viihtyvyyteen ja siihen, että asiakas lähtee tyytyväisenä ja hymyssä suin. Anna tekee 14 vuoden hius- ja kauneusalan kokemuksella myös meikkejä ja kampauksia sekä geelilakkaukset, joita viimeksi ihastelin Annan Insta-tililtä. Jos siis kaipaat uutta tuulahdusta syksyyn, voin täydestä sydämestäni vilpittömästi suositella Annaa! Olen vihdoin saanut luottokampaajan, jonka hoivissa uskallan rentoutua kerran kuukaudessa. 

S Mode hair-studio on Töölössä sijaitseva viihtyisä hiusstudio, joka tekee hiusmuutoksia parempaan stressivapaasti. Ajan voit varata joko Timman kautta tai info@s-mode.fi. Tiedot palveluista löydät S Moden nettisivuilta


Alennus blogini lukijoille!


Mainitsemalla blogini, saat Annan palveluista 20% tuntuvan alennuksen. Annalle voit varata ajan soittamalla 09 496 777 tai tiedustelemalla aikaa sähköpostitse info@s-mode.fi. Etu on voimassa toistaiseksi.


Mitäs sanotte uusista hiuksistani? Sopiiko teidän mielestä minulle paremmin tummat vai vaaleat hiukset - tai mitä sanotte punertavista hiuksista? Rehellisiä mielipiteitä rohkeasti vain tulemaan! 

Ja kertokaahan myös, miten olette löytäneet oman luottokampaajanne! 

*Palvelu saatu yhteistyönä.

14 kommenttia:

 1. Rohkeasti olet kokeillut kaikkia värejä!Mielestäni vaaleakin sopi sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiva kuulla. Vaalentaminen on harmiksi vaan niin kuluttavaa hiuksille, että ihan suin päin siihen ei viitsi taas lähteä :)

   Poista
 2. Mun "luottokampaaja" jolla oon käynyt peräti 2 kertaa on ollut vaan mökille ajettaessa paikallisparturissa :--D Maksanut stadiin verrattuna about puolet ja olen ollut samaan kampaajaan tosi tyytyväinen. Toinen luottokampaamoni on poikaystävän kautta "jos hänelle kelpaa sama mesta, kelpaa minullekin" ajattelulla. Mä uudistin kesällä tukkaa ilman isompaa elämänmuutosta leikkaamalla lyhyttäkin lyhyemmän, mutta hirveesti en ole lähivuosina tehnyt muutoksia, muuta kuin värjäyksen lopettaminen. Toi punaseen taittuva on söpö sulla!

  x Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Mäkin tykkäsin tuosta punaisesta tosi paljon :) Mutta vaihtelu virkistää!

   Ja hei, toihan on ihan huippua, että voit mökille ajaessa käydä samalla reissulla luottokampaajalla :D Hinnat on tosiaan ihan eri luokkaa, kun lähtee Kehä kolmosen ulkopuolelle :D

   Poista
 3. Monia vaiheita sinulla ollut :) Minulla oli pitkään musta, mutta kyllästyin siihen ainaiseen värjäyskierteeseen, kun juurikasvu alkoi pian näkyä. Ja päänahka alkoi ilmoitella merkkejä kutiamisesta. Sitten värinpurulla opettelin siitä pois. Pitkään olin vain omalla värillä, sitten muutamia kertoja hiukan tummentanut. Musta vetäisi koko ajan puoleensa, mutta en lähde siihen. Nyt kuitenkin jahkaan jonkin tummanruskean sävyn ja raitojen kanssa - ja nimenomaan jos menen kampaajalle, niin kenelle uskallan mennä (kun oma luotto lopettanut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mustan kanssa saa kyllä olla värjäämässä juurikasvua säännöllisin väliajoin, vaikka mullakin on oma väri aika tumma. Arvaa oliko muuten urakka lähteä vaalentamaan täysin mustaa tukkaa, johon oli kerrostanut sitä väriä vuosien varrella ihan järjettömän paljon? :D

   Ja joo, tummanruskea voi oikeastaan olla jopa kivempi kuin musta, kun ei ole ihan niin kylmä ja armoton kasvoille :) Jos pk-seudulle eksyt, tai täälläpäin asut, niin ehdottomasti uskallan suositella Annaa! :)

   Poista
 4. En olisi koskaan voinut kuvitella sua vaaleana, mutta nyt kun näin kuvia, niin vaaleathan sopivat sulle tosi hyvin <3 Samoin punaiset, ai että! Taidat olla sitä tyyppiä, jolle sopii kaikki värit ;)

  Se on muuten jännä, että usein jonkinlaisen elämänmuutoksen myötä tukka on ensimmäisiä asioita naisen elämässä joka kaipaa heti muutosta! :)

  https://www.susanna-maria.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos! <3 Oot niitä harvoja, joiden mielestä vaalea sopii mulle :D Punaisista tykkäsin kyllä itsekin tosi paljon, mutta nyt tää uusi lookki on kyllä myös tosi kiva ja ajattelin pysyä tässä sävymaailmassa toistaiseksi :)

   Ja joo, samaa mietin itsekin! Hiusväriä vaihtamalla saa helposti niin selkeän muutoksen, että ehkä siitä on helppo aloittaa, kun kaipaa "isoa muutosta" elämäänsä.

   Poista
 5. Minä repäsin nyt oikein kunnolla parin vuoden miettimisen jälkeen. Mun hiukset ylsi aika lailla vyötärölle asti. Otin ja leikkasin ittelle piirua vaille siilitukan! Oon niin tyytyväinen kun uskalsin tehä tämän. Nyt alan ettiin sitä ominta hiustyyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, tuo on kyllä vaatinut todellista uskallusta! :) Paljon onnea uudelle hiustyylille! Kyllä se kokeilemalla aina lopulta löytyy!

   Poista
 6. Ruskea sopii sinulle niin hyvin <3

  VastaaPoista
 7. Ihana uusi väri! Nätisti sopii tuo ruskeisuus. :) Me käytiin melkein samaan aikaan kampaajallakin, haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekin vielä! :D Kohta aletaan olla jo "creapy feeling" asteella - no ei kai :D Katotaan mitä seuraavaksi keksitään samaan aikaan kosmetiikkasuosikkien lisäksi ;)

   Ja kiitos paljon! :) Mäkin tykkään näistä uusista hiuksista. Anna on ihana ja osaa hommansa! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!