En olisi tämänkään päivän uskonut koittavan. Monenlaisista tuotteista olen blogissa kirjoitellut, mutta että luonnonmukaisesta hammastahnasta? Olen viime vuosina luottanut täysin Yotueliin, eikä sen voittanutta ole ollut. Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa sekä ihonhoidossa ja värikosmetiikassa, mutta epäluuloni hammastahnaa, ripsivärejä ja hiustenhoitotuotteita kohtaan on ollut suurin. En vain yksinkertaisesti ole uskonut, että noista tulisi sellainen tuote kohdalle, joka vakuuttaisi minut. Siksi olenkin suosiolla jättänyt niiden ryhmien tuotteet luonnonkosmetiikan osalta huomioimatta. Tämänkin hammastahnan kaivoin esiin vähän kuin pakon saattelemana, koska hammastahna oli loppu ja jollakin ne hampaat oli pestävä. 

Olen jotenkin ajatellut, että luonnonkosmetiikan hammastahna ei voi pestä hampaita tarpeeksi hyvin. Haluan, että hammastahna vähän valkaisee ja kirkastaa hampaita, enkä ajattele luonnollisen tahnan pystyvän siihenkään. Hammastahnojen kohdalla ajatukseni palaavat vääjäämättä luonnonkosmetiikan alkuajoille, jolloin ihonhoitotuotteetkaan eivät vielä olleet niin "kehittyneitä". Joten ihmettelen ihan oikeasti, miten tämä Laveran hammastahna voi olla näin hyvä! Jo ensimmäisellä pesulla olin aivan äimistynyt: Hampaista tuli todella kirkkaan ja valkoisen oloiset. Hammastahna myös vaahtosi ihan kivasti. Ainoa, josta huomasin, että kyseessä oli luonnonkosmetiikan tahna, oli maku. Tuubin päästä tuoksutellessa sitä ei huomaa, mutta suussa luomumintun tuulahduksessa maistuu jokin pikkuriikkinen luonnonkosmetiikan "sivumaku". Inci-listaa lukemalla selviää, että tahna sisältää myös vähän merisuolaa, mikä selittää erilaisen makuvivahteen. Suolaa on lisätty tahnaan, jotta se peittäisi fluorin maun. Maku ei kuitenkaan ole millään tavoin häiritsevä, mutta vain vähän erilainen. Raikkaan suun tällä saa kuitenkin varmasti ja hampaatkin ovat ihanan puhtaan valkoiset! Jäin koukkuun.

Laveran Basis Sensitiv Hammastahna saatavilla 5,95 eurolla Hyvinvoinnin TavaratalostaNatriumfluoridia sisältävä Basis Sensitiv hammastahna suojaa kariekselta. Yrttiuutteet hoitavat ja vahvistavat ikeniä samalla kun luomuminttu raikastaa suun. Natriumfluoridi on terveen hammaskiilteen tärkeä ainesosa.

Onko teillä ennakkoluuloja luonnonkosmetiikan hammastahnoista? Oletteko kokeilleet niitä?

*Tuote pr-näyte. Sisältää mainoslinkin.

17 kommenttia:

 1. En ole kokeillut, sillä olen Elmex-tyttöjä henkeen ja vereen 😄 Pelkään aina uusien tahnojen römäköitä makuja, Elmex on siitä ihana ettei maku ole liian vahva, siis sellainen koka saa suin irvistykseen. Ehkä mäkin joskus voitan itseni ja kokeilen jotain uutta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli googlata tuo Elmex, kun en ole sellaisesta merkistä kuullutkaan :D Yotuel on ollut mulle luottotahna, kun sillä on saanut pidettyä hampaat kivan valkoisina ja makukin ollut ok :) Mutta nyt tää Laveran tahna on kyllä myynyt itsensä mulle niin hyvin, että toistaiseksi taidan pysytellä tässä! Ekan pesukerran jälkeen jopa tuntui kuin olisi käynyt jossain hampaiden kevytvalkaisussa, niin puhtaan valkoiset hampaista tuli :)

