Tänään hypätään pitkästä aikaa hyvää halvalla -osioon ja vieläpä sellaiseen kategoriaan, josta kovin moni ei ole iskenyt läpi blogiin asti. Olen nimittäin löytänyt deodorantin, joka maksaa kaksi euroa ja tuntuu kestävän kaiken. Kotimainen Herbina toi viime vuonna markkinoille uusia roll-on deodorantteja, joista yksi on tämä Fresh Cotton. Ongin tämän testituotteideni joukosta muutama viikko sitten lähinnä hätävarana, koska en oikeasti uskonut tämän jäävän käyttööni pidemmäksi aikaa. Kuitenkin jo parin ensimmäisen päivän aikana tajusin, että tässä tuotteessahan saattaa olla potentiaalia paljon pidempiaikaiseen suhteeseen. Ja niin Herbinan 48h teho-deodorantti päätyi blogiin...

Fresh Cotton tuoksuu nimensä mukaisesti puhtaan raikkaalta puuvillalta. Hieman siinä on myös sitruksisuutta, mutta ei liikaa. Henkilökohtaisesti en edes pidä sitrustuoksuista deodoranteissa, koska ne saattavat helposti muuttua kainaloissa pistävän tuoksuisiksi. Sitruksisuutta on kuitenkin tässä onneksi vain häivähdys ja muutoin pehmeän puuterisen tuoksun seasta erottuu jopa hieman jasmiinin ja ruusun vivahteita. Kaiken kaikkiaan tämä on tuoksullisesti juuri sellainen sopivan raikas ja huomaamaton, jollaista mielelläni deodoranttina käytän. Haluan hajuveden jäävän muiden aistimaksi tuoksuksi ja deo saa jäädä niin sanotusti alle. 

Olen aiemminkin blogissa selventänyt antiperspiranttien ja deodoranttien eroa: Antipersipirantti estää hikoilun, kun taas deodorantti ei estä hikoilua, vaan ehkäisee tuoksullaan hien tuomaa hajua. Itse olen aina pitänyt antiperspiranteista, vaikka niissä alumiinia onkin, sillä en todellakaan halua kärsiä paidan läpi näkyvistä hikilänteistä. Joskus parikymppisenä taistelin aikamoisen pitkään löytääkseni hyvän deon, joka oikeasti pitää olon puhtaana ja raikkaana. Antiperspiranteista sellaisen lopulta löysin ja viime vuodet olen käyttänyt oikeastaan kolmea vaihdellen: Coloséa, Biothermia sekä BABÉ:a. (Jos joku haluaa lukea ikivanhan postaukseni noista kolmesta, se löytyy täältä.) Viime aikoina olen kuitenkin huomannut, että suosikkieni teho on alkanut vähän pettämään. Syyt voivat olla hormonaaliset ja monesti vitsailenkin kolmenkympin kuumista aalloista. Tämä alkoholiton Herbinan Fresh Cotton antiperspirantti kuitenkin pitää olon raikkaana koko päivän, oli sitten kuuma, kylmä, kiire, paniikki, stressi - mitä tahansa! Saattaapa olla, että tämä kohoaa jopa uudeksi luottodeoksi. Ja hinta on vieläpä superhalpa: Vain kaksi euroa koko päivän raikkaudesta!

Herbina on valmistanut hellävaraisia, suomalaiselle naiselle suunniteltuja tuotteita jo yli 30 vuoden ajan. Deodorantit valmistetaan Heinävedellä ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus. Deodoranttien hinta noin 2 euroa. Muut hyvää halvalla -osion postaukset löydät blogista koottuna täältä

Kumpi on teidän valintanne: antiperspirantti vai ihan tavallinen deodorantti? Onko kokemuksia Herbinan deoista? 

