Olen jo pidempään ollut aika hurahtaneena öljyihin. Tänäkin talvena olen lotrannut monilla kasvoöljyillä, hiusöljyillä ja vartaloöljyillä. Voisi luulla, että öljyt ovat vain talven juttu, mutta minä käytän öljyjä aika lailla vuoden ympäri. Helposti pörrööntyvä, taipuisa ja kuiva hiuslaatuni ei latistu öljyistä lainkaan, jos kyseessä on laadukas hiusöljy. Kasvoilla käytän öljyjä yövoiteen sijasta ja alle saatan laittaa seerumin. Toisinaan innostun korealaisten tapaan kerrostamaan ihonhoitotuotteita iholleni ja laitan vielä yövoiteenkin öljyn alle. Vaikka kerrostaminen voi tuntua tuhdilta, öljy ikäänkuin lukitsee kosteuden ihoon, jolloin iho pysyy pehmeämpänä pidempään. Tänään vinkkaan viidestä laatuöljystä, jotka ovat viime aikoina saaneet minut erityisen ihastuneeksi.

Uudistava kasvoöljy kaikille ihotyypeille:
FLOW Kosmetiikka - Ruusunmarja ihonhoitoöljy 30ml

Rasvaisen ihon omaava saattaa ajatella, että öljy on viimeisin vaihtoehto ihoonhoitoon, kun iho kerran kiiltelee jo ennestäänkin. Kannattaa silti muistaa, että rasva ja kosteus eivät ole samoja asioita, joten vaikka iho olisi kuinka rasvoittuva, se ei välttämättä ole kosteutettu. Öljy saattaa jopa olla suurena apuna epäpuhtauksien karkoittamisessa, sillä ylimääräinen tali läpäisee kostean ihon paremmin kuin kuivan. Kotimaisen FLOW kosmetiikan Ruusunmarja ihonhoitoöljy on hyvä esimerkki öljystä, joka soveltuu kaikentyyppisille ihoille, myös rasvaiselle, herkälle, atooppiselle ja akneiholle. Öljy tasapainottaa seka- ja rasvaisen ihon talineritystä ja tervehdyttää erilaisia iho-ongelmia. Se on hyvä myös arpien ja aknearpien hoitoon sekä auringon polttamalla iholle. Öljy on 100% luomua. Itse olen käyttänyt tätä iholle iltaisin ja tullut melkein jopa riippuvaiseksi tästä, sillä tämä saa ihon näyttämään niin tasaisen sävyiseltä! Öljy sisältää sekä ruusunmarjansiemenöljyä että ruusunmarjauutetta, joten se on todella tehokas antioksidantteineen ja hyödyllisine rasvahappoineen. FLOW uudisti pakkauksensa jokin aika sitten, joten tuote on saatavana nyt uudessa kuosissaan. Hintaa pullolla on 24,90 euroa Biodellyssä.


Aavikon kultaa akneiholle, allergikolle ja aikuiselle iholle:
Born to Bio - Arganöljy 50ml

Arganöljy tunnetaan erityisen ylellisenä ja arvokkaana ihonhoitoöljynä, joka hoitaa myös haastavaa ja herkkää ihoa. Se on jopa saanut lempinimekseen "Aavikon kulta". Born to Bion luomulaatuinen Arganöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, provitamiini A:ta sekä antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä ja tekevät ihosta kimmoisamman. Arganöljy on erinomainen kuivalle iholle intensiiviseen kosteutukseen, mutta sopii myös rasvaisen ihon hoitoon, sillä arganöljy säätelee talin ylituotantoa ja lievittää ihotulehduksia. Arganöljyn sisältämät rasvahapot tekevät hyvää myös rasvoittuvalle iholle. Öljy ei tuki huokosia ja tuoksuu miedon pähkinäiseltä. Tämä öljy saa todellakin ihon säteilemään! Sitä voi käyttää niin kasvoille, vartalolle, kynsille kuin hiuksiinkin. Born to Bion öljy on Ecosert-sertifioitu. Riittoisa 50ml purkki saatavilla hintaan 18,95 euroa Hyvinvoinnin tavaratalosta. Jos haluat lukea lisää Born to Bion öljyistä, kurkkaa aikaisempi postaukseni parin vuoden takaa. 


