Jos sanoisin, etten ole oikein koskaan pitänyt itseruskettavista, se olisi mielipiteen kaunistelua. Sillä totuus on, että en oikeastaan juurikaan siedä itseruskettavia. Tällaisena vaaleahipiäisenä sitä toki unelmoi kauniista rusketuksesta - ainakin kesäisin - mutta vaikka kauneuden vuoksi olisikin valmis "kärsimään", itseruskettavien jälkihaju on minusta jotain niin sietämätöntä, että luovutan niiden käytön suhteen usein jo alkumetreillä. Hankin niillä pakollisen pohjarusketuksen kesään, jotta en näyttäisi ihan kalkkilaivan kapteenilta, mutta sen jälkeen purkit jäävät kaappiin.


Niin kauan kuin olen hyvältä tuoksuvista itseruskettavista haaveillutkin, ei ole tullut sellaista vastaan, jossa tunkkainen jälkituoksu ei olisi lopulta tunkenut läpi. En ole oikein edes ymmärtänyt sitä, miksi monia tuotteita mainostetaan hyvältä tuoksuvina, mutta silti niissäkin se sama leimahdus yllättää aina lopuksi. Toki jälkihajun vahvuuksissa on eroja, mutta voin valehtelematta sanoa, että jokaikisessä tuotteessa olen haistanut sen saman hajun - jopa niissä, joita olen muiden bloggaajien suosittelemina mennyt kokeilemaan. Olenkin alkanut miettimään, olenko minä vain poikkeuksellisen herkkä tuon jälkihajun suhteen? Onhan meillä jokaisella omat tuoksumieltymykset, ja ehkä itseruskettavien jälkihäivähdykset eivät edes vaivaa monia. Olen esimerkiksi kuullut, että jotkut tykkävät bensan tuoksusta, niin kai sitä voi sitten tykätä itseruskettavien katkustakin. No, itse en ole noiden tykkääjien listalla.

Tällä kertaa saan kuitenkin käyttää taas yhtä kliseistä sanontaa, nimittäin joskus se sinnikkyys palkitaan. Monta hutia voi lopulta tuoda tullessaan sellaiset osumat, että miettii alun takkuilujen olleen kaiken arvoista. Nyt on käynyt niin, ja tätä postausta kirjoittaessani koen ensimmäistä kertaa innostuksen tunteita - kyllä, itseruskettavista! Brändi, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan, on onnistunut saamaan minusta aktiivisen itseruskettavien käyttäjän. Huomasin jopa yksi ilta miettiväni, että näitä tuotteita voisin harkita käyttäväni ihan vuoden ympäri. 


Merkki, joka on vetänyt minut tähän innostuksen puuskaan, on Naturellen valikoimasta löytyvä Chocolate Sun. Kyseessä on vuonna 2003 perustettu jenkkiläinen sarja, joka loi aikoinaan markkinoiden ensimmäisen luonnonkosmetiikan itseruskettavan. Nykyään sarjaa myydään ympäri maailman ja se on jo saavuttanut aikamoisen supermaineen niin kauneustoimittajien, alan spesialistien kuin julkisuuden henkilöidenkin keskuudessa. Parhaat kauneustuotteet palkitaan vuosittain, mutta uskotteko, että Chocolate Sun on valittu jopa kymmenettä vuotta peräkkäin Alluren parhaaksi itseruskettavaksi? Siinä on jo tavoite, johon ei moni sarja tuotteillaan yllä, vaikka kuinka yrittäisi.

Minulla on ollut käytössäni kaksi Chocolate Sun -sarjan itseruskettavaa: Cocoa Illume Lite -kasvogeeli sekä Cocoa Glow Medium Tanning Cream, joka sopii vartalolle ja kasvoille. Jälkimmäistä on saatavilla myös vaaleimmassa Cocoa Lite- ja tummimmassa Absolute Sun -sävyssä, mutta vaaleasta keskivaalealle iholle soveltuva Cocoa Glow on sarjan myydyin kulttituote. 


