*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - OSLO SKIN LAB*

Olen testannut elämäni aikana monenlaisia ravintolisiä. Osa niistä jää pysyvään käyttöön, osa tipahtaa kyydistä jo ensimmäisten testiviikkojen aikana. Tänään pureudutaan kollageeniin, josta löytyy monenlaisia eri versiota ravintolisinä. Tarjonta on sen verran valtava, etten yhtään ihmettele valinnanvaikeutta, joka yllättää monet. Sillä kuten ravintolisillä yleensäkin, myös kollageenivalmisteilla on laadullisesti eroa. Suurin osa kollageenilisistä tarjotaan kapselimuodossa ja myös omat kokemukseni ovat hyvin pitkälti tuosta kategoriasta. Kasvissyöjänä olen vierastanut erilaisia juotavia kollageenilisiä, koska en ole halunnut maistaa niiden makua. Tokikaan en ole vegaani ja käytän tuotteita, jotka ovat eläinperäisiä tai joissa on käytetty esimerkiksi liivatetta. Mutta ajatus juotavasta kollageenista on tuntunut jopa vähän vastenmieliseltä, koska olen ajatellut, että maistaisin siinä selkeästi kollageenin eläinperäisyyden, enkä pystyisi sitä siksi juomaan. Tästä syystä olen pysytellyt visusti kapseleissa, jotka voi helposti makua maistamatta nielasta kurkusta alas. 


Kollageenia jauhemaisessa muodossa


Jokin aika sitten minulle kuitenkin tarjottiin ensi kertaa jauhemaisessa muodossa olevaa kollageenia testiin. Kiinnostuin, sillä googlailujen perusteella löysin paljon positiivisia kokemuksia kyseisestä tuotteesta. Samalla myös ajattelin, että jauhemainen kollageeni olisi helppo sujauttaa jonkun juomaan sekaan, kun taas litkumaisessa muodossa oleva kollageeni tuntui edelleen jotenkin vastenmieliseltä. Vaikka jauhe ja neste ovat molemmat juotavia, silti jauhetta oli helpompi lähteä kokeilemaan. 

Myönnän, että ensimmäisellä kerralla jännitin, maistaisinko jauheen juoman joukossa. Kuuman teen seassa maistoinkin pienen makuvivahteen, mutta appelsiinimehun joukossa en huomaa juuri mitään eroa. Siksi olenkin sekoittanut jauheen joka aamu luomumehun joukkoon. Juoma kannattaa kuitenkin sekoittaa hyvin, jotta kaikki kollageeni ei jää kiinni kupin pohjalle ja jää siten hyödyntämättä.

Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen


Reilun kuukauden ajan käytössäni ollut kollageenijauhe on Oslo Skin Labin valmiste nimeltä The Solution Anti Wrinkle Collagen. Tuotetta kuvaillaan mauttomaksi jauheeksi, joka voidaan sekoittaa ruokaan tai juomaan. Valmisteen kerrotaan sisältävän tyypin 1 kollageenia, jossa kollageeniproteiini on hydrolysoitu eli pilkottu entsyymien avulla peptideiksi. Elimistön on helppo hyödyntää peptidit, koska ne ovat aminohappokoostumukseltaan valmiiksi oikeassa muodossa. Tästä syystä niillä onkin todettu olevan erittäin myönteisiä vaikutuksia ihon ulkonäköön. Kollageenilisän lupaus kuuluukin, että se auttaa silottamaan ihoa, lisäämään ihon kimmoisuutta ja tasoittamaan ryppyjä. 
Joskus vitsaillaan, että maan vetovoima on se, joka aiheuttaa kasvonpiirteiden valahtamisen ja ihon veltostumisen. Jokainen varmasti tässä vaiheessa jo arvaa, että syynä on kollageenin tuotannon loppuminen. Se tyssää meillä jokaisella noin 40 vuoden iässä tai viimeistään viisikymppisenä. Kollageenia tuottavien solujen toiminta alkaa kuitenkin hidastumaan jo 25 vuoden iässä, joten lisäkollageenin tankkaaminen ei varmasti ole pahasta, vaikka näkyvämpiä tuloksia kollageenilisien kanssa yleensä huomaa vasta myöhemmin, kun iho on alkanut jo hieman rypistymään. 

