Usein kun puhutaan ihon pahimmista vihollisista, monille tulee ensimmäisenä mieleen aurinko. Joku saattaa mainita tupakoinnin tai muuten epäterveelliset elämäntavat. Jos minulta kysyttäisiin, sanoisin, että oman ihoni pahin vihollinen on ehdottomasti tyyppi nimeltä Stressi. Olen pyrkinyt pääsemään eroon tuosta pahasta hepusta jo vuosia, mutta jossain vaiheessa tajusin, että yritän liikaa. Helpompi on vain oppia suhtautumaan siihen hieman toisella tapaa. Hyväksyä se, että se ilmaantuu silloin tällöin ja kehittää tapoja, jotka auttavat sen sietämistä. Helppoa se ei ole missään nimessä ollut, mutta pikkuhiljaa alkaa tämäkin pidempiaikainen tavoite tuottamaan toivottuja tuloksia. 

Stressi on tosiaan sellainen, joka näkyy ihollani todella helposti. Sitä on myös syyttäminen vatsaongelmista, joista olen kärsinyt raskaimmin etenkin viimeiset puoli vuotta. Suolistoon liittyvät ongelmat taas heijastuvat iholle, joten piiri on valmis. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen kuitenkin nykyään varautunut, kun stressi pääsee valloilleen iholla. Kaapissa on valmiina ihonhoitotuotteet, joihin tartun, kun iholle alkaa ilmaantua epäpuhtauksia. Otan syväpuhdistavat savinaamiot tiheämpään käyttöön ja sen lisäksi turvaudun täsmätuotteisiin. Voiteetkin valitsen enemmän epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle sopivaksi, mutta en kuitenkaan mitään liian kuivattavaa, sillä näppylöistä kärsivä iho tarvitsee myös kosteutusta.


Ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja Florame toi keväällä valikoimaansa epäpuhtaalle iholle suunnatut kirkastavat ihonhoitotuotteet, joiden pääraaka-aineina toimii villiorvokki. Rakastuin tuotteiden ulkoasuun sillä sekunnilla kuin näin ne. Voiko näin kauniita purkkeja ollakaan! Osasin odottaa tuotteilta korkeaa laatua, sillä olen viime vuosina kokeillut useampia Floramen tuotteita ilahtuneena. Viime kesänä ihastuin etenkin sarjan jalkavoiteeseen.

Kuten Floramen tuotteissa yleensäkin, myös näissä Purete -linjan tuotteissa on todella korkeat luomuprosentit, osassa jopa yli 70%. Jokainen tuote on sertifioitu, ja Ranskassahan tunnetusti osataan kehitellä laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Ainakin sellainen kuva minulle on vahvasti syntynyt tässä viimeisen viiden vuoden aikana, mitä olen luonnonkosmetiikkaa testaillut. Moni suosikkituotteistani on ranskalaisilta sarjoilta.

Uusiin tulokkaisiin kuuluu viisi tuotetta: kasvovesi, tehovoide näpyille, päivä- ja yövoide sekä savinaamio. Omiin suosikkeihini on ehdottomasti kuulunut kasvovesi, jonka olenkin jo melkein onnistunut kuluttamaan tyhjilleen. Kasvovedessä on jännä tuoksu: se on sellainen piparmintun ja rusinaisuuden yhdistelmä. Raikasta, mutta silti jotain tummempaa. Koostumusta on rikastettu luomumintun kukkaisvedellä, joten iholla kasvovesi tuntuu sopivasti viilentävältä ja supistaa ihohuokosia hyvin. Vaikka oma ihoni on normaali-sekaiho eikä mikään erityisen rasvainen, en ole silti kokenut kasvovettä kuivattavaksi. Tätä voi hyvin hyödyntää myös niin, että pyyhkäisee sillä ainoastaan ne alueet, joihin on ilmaantunut tai nousemassa epäpuhtauksia. Toki silti on syytä käyttää koko kasvoilla jotain kasvovettä päivittäin, koska kasvovesi tasapainottaa ihon pH:n aina vesipesun jälkeen ja viimeistelee muutenkin ihonpuhdistuksen. Itselleni kasvovesi on ihonhoidossa se tuote, josta en luopuisi mistään hinnasta. 


