En ole koskaan peitellyt sitä, miten vahva kasvovesien kannattaja olen. Kun tein aktiivisesti töitä kauneusalalla, minulla oli tapana vitsailla asiakkailleni, että kasvovesi on minulle kuin uskonto, johon yritän saada käännytetyksi mahdollisimman monta käyttäjää. Kasvovedestä on niin hurjasti hyötyä iholle, että se on edelleen se tuote, jonka mainitsen ensimmäisten joukossa, kun joku kysyy minulta ihonhoitovinkkejä tai ylipäätään must have -tuotteita ihonhoidossa. Ilman kasvovettä ihonhoidosta puuttuu jotain todella tärkeää. 

Olen niin monesti kertonut blogissa mikä on kasvoveden idea, että moni teistä pidempään blogiani seuranneista varmasti miettii, taasko aloitan. Tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis eli kasvovesi siis viimeistelee ihonpuhdistuksen, tasapainoittaa ihon pH:n, valmistaa ihon vastaanottamaan kosteusvoiteen tai seerumin tehot ja tuo muutenkin huomattavan eron ihon kosteutukseen!  Kasvoveden käyttö siis todella kannattaa, kun vain löytää sen omalle iholleen sopivan. Hetken voi joutua rämpimään sopimattomien tuotteiden apajilla, mutta iho näyttää kiitollisuutensa, kun sopiva osuu vihdoin kohdalle.


Ennen vierastin suihkepulloja ja tykkäsin laittaa kasvovettä vanulappuun ja pyyhkiä sillä kasvot, jotta näkisin ihon olevan varmasti puhdas. Minulle on kuitenkin vihdoin valjennut, että vaikutus on paljon tehokkaampi, kun suihkii tai taputtelee kasvovettä suoraan kasvoille. Nykyään suosinkin juuri suihkepulloja, vaikka myönnän, että ensimmäisellä kerralla korkatessani jonkin uuden puhdistustuotteen varmistan ensin vanulapulla pyyhkäisemällä, että iho on varmasti puhdas. 

Talvi kuivatti ihoani sen verran tehokkaasti, että kosteuttavien naamioiden lisäksi olen ottanut tehoaseiksi myös selkeästi täyteläisemmät kasvovedet. Ne ovat tuntuneet pumppaavan ihoon hyvin kosteutta ja pitäneet pintakuivuudesta johtuvat juonteet loitolla. Ihon kosteutuksesta huolehtiminen on muutenkin kuorinnan ohella hyvä keino pitää turhat pikkurypyt poissa. Kangasnaamiot ovat myös omiaan täyteläistämään ihoa, samoin kosteuttavat seerumit

Ranskalaisen luonnonkosmetiikkabrändi Absolutionin Monivaikutteinen kasvovesi on varsin tehokas tapaus etenkin kuivalle, normaalille ja ikääntyvälle iholle. Tästä tehococktailista iho saa tuntuvan annoksen kosteutusta jokaisella suihkaisulla! Kasvot jäävät kauniin kuulaaksi ja elinvoimaisen näköisiksi. Tämän päälle ei välttämättä tee mieli edes aina laittaa seerumia, kun näkee, miten hyvin se jo yksinäänkin hoitaa ihoa. Antioksidanttipitoinen ruusunmarja uudistaa ihoa ja kasvovedellä on ihon omaa suojamekanismia vahvistavia vaikutuksia. Myös satunnaisista epäpuhtauksista kärsivällä iholla tämä toimii hyvin, sillä keto-orvokki ja hamamelis hillitsevät liiallista talintuotantoa. Tätä suositellaan myös miehille rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa parranajon jälkeen. Hintaluokassa tämä on itselleni keskihintainen, ehkä hieman jopa kalliimpaan heilahtava, mutta silti aivan ihana ja jokaisen euron arvoinen. Pari suihkausta riittää kattamaan kasvot ja hoitotehot ovat oikeasti huomattavissa. Kuivaihoiset ja pintaryppyjen hätistämistä halajavat: tätä kannattaa harkita! 

Absolution La Brume Systémique Monivaikutteinen kasvovesi saatavilla 125ml 40,70€ Joliesta. Vegaaninen tuote.

Onko muita ehdottomia kasvoveden kannattajia? Käytättekö vanulappuja vai suihkitteko kasvoveden suoraan kasvoille? *Tuote pr-malli. Postaus sis. mainoslinkkejä.

6 kommenttia:

 1. Minusta on tullut vasta jokin aika sitten kasvovesien suurkuluttaja. Ennenkin niitä tuli toki käytettyä, mutta ei mitenkään intohimoisesti, vaan paremminkin rutiininomaisesti, kun kerran kuuluvat jotenkin asiaan;) Nyttemmin kasvovesistä myös nauttii ja vaikka mitä ihanuuksia on tarjolla. Kaikki ruusua, taikapähkinää ja aloe veraa sisältävät ovat suosikkejani. Absolutionista olen merkkinä kuullut, mutta en ole tainnut kokeilla yhtäkään tuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että nautit nykyään kasvoveden käytöstä! :) Kyllä sitä vaan voi rutiineistakin oppia nauttimaan, varsinkin, kun ne hetkeksi elämästä jostain syystä katoaa :D Mulle ihonhoito on aina ollut mieleistä puuhaa, mutta väsyneenä toki joskus enemmän sellaista rutinoituneempaa ;) Silti on aina kiva kokeilla uusia tuotteita ja yllättyä iloisesti, kun löytää vaikka juurikin uuden toimivan kasvoveden - niinkuin tämän! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Absolutioniin. Omia suosikkeja sarjasta on yövoide ja savinaamio. Ja käsivoide ja meikkipohja on myös aika huippuja! :)

   Poista
 2. Käytän kasvovesiä ja vanulapun kautta kasvoille menee täällä. Kuulostaa hyvältä tuotteelta.
  Mukavaa huhtikuuta sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä on oikea supercocktail iholle! Samoin sinne; ihanaa alkanutta huhtikuuta <3

   Poista
 3. Kasvovedet <3 Käytän vähän sekä että, joskus suihkin etenkin ruusuvettä, mutta kuorivat kasvovedet ehdottomasti vanulapun kautta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuorivista kasvovesistä iho hyötyykin parhaiten, kun levittää ne vanulapulla :) Mä aika vähän käytän kuorivia kasvovesiä nykyään, kun muuten tulee käytettyä hedelmähappokuorintoja viikottain.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!