Seerumit ovat yksi suosikkiryhmistäni, mitä ihonhoitoon tulee. Ai miksikö? Koska hyvät seerumit antavat sellaista tehoboostausta iholle, ettei tosikaan. Ei siis ole sattumaa, että seerumit ovat saaneet sellaisiakin lisänimikkeitä kuin "kuningatarhoito" tai "tuhkimotipat". Ylellinen lempinimi ei ole ansaittu kauniilla purkilla, vaan pari tippaa seerumia aamuin illoin tekee oikeasti aikamoisia taikoja iholle, jos tuote vain on riittävän laadukas. Tuloksia ei tarvitse odotella kuukausia tai edes viikkoa, sillä seerumin tuoman eron saattaa huomata iholla jo muutaman päivän päästä. Seerumit ovat ihonhoidossa tutkitusti kaikkein tehokkaimpia. 

Joku voi ihmetellä miten pari tippaa riittää iholla mihinkään. Idea on siinä, että seerumissa tehoaineet ovat tiivistetyssä muodossa, joten kaksi tehotippaa on vähän kuin levittäisit puolet laadukkaasta hoitovoiteesta kasvoille. Seerumit ovat priimakamaa, mutta niitä ei kuitenkaan käytetä iholle voiteina, vaan voiteiden alla, heti kasvovedellä pyyhkäisyn jälkeen. Tippojen imeydyttyä iholle laitetaan heti päivä- tai yövoide. Seerumin päälle voi laittaa myös kasvoöljyn. Monelle teistä seerumin idea on jo varmasti tuttu, mutta halusin kerrata asian, sillä uusia lukijoita on varmasti liittynyt joukkoon viime seerumiaiheisen postaukseni jälkeen. 


Seerumit eivät tosiaan ole ihonhoidossa pakollisia, iho pärjää niitä ilmankin. Itse en kuitenkaan voisi kuvitella eläväni ilman seerumeita, kun tiedän, mihin ne iholla pystyvät. Haluan hoitaa ihoani parhaimmalla mahdollisella tavalla ja käyttää tehokkaita tuotteita. Seerumit ovat osa sitä päivittäistä "syvähoitoa" iholle, mistä en luovu. Seerumit pääsevät vaikuttamaan iholla syvemmälle kuin voiteet, koska niissä olevien vaikuttavien aineiden molekyylikoko on pienempi. Ne eivät siis ole voiteiden kilpailijoita, vaan tehostavat ihonhoitoa entisestään. Toki seerumia pitää käyttää päivittäin, jos tuloksia haluaa nähdä. Kerta tai kaksi viikossa saunan jälkeen ei siis riitä. Kun yhden purkillisen saa käytettyä loppuun, voi olla kuitenkin myös hyvä pitää taukoa muutama viikko. Jatkuva saman seerumin käyttö saattaa aiheuttaa sen, että iho ns. tottuu tehoaineisiin, eikä sen tuomaa eroa iholla enää niin huomaakaan. 


Kuten muutkin ihonhoitotuotteet, myös seerumi kannattaa valita iholle sen kunnon mukaisesti. Itse olen viime viikkoina turvautunut päivittäin Kiehl'sin Clearly Corrective Dark Spot Solution -tehotippoihin, sillä halusin tasoittaa ihoni sävyä ja elättelin toivoa, että saisin viimeisetkin oma-aiheutetut puristeluarvet kasvoilta veks. Aknesta en ole koskaan kärsinyt, mutta kuten olen aiemminkin myöntänyt, minulla on ollut aina paha tapa alkaa nyppimään ja puristelemaan pieniä kohoumia kasvoilla, vaikka ne eivät edes välttämättä olisi puristettavia näppyjä. Tällä erittäin turmiollisella tavalla olen saanut aikaan paljon turhia punaisia arpipilkkuja kasvoilleni. Juuri nyt kasvojen sävy näyttää kuitenkin jo aika hyvältä. Joinain aamuina olen jopa hymyillyt itselleni peilin kautta (jota olisi muutenkin syytä harjoitella päivittäin). 

Kiehl'sin hoitotuotteen teho perustuu aktivoituun C-vitamiiniin, joka vaikuttaa syvällä oleviin pigmenttiläiskiin. Koivu- ja pioniuute ovat taisteluparina mukana häivyttämässä ihon värivirheitä ja tekemässä ihonsävystä tasaisempaa ja heleämpää. Tuotetta voidaan käyttää myös paikallisesti tummien läiskien päällä, mutta itse olen levittänyt kolme tippaa koko kasvoille. Punaiset arpipilkut ovat kyllä aika lupaavasti vaalentuneet ja iho näyttää kirkkaammalta. Talven vartalovoideihastukseni Kiehl'siltä oli tuoksuton, mutta tässä on kivan mieto sitruksinen tuoksu, josta pidän! Suosittelen katsastamaan tämän, jos kaipailet kirkkautta iholle ja harmittelet epätasaista ihonsävyä tai maksaläiskiä. 

Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution 30ml, hinta 47 euroa. Saatavilla Stockmannilta.

Onko teistä joku kärsinyt epätasaisesta ihonsävystä, arpipilkuista tai maksaläiskistä? Mikä on suhteenne seerumeihin: käytättekö aktiivisesti, silloin tällöin vai oletteko kokonaan ilman?
*Tuote pr-näyte.

25 kommenttia:

 1. Rakastan seerumeita ja Kiehl's yksiä suosikkeja ollut vuosia. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja peukut kauniin yksinkertaiselle pullolle. Ihanat kuvat Mia ja ihanaa, että on blogissa profiilikuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Ihanaa, että tykkäät kuvista :) Yritin saada niihin vähän kevätfiilistä keltaisella värimaailmalla. Ja joo, on se profiilikuva tuossa sivussa jo hetken ollut! :) Eiköhän ollut jo aika tuoda kasvot esiin, kun instan puolella ne jo näkyy. Vaikka en edelleenkään naamaani mielelläni esittele, ehkä mä jo pikkuhiljaa alan taipua meikkikuvillekin. Katsotaan!

   Poista
 2. Eihän sun ihossa edes ole mitään tasoitettavaa! :D <3 Itse en ole tätä kokeillut, mutta kyseessä on aika klassikko-tuote. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ihana, mutta laitan sulle kohta tulemaan meikittömän kuvan! :D Tosin olisi pitänyt laittaa se ennen kaikenlaisia testikuureja, jotta olisit nähnyt, että kyllä sitä tasoitettavaa vähän oli ;)

   Poista
 3. Seerumit on mulle henki ja elämä. Käytän jatkuvasti ja tasaseen:) Rakastan seerumeita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Seerumeita on kyllä kiva käyttää, kun tehoavat niin nopeasti. Toinen juttu on naamiot, niitä rakastan myös. Niidenkin vaikutuksen huomaa iholla heti - tosin naamio vaikuttaa enemmän vain ihon pintaan ja seerumi pääsee taas vaikuttamaan vähän syvemmälle :)

   Poista
 4. Tosi kivasti kirjoitettu postaus! :) Minusta tuntuu, että tällaiselle rasvoittuvalle sekaiholle on hankala löytää sopivia seerumeita, tai sitten en vain ole osannut katsoa oikeista paikoista. Tällä hetkellä käytössäni on The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -seerumi. Ehkä joitakin näppyjä on iholla vähemmän, mutta rasvoittumiseen siitä ei ole ollut apua. Etsinnät siis jatkukoon tai sitten täytyisi miettiä kaikki hoitotuotteet uusiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida! Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! :) Erilaisissa ihotyypeissä on haasteensa, mutta onneksi kokeilemalla ja kahlailemalla tarjontaa läpi, selviää, mistä oma iho tykkää ja mistä ei. Ei ne mullakaan kultakimpaleet kerralla ole löytyneet ja on tullut tehtyä "vääriäkin" valintoja. Niistäkin olisi monia tarinoita kerrottavana! ;) Sainpas kuule nyt idean epäonnistuneet kosmetiikkatestailut -postaukseen :D

   Ja hei, pistän myös tuon postausaiheen mieleen, että kokoaisin nimenomaan rasvoittuvalle iholle sopivista tuotteista omaa postausta. On ollut ajatuksenakin :) Mulla on itsellä sekaiho ja varsinkin kesäaikaan tulee käytettyä "kevyempiä" tuotteita iholla. Muutama tuote on jo mielessä, joista vinkata! Toki blogista löytyy jo nyt "Rasvainen iho" -tagin alta tuotevinkkejä, voit kurkata nekin :)

   Poista
  2. Hei se olisi ihan mahtavaa, sillä tuotevinkit ovat aina tervetulleet! :) Täytyy ehdottomasti kurkata jo olemassa olevat tekstisi :)

   Poista
 5. Minä olen vähän sellainen ailahtelevainen seerumien käyttäjä, joskus tulee kausia, etten käytä niitä pitkään aikaan ollenkaan. Mutta kai se sitten on ihan hyväkin, jos niitä ei kuuluisikaan kokoajan käyttää :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tekee varmasti ihan hyvää iholle pitää välillä pientä taukoa seerumeista, ettei koko aikaa pumppaa tehotuotteita iholle. Ei ihon ylihoitokaan ole hyväksi. Ja sitäpaitsi; tauon jälkeen huomaa sitten varmasti iholla eron, kun alkaa taas käyttää seerumia. Olettaen, että kyseessä on hyvä tuote, joka tehoaa :D