Toinen tuote, josta olen tykännyt todella paljon, on Spot Rescue Gel, jota käytetään paikallisesti näpyille. Tuote on nimensä mukaisesti täysin geelimäistä ja tuntuu viilentävältä. Tuoksu on todella raikas ja piparminttuinen. Ohjeistus on levittää geeliä epäpuhtauksien päälle neljänä päivänä peräkkäin, jos tarve niin vaatii. Itse olen omassa käytössäni huomannut, että ohjeistus sattuu olemaan yllättävän tarkka. Viimeistään neljän päivän jälkeen stressi vetää joukkonsa takaisin ja näppylä luhistuu, puhkeamatta missään vaiheessa täyteen "kukoistukseensa". Tämä saattaa oikeasti kiilata johtoon kaikista näppyjen kuivatuspuikoista, joita olen aiemmin käyttänyt. Saa ainakin erittäin vahvan suosituksen minulta. Tuote vetää luomupitoisuudessaankin voiton, sillä geeli on jopa 89% luomua! 

Purete -linjan päivävoidetta suositellaan erityisesti sekaiholle ja rasvaiselle iholle. Voide on kevyt ja jättää ihon täysin mataksi ja todella pehmeäksi. Samalla se vähentää kiiltoa ja ehkäisee mustapäiden ja näppylöiden syntyä. Tässäkin tuotteessa on iholla kevyesti viilentävä vaikutus. 

Koska oma ihoni ei ole niin öljyinen tai kovin rasvoittuva, pelkäsin, etteivät tämän päivävoiteen kosteutustehot tulisi riittämään. Niinpä käytin alkuun voidetta vain BB-voiteen alla, vaikka BB-voiteet eivät normaalisti päivävoidetta alle tarvitsekaan, kun ne ovat itsessään sävyttäviä päivävoiteita. Kevyt emulsiomainen päivävoide on kuitenkin osoittautunut riittäväksi eikä ihoa juuri tarvitse puuteroida, kun tätä on levittänyt meikin alle. Käytän tätä yksittäisinä jaksoina silloin, kun iholla on enemmän epäpuhtauksia. Toisinaan saatan käyttää tätä ihan pari kolmekin päivää putkeen ja huomaan, että kasvoveden ja SOS-puikon kanssa iho alkaakin näyttää paremmalta jo muutamassa päivässä. Geelimäisen yövoiteen kanssa toimin samoin: muutaman päivän kuuri tarpeen tullen ja iho alkaa kummasti kirkastua. Jos taas kärsii pidempiaikaisesta epäpuhtausryöpystä, toki silloin tuotteita kannattaa käyttää aktiivisesti. Rasvaiselle ja sekaiholle päivä- ja yövoide ovatkin varmasti pidempiaikaisessa käytössä hyödyllisimmät.


Kasvoveden ja SOS-puikon lisäksi omaksi suosikiksi nousi näistä Floramen uutuuksista myös Puhdistava Savinaamio. Olen jo aiemmin blogissa hokenut, miten paljon rakastan naamiota ja miten hyödylliseksi etenkin savinaamiot koen ihon "viikkosiivouksessa". Niillä saa tosiaan ihon syväpuhdistettua tehokkaasti, mutta lempeästi. Samalla raivaantuvat myös iholle kertyneet kuolleet ihosolut, jotka on hyvä huiskaista iholta aina silloin tällöin, jotta iho pystyy hyödyntämään muiden hoitotuotteiden tehoaineet. 

Innostun etenkin niistä savinaamioista, joiden vaikutuksen huomaa iholla heti, mutta todelliset vau-vaikutukset valkenevat vielä parin päivän päästä. Tällä naamiolla on juuri kyseinen tuplavaikutus! Ensin ihastelet 10 minuutin vaikutusajan jälkeen kirkkaampaa ja pehmeämpää ihoa, mutta todelliset ihastumisen tunteet syvenevät parin päivän päästä, kun katsot, miten ihon kunto vain tuntuu paranevan ja sävy kirkastuvan. Naamio sisältää muun muassa vihreää ja valkoista savea. Vaikutusajaksi suositellaan viittä minuuttia, mutta minä tottakai olen mennyt joka kerta vähintäänkin tuplaamaan tai triplaamaan ajan - ja hengissä vielä ollaan! En vain voi sille mitään, että naamio unohtuu kasvoilla aina pidemmäksi ajaksi, mitä ohjeessa sanotaan. Joskus tästä on saanut kärsiä pahastikin, sillä esimerkiksi happokuorintojen kanssa ei parane unohdella tai lähteä tuplailemaan tai triplailemaan vaikutusaikoja. 

