Olen huomannut itsessäni viime vuosina yhden suuren muutoksen. Siinä missä ennen ostin paljon enemmän kaikenlaista ja tein paljon myös harkitsemattomia ostoksia vain materian ilosta, nykyään ilahdun enemmän kokemuksista ja erilaisista elämyksistä. Se tunne, kun pääset johonkin paikkaan kokemaan jotain uutta, avartavaa ja rentouttavaa, on oikeasti vertaansa vailla. Oli kyseessä sitten kauan odotettu matka, onnistunut ruokaelämys tai muuta hemmottelua, minua se ilahduttaa aivan eri tavalla kuin materia. En silti sano, ettenkö ilahtuisi myös tavaroista aina välillä, varsinkin, jos ne ovat pitkään toivottuja ja tarpeellisia. Materiastakin on lupa iloita, mutta omalla kohdallani tarkoitan sitä, että kokemukset antavat minulle jotain enemmän. Ehkä joku teistä ymmärtää mistä puhun?

Mainitsin jo joulukalenteriluukussa, että joulu on itselläni vielä avoimena. Jostakusta se voi kuulostaa hassulta, mutta avasin asiaa jo viime vuonna Joulumieli kaikille -kalenteriluukussani. Olen suurimman osan jouluistani viettänyt puolisoideni perheen kanssa, mutta nyt kun olen ollut kaksi vuotta sinkkuna, tämä on minulle toinen joulu, jonka luultavasti vietän omassa seurassani. Myönnän; juhlapyhät ovat pahimpia, mutta en silti edelleenkään sano, ettäkö olisin halunnut alkaa seurustelemaan jonkun kanssa vain siksi, etten olisi yksin juhlapyhinä. Tiedän, että tämä aika on ohimenevää. Näin on nyt, ja tälläkin vaiheella tulee vielä olemaan tärkeä merkitys elämässäni. Olen jo nyt oppinut paljon itsestäni ja siitä, mitä elämältä ja tulevaisuudelta haluan - ja mitä en halua.


Jos kuitenkin viettäisin joulua tänäkin vuonna normaaliin tapaan, tiedän mitä toivoisin. Joululahjalistalleni kuuluisivat ehdottomasti ihanat pehmosukat, joita luultavasti tulen itselleni hamstraamaan tänäkin vuonna. Rakastan pehmeitä sukkia ja villasukkia! Pidän niitä aina kotosalla. Pehmosukkien lisäksi toivoisin uuden aamutakin, sillä nykyinen on jo aika monta vuotta vanha. Kolmas toiveeni olisi jotain hemmottelua. Ja se oikeastaan on toteutunutkin syksyn aikana, kun olen käynyt ihanassa Hillassa säännöllisin väliajoin. Näitä hoitoelämyksiä ei oikeasti voita mitään. Itselleni ne ovat kiireisen arjen ja päässä vilisevien tuhansien ajatusten keskellä oikea pelastus. Se hetki kun makaan hoitohuoneen pedillä on minun hetkeni rauhoittua. Silloin saa hiljentyä ja on lupa vain olla.


Ihastuin Hillaan jo syksyllä, kun sain kutsun heidän uuden liikkeen avajaisiinsa. Paikka oli niin kaunis ja kutsuva. Jos sitä on mielessään kuvitellut jonkinlaisen ideaalisen hoitolan, Hilla on juuri sellainen. Valoisa, puhdas ja kutsuva. Rauha alkaa vyöryä sisälle jo kun astuu sisään hoitolaan. Paras hetki on kuitenkin se, kun pääsee nauttimaan itse hoidosta. Taustalla soi hiljaa rauhoittava musiikki. Kaikki tuntuu aivan täydelliseltä. Näin ei ole tosiaan jokaisessa hoitolassa ollut. Mainitsin joskus aiemmin täällä blogissakin, että olen myös ollut kasvohoidossa, jossa oli radio auki. Pidän rock-musiikista, mutta en kyllä valitsisi sitä rentouttavan hoidon taustamusiikiksi. Enkä myöskään halua kasvohoidon aikana kuunnella radiojuontajan höpötyksiä. Minusta hoidon tunnelma pilaantuu tällaisten asioiden takia ja täydellinen rentoutumisen tila jää silloin saavuttamatta. Hillassa on onneksi mietitty kokonaisuus aivan viimeisen päälle. Hoito yltää myös mielen tasolle ja rentoutumisen tilaan on helppo vaipua.


