Olen sitä mieltä, että jokaisen naisen pitäisi vähintään kerran kuukaudessa viettää "oma päivä", jolloin keskityttäisiin vain ja ainoastaan itseemme. Oikeastaan päivän pitäisi olla kerran viikossa, mutta hurjasta oravanpyörästä pois hyppääminen on suunnattoman hankalaa, kun vauhti yltyy liian kovaksi. Silti pitäisi muistaa pitää huolta itsestään ja pitää hengähdystauko säännöllisin väliajoin. Oma aika on tärkeää. 

Oma aika voi tarkoittaa hetkeä hyvän kirjan parissa, ajatukset muualle vievää elokuvaa, teekupillista illan hämärässä omassa rauhassa - ihan mitä vain, jossa saa olla hetken yksin omien ajatusten kanssa, eikä kukaan vaadi sinulta yhtään mitään. Minulle tällaisia hetkiä ovat myös hieronta tai kasvohoidot, joissa on "pakotettu" pysähtymään ja rentoutumaan - olemaan tekemättä yhtään mitään. Hierojalla pyrin käymään kerran kuukaudessa migreeniä ehkäistäkseni. Joskus olen kiireen keskellä pitkittänyt väliä kahteen kuukauteen, ja sillä seurauksella alkanut saamaan migreenikohtauksia useammin, kun hartiat ja niskan seutu muuttuvat koviksi kuin tiiliskivi. Kasvohoidoissa käyn harvemmin kuin kerran kuukaudessa, koska olen aina ajatellut, että hoidan itse ihoani sen verran tunnollisesti, ettei minun "tarvitse" käydä useammin. Mutta oikeasti arjen pyörteissä voisin käydä useamminkin. Kasvohoito on nimittäin parhaimmillaan todella tehokasta rentoutumista, josta tulee lähdettyä kuin uutena ihmisenä, iho hehkuen.


Kasvohoidoissa minulle on tärkeää, että hoitolan ilmapiiri on rento, mukava ja lämmin. Haluan paeta arjen hälinää hiljaiseen huoneeseen, jossa olen osaavan kosmetologin käsissä. Toki myös tuotteiden laatu ja tuoksumaailma merkitsee minulle jotain, mutta en valitse hoitoloita tuotesarjojen perusteella. Tärkein tekijä minulle on usein hoidon rauhallisuus ja se aina yhtä odotettu hierontaosuus. Sehän se vaikuttaa todelliseen rentoutumisen tilaan. Olenkin monesti ajatellut, että voisin mennä pelkkään kasvohierontaan, jossa ei ihonhoito-osuutta edes kaivattaisi. TwistBe:n lehdistöpäivillä käydessäni minua rohkaistiin vartin mittaiseen näytehoitoon Soma Uplifting-hieronnasta, jota hierontamenetelmän kehittänyt ekokosmetologi Satu-Aamu Kangas tarjoaa Ekohoitola Balanzassa. Olin jo vartin jälkeen niin myyty tästä erityislaatuisesta hierontatekniikasta, että kävin testaamassa hoidon vielä myöhemmin ihan kokonaisuudessaan. Enkä joutunut pettymään! 

Soma Uplifting-hieronnassa käydään läpi napakoilla sormipyöritysliikkeillä ja sormipainalluksilla kasvot, kaula, rinta-alue ja pää. Hieronnan kerrotaan lisäävän lihaskudosten kimmoisuutta ja niiden aineenvaihduntaa. Hoito on kasvoja kiinteyttävä, ihoa hehkeyttävä ja mieltä voimaannuttava. Puolitoistatuntiseen hoitoon sisältyy ihon alkupuhdistus, tehoseerumi, Soma Uplifting -kasvojen hieronta, klassinen kasvojen hieronta, kuorinta, hoitonaamio sekä loppuvoiteet. Pelkästään hierontojen osuus hoidosta on 40 minuuttia, joten siitä todella ehtii nauttimaan. 


Sitä ei välttämättä tulisi ajatelleeksi, että myös kasvot tarvitsevat lihashuoltoa. Kasvojen ja kaulan alueella on yli 50 lihasta ja tämä nykyinen pyörremyrskyä muistuttava kiireinen elämänrytmi lisää myös kasvojen lihaksiin, kaulaan ja hartioihin kireyttä ja erilaisia jännitystiloja. Ekohoitola Balanzan sivuilla kerrotaankin, että kasvolihasten liikkuvuus, ilmeikkyys ja ihon heleys vähentyvät, kun energian, hapen ja ravinteiden liikkuminen estyy. Soma Uplifting -hoidolla pyritään vähentämään kasvolihasten kireyttä ja jännitystiloja, kiinteyttämään kasvolihaksia, helpottamaan päänahan kireyttä, lievittämään päänsärkyä, kirkastamaan ihonväriä ja hidastamaan iän tuomia muutoksia.

