Mattapunat ovat tehneet viime kuukausina aikamoista maailmanvalloitusta ja niiden suosio tuntuu koko ajan vain kasvavan. Nykyään lähes jokaisella sarjalla on jo omat mattapunansa tai ainakin ovat kovaa vauhtia kehittelemässä niitä valikoimaansa. Matta on nimittäin tämän hetken kuuma hitti, ja vaikka en kaikkiin trendeihin haksahdakaan, mattapuniin olen minäkin tykästynyt. Kesti kuitenkin hetken löytää ne parhaimmat punat, jotka eivät kuivata huulia mataksi maalaamisen kustannuksella. Tänään on luvassa markettimaailman parhaimmistoa.

Markettimaailman herkut ovat minulle harvinaisempia, sillä kuten moni teistä blogini pidempiaikaisista lukijoista tietää, innostun enemmän selektiivisistä meikkituotteista. Yläasteikäisenä käytin markettikosmetiikkaa, lukioikäisenä aloin tuote kerrallaan panostamaan opiskelijabudjetillani selektiivisiin tuotteisiin, ja viime vuosina luonnonkosmetiikka on ollut se, joka on haukannut isoimman osan innostuksestani. Silti törmään aina välillä sellaisiin markettikosmetiikan tuotteisiin, joita uskallan hehkuttaa huolella. Rimmelin mattapunat kuuluvatkin tähän "hyvää halvalla" -kategoriaan. 


Jos markettikosmetiikasta pitäisi valita laadukkaimmat sarjat, nimeäisin ensimmäisten joukossa Rimmelin, Max Factorin ja IsaDoran. Max Factorilta ja Rimmeliltä löytyy nimittäin ehdottomasti parhaat ripsivärit ja huulipunat, jotka vetävät vertoja jopa selektiivisille sisarilleen. IsaDoralla on puolestaan loistavan laatuiset luomivärit, ja meikkipohjista parhaat tulevat mielestäni Maybellinelta, Lumenelta ja Max Factorilta. Rimmeliltä luottotuotteisiini kuuluu Lasting Finish -linjan puuteri ja peitevoide sekä The Only 1 -huulipunat, joita olen käyttänyt todella aktiivisesti. Nyt nuo punat ovat korvautuneet mattaversioilla, jotka ovat kaikkea muuta kuin kuivattavia ja vieläpä erittäin pysyviä huulilla! 

Loppuvuodesta ilmestyneitä mattapunia löytyy valikoimasta viisi: Vaalein sävy on roosa nude ja tummin puolestaan kylmä marjanpunainen. Väliltä löytyy mehukas joulunpunainen ja ruskeampi nudesävy. Oma suosikkini on ollut kylmä vanha roosa nimeltä 610 High Flyer, jota olen käyttänyt viikottain. Jospa uuden luottopunani nimi viittaisi tähän vuoteen muutenkin, sillä alkuvuosi on ainakin tuonut mukanaan paljon uutta hyvää, mistä olen kiitollinen.

Näiden punien koostumus on tehty kosteuttavaksi, joten intensiiviset sävyt pysyvät huulilla paikoillaan pitkään, myös syödessä ja juodessa. Tuoksu on mielestäni raikkaan marjaisa. Jos metsästää edullisia mattapunia ja pitää tärkeänä pysyvyyttä ja hoitavaa koostumusta, nämä kannattaa ehdottomasti katsastaa! 


Rimmel The Only 1 Matte -huulipunien suositushinta 8,50 euroa. Saatavilla viisi eri sävyä.

Ovatko mattaiset punat teidän mieleenne? Mitkä ovat olleet suosikkejanne?*Tuotteet pr-näytteitä.

17 kommenttia:

 1. Minä pidän mattapunista todella paljon ja oma lempparini on IsaDoran Twist-Up Matt Lips puna sävyssä Naked. Nuo Rimmelin mattapunien sävyt ovat todella kauniit, pitää kyllä hankkia varmaan joku sävy testiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä oikeasti mattapunien maailmassa laadukkaimmasta päästä, vaikka superedullisia ovatkin! Mä olen käyttänyt näistä tuota vanhaa roosaa "High Flyeria" tosi ahkerasti ja jouluaattona huulilla oli tuo punainen sävy :) Tykkään myös tuosta vaaleasta roosan sävyisestä nudesta, se on kiva arkipuna! Eikä muuten ole huulet yhtään kuivuneet tai repaloituneet, vaikka olen monta päivää putkeen käyttänyt.

   Poista
 2. Nämä ovat minun suosikkipunat. Nuden sävyt ovat ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä hyviä punia. Hinta-laatusuhde aivan loistava :) Sävyvalikoima voisi mun puolesta laajentua viidestä sävystä viiteentoista :D

   Poista
 3. Mulla on yksi tälläinen Rimmelin mattapuna, josta aionkin kohta kirjoittaa, koska se on tosi hyvä! Pigmentti on huikea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pigmenttiä näissä todellakin on ja pysyvät huulilla älyttömän hyvin!

   Poista
 4. Tykkään mattapunista, mulla on Guerlainin huulilakka jolla saa upean, mattaisen lopputuloksen. Se on mun suosikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guerlainin huulilakkoja en olekaan vielä kokeillut, kiitos siis vinkistä! Selepunista mulla on kyllä myös omat mattapunasuosikit, niistä tulossa juttua myöhemmin. Osa 2 mattapunien maailmasta on siis kehitteillä! :D

   Poista
  2. Se lakka taitaa vaan olla jo lopetettu, siis se mikä multa löytyy :( En tiedä, ehkä heille on tulossa uusia huulilakkoja :D

   Poista
 5. Mattapunat on turvallisempia käyttää kun ne pysyy huulten rajojen sisällä varmemmin, kuin kosteamman koostumuksen omaavat huulipunat. Nestemäiset mattapunat sikseen, mutta ainakin näistä perinteisen mallisista punista Avonin matat on vakuuttaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin pysyvät! Kosteuttavat punatkin on ihania, mutta jotenkin nyt matta jyllää enemmän. Kosteuttavissa punissakin kuitenkin aina painotan pysyvyyttä, joten niitäkään ei ole helppo löytää. Tosin Rimmelin The Only 1 -punat kyllä vakuutti ei-mattaisinakin :)

   Poista
 6. Mä oon ihan rakastunut mattapuniin ♡ Nää on kivan värisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja mä odottelen jo lisää sävyjä :D Toivottavasti niitä tulee jossain vaiheessa :)

   Poista
 7. Tykkään mattapunista paljon, Rimmelin punat on muuten laadukkaita, mutta itse en kestä niiden hajua, se on todella voimakas ja jotenkin tympeä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas jotenkin oudolla tavalla tykkään näiden tuoksusta :D En sillä lailla, että parfyyminä sitä suihkauttaisin, mutta näissä vaan on niin erilainen tuoksu muihin mattapuniin verrattuna. Jotenkin sellainen raikas, mutta silti jännän marjaisa :D En edes osaa kunnolla kuvailla, haha.

   Poista
 8. Ihan täydelliset sävyt ja hiljakseen alan kallistua minäkin mattapuniin. Noita Rimmelin mattoja en ole testaillutkaan. <3 Ihanaa päivää Miuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattapunat jyllää nyt kaikkialla! Luulin, ettei ihan heti muhun iskisi, mutta pitikin vain löytää ne parhaimmat vaihtoehdot, jotka ei kuivata :) Testaapa näitä, olen aika varma, että ihastut!

   Ihanaa viikkoa, Tiiuli! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!