Kuitenkin, jos näistä pitäisi valita vain yksi suosikki, valintani olisi joko naamio tai SOS-puikko. Ne ovat juuri ne tuotteet, joita tiedän ostavani uudet kappaleet, kun nykyiset loppuvat. Pääsevät siis vakkareiksi! 


Florame-tuotteiden hinnat ja saatavuus:

Kirkastava kasvovesi 200ml 23 euroa, SOS-tehovoide näpyille 18 euroa, Mattainen päivävoide 50ml 29 euroa, Korjaava yövoide 50ml 30 euroa ja Puhdistava naamio 65ml 24 euroa. Kaikki tuotteet saatavilla Naturellementin verkkokaupasta ja Floramen koko valikoimaa pääsee tutkailemaan täällä.


ALEKOODI: 

Maahantuoja tarjoaa kesän kunniaksi alekoodin, jolla Floramen tuotteista saa jopa 30% alennuksen käyttämällä koodia FLORAME. Koodi on voimassa ensi maanantaihin 31.7.2017 saakka. Verkkokauppaan pääsee seikkailemaan tästä

Ihastuitteko te pakkauksien ulkonäköön yhtä lailla kuin minä? Onko Florame muuten tuttu?
*Tuotteet saatu maahantuojalta.
En hyödy alennuskoodin käytöstä enkä linkkien klikkailusta.

9 kommenttia:

 1. Ulkoasu on nätti ja selkeä. Tykkään siitä, ettei puteleissa ja purnukoissa ole hirveästi tekstiä, vaan ne olennaiset jutut luettavalla fontilla. Floramen tuotteet eivät ole tuttuja, mutta kiinnostavia kyllä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä niin samoilla linjoilla sun kanssa! Liika teksti pulloissa ja purnukoissa ei hirveästi houkuttele, vaan saa ulkoasun ainoastaan sekavan oloiseksi. Tässä kohti siis voisi sanoa, että vähemmän on enemmän, kunhan tuotteessa on käyttöohjeet ;)

   Poista
 2. Taas kerran todella upeat kuvat! Ja kauniit ovat purkitkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, Ida! <3 Näin kauniita purkkeja oli ilo kuvata!

   Poista
 3. Nämä pakkaukset on tosi kauniit :) En ole muistaakseni koskaan kokeillut Floramen kasvotuotteita, jostain syystä jääneet aina odottamaan vuoroaan :D
  Tuota SOS-tehovoidetta pitää varmaan tilata testiin. En ole vielä tähän päivään mennessä onnistunut löytämään "sitä oikeaa" tässä lajissa, ehkä tämä voisi olla se ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on just sellaisia pakkauksia, jotka saa mun kosmetiikkasydämen sykkimään :D Ja joo, suosittelen todellakin tuota SOS-tehogeeliä! Kukistaa näppylät tosi hyvin. Jää ainakin mulla ikuiseksi hätävaraksi, vaikka toivonkin, etten hirveän usein joutuisi siihen turvautumaan ;)

   Poista
 4. Hmm, onkohan sun blogin ulkoasu päivittynyt myös (hieno!). Multa on vieläkin Florame tutustumatta, vaikka eittämättä on houkuttelevan näköinen ja kuuloinen sarja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Tein kyllä pientä pintaremonttia blogiin jokunen viikko sitten ;) Aina pitää välillä uudistaa jotain osaa elämässä ja itsessään :D

   Ja hei, jos et vielä ole Florameen millään lailla tutustunut, niin lämpimästi suosittelen :) Rakastan näiden purkkien ulkoasua ja purkkien sisältö vaan vahvistaa tunnetta! ;)

   Poista
 5. Floramen tuotteet ovat oikeasti superlaadukkaita. Kaikki on testattu ja luomu-pitoisuudet huikeat. Lumpeenkukkaseerumi on loistava !

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!