Mitä muuta unelmahoitolaani sitten kuuluisi kuin oikeanlainen ilmapiiri, kaunis ympäristö ja sopiva taustamusiikki? No luonnonkosmetiikkapa hyvinkin! Hillassa suositaan vieläpä kotimaisia sarjoja, kuten Ekopharmaa ja Anumati Naturals'ia, joita saa tilattua myös Hillan verkkokaupan kautta. Sarjat ovat paitsi laadukkaita, myös tuoksumaailmaltaan aivan ihania. Sekin vaikuttaa positiivisesti mieleen hoidon aikana, kun nenä haistaa luonnollisia tuoksuja. Ja kun tietää, että kaikki mitä iholle imeytetään ja laitetaan on luonnollista, sekin tuntuu hyvältä. On helppo antautua ammattilaisen käsiin ja nauttia kasvohoidon eri vaiheista. Hierontaosuus on tietenkin se paras. Kosmetologeilla on tässäkin kaikilla oma tekniikkansa ja jännitän usein sitä, miten hieronta tehdään. Ei siinä oikeastaan voi epäonnistua pahasti, mutta joskus hieronnasta puuttuu jotain ja se tuntuu liian yksinkertaiselta. Jos kosmetologilla on selvästi jokin oma tekniikka, sen kyllä huomaa hoidon aikana. Ja se saa nauttimaan hoidosta vieläkin enemmän! Hillassa tämäkin puoli on hyvin hoidossa ja olen ollut paikkaan aivan älyttömän tyytyväinen. Se tuntuu jo omalta "vakipaikalta". 

Jos siis mietit vielä ansaittua lahjaa joko itsellesi tai jollekin tärkeälle ihmiselle, suosittelen lämpimästi hemmotteluhetkeä Hillassa! Lahjakortin voi ostaa Hillasta paikan päältä tai tilata Hillan verkkokaupasta. Joulumenu on yllättävän edullinen, sillä hoidot ovat alkaen 55,00€. Sillä saa jo heleyttävän kasvohoidon ja käsien hieronnan (40min). Hillan joulumenun löydät täältä ja hinnasto kaikista hoidoista on täällä

Kauneushoitola Hilla sijaitsee osoitteesi Hietalahdenkatu 4, 00180 Helsinki. 

Kuinka moni teistä toivoisi joululahjaksi hemmottelua ja hetken itselleen? Entä millaisiin asioihin te kiinnitätte huomiota kasvohoidon aikana ja hoitolassa muutenkin?


*Yhteistyössä Kauneushoitola Hilla.

8 kommenttia:

 1. Hemmottelupäivä tekisi kyllä itsellenikin hyvää. On todella rankka syksy ja talvi takana.
  Ihanaa jouluviikkoa Mia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joulupukki muistaa sua hemmottelulahjalla! <3 Ainakin jouluna saa rauhoittua, eikä ole kiire minnekään. Sitä jo itsekin kovasti odotan tosi kiireisen syksyn jälkeen. Ihanaa jouluviikkoa myös sinne! :)

   Poista
 2. Käyn suhteellisen säännöllisesti kasvohoidoissa ja olen samaa mieltä monesta kohtaa.Mun mielestä kiireettömyys ja hälyyttömyys ovat tärkeitä tekijöitä nautinnollissa kasvohoitohetkessä. En tykkää musiikinrytkeestä taustalla, ja aika harvoin sellaiseen törmääkään enää. Sellainen hiljainen taustamusiikki on ihan ok. Kirkkaista valoista en tykkää, vaikka joissakin tilanteissa ne kuuluu asiaan, mutta kirkkaat loisteputkivalot ei ole kiva juttu. Jos hoitaja käy kesken hoidon vastailemassa puhelimeen tai juoksee palvelemaan muita asiakkaita, se latistaa tunnelmaa. Ymmärrän, kyllä realiteetit, mutta en sellaiseen hoitolaan menisi uudelleen. Hoitolan pitää tietysti olla siisti ja raikas yleisilmeeltään.
  Hoitolalahjakortti on mun ykkössuosikki joululahjaksi, totta kai:)
  Kivaa päivää Mia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kirkkaat valot on kyllä myös ehdoton ei! Tosin jos tehdään mekaanista puhdistusta iholle, silloin tarvitsee hetkeksi valoa ja sen ymmärrän täysin :) Ja samaa mieltä olen myös tuosta, että jos kosmetologi käy kesken hoidon höpöttelemässä jollekin muulle asiakkaalle hoitolan tiloissa, se todellakin vaikuttaa tunnelmaan latistavasti. Monissa hoitoloissa on onneksi ovet kiinni hoitojen ajan ja myös Hillassa toimitaan niin, että asiakkaiden palveluun on varattu ajat hoitojen ulkopuolelta. Eikä hoidon aikanakaan jätetä yksin, vaan esimerkiksi naamion vaikutusajalla hierotaan kädet, mikä on musta tosi ihana juttu. Sekin nimittäin saattaa häiritä rentoutumisen tilaa, jos kosmetologi jättää hoitohuoneeseen yksin ja sitten alkaa kuuluu kaikenlaista kolinaa huoneen ulkopuolelta. On nämä tarkkoja juttuja, haha!