Mitäpä sitä turhaan mielipidettä panttailemaan: Chocolate Sun -sarjan Cocoa Glow -itseruskettava on oikeasti paras itseruskettava, jota olen koskaan kokeillut. Vaikka tuoksu onkin houkuttelevan suklainen, en antanut sen alkuun hämätä itseäni. Liian monta kertaa on alun huumaavan tuoksun tilalle hiipinyt jossain vaiheessa se itseruskettaville ominainen leimahdus, joka saa minut karttamaan itseruskettavia kerta toisensa jälkeen. Haju ei edes lähde yhden suihkussa käynnin jälkeen, vaan haistan sen iholla pari päivää. Lakanatkin on aina pakko vaihtaa heti seuraavana aamuna, jos olen edellisenä iltana levittänyt itseruskettavan iholle ennen nukkumaanmenoa. Poikkeuksia ei ole ollut - ennen kuin nyt.

Suklaalta tuoksuva luonnollinen itseruskettava on unelmatuote, joka ei pakota lakanoiden vaihtoon seuraavana aamuna. Jälkituoksu tästäkin toki löytyy, mutta se sekoittuu niin makeasti suklaisen pohjatuoksun sekaan, ettei sitä oikeasti juurikaan haista eikä se vaivaa ollenkaan, kuten muissa tuotteissa. Miten taitavasti tuoksu onkaan keksitty sulauttaa, jotta jopa tällainen itseruskettavia välttelevä innostuu tuotteesta! Se, että voide on vieläpä luotu erilaisista luomuna kasvatetuista ja villinä kerätyistä yrteistä ja uutteista nostaa innostustani entisestään. Tämä ei ole pelkkä itseruskettava, vaan myös hoitava vartalovoide, mistä pitävät huolen muun muassa sheavoi, kookosöljy ja Aloe vera. 


Siinä missä vartalolle ja kasvoille tarkoitettu Cocoa Glow vetelee minulla jo viimeisiään ja on päätynyt uudelleen ostoslistalleni, Aloe -pohjaista Cocoa Illume Light -geeliä olen käyttänyt maltillisemmin. Koska tuote on valmistettu Aloesta, kuvauksessa kerrotaan, että se saattaa tuntua iholla hieman kiristävältä kuivuessaan, minkä myös itse huomasin heti ensimmäisellä kerralla. Tunne ei ole mitenkään paha, mutta kun en muutenkaan itseruskettavien ylin ystävä ole ollut, olen huomannut käyttäväni voidemaista tuotetta innokkaammin, koska se jättää ihon kosteutetumman tuntuiseksi. Ja täytyy myöntää, että geelimäisessä tuotteessa itseruskettavan jälkileimahdus on selkeästi vahvempi, kun taas Cocoa Glow'ssa se sekoittuu niin täydellisesti suklaan sekaan, ettei sitä juurikaan haista.

Pidän silti molempien tuotteiden antamasta sävystä, joka on niin luonnollinen kuin toivoa saattaa. Edes Cocoa Glow ei toiseksi tummimpana sävynä anna missään nimessä liian tummaa (saati sitten sitä oranssia) rusketusta, vaikka olisi aivan vaaleaihoinen, kuten itse olen. Olenkin miettinyt siirtyväni sävyistä tummimpaan eli Absolute Suniin, joka saattaa käytössä olla riittoisampi, kun sitä ei tarvitse lisätä useampana kertana viikossa.

Jos samaistut tuntemuksiini itseruskettavista ja haet edelleen sitä tuotetta, joka ei aiheuta nenän nyrpistelyä ja turhia lakananvaihtoja, suosittelen todellakin tutustumaan Chocolate Sun -sarjaan! Oman ääneni ja 10+ pistettä annan vaaleasta keskivaalealle iholle tarkoitetulle Cocoa Glow -itseruskettavalle.

Tuotteet saatavilla Naturellen verkkokaupasta


Kaikki Chocolate Sunin luomuainesosat tulevat sertifioiduilta viljelijöiltä. Kaikki ainesosat ovat joko ekosertifioituja, villinä kerättyjä tai 100 % luonnollisia. Tuotteet sisältävät ainoastaan vegaaniystävällisiä ainesosia.   

