Kun pari vuotta sitten sain ensi kerran käsiini risiiniöljyä, en oikein innostunut siitä monista suosituksista huolimatta. Kirjoitinkin tuolloin, että silmämeikin poistamisessa lopputulos oli aivan liian tahmainen, ja vaikka tiesin, että risiiniöljystä puhuttiin ripsiä vahvistavana, oma testikäyttöni jäi lopulta vain muutamaan hassuun päivään, sillä en oikeastaan edes osannut uskoa, että näkisin vaikutuksia. Nyt risiiniöljy tuntuu kuitenkin pompanneen uudestaan pinnalle ja viime aikoina silmiini on osunut hyvin huikeitakin arvioita, joissa ennen ja jälkeen -kuvat ovat tukeneet väitettä ripsiä vahvistavasta vaikutuksesta. Niinpä minäkin kiinnostuin.

Minua ei ole siunattu pitkillä ja tuuheilla ripsillä, vaikka hiuksistani löytyy tuuheutta senkin edestä. Uskon, että stressikin on syönyt ripsiäni vuosien varrella, sillä jossain vaiheessa huomasin, että ripset tuntuivat katkeilevan ja tippuvan erityisen nopeasti. Olen välillä käyttänyt Talikan vahvistavia ripsiseerumeita, mutta vaikka ne ripsiä ravitsevatkin, ei niillä kuitenkaan saa huomattavaa eroa aikaiseksi. Ripsienpidennykset ja -tuuhennokset ovat toki edelleen suosittuja, mutta vuosia sitten kokemani ripsikatastrofin jälkeen en ole niistä sattuneesta syystä innostunut. Enkä muutenkaan osaisi kuvitella itselleni mitään pidennyksiä, sillä haluan ihonhoidossa käyttää öljymäisiä tuotteita, pesten kasvot kokonaisuudessaan. Haluan myös pystyä hieromaan silmiäni aamuisin ilman pelkoa ja stressiä siitä, että ripset alkavat sojottamaan minne sattuu tai tipahtamaan silmistä. Mutta nämä ovat vain minun halujani ja toiveitani, toki silti ihastelen välillä muiden todella luonnollisia ja kauniisti laitettuja pidennyksiä. Päätin sitten mitättömien ensitreffiemme jälkeen antaa risiiniöljylle kunnon tilaisuuden ja katsoa mihin se pystyy. Tilasin ystävänpäivän aikoihin Biodellystä Ekovistan Risiiniöljyn, jota olen nyt kuukauden sivellyt kulmakarvoille ja ripsien tyveen iltaisin. Olin miettinyt kirjoittavani aiheesta mahdollisesti vasta kuukausien päästä (jos silloinkaan), koska en tosiaankaan ajatellut huomaavani mitään eroa jo tässä vaiheessa. Mutta ero vaivaisen neljän viikon käytön jälkeen on oikeasti huomattava! Tietenkään en tullut ottaneeksi ennen-kuvaa, sillä takaraivossa vaikutti ehkä liikaa epäluulo, ettei tämä kuitenkaan kohdallani toimisi. Onneksi silti annoin öljylle uuden tilaisuuden, sillä jopa pikkuruiset ripset aivan silmän sisäkulmassa ovat kasvaneet pitkiksi ja ripset ovat kauttaaltaan tuuhentuneet, samoin kulmatkin. Parasta tässä on se, että Ekovistan Risiiniöljy säilyy 6 kuukautta avaamisesta, joten halvaksihan tämä tulee, kun ripsille ja kulmille saa näkyvää tuuhennushoitoa alle kahdella eurolla kuussa. Jatkan siis ehdottomasti öljyn käyttöä! 

Ekovistan Risiiniöljy 50ml saatavilla hintaan 11,20 euroa Biodellystä.

Käytättekö te ripsiä tai kulmia vahvistavia tuotteita? Onko muita risiiniöljyä testanneita? 


*Tuote itse ostettu. Sisältää mainoslinkkejä.