   Toivottavasti saat lahjakortin joululahjaksi ja pääset viettämään hemmotteluhetken! <3 Ihanaa jouluviikkoa!

   Poista
 3. Kyllä kiitos hemmottelulahjoille! Mutta ei tosiaan ihan mihin tahansa paikkaan, vaan puitteiden pitää olla myös kunnossa. Käyttäisin mielelläni oman kaupungin palveluita paljon enemmän, mutta kaikissa kolmessa olen joutunut vain pettymään (raivostuttavasti räpsyvä kattovalo häiritsi rentoutumista, hoitajan kylmät kädet ja kiirehtivä ote, tupakan haju hoitajan vaatteissa), joten en mene toiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla olen siinä, että hemmottelulahjassa paikan valinnalla on iso merkitys. Esimerkiksi Hillan kohdalla tunnen rentoutuvani jo siinä hetkessä, kun astelen hoitolaan sisälle ja silloin mielestäni hoitola on jo hyvin onnistunut konseptissaan :) Toki silläkin on sitten merkitystä, miten hoitolassa otetaan vastaan ja millainen hoito itsessään on. Mutta jos jo hoitolaan astellessa mielen valtaa rauhallinen tila, se on mielestäni tosi hyvä lähtökohta itse hoidolle!

   Ja kamalaa: Tupakanhaju on kyllä ehdoton ei! En itsekään menisi sellaiseen paikkaan, jossa hoitaja haisisi tupakalta. Olisi pakko sellaisessa tapauksessa antaa palautetta, koska itse en siedä tupakanhajua sitten ollenkaan, mikä taas juontaa juurensa lapsuudestani, jolloin altistuin sille tosi paljon. Ja tuo mitä sanoit kiirehtivästä otteesta, se tosiaan vaikuttaa myös hoidettavaan, koska kiire välittyy helposti. Ei ole kyllä helppoa löytää paikkaa, jossa kaikki nämä jutut olisi hyvin huomioitu, joten olen kyllä oikeasti iloinen, että voin käydä Hillassa huojentunein mielin. Suosittelen todellakin lämpimästi Hillaa! <3

   Ihanaa vuodenvaihdetta, Riitta!

   Poista
 4. Apua, mulla menisi varmaan koko hoitolakokemus ihan pilalle, jos soisi radio taustalla :D. Tykkään siitä, että on niin rauhallinen tunnelma, että voi lähes nukahtaa. Hoitolakäynti olisi aivan ihana lahja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voit arvata mitä itse sillä hetkellä ajattelin! Mielen valtasi heti sellainen pettymys, että kaikki on pilalla :D Tiesin, etten pystyisi rentoutumaan, enkä pystynytkään. Pahemmaksi asian teki se, että oli vielä mun syntymäpäivä ja olin ostanut hoidon itselleni synttärilahjaksi! Olisi ehkä pitänyt avata suunsa ja sanoa, että radio häiritsee tosi paljon, mutta sitten ajattelin, etten kehtaa, jos hoidon tunnelma menee sitten muuten pilalle. Mutta joo, ei siitä rentoutumisesta mitään tullut! Nykyään, jos menisin johonkin uuteen paikkaan, varmistaisin kyllä ennalta, että taustalla ei soisi radio ja myös sen, että hoitola on ns. suljettuna hoidon ajan. Kerran nimittäin oon ollut myös hierojalla, joka jätti mut yksin makaamaan hoitopedille vartiksi, kun höpötteli toisen asiakkaan kanssa. Siinä toinen esimerkki hyvin huonosti hoidetusta hoidosta! Siitä kyllä valitin, koska tilanne oli muutenkin tosi typerä. Varasin ajan tunnin hoitoon, josta loppujen lopuksi hierontaosuus oli 20min, koska alkuhaastattelu vei 25min ja sitten tuli vielä tämä yksi asiakas juttelemaan ja viemään aikaa varaamastani hoidosta. Että kyllä näitä pieleen menneitä esimerkkejäkin löytyy! Sitä suuremmalla syyllä osaan arvostaa näitä paikkoja, joissa asiat hoidetaan hyvin :)

   Toivottavasti sait jotain hemmottelua joululahjaksi, Maija! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!