Monenlaisiin eri hoitomenetelmiin ja hierontatekniikoihin elämänsä aikana tutustunut Satu-Aamu on halunnut kehittää hoitomenetelmän, jolla kasvojen ihoa voisi kiinteyttää ilman konehoitoja. Muun muassa akupunktiosta, lymfaterapiasta ja ikiaikaisesta Ayurveda-terveystieteestä vaikutteita sisältävä hierontatekniikka on todellakin erityislaatuinen, sen huomaa jo heti hoidon alussa. Hieronta tuntuu koneelliselta hieronnalta, sillä tahti on tehokas ja kasvot käydään huolella läpi. Ihoa, mieltä ja kehoa voimaannuttava vaikutus ei ole turha lupaus, sillä hoidosta todellakin lähtee kuin uudestisyntyneenä. Iho näyttää elinvoimaiselta ja olo on kuin olisi juuri palannut muutaman päivän lomalta. Tällaiset hetket ovat ehdottoman tervetulleita kiireiseen arkeen. Suosittelen siis lämpimästi testaamaan hierontamenetelmän! Soma Uplifting-hoidon suosittelijoihin kuuluu myös Helena Lindgren.

Soma Uplifting-kasvohoidolla on hintaa 108 euroa (1,5h). Ekohoitola Balanza sijaitsee Helsingin Kruununhaassa osoitteessa Rauhankatu 8 C. Hoitolan tarjontaan voit tutustua Ekohoitola Balanzan sivuilla

Kuinka tärkeää teille on kasvohoidossa itse hierontaosuus? Miten te vietätte "omaa aikaanne"? 
*Hoito saatu yhteistyönä.

8 kommenttia:

 1. Omaa aikaa vietän usein näpertelemällä omia juttuja tai katsomalla jotain hyvää leffaa.
  Tuollainen hoito kuulostaa ihanakta ja rentouttavalta.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen kokeilemaan. Ei todella mitään perinteistä kasvohierontaa :)
   Kiitos samoin, kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Tuo kuullostaisi ihan minun hoidoltani, koska itse en koe perinteisestä kasvohoidosta kovinkaan paljoa saavani juurikin tuon säännöllisen ja perusteellisen kotihoidon vuoksi, mutta kaikenlainen hieronta on aina enemmän kuin tervetullutta. Pitäisi ehdottomasti tsempata tuon oman ajan suhteen enemmän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään luokittelisi tätä perinteiseksi kasvohoidoksi, koska hieronnan osuus on tässä se pisin osuus. Muu jää ikäänkuin taka-alalle. Tottakai iho puhdistetaan, kuoritaan jne, mutta silti hoidosta jää päällimmäisenä mieleen just se hierontaosuus, joka on niin erilainen! Ja olo tuntuu ihmeen kevyeltä hoidon jälkeen :)

   Poista
 3. Mäkin kävin säännölllisesti hierojalla, mutta viime kerrasta on, köhköh, aivan liian pitkä aika :D Mutta kasvohieronta kuulostaa ihanalta! Sitä oikeastaan vasta silloin huomaa sen, kuinka kireänä lihakset onkaan, kun pääsee hierontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin aina välillä unohtuu, vaikka yritän käydä säännöllisesti. Joskus muistaa vasta kun olo alkaa tuntua sietämättömältä, että "ai niin, se hierojalle meno" :D Miten helppoa sitä onkin jättää juuri se oma aika vähimmälle ja unohtaa omaan hyvinvointiin liittyvät asiat, kun elää kiireistä arkea. Tämän suhteen mä aion kyllä parantaa tapani ensi vuonna!

   Poista
 4. Oi! Tuo kuulostaa ihanalta hoidolta. Mää tartteisin kasvojen lihaksiston hierontaa, ku pureminen alkaa jo sattua ku niin kireällä lihakset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän olisi sitten justiin sulle! :) Puolentoistatunnin hoidosta tuo hintakaan ei ole mikään järkyttävä. Joissain paikoissahan pelkkä kasvohoito maksaa enemmän ja siinä on kuitenkin vain se pieni hierontaosuus ja sekään ei ole yleensä mitään "spesiaalitekniikkaa".

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!