Yli kuukauden The Solution-kuuria testanneena, voin rehellisesti sanoa huomanneeni eron, vaikka ihossani ei syvempiä ryppyjä vielä olekaan. Ensimmäiset juonteet ovat kuitenkin jo kolmikymppiselläkin ilmaantuneet, ja kuurin aikana iho on täyteläistynyt ja osa pienistä juonteenaluista jopa hävinnyt. Ihon kosteustasapaino on vaikuttanut kuurin aikana parantuneen huomattavasti ja iho on ollut muutenkin elinvoimaisemman näköinen. Toki olen kuurin aikana testannut myös erilaisia ihonhoitotuotteita, mutta kyllähän kollageeni vaikuttaa muuhunkin kuin ihoon, kuten esimerkiksi hiusten, kynsien, hampaiden, nivelten ja luuston hyvinvointiin. Omat haperoiset kynteni ovatkin hiljalleen alkaneet vahvistua, mistä olen todella onnellinen. 

Selatessani nykypäivänä tarjolla olevia erilaisia kollageenilisiä, huomasin, että kollageeni on kaikkein useimmiten peräisin kalasta. Monien tutkimusten mukaan kalakollageeni ei kuitenkaan imeydy ihmiskehoon yhtä tehokkaasti kuin taas sika- ja nautapohjaiset kollageenivalmisteet, ja kalakollageeni on usein vieläpä halvin raaka-aine. Oslo Skin Labin kollageeni on naudasta saatua ja saattaa olla, että tulokset ovat siksi olleet minullakin yllättävän positiiviset. 

Omien kokemusteni pohjalta voin siis lämpimästi suositella testaamaan The Solution Anti Wrinkle kollageenikuuria, jos kaipaat kimmoisuutta ihollesi ja paikkailua kollageenivajeisiin. Ensimmäisen kuurin saa -50%, minkä jälkeen alennus on pysyvä 30% tulevista tuotelähetyksistä. Kollageenisatsi lähetetään kerran kuukaudessa. Tuote ei sisällä minkäänlaisia lisäaineita ja koostuu 100% hydrolysoidusta kollageenista.

The Solution Anti Wrinkle kollageenikuurin pääsee tilaamaan täältä.

Onko teillä kokemusta kollageenilisistä? 26 kommenttia:

 1. Mua kyllä kiinnostaisi testata kollageenia, ehkä pilleri voisi olla mulle sopivampi ja helpompi. Tälläiset jauheet kun tosiaan pitäisi aina sekoittaa johonkin maun piilottamiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ennen tätä kokeillut myös muutamaa erilaista kapselivaihtoehtoa, mutta niissä on yleensä ollut mukana kaikenlaisia lisäaineita, joten siinä mielessä tää jauhe on ollut hyvä, kun ei ole tarvinnut samalla rasittaa kehoa millään ylimääräisillä lisäaineilla :) Appelsiinimehun kanssa ei tosiaan tule maku yhtään läpi ja menee ainakin mulla alas hyvin, vaikka yleensä mua ällöttää tällaiset jutut helposti :D

   Poista
 2. Mulla on just testissä yksi kollageenivalmiste ja voin parin viikon jälkeen sanoa huomaavani sen vaikutukset. Esim. limakalvot tuntuvat paljon kosteammilta! Ja ihokin tuntuu "täyteläisemmältä".

  Mutta mulle opastettiin, että kollageeni kannattaa nauttia ihan vaan veteen sekoitettuna, aamulla ekana tyhjään vastaan. Tai se mun nautima kollageeni perustuu vamistajan mukaan siihen, että se imeytyy vatsalaukusta verenkiertoon. Ja se on kans nautapohjaista, ja sain sen infon myös että se olisi toimivampaa kuin kalapohjainen tuote.

  Kauanko sun alekoodi on btw voimassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en saanut mitään erityisohjeita tämän suhteen, mutta oon kyllä aina juonut tämän aamuisin tyhjään vatsaan, tosin sekoittanut tuon luomu appelsiinimehun sekaan, että menisi ihan huomaamatta :) Vaikutukset olen mäkin aivan selvästi huomannut ja siksi tää kuuri onkin oikeastaan ensimmäinen, josta olen ollut kunnolla vaikuttunut. Aion kyllä jatkaa tätä myös testijakson päätyttyä :)

   PS. Kysyin alekoodista ja pitäisi olla voimassa ainakin toistaiseksi!