   Poista
 2. Tää oli myös mulla yksi ensimmäisiä luonnonkosmetiikan hammastahnoja joita kokeilin vuosia sitten ja tykkäsin tosi paljon! Toinen mistä olen tykännyt on Cattier Paris -merkin tahna. Sittemmin olen käyttänyt Urtekramin hammastahnaa sen edullisen hinnan takia, mutta se ei kyllä ole ihan yhtä hyvää. Kiitos kun muistutit tästä, taidan taas pitkästä aikaa hankkia tuubillisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tää oli mullekin eka luonnonkosmetiikan tahna ja heti sattui loistotuote :) Tai itse asiassa muistelen, että olisin joskus kokeillut jotain luonnollista Aloe-tahnaa, mutta se ei niin kolahtanut. Laveran tuotteet on tosin muutenkin olleet mun mieleen. Voisin ehkä nyt uskaltautua antamaan luonnollisille hiustenhoitotuotteille ja ripsareillekin kunnon mahdollisuuden!

   Poista
 3. En ole kokeillut ja Yotuel fani olen, toivon myös hampulitahnan sisältävän ksylitolia, fluoria vissiin tuossa onkin. :) Ihanaista päivää muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaapa joskus tätä, saatat yllättyä! Mullekin on tosi tärkeää, että hampaat näyttää puhtaan valkoisilta ja yllätys olikin suuri, kun pesun jälkeen hampaat oli sitä "Yotuel-tasoa", mihin on tottunut :)

   Ihanaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 4. Ennakkoluuloja, aivan varmasti;) Olen kokeillut yhtä fluoritonta luonnnonkosmetiikka (niin ainakin väittivät) hammastahnaa, mutta en vakuuttunut. Enkä uskalla käyttää fluorintonta, koska on se vaan niin tärkeä komponentti hampaille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laveralta löytyy tietääkseni yksi hammastahna, joka on fluoriton, mutta tässä tosiaan on fluoria. Tätä voisit siis ehkä kokeillakin, jos haluat nimenomaan käyttää fluoria sisältävää hammastahnaa :) Itse tykästyin tähän kovasti! Ostin juuri uuden tuubin Luonnonkaunis-messuilta ja aion pitäytyä tässä nyt toistaiseksi, kun kerran näin hyvä osui kohdalle :)

   Poista
 5. Tässä on fluoria ja ehdottomasti paras Lavera, niitä fluorittomia en itse käyttäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole niitä muita Laveran hammastahnoja testannut, mutta tämä on tosi hyvä! :) Ennakkoluulot oli aika suuret, mutta niin sitä vaan saa yllättyä, kun päätyy "pakon kautta" kokeilemaan :D

   Poista
 6. Sisältääkö tahna fluoria? Luin jutun naisesta, joka oli käyttänyt pidemmän aikaa luonnonmukaista hammastahnaa, joka ei sisältänyt fluoria. Hammaslääkäri löysi häneltä useita reikiä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Mä oon käyttänyt Santen hammastahnaa, joka kuulostaa samantapaiselta kuin tämä. Sitä voin myös suositella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Tää on kyllä aivan erinomainen tahna. Enkä olisi uskonut, että nuo sanat tulee mun suusta ;) Mäkin laitan tuon Santen hammastahnan mieleen ja ehkä testaan sitäkin jossain vaiheessa. Kiitos siis sullekin vinkistä! :)

   Poista
 8. Oli ihana nähdä messuilla ja ostin tämän, kun sait puhuttua mut ympäri. Eikä se hintakaan ollu paha ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! En usko, että tuut pettymään! ;) Oli tosi kiva nähdä!

   Poista
 9. Minulle hammastahna on vähän ongelmaista. Salutem on hyvä, mutta saisi hiukan maistua joltakin. Apteekin muutamaa tahnaa olen kokeillut, liikaa makua. Viimeisimpänä Oxygenol sensitiveä. Ei liikaa makua, mutta epäilen sen aiheuttaneen ientulehduksen. Muutakaan en keksi, lankaan jokapäivä. Mahtaako joku luonnonmukaisempi fluorillinen tahna pitää suun paremmin kunnossa? Tuosta oli joku sensitive versio, mutta onkohan missään kaupassa? Merisuola vähän mietityttää, eikai ole huonoksi hampaille? Maistuu vaan vähän? Dentosalia kokeilin myös, suolaa siinäkin. Hyi kamala!

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!