*Kaupallinen yhteistyö Ekovista

Minut tuntevat ihmiset tietävät, että olen yleensä aika sanavalmis. Minulla on tapana sutkautella eri tilanteissa jos jonkinlaisia kommentteja aika helposti, mutta se on sitten eri asia, pitävätkö ympärillä olevat ihmiset niitä hauskoina vai noloina. Jään kuitenkin todella harvoin sanattomaksi, ja jos niin tapahtuu, se yleensä johtuu siitä, että olen joko niin väsynyt, että aivotoimintani tuntuu hetkellisesti pysähtyneen tai että olen jonkinlaisessa shokissa ja niin yllättynyt, etten saa sanaa suustani. Näin käy todella harvoin, mutta voisin sanoa, että nyt on hieman sanaton olo.

Olin nimittäin melkein jo luovuttanut. Niin paljon kuin luonnonkosmetiikkaa rakastankin, olin jo hyväksymässä sen tosiasian, että toimivaa deodoranttia minun on turha siltä osastolta vaatia. Unelmissani uskon mahdottomiltakin tuntuviin juttuihin, mutta luonnonkosmetiikan deodorantti on ohi sen osaston. Jokaikinen deo, jota olen testannut, on vahvistanut tuota ajatusta entisestään. Joskus sitä kuitenkin alkaa päässä ajatella, että jospa sittenkin... Varsinkin, jos kyseessä on maailmalla menestynyt tuote, joka on kerännyt runsaasti kehuja sieltä täältä. Amerikkalaiset Schmidt's -deot tunnetaan juuri sellaisina. Kun toivo on jo menetetty, luonnonkosmetiikan osastolla lykätään kouraan Schmidt's, hymyillään vähän viekkaasti ja sanotaan, että "kokeileppa vielä tätä". Toivon kipinä nousee, vaikka kainaloihin sipaistessa epäluulo huutaa taustalla. 


Myönnän, että epäluuloistani huolimatta Schmidt's -deodoranttien tuoksuista pidin heti. Valikoimasta löytyy jopa noin kymmenisen erilaista deodoranttia stickin muodossa, joihin lukeutuu myös tuoksuton vaihtoehto. Itse tunnetusti tuoksuja rakastavana valitsin testiin muutaman tuoksuvan vaihtoehdon, joista Rose + Vanilla, Jasmine Tea sekä Coconut Pineapple houkuttelivat eniten. Ruusun tuoksusta olen normaalisti kosmetiikassa aika tarkka, koska en pidä sellaisesta vanhan ajan ruusun tuoksusta. Schmidt's on kuitenkin yhdistänyt ruusun kivasti vaniljaan, ja tuoksu on todella pehmeä, puuterinen ja naisellinen. Itse asiassa näistä kolmesta juuri Rose + Vanilla on suosikkini ja olen käyttänyt sitä eniten. 

Jasmine Tea on hieman sellainen vihreään teehen vivahtava. Jasmiinista pidän esimerkiksi hajuvesissä todella paljon, mutta tässä deossa se on vaatinut hieman totuttelua, sillä teen tuoksu erottuu aika selkeästi. Tuoksu on silti kivan raikas ja on vieläpä sensitive -versio, joka sopii myös herkkäihoisimmille. Tuoksu on mieto, eikä ole yhtä lailla hallitseva kuin esimerkiksi Rose + Vanilla tai Coconut Pineapple, jonka tuoksusta tulee muuten mieleen kesän herkullisin jäätelöannos! Kookos & ananas on muuten myös herkän ihon versio. 


Amerikkalainen Jaime Schmidt on todella onnistunut kehittelemään jotain ennenkuulumatonta, sillä kyllä, tässä on ainoa deodorantti, jota olen oikeasti uskaltanut käyttää muutenkin kuin kotona hissukseen oleskellessani. Olen juossut hullun kiireellä bussiin, käyttänyt Schmidt'siä hellesäällä, ollut salilla hikoilemassa ja tehnyt asioita, mitä tekisin antiperspirantinkin kanssa. Tulos on: sanaton. Jos aiemmin luonnonkosmetiikan deot ovat antaneet hien hajun pukata läpi, Schmidt's on pysynyt tahdissa mukana. Koska deodorantti ei estä hikoilua (toisin kuin antiperspirantit), kuumilla kesäkeleillä toppi päällä kainalot ovat olleet välillä hieman kosteat, mutta epämiellyttävä haju ei ole yllättänyt missään vaiheessa - ei edes salilla.

Schmidt's deodorantit imeytyvät nopeasti, eivät tahmaa ja ovat koostumukseltaan 100% luonnollisia, vegaanisia, eläinkokeettomia ja gluteenittomia. Deot eivät sisällä alumiinia, propyleeniglykolia, parabeeneja tai ftalaatteja. Voidemainen koostumus on helppo levittää tai töpötellä kainaloon. Yllättävän pieni määrä tuotetta riittää, joten deot ovat myös todella riittoisia! En olisi uskonut tätä päivää koskaan tulevan, mutta kyllä, nämä maailmanmenestys-deodorantit oikeasti toimivat, vaikka mikään luonnonkosmetiikan deo ei ole koskaan aiemmin minua vakuuttanut. 