Kannattaa myös muistaa, että nämäkään itseruskettavat eivät sisällä aurinkosuojaa eivätkä siksi toimi aurinkosuojatuotteina, vaan ainoastaan vartalo- ja kasvotuotteina, jotka luovat iholle aidon näköisen päivetyksen muutamissa tunneissa. Ja kuten kaikkien itseruskettavien kanssa, iho kannattaa aina kuoria ennen voiteen levitystä, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman hyvä ja tasainen! Ihon kosteutuksesta kannattaa myös huolehtia hyvin seuraavina päivinä, jolloin päivetys pysyy iholla paremmin ja kauniimpana.


Kumpaan joukkoon te kuulutte: Käytättekö itseruskettavia vai välttelettekö niitä viimeiseen asti? 
  *Tuotteet pr-malleja. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

  10 kommenttia:

  1. Nuorempana käytin itsestään ruskettavia enemmänkin, mutta kyllä välillä haluan saada vähän sävyä jalkoihin edelleen ja silloin on tartuttava pulloon, siis rusketuspulloon :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Joo, on se kivempi tepastella kesämekossa, kun säärissä on vähän väriä :D

    Poista
  2. Siis mä olen "käyttänyt" itseruskettavia noin vuoden vain ja voin sanoa etten ymmärrä mikä se keskustelu sen tuoksun ympärillä aina on - en mä haista juuri mitään, oli tuote mikä vain! Oikeasti. :D Muuten oon kyllä kranttu esim. synteettisen kosmetiikan tuoksujen kanssa. Olen outo? :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tätä mä just tarkoitin! Ja mä haistan KAIKISSA! :D Tässä kuitenkin kaikkein vähiten, eikä ensimmäistä kertaa häiritse, kun sekoittuu niin täydellisesti ton suklaisuuden sekaan :) Täällä siis toinen outo... :D

    Poista
   2. Mun käsittääkseni DHA reagoi hieman yksilöllisesti eri ihojen kanssa. Joillakin kömyää kunnolla ja toisessa ääripäässä voi olla vain vieno tuoksu. Eeva on harvinaisen onnekas tapaus, jos DHA ei aiheuta mitään tuoksua :D

    Poista
   3. Itsekin vähän mietin tota samaa, että saattaa hyvin selittää asian! Mä ilmeisesti sitten kuulun siihen toiseen ryhmään :D Tai sit mulla on vaan erityisen herkkä hajuaisti! Tunnustan kyllä, että haistan yleensä muutenkin kaiken tosi helposti, kun muut ihmettelee vieressä, että mistä mä puhun :D

    Poista
  3. Mä vältän itseruskettavia viimeiseen asti. Totta kai päivettyneesti loistavat sääret ovat kauniit, mutta ei ihan oma juttuni. Teini/gootti/ernu-ajoiltani lumikki-ihon hyväksyminen ja riemuitseminen on pysynyt tähän päivään asti. :D

   Laura / Laura Loukola Beauty Blog

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kalpea ihokin on monella tosi kaunis, enkä mäkään pistä pahakseni, vaikka talvella kalpea olisinkin! Mutta kesällä jotenkin kammoksuttaa, jos omat jalat on ihan valkoiset :D Onneks on nyt löytynyt tuote, jota voi käyttää ilman irvistelyä :D

    Poista
  4. Täällä myös yksi joka on luovuttanut lopulta kaikkien itseruskettavien kanssa, koska se haju on vaan jotain niin kuvottavaa ja tunkee AINA jossain vaiheessa läpi. Mä luulin olevani ainut joka ei voi sietää minkään sortin itseruskettavia...

   Pitäsikö näitä nyt sitten kuitenkin testata :D Kuulostavat ja näyttävät tosi herkullisilta!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Et oo ainut, täällä toinen! :D Tai siis OLI toinen, kunnes sain käsiini tuon Cocoa Glow'n! :D

    Poista

  Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!