Olen koko ikäni ollut tuoksuhullu. Jo pienestä tytöstä lähtien muistan keräilleeni kaikkea tuoksuvaa ja ekaluokkalaisena yhtenä keräilykohteena olivat muun muassa tuoksuvat saippuat, joita ostin pikkurahoillani The Body Shopista. Saippuat oli tarkoitettu käytettäväksi, mutta minä en koskaan raaskinut avata sitä kaunista läpinäkyvää pussia, johon ne liikkeessä paketoitiin, vaan tuoksuttelin saippuoita aina pussin läpi ja pidin niitä nätisti esillä kirjahyllyssäni. Saippuoiden lisäksi rakastin tuoksuvia suihkugeelejä, joita ostelin The Body Shopin lisäksi Yves Rocherilta ja tottakai myös tutuista marketeista. Se hetki tuntui aina yhtä luksukselta, kun sai käyttää omilla rahoilla ostettua suihkugeeliä - säästeliäästi tottakai, sillä koskaan ei tiennyt milloin taas pääsisi "takapajulasta" keskustaan. 


Hajuvesien keräily alkoi myös suhteellisen nuorena. Kiinnitin hajuvesissä huomiota tottakai itse tuoksuun, mutta myös kauniisiin pulloihin. Tykkäsin aina pitää esillä kaikkea kaunista. Vielä tänäkin päivänä rakastan kauniita tuoksupulloja ja ihania tuoksuja, mutta toki tuoksumaku on muuttunut niistä ylitsepursuavan makeista hedelmäpommeista hieman toisenlaiseksi. Kolmekymppisen Mian tuoksumaun avainsana on pehmeys, jota vaalin kaikissa tuoksussa. Kirpeät ja pistävät tuoksut aiheuttavat mitä luultavimmin vain päänsäryn tai muuttuvat iholla kitkeriksi. Myös liian mausteiset ja vahvat itämaiset tuoksut ovat itselläni usein selvä ei, sillä ne usein laukaisevat migreenikohtauksen, josta kärsiminen koko päivän ei ole minkään tuoksun arvoista. 


Tänä päivänä tuoksumarkkinoilla tarjonta on valtava. Itsekin testailen ja tutustun jokaisen vuoden aikana moniin erilaisiin tuoksuihin, mutta blogiin raivaavat tiensä vain ne parhaat tulokkaat. Saati sitten, että tuoksu ansaitsisi ihan oman postauksensa, kuten tässä tapauksessa nyt on käynyt. Tunnustan, että Givenchy on ollut minulle brändinä sellainen, että se on tullut tutuksi vasta viime vuosina. En ehkä jotenkin osannut ajatella, että brändillä sattuisi olemaan tuoksuja, jotka voisivat vedota minuun näinkin paljon - tai ollenkaan. Kuitenkin joudun nyt myöntämään, että Givenchyn Dahlia Divin -tuoksut ovat kivunneet omalla listallani kaikkien aikojen TOP10 parhaat -listalle.

Olen esitellyt blogissa kolme aiempaa Dahlia Divin -tuoksua. Vuonna 2014 ilmestynyt ensimmäinen Dahlia Divin ei tehnyt vielä sen ihmeellisempää vaikutusta, mutta 2016 ilmestynyt Dahlia Divin Nectar sai minut niin innostuneeksi, että kerroin jo tuolloin tuoksussa olevan ainesta pidempiaikaiseksi suosikiksi. Tuoksu onkin ollut käytössäni yllättävän paljon ja oli yksi viime kesän käytetyimmistä iltatuoksuistani. Kunnes Givenchy yllätti heti kesän jälkeen lanseeraamalla Dahlia Divin Nuden, joka vangitsi puhtaan puuterisilla tuoksunuoteilla. Olin täysin myyty! 

Nyt ollaan viidennessä Dahlia Divin -tuoksuperheen tulokkaassa, joka on itselleni neljäs Dahlia Divin -jäsen. Tuoksu kantaa nimeä Eau Initiale ja se on kaikkein raikkain kokoelman tuoksuista. Eau Initiale edustaa edeltäjiensä tapaan kalliiden ja korkeatasoisten muotiluomusten "haute couture" -maailmaa. Pullo on kaunis, tyylikäs ja yksinkertainen. Raikas kukkaistuoksu saa salaperäisen sipauksensa myskistä, josta tuoksun pohja rakentuu santelipuun lisäksi. Alkutuoksuun antaa keveyttä bergamotti sekä veriappelsiini. Sydäntuoksussa lumoaa jasmiini ja magnolia, joista etenkin jasmiini kuuluu suosikkinuotteihini. Suosittelen ehdottomasti tuoksuosastolla tutustumaan näihin Dahlia Divin -tuoksuihin, jos kuvaus kuulostaa yhtään omalta ja raikkaan sensuellit tuoksut yleensä iskevät! Harva tuoksu jää nykyään mieleen, mutta Dahlia Divin -tuoksut ovat itselläni nousseet unohtumattomien kategoriaan.

Givenchy Dahlia Divin Eau Initiale suositushinnat: Eau de Toilette 30ml 63€, Eau de Toilette 50ml 90€.

Onko teille jollekin Givenchyn tuoksut tuttuja tai jopa suosikkeja? Entäpä nämä Dahlia Divin -tuoksut?


*Tuoksu pr-malli.

2 kommenttia:

 1. En ole tätä tuoksua vielä nuuhkinutkaan. Minullekin vahvat tuoksut aiheuttavat päänsärkyä ja joskus tulee ihan huono olokin.
  Tykkään lempeistä, raikkaista ja vähän kukkaisista tuoksuista kovasti.
  Ihanaa viikonloppua Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten voisit ehdottomasti tykätä tästäkin! <3 Dahlia Divin -tuoksuista tämä on nimenomaan se kevein, mutta kaunis, vangitseva tuoksu. Kiitos samoin - ihanaa viikonloppua, Outi!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!