Siispä sanattoman arvio: 10+/10

Schmidt's -deodoranttien hinnat noin 14,90-16,95 euroa. Deodoranteista on saatavilla myös kätevät minipurkit, joista esimerkiksi Ruusu + Vanilja on tällä hetkellä saatavilla Ekovistasta 5 euron tarjoushintaan täältä

koko Schmidt's -valikoimaan voit tutustua maahantuojan eli Ekovistan verkkokaupassa. Deodorantit saatavilla myös mm. Biodellystä, Hyvinvoinnin Tavaratalosta ja Ruohonjuuresta. Lähimmän Schmidt's jälleenmyyjän voit tarkistaa Ekovistan sivuilta.


Arvonta Instagramissa!


Instagramin puolella starttaa arvonta, jossa kaksi onnekasta seuraajaa voittavat valitsemansa Schmidt's -deodorantin omakseen! Klikkaa siis itsesi Instan puolelle ja osallistu arvontaan täällä

Millaisia kokemuksia teillä on luonnonkosmetiikan deodoranteista? Onko Schmidt's jo tuttu?
*Yhteistyössä  Ekovista.
Postaus sis. mainoslinkkejä *Biodelly & Hyvinvoinnin Tavaratalo.

10 kommenttia:

 1. Minä olen nyt uskaltautunut yhden yhteistyön kautta kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa ja alan niin innostumaan siitä! :) Nämä deodorantitkin kuulostavat hyviltä, varsinkin tuo ruusu + vanilja yhdistelmä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) Luonnonkosmetiikan kokeilut on ihan hyvä aloittaa hiljalleen, ja aina kun löytää jonkun sopivan tuotteen, voi kokeilla taas seuraavan kategorian tuotetta vähän kuin pala kerrallaan ja katsoa tärppäskö ja toimiiko itsellä! :) Mä oon jo pidempään suosinut ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa ja myös meikeissä käytän sitä aika paljon, mutta deodoranttien suhteen en olisi ajatellut löytäväni antiperspirantin veroista, varsinkin, kun niitä toimivia antiperspiranttejakin on välillä vaikea löytää :D Mutta nämä Schmidt'sit on ihan huikeita!!

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Täytyy kokeilla. Mutta höh kun arvonta on vaan instassa. :( En ole siellä, niin en pääse kokeilemaan onneani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, jos on ollut hakusessa luonnollisempi, mutta oikeasti toimiva deodorantti! :) Ja mitä arvontaan tulee; pyrin vähän vaihtelemaan niitä blogin, Facebookin ja Instan välillä. Insta on siinä mielessä helpoin arvontapaikka, kun nyt tuli nuo uudet tietosuoja-asetukset (GDPR) voimaan EU:ssa ja Instassa voi kommentoida nimimerkin takaa ilman, että tarvitsee laittaa sähköpostiosoitettaan näkyville, toisin kuin täällä blogissa :)

   Poista
 3. Miulla on yksi tämmöinen ollut käytössä, mutta jäänyt nyt käyttämättä, kun ei toimi :( Miunhan ei tarvihe kuin vaan istua ja esim. juoda teetä, niin hikoilen ja dödöt pettää :')

  Saatika sitten jos liikkuu, niin lopputulos on kuitenkin sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höh! Kaikki me ollaan niin erilaisia. Mullakaan ei ole toiminut moni sellainen luonnonkosmetiikan deo, mitä taas muut on hehkuttaneet toimivana. Nämä on kuitenkin ollut ihan ihmeellisiä, enkä voi vieläkään uskoa, että nää oikeasti toimii mulla. Mä en ylipäätään normikosmetiikan tuotteista edes pärjää pelkillä deodoranteilla, vaan tartten ja haluan aina sen antiperspirantin, joka varmasti pitää :D

   Kokeilitko muuten käyttää kauan tuota Schmidt'siä? :)

   Poista
 4. Nää on myös mun suosikkeja. :D Parhaita luonnollisia deoja, joita on olemassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, sittenhän meillä on taas yksi sama suosikki! :D Yllätys! ;)

   Poista
 5. Kuulostaa todella lupaavalta! Osaatko sanoa onko näissä käytetty soodaa, se kun rikkoo valitettavasti usein mun kainaloiden ihon ja on tosi yleinen näissä luonnonkosme dödöissä :(.

  VastaaPoista
 6. Paras luonnonkosmetiikan deodorantti ikinä! Olen kokeillut monia merkkejä, mutta tämä toimii itselläni kaikkein parhaiten! Olin ensin epäileväinen, kuten aina, mutta tämä tuote ei tuottanut pettymystä. Minulla on jo toinen tuoksuton deodorantti menossa, ja tuoksuton sen takia, koska haluan käyttää myös hajuvettä. Matkoja varten minulla on myös "purkki versio", joka pitää levittää sormin, mutta pidän enemmän normaalista deodorantista. Ensin oli jännää, kun tuntui, että kainalot "kastuivat", mutta mitään hielle haisevaa tuoksua ei tullut. Silloin tajusin, että deodorantti todella toimii minulla. Suosittelen lämpimästä kokeilemaan, se voi toimia myös sinulla!

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!