   Poista
 3. Olen aika skeptinen suun kautta otettavien kollageenivalmisteiden kanssa, koska olen lukenut joidenkin tutkijoiden ja lääkäreiden näkemyksia siitä, ettei kollageeni mitenkään voi imeytyä suoliston kautta ja parantaa ihon kimmoisuutta tms. Tämä liittyy muistaakseni molekyylikokoon tms. Ihon kimmoisuutta on lähes mahdotonta saada takaisin. En ole tietenkään itse mikään asiantuntija, vaan ihan vaan tavallinen meikäläinen;)
  Nyt testaan toisenlaista nautakollageenijauhetta. Odotukset ovat varovaisen optimistiset, mutta saa nähdä miten käy. Toistaiseksi ei ole vielä mitään huikeata muutosta tapahtunut, mutta peukut pystyyn;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimuksia ja tutkijoita on varmasti monia, eikä varmaan oikeastaan minkään asian suhteen löydy täysin yksimielisiä tutkimuksia :D Tai ainakaan itse en ole löytänyt. Tämä kollageeni on tosiaan hydrolysoitu eli pilkottu entsyymien avulla peptideiksi, jotta elimistön on ne helppo hyödyntää, kun ovat aminohappokoostumukseltaan valmiiksi oikeassa muodossa. Kaikki kollageeni ei siis varmasti imeydy sellaisenaan, itsekin muuten törmäsin samansuuntaisiin tutkimustuloksiin.

   Tämän suhteen en voi sanoa muuta kuin että kannattaa testata ja todeta vaikutukset itse. Mulla ainakin on vaikutukset näkyneet, vaikka en paljoa kuurilta odottanut :) Mutta kivahan se on yllättyä aina näinpäin!

   Poista
 4. Kokemusta on ja hyväksi on havaittu. Todellakin toimi, auttoi hiusten lähtöönkin.
  Mukavaa tiistaita sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kollageeni vaikuttaa kyllä moneen asiaan, ei pelkästään ihon hyvinvointiin :)
   Ihanaa loppuviikkoa, Outi!

   Poista
 5. En ole testannut ja olen tosi skeptinen :) Mutta ehkä pitäisi testata - valahtaminen kuitenkin hiukan kauhistuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valahtaminen on edessä meillä kaikilla :D Yritän itse hidastaa sitä sillä, että hoidan ihoa ja pidän kollageenivarastoista huolta :D Tottakai myös ruokavalio, muut elintavat ja geenit vaikuttaa, mutta onneksi on näitä muitakin konsteja ;)

   Tämä ei ainakaan ole hinnaltaan paha testata! Itsellä tosiaan jo kolmikymppisenä näkyi tulokset, niin mietin vain, mitenköhän hyviä tuloksia muut on saaneet. Toki tulokset on aina yksilöllisiä, enkä kenellekään menisi lupailemaan kuuta taivaalta, mutta omasta puolestani uskallan ainakin suositella :)

   Poista
 6. Pihvikarjan luut hallista 2 euroa kilo. Siis luonnonmukaisesti elänyttä nautaa (emot saavat pitää vasikkansa jne) jotka ovat syöneet vain ruohoa.

  Niistä kun keittää luuliemen (ohjeita löytyy netistä), niin siitä saa kollageenin ohella myös kaikki muut vitamiinit ja hivenaineet paitsi C-vitamiinin. Luuliemeen voi sitten keittää vaikka kasviskeiton, jos siltä tuntuu.

  Hinta naurettavan halpa, luut ovat kotimaisia ja hiilijalanjäljestä puuttuu kollageenivalmisteiden kuljettelun, markkinoinnin, pakkaamisen jne osuus.

  Ja ruohoa syövä nauta on siis hiiliNIELU.

  Ei tulisi mieleenkään ostaa teollisia kollageenituotteita, kun kotimaisia ruohoa syöneen naudan luita saa puoli-ilmaiseksi. Luuliemisoppa kerran viikossa (syön 3 litran kattilallista 3-4 päivää) on kuulunut ruokavalioon jo viitisen vuotta ja kun kerron ikäni (viisikymppinen)ei kukaan meinaa uskoa sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tämän vinkkisi jostain aikaisemmasta postauksestani! :) Edelleen täytyy omasta puolesta todeta, että kasvissyöjänä en pystyisi kulauttamaan kurkusta alas mitään luuliemikeittoa... Olen aina muutenkin vitsaillut, etten voisi Pelkokertoimeenkaan osallistua juuri sen syömistehtävän vuoksi, kun oksennus tulisi heti. Nämä jauheet ovat siis kasvissyöjälle pelastus :)

   Mutta tuo toki hyvä vinkki sellaiselle, joka luuliemikeitosta tykkää!