   Poista
 6. Minulla on käytössä seerumit talvisin.Ovat kyllä hyvin toimineet mun kuivalla iholla talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kosteuttavat seerumit ovat tosi hyvä lisä kuivan talvi-ihon hoitoon. Samoin kosteuttavat naamiot! Iho kyllä tykkää kosteutuksesta kesälläkin, mutta monella tuppaa kesän kuumuudessa kosteuttaminen jäämään pikkuisen vähemmälle huomiolle, kun iho hikoilee muutenkin :) Onneksi tuotteita voi helposti vaihdella vuodenaikojen mukaan.

   Poista
 7. Seerumit kuuluvat ihonhoitooni yhtälailla kuin vaikka voiteet. C-vitamiini on selvästi auttanut omiin arpiini, ja tällä hetkellä käytän The Ordinaryn C-vitamiinivoidetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös! Jotenkin ne on jo niin pinttyneet osaksi ihonhoitorutiineja :) Täytyy pistää tuo The Ordinaryn C-vitamiinivoide mieleen ja kokeilla jossain vaiheessa.

   Poista
 8. Seerumit kuuluu ihonhoitorutiineihini, tosin nyt olen tän vuoden puolella vähän vuorotellut öljyn ja seerumin suhteen. Tällä hetkellä olen viehättynyt minimalistisemmasta ihonhoidosta, mutta saa nähdä kauanko tämä villitys kestää :) Joskus on hyvä tosiaankin antaa iholle myös pientä paussia tehohoidoista ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen käyttänyt iltaisin kasvoöljyjä ja on tehnyt kyllä hyvää iholle :) Ja hei, tuo minimalistisuus on tosiaankin välillä ihan hyvästä! Niinkuin tuli todettua, ei ihoa tarvitse koko aikaa tehohoitaa, vaikka mä kyllä välillä sorrun siihen, myönnän. Minkäs sille voi, kun purkkien parissa viihtyy joskus liikaakin :D

   Poista
 9. Ilman tätä en elä kevättä ja kesää 😂Kahtena vuotena olen tästä kirjoitellut ja lisää tulossa taas tänäkin vuonna. Ihan huipputuote

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, tää on sulle oikein lifesaver! :D No, mutta hyviä pitää hehkuttaa, eikä muistuttaminen ole niiden kohdalla koskaan pahasta ;)

   Poista
 10. Ilman seerumeita en enää osaisi olla. Pitkään hannasin vastaan, kun ajattelin vielä hölmösti, etten saa kosteuttaa ihoani liikaa. Eikä ihoni ole vuosiin edes ollut superrasvainen..:D Mutta kun aloin käyttää tajusin parissa päivässä, että tämä juttu jää. Arpia ei minulla ihme kyllä ole, mutta talven jälkeen ihonsävy on vielä vähän epämääräinen. C-vitamiini voisi kyllä auttaa. Kiehl'sin seerumi ei edes olisi pahan hintainen. Ehkäpä voisin kokeilla!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta, mutta moni tosiaan välttelee sitä, kun ajattelee, että liika kosteuttaminen rasvoittaa ihoa entisestään. Todellisuudessa kuitenkin nimenomaan se liian vähäinen kosteutus saa ihon pukkaamaan enemmän talia pintaan :) Kiva, että säkin olet löytänyt seerumien ilot! Ehdottomasti suosittelen tätä, jos haluat tasaisempaa ihonsävyä. Tää on vielä tosi riittoisa tuotekin! :)

   Poista
 11. Kuulostaa lupaavalta. Käytän seerumeita aina välillä :) Tämä voisi kyllä olla kevään/kesän kokeiluni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kuvauksen perusteella nappasi, niin testaa ihmeessä! Itse tykästyin kyllä tähän ja tuoksukin on kiva :) Pullokin on sen verran riittoisa, että riittää vaikka pariin seerumikuuriin, jos ei halua kerralla tyhjentää koko pulloa :D Ajattelin itse säästää puolet pullosta syksylle, kun nyt olen tätä jo pari kuukautta kohta käyttänyt.

   Poista
 12. Mulla on todellakin vaikka mitä epämääräisiä pigmenttiläiskiä naamassa (itseaiheutettuja ja auringon jättämiä), niin tuo Kiehl's voisi olla ihan huippu! Täytyykin pitää tämä mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tämä on ainakin toiminut, joten uskallan suositella! :) Kerro ihmeessä mitä pidit, jos/kun päädyt testaamaan. Olisi kiva kuulla!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!