Silkkistä ylellisyyttä kaikille hiuslaaduille:
Orofluido Beauty Elixir -hiusöljy 50ml

Orofluidon hiusöljy on yksi niitä harvoja hiusöljyjä, jota olen käyttänyt niin ahkerasti, että pullo alkaa olemaan kohta jo tyhjä. Rakastan tämän öljyn tuoksua ja sitä, miten silkkisiltä se saa tuntumaan hiukset! Kolmen ylellisen öljyn yhdistelmä imeytyy hiuksiin nopeasti ja tuoksuu ihanan vaniljaiselta meripihkalta. Sarjan tuoksumaailma iskee minuun täydellisesti ja tuotteet miellyttävät myös ulkoisesti. Yhtä lailla ihastuin pari kesää sitten sarjan hiusnaamioon, ja nykyään laukussa kulkee aina mukana Orofluidon matkakokoinen lakka, jota käytän jo toista pullollista. Orofluidon tuotteita saa ainakin luottokampaamostani Revolution Hairista, Helsingin Mechelininkadulta. Satuinpa löytämään tuotteen myös elevenilta hintaan 15,40 euroa. 


Tyyneyden tunnetta lisäävä luomuöljy: 
Farfalla - Gemstone Oil 80ml

Kuten olen monesti aiemminkin maininnut, tuoksut vaikuttavat myös tunnetilaan. Minulla tuleekin lähes aina valittua päivän tuoksu sen hetkisen olotilan mukaisesti ja siksi myös iltaisin valitsen suihkugeelin ja vartaloöljynkin tuoksujen perusteella. Farfallan jalokiviöljy sisältää eteerisiä öljyjä ja sen kerrotaan vahvistavan sisäistä tasapainoa, antavan itseluottamusta ja auttamaan vapautumaan peloista. Nimensä mukaisesti jokaisessa pullossa on mukana pieni jalokivi. Öljy lisää turvallisuuden tunnetta, tyyneyttä ja malttia. Olen käyttänyt tätä vartalon iholle niinä iltoina, kun mieli on ollut jännittynyt, stressaantunut ja käynyt ylikierroksilla pitkän päivän päätteeksi. Tämä on ehdottomaksi yksi ihanimman tuoksuisista ihonhoitoöljyistä, joita olen koskaan kokeillut. Se on lempeä sekoitus vaniljan makeutta ja santelipuun antamaa aistikkuutta. Öljyn hinta 24,20 euroa maahantuojan verkkokaupassa. Farfallan tuotteita löytää myös TwistBe:n valikoimasta. 


Harmonisoivaa ja vahvistavaa vartalonhoitoa:
Dr. Hauschka - Ruusu vartaloöljy 75ml 

Viimeisin valloittaja on yhdeltä luonnonkosmetiikan lempisarjoistani eli Dr. Hauschkalta. Olen löytänyt Hauschkalta viime vuosien aikana muun muassa yhden parhaista päivävoiteista ja monia laadukkaita meikkejä, joista esimerkiksi sarjan aurinkopuuteri kuuluu luottotuotteisiini. Uusin Hauschka-ihastukseni on kuitenkin tämä ruusuinen vartaloöljy, joka on sinänsä yllättävä ihastus, sillä en ole koskaan kokenut ruusun tuoksua omimmaksi, vaikka ruusuista kukkina pidänkin. Hauschkan Ruusu vartaloöljy tuoksuu kuitenkin niin aidolta ja ihastuttavalta ruusulta, että siitä on vaikea olla pitämättä. Öljy koostuu kallisarvoisen, eteerisen ruusuöljyn ja kosteutta ylläpitävän jojobaöljyn yhdistelmästä. Se tasoittaa ihoa ja auttaa lievittämään jännitystä ja henkistä rasitusta. Tämäkin tuoksu rauhoittaa ihanasti mielen pitkän päivän päätteeksi! Öljyn hinta on noin 24 euroa. 

Toivottavasti näistä viidestä vinkistä oli teille iloa! 

Oletteko te ottaneet öljyt osaksi ihonhoitorutiineja? Mikä näistä houkuttelee eniten?









Tuotteet pr-näytteitä, paitsi Orofluido oma. Sis. mainoslinkkejä.
Tekstissä käytetty lähteinä: Kauneus&Terveys ja Okabo.

22 kommenttia:

  1. Heh, mullakin on luonnoksena öljypostaus :D Ruusunmarjaöljy on kyllä omia lemppareitani muutaman muun ohella, mutta niistä lisää myöhemmin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin välillä naureskelen mielessäni, kun joku julkaisee just samanlaisen vertailun tai muun postauksen, joka mullakin on valmisteilla :D No, onneksi postauksen sisältö on jokaisella kuitenkin erilainen, vaikka otsikko olisi melkein sama ;) Jäänpä siis odottelemaan sun postausta!