   Poista
 7. Mielenkiintoista. Oon itse vähän huono syömään ravintolisiä, koska pelkään kaiken tällaisen teollisesti valmistetun rasittavan maksaa. D-vitamiinia ja maitohappobakteeria tulee kyllä syötyä, mutta siihenpä se jää. Joskus yritin juoda sitä kollageenijuomaa, mutta vaikka mulle kuka väitti mitä, niin minusta siinä maistui jotenkin outo maku. Ei siis oikein uponnut. :D Sinänsä ois tosi mielenkiintoista kokeilla kyl tämmöstäkin, mikä ei maistu miltään ja varsinkin jos siitä oikeasti on ollut apuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mäkään ole uskaltanut/pystynyt niitä valmiita kollageenijuomia maistamaan. Tämä jauhe on ensimmäinen, jota olen juonut. Onneksi ei maistu ainakaan tuon appelsiinimehun seassa yhtään ja menee helposti alas! Aion kyllä jatkaa tätä kuuria testijakson jälkeenkin, koska oon huomannut niin ihossa kuin kynsissäkin selvän eron :)

   Poista
 8. Minä testailen parhaillani Hankintatukun Vivaniaa, jossa on vertailun vuoksi kalagollageenia ;) Vielä en ole huomannut mitään, saa nähdä mikä on tilanne kunhan kuuri on lopussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös testannut tuota Vivaniaa kapseleina (ja kirjoittanut siitä blogissakin), mutta juomaa en koskaan uskaltanut sattuneesta syystä kokeilla ;) Huomasin kyllä Vivaniankin osalta eroa ihossa ja kynsissä, mutta tää jauhe on ollut oikea turbo-boosti kaikenlaisiin kapseleihin verrattuna! :D

   Poista
 9. Heippa Mia!

  Olipa kiva tosi monien vuosien jälkeen huomata, että sähän bloggaat. Kiva lukea vähän mitä sulle kuuluu ja mihin sua on elämä vienyt! Vau :)

  -Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Olipa kiva, kun tulit jättämään kommentin! :) Mulla on pieni aavistus siitä, kuka Jonna siellä on, mutta ihan varma en ole :D Pakko siis varmistuksena kysyä: Kävinkö sun kanssa samaa ala-astetta ja sukunimi alkoi N-kirjaimella? :)

   Sähköpostiakin saa laittaa (beauty.highlights.blog@gmail.com). Toivottavasti sulle kuuluu hyvää!

   Poista
  2. Kyllä! Mä luulin, että mun tiedot jäi tohon, mutta siinähän on pelkkä f-kirjain :o outoa! Hyvää kuuluu. Kolmen lapsen kotiäitinä ja valokuvaaja-yrittäjänä nykyään :)

   Poista
 10. Vieläkö käytät tätä kollageenia?

  VastaaPoista
 11. Hei! Minä olen kasvissyöjä, ja ällöttää hirveästi ajatus siitä, että joisin tuota. Mutta olen lukenut näitä tutkimuksia, niin tämä tosiaan olisi se tehokkain valmiste (Verisol), mutta en vain tiedä, miten saisin tosiaan kurkusta alas. Miten sinä olet onnistunut nimenomaan kasvissyöjä tsemppaamaan itsesi tähän, vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi!

   Tiedän tuon tunteen, itseänikin on aiemmin ällöttänyt kaikki vastaavanlaiset kollageenijuomat, enkä ole niitä edes halunnut maistaa, kun on inhottanut jo valmiiksi pelkkä ajatus. Mutta tämä on täysin mauton! Vielä kun sekoitan sen joka aamu luomu appelsiinimehun sekaan, menee aivan helposti! :) Ja voin kertoa, että itseäni tosiaan ällöttää todella helposti kaikki vastaava, joten jos minä saan tämän alas, uskon, että moni muukin kasvissyöjä saa :D

   Poista
  2. Kiitos pikaisesta vastauksestasi. Pitänee kokeilla, vaikka oikeasti vähän mahassa kiertää jo ajatuskin tämän juomisesta :D Itselläni on painonpudotus loppusuoralla, niin tämä tulisi todella tarpeeseen. Aurinkoista syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
  3. Kiitos samoin, aurinkoista alkusyksyä myös sinne! Ja tule ihmeessä kertomaan miten kävi, kun lopulta kokeilet :)

   Poista
 12. Moikka! Testissä ollut nyt muutaman viikon verran toisen valmistajan (naudasta) kollageenijauhe. Melko mieto maku, veteen sekoitan ja on näemmä noin puolet edullisempaa kuin tuo Oslon vastaava. Samoja tuloksia kuin tuolla edellä :)

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!