17 kommenttia:

 1. Mullahan on aika lyhyet, mutta tuuheat suorat ripset, en oikeastaan koe, että niille tarvitsi käyttää mitään sen kummempia tuotteita. Kuitenkin levitän tosi monet voiteet niin, että vedän ne myös sy-iholle ja ripsien päältä, joten siinä samassahan ne tulee hoidettua. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sun ripset on napanneet niistä voiteista jotain ravinteita :) Ja sekin muuten auttaa ripsiä vahvistumaan, jos ei aina taivuttele ripsiä ja käytä joka päivä ripsiväriä. Mä huomaan sen, jos olen useamman päivän niin, etten laita ripsiväriä ollenkaan. Itse en uskalla käyttää sy-iholle mitään muita kuin silmänympärysiholle tarkoitettuja tuotteita, koska sy-iho on niin herkkä muutenkin. Tosin silloin kun osallistuin siihen sokkotestiin sun sy-voidevertailua varten, niin muistan kehuneeni sitä yhtä voidetta, joka oli oikeasti tavallinen kosteusvoide, eikä edes sy-iholle tarkoitettu :D

   Poista
  2. Niin olikin. :D Ehkä niissä normivoiteissa onkin jokin taika. :D

   Poista
 2. Olen miettinyt risiiniöljyn testaamista, kun se on helposti saatavissa oleva tuote ja eikä maksamaan maltaita. Varsinaisia ripsiseerumeita en uskaltaisi käyttää. Olen aika epäluuloinen niiden turvallisuudesta ja panos-tuotos -suhteesta. Ripsienpidennyksiä kokeilen hetken, mutta ne on liian vaivalloiset ja kalliita pitää. Eikä ne mun silmissä näyttäneet edes näteiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, sillä paljon ei tosiaan menetä, jos tuote ei toimikaan omissa ripsissä halutulla tavalla! En tiedä onko näissä risiiniöljyissä eroja, mutta varmasti pieniä on, kuten kaikissa muissakin öljyissä laadun suhteen. Tämä ainakin alkoi toimia tosi nopeasti omissa ripsissä ja kulmissa. Ripsissä huomasin eron jo toisella käyttöviikolla :) Jos päädyt testailemaan, tulehan kertomaan, että miten kävi. Olisi kiva kuulla :)

   Poista
 3. Mulla on ollut satunnaisessa käytössä myös risiiniöljyä ripsille. En ole oikein vielä ehtinyt perehtyä öljyn tuloksiin, sillä olen viime ajat testannut Lashfoodin ripsiseerumia, joka näyttää hieman parantaneen ripsien kuntoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko heti googlata tuo Lashfood ja kuulostaa todella lupaavalta! Mielenkiinnolla kuulen siitä sun kokemuksia pidemmän testailun jälkeen. Mulla ei tosiaan ole mitkään ripsiseerumit tuoneet wau-efektiä, mutta tämä on antanut näkyviä tuloksia. Hassua sinänsä, koska mähän olen nimenomaan enemmän niiden kalliiden tuotteiden hehkuttaja ja nyt sitten alle kahdella eurolla kuukaudessa olen saanut sitä, mitä olen ripsiini kaivannut :D Aion kyllä jatkaa tämän käyttöä vielä kuukauden tai pari. Nähtäväksi jää, minkälaiset "wau eyelashit" tällä sitten saakaan vai onko tuloksilla yläraja ;)

   Poista
 4. Multa on tulossa myös testiraporttia jossain vaiheessa, enkä vielä spoilaa lopputulosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvaan, että säkin olet huomannut jotain eroa! Mutta millaisen eron, sitä en tiedä. Jään siis odottelemaan lopullista raporttia ;)

   Poista
 5. Mä käytin noin vuosi sitten risiiniöljyä ja huomasin ripsissä eroa. Mutta mulla on luonnostaankin melko pitkät ripset, joten sitten kokeilu jäi, kun ei ollut varsinaista tarvetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, oot onnekas! Mulle ei ole suotu pitkiä räpsyripsiä luonnostaan, mutta risiiniöljy on onneksi auttanut tosi paljon :) Aion kyllä jatkossakin käyttää tätä! En nyt ehkä loppuelää ihan joka ilta, mutta risiiniöljykuuri silloin tällöin toimii varmasti hyvänä tehohoitona ripsille. Nyt kelpaa räpsytellä, varsinkin kun käytössä on hyvät ripsarit :D

   Poista
 6. Mun ripset on täysin olemattomat ja oonkin aina ihan pulassa kun yritän niitä meikata. Tää lähtee kokeiluun, kuulostaa niin hyvältä! Millä muuten levität tätä sinne ripsien tyveen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan topsipuikolla :) Sillä sivelee helposti kulmakarvoillekin!

   Poista
 7. Kiitos tästä, sillä olemme tyttären kanssa etsineet risiiniöljyä ja ei missään ole ollut. Nyt me tilataan tämä ja testataan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaavia testihetkiä sinnekin! Mun mittakaavalla on tuonut ainakin "huiman" muutoksen :)

   Poista
 8. Mä oon käyttänyt risiiniöljyä jo pidempään ja on kyllä auttanut vahvistamaan ripsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että sullakin on toiminut! Ja kiitos kommentistasi! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!