*Tuote pr-kappale

18 kommenttia:

 1. Niina/ Oh so many reasons6. maaliskuuta 2018 klo 17.24

  Mä oon tykännyt tästä! Käytän kyllä parin euron dödöjä muutenkin, mutta tämä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva dödö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin oot tykännyt tästä! Oli kyllä mullekin tosi iloinen yllätys :) Ostan varmasti uuden, kun tää loppuu! Esim. mun aiemmin käyttämä Biothermin deo maksaa reilu 25€, joten mähän saan sillä hinnalla näitä melkein 13 :D

   Poista
 2. Tykkään Herbinan dödöistä ja olen käyttänyt monenlaisia Herbinoita. Fresh Cotton on Soft Cashmeren ohella mun suosikki. Itse käytän mitä milloinkin - deodorantteja ja antiperspirantteja. Ei ole niin nöpön nuukaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mä en ole viime vuosina innostunut mistään markettideosta yhtä lailla kuin tästä, mutta tämä toimii! Tulee kyllä hankittua uusi samanlainen :)

   Poista
 3. Käytin Herbinaa monta vuotta, mutta sitten se ei enää toiminutkaan. Tällä hetkellä käytössä Rexonan deodorantit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noin on käynyt itsellekin, että luottodeo yhtäkkiä lakkaakin toimimasta. Varmaan jotain hormonaalistakin syytä siihen, enkä usko, että kovin moni pystyy käyttämään samaa deodoranttia teini-iästä aikuisuuteen ja siitä vanhuuteen :) Varmasti täytyy välillä vaihtaa merkkiä ja deoa! Rexonaa tuli kokeiltua joku aika sitten, mutta ainakaan se mun kokeilema ei vaan ollut itsellä tarpeeksi toimiva. Mutta nämäkin on niin yksilöllisiä juttuja :)

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä. Olen ehdottomasti antiperspirantti-ihminen. Märät kainalot on epämukavat, eikä hikiläntit kovin nättejäkään ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, en yhtään siedä märkiä kainaloita, enkä varsinkaan hikilänttejä! Pakko olla toimiva deo itsellä tai muuten lähtee heti vaihtoon :D

   Poista
 5. Herbinan dödöt on tosi hyviä! Soft Cashmere on suosikkini ja tällä hetkellä käytössä on Cool Silk eikä sekään oo yhtään hassumpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näin moni muukin on kokenut ne toimiviksi :) Täytyy kyllä ehdottomasti käydä tutkailemassa Herbinan muitakin antiperspirantteja, koska tää oikeasti vakuutti!

   Poista
 6. Ohhoh, onpa halpa! Mä oon jo pitkään käyttänyt adidaksen aluminitonta antiperspiranttia, mutta nyt se on hieman alkanut kyllästyttämään ja ehkä voisi edes hetkeksi palata takaisin tavallisten antiperspiranttien pariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, halpa ja hyvä! Suosittelen ehdottomasti testaamaan tän, jos antiperspiranttia taas vaihteeksi mietit :)

   Poista
 7. Tuoksuttomia dödöjä ei tahdo löytää kaupasta. Dermosilin tuoksuton on vakio tuotteeni, hinta muistaakseni 2,50e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Itsekään en halua käyttää kovin vahvan tuoksuisia deodorantteja, mutta pieni raikas tuoksu saa olla. Kunhan se ei puske hajuveden yli! :)

   Poista
 8. Kiitos vinkistä, tämän voisi laittaa itsekin kokeilulistalle! :)
  http://www.lily.fi/blogit/tytti-kaarina

  VastaaPoista
 9. Mä oon myös tykännyt tästä kovasti! :) Oon käyttänyt pari purkkia sitä Soft Cashmerea, ja siinäkin on ihanan puuterisen mieto tuoksu, joka ei riitele hajuveden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että säkin! Täytyy kyllä käydä tuoksuttelemassa ja tutustumassa Herbinan deovalikoimaan paremmin :) Tätä aion ainakin ehdottomasti ostaa lisää!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!