      Poista
  2. Olen koukussa ruusunmarjaöljyyn, sillä on mun mielestä ihoa tasoittavia ominaisuuksia! Taidankin Pain öljyn jälkeen kokeilla tätä Flown öljyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusunmarjaöljy on kyllä ollut yllättävän tehokas! Pain öljy odottelee mulla itse asiassa testaustaan, joten voi olla, että vinkkailen siitäkin vielä myöhemmin :)

      Poista
  3. Mulla on pari ruusunmarjaöljyä kaapissa odottamassa, ja innolla testaan niitä monien kehujen takia. Kaikista öljyistä mun suosikki on Ekovista arganöljy, jota käytän vartalolle, kasvoille ja hiuksillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Ekovistan Arganöljy testaamatta, mutta olen kuullut, että sen pitäisi olla jotenkin erityisen luksusta. Näissä öljyissä on vain se "huono" puoli, että ne kestää käytössä melkein ikuisuuden, joten liian montaa öljyä ei viitsi availla käyttöön samaan aikaan :D Tosin vartalolla saan käytettyä öljyt kyllä reippaammin ja ihme kyllä tuo Orofluidon hiusöljykin on tyhjentynyt aika nopsaan.

      Poista
  4. Hauschkan vartaloöljyt ovat ihania! ^_^ Ruusunmarjaöljy täälläkin käytössä, ei Flowlta, varmasti tehokkain ihonhoidon öljy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Tuoksut on niin aitoja, että aina tulee sellainen luksusfiilis :)

      Poista
  5. Öljyt on ihania ja monikäyttöisiä! Tälläkin hetkellä käytössä on useampaa eri laatua. Käytän öljyjä vartalolle, hiuksiin ja kasvoihin, myös puhdistustuotteena. Tykkään myös sekoittaa öljyä vartalovoiteeseen, koska se imeytyy ja hellii ihoa niin hyvin. Hiusten tuntuessa todella kuivilta, sekoitan pari tippaa öljyä hoitoaineeseen. Toimii. Rakastan öljyjä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyt on kyllä ihania puhdistustuotteinakin! <3 Samoin suihkuöljyt!

      Poista
  6. Tällä hetkellä käytän iltaisin kasvoilla Puhdas+ puolukkaöljyä. Siitä olen tykännyt, kerrostan aina yövoiteen alle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta tuo puolukkaöljy! <3 Mäkin olen aina ajatellut, että öljy laitetaan yövoiteen alle seerumin tapaan, mutta yllättävän moni neuvoo laittamaan sen ihan viimeisenä, jotta se lukitsisi kaiken kosteuden ihoon. Taitaa olla sitä korealaisten kerrostamistekniikkaa, että ensin hoitovesi (=essence), sitten seerumi, sitten yövoide ja päälle vielä öljy :D Tosin mä olen myös käyttänyt niinkuin sinä, että laittanut öljyn yövoiteen allekin. Nykyään käytän enimmäkseen niin, että laitan öljyn alle seerumin ja se on tuntunut omalle iholle sopivimmalta :)

      Poista
  7. Mäkin fanitan kasvoöljyjä, ja varsinkin ruusunmarjaöljyä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saapa nähdä tuleeko Ruusumarjaöljystä uusi hitti kosmetiikkamarkkinoilla! :)

      Poista
  8. Öljyt on ihania! Tällä hetkellä käytössä ja lempparin virassa Mádaran kasvoöljyt. Koostuvat useammasta eri öljystä tosin. Olen myös joskus itse sekoitellut öljyseoksia, en tosin nyt taas hetkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyt on kyllä oikeita aarteita ihonhoidossa, samoin seerumit! <3

      Poista
  9. Ihania kaikki, mutta kaikkien aikojen suosikkini taitaa olla Dr.Hauschkan Lemongrass öljy <3 Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en helposti sitruksisille tuoksuille lämpene, mutta tästä Hauschkan ruusuisesta öljystä pidän, samoin manteliöljystä! Koostumuksethan näissä on aivan loistavia, mutta sitruksiset tuokset koen jotenkin liian virkistävinä iltaisin, kun en koskaan käy aamuisin suihkussa, vaan aina illalla pitkän päivän jälkeen :) Silloin kaipaan jo jotain rentouttavampia tuoksuja.

      Aurinkoista viikkoa! <3

      Poista
  10. Käytän iltaisin Ekovistan Moringa öljyä, mutta haluaisin oikeastaan sen korvaajaksi jonkun ihan oikean kasvoöljyn, koska moringasta jää iho niin öljyiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekovistallakin on monia kivoja öljyjä. Parista olen blogissa vinkannutkin. Tuo FLOW'n öljy imeytyy ainakin ihoon tosi hyvin ja olen muutenkin tykännyt tuloksista :) Rauhoittaa ja tasoittaa ihoa tosi nopeasti.

      Poista
  11. Tällä hetkellä mun lempparina on Madaran NOORA PIHLAJA DROPS GLOW BOOSTER. Jostain syystä tuosta jää iho upeaksi ja tuoksu huumaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Mádaran uusin öljy onkin multa testaamatta, mutta ei tainnutkaan olla vielä valikoimassa tämän postauksen kirjoittamisen aikoihin :D Oon kyllä kuullut siitä niin paljon kehuja, että pakko testata itsekin! :)

      PS. Kiitos kommentista!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!