Kevät ja kesä on yleensä sitä aikaa, kun tuoksubrändit lanseeraavat kilpaa kepeitä kukkaistuoksuja. Siis juuri sellaisia, joista puuttuu usein se tietynlainen mystisyys ja viettelevyys, jota itse yleensä tuoksuiltani kaipaan. Tämä vuosi oli kuitenkin kiva poikkeus, sillä löysin keväisten uutuuksien joukosta myös muutamia syviä ja sensuelleja tuoksuja, joihin ihastuin ensituoksuttamisella. Poimin uutuuksista kolme suosikkiani, joista jokainen on täydellinen valinta hämärtyviin kesäiltoihin ja osaksi kuluvan kesän muistoja muutenkin.Flowerbomb Bloom on kevyempi tulkinta alkuperäisestä vuonna 2005 lanseeratusta Flowerbomb -tuoksusta, joka on minulle jo melkeimpä "the" tuoksu, koska se oli aikoinaan kallein tuoksu, johon nuorempana panostin. Tuolloin tuoksu maksoi yli sata euroa. Koen Flowerbombin edelleen aivan täydelliseksi talvituoksuksi ja olen kaivannut samankaltaista tuoksua myös kesään. Kun Bloom ilmestyi, se veikin minut mukanaan jo ensinuuhkaisulla. Vaikka tuoksussa onkin kesän kepeyttä mukana, tunnistaa siitä myös Flowerbombille ominaisen lumoavasta freesiasta, damaskonruususta ja jasmiinista koostuvan kukkakimpun. Bloomissa sydäntuoksuun on kuitenkin sulautettu mukaan myös vuoristoilman tuoksunuotteja, mikä tekee kukkaissinfoniasta erityisen. Energisyyttä tuoksuun tuovat alkutuoksun granaattiomena ja mandariini, lämpö kumpuaa pohjalta puisista vivahteista. Jos joku kysyisi miltä tuoksuu täydellinen kesäilta, vastaukseni olisi L'Occitanen Terre de Lumière. Hunajaisen myskinen ja huumaannuttava tuoksu vie hetkessä ajatukset kultaisen auringonlaskun äärelle. Vaikka alkutuoksu onkin energinen ja aromaattinen yhdistelmä italialaista bergamottia, roseepippuria ja ambrettea, on kokonaisuus pehmeämpää kuin sametti. Jännää tuoksussa on se, että sydäntuoksun hunajaisuutta on rikastettu häivähdyksellä laventelia. Itse en normaalisti pidä laventelin tuoksusta juuri ollenkaan, mutta tässä se on sulautettu niin täydellisesti ja huomaamattomasti osaksi kokonaisuutta, etten osaisi kuvitella rikkovani palapeliä ja ottavani siitä yhtä palaa pois. Yhtä maagisina palasina pohjalla myös akaasia, karvasmanteliöljy ja tonkapapu, jotka ovat osa uniikkia tuoksua. Kolmas koukuttava tapaus keväällä ilmestyneistä uutuuksista on Mon Guerlain, jonka inspiraation lähteenä on toiminut tuoksun keulakuvanakin oleva Angelina Jolie. Guerlainin tuoksut ovat usein hyvin vahvoja ja naisellisia, eivätkä tosiaan huku massan joukkoon. Mon Guerlainia kuvaillaankin kunnianosoitukseksi nykyajan naisellisuudelle. Tuoksu on ihanasti itämaisen sensuelli, mutta samalla siinä on ripaus kesän raikkautta. Se jää iholle todella pehmeänä, kuten kaksi muutakin tämän kesän ylellisintä tuoksuvalintaani. Tässäkin tuoksussa on ripaus laventelia, jonka seurana ovat jasmiini, santelipuu ja vanilja. Rakastan on vahva sana, mutta tämän tuoksun kanssa sitä ei voi olla käyttämättä.

Innostutteko te kesällä myös mystisemmistä tuoksuista vai ovatko kepeät kukkaistuoksut enemmän teidän juttunne?
*Tuoksut pr-malleja, sis. mainoslinkkejä *eleven.

4 kommenttia:

 1. Viktor&Rolfin tuoksut ovat vieneet totaalisesti sydämen ja olen jo tiennyt alkuvuodesta, että vuoden suosikkeihin tulee päätymään Viktor&Rolfin tuoksu ja se on mitä luultavimmin Bonbon, vaikka olen Flowerbombeihinkin ihastunut.

  Mon Guerlainia vieläkin makustelen, se saattaa vaan olla aavistuksen liian vahva, ainakin iltatuoksu. L'Occitanenkin uutuutta makustelin aikani, mutta hiljakseen aloin lämpenemään sille kyllä, mutta ehdottomasti kohdalla ilta tai talvituoksu.

  Niin nämä tuoksufiilarit ovat ihmisillä niin erilaisia ja minähän olen aina rakastanut kepeitä hedelmä-ja kukkaistuoksuja. Sitten tulee olla muutama juuri tuollainen aavistuksen vahvempi tuoksu ihastuttamaan iltoja ja siihen L'Occitane sopii jetsulleen.

  Ihanaa viikonloppua Miuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktor&Rolfin tuoksut on kertakaikkisen ihania ja niin ylellisiä! <3 Alkuperäinen Flowerbomb on yksi kaikkien aikojen tuoksurakkauksistani. Muistaakseni ostin sen vuonna 2008, kun muutin Helsinkiin ja se on siitä saakka ollut erityisessä asemassa. En jotenkin halua enkä osaa luopua siitä, vaan palaan siihen aina pienen tauon jälkeen. Syys- ja talvituoksuna se on aivan täydellinen... Onneksi Viktor&Rolfilta on nyt ilmestynyt muitakin ihania tuoksuja, jossa kaikissa on viettelevyyttä ja pehmeyttä. Alkuperäinen Flowerbomb tulee kuitenkin olemaan aina se ykkönen! Tai eipä sitä tiedä, jos joku vielä kirii ohitse ;)

   Mon Guerlain on itsellenikin enemmän iltatuoksu, mutta ollut nimenomaan kesäiltoina paljon mulla käytössä. Mulle kaikki Guerlainin tuoksut ei ole kolahtaneet, mutta tuo kolahti heti. Niin uniikki ja omanlaisensa!

   L'Occitane on näistä se "aurinkoisin" tuoksu, vaikka pehmeä sekin. L'Occitanea ja Viktor&Rolfia olen käyttänyt päivätuoksunakin. Suihkautellut ilmaan ja kävellyt tuoksupilven läpi. Tuoksu tarttuu ihanan pehmeänä ja sopivan hentoisena iholle :)

   Aurinkoa päivään, Tiia! <3

   Poista
 2. Minä tykästyin tuohon Mon tuoksuun ja tytär sitten L`occitaneen, joten meillä meni yllättäen näin:) Olen kyllä mausteisemman tuoksun ystävä, mutta kyllä nämä kukkaistuoksutkin menee kesällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mon Guerlain valloitti myös mut ihan ensi suihkaisulla! <3 Kukkaistuoksutkin on toki ihania ja välillä löytyy niitä spesiaalimpia sieltäkin joukosta, mutta kyllä se mun sydän sykkii enemmän juuri tällaisille tuoksuille ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!