Kun puhutaan ihonhoidon peruspilareista, korostetaan ihon puhdistamisen, kosteuttamisen ja suojaamisen tärkeyttä. Näiden seikkojen lisäksi muistuttelen usein työssäni ihmisiä myös kahdesta asiasta, joiden unohtaminen näkyy taatusti ihossa: kasvoveden päivittäinen käyttö sekä perusteellisempi siivous silloin tällöin. Jälkimmäisellä tarkoitan ihon kuorimista aina välillä, jotta kuollut ihosolukerros saadaan ihon pinnalta siivottua ja muut ihonhoitotuotteet pääsevät jälleen vaikuttamaan paremmin. Tänään haluan tutustuttaa teidät kahteen luonnonkosmetiikan kuorintaan, jotka muistuttivat jälleen siitä, että myös hellävaraisilla kuorinnoilla saa ihon hehkumaan.

Kuten olen aiemminkin myöntänyt, olin ennen todella innokas ihoni kuorija ja ajattelin, että mitä raapivammat rakeet, sen parempi. Todellisuudessa liian usein toistuva raju kuoriminen haurastuttaa ihoa. Iho on ihmisen suurin elin ja sitä tulisi hoivata hellästi kuin vauvaa. Ei rankaista, vaan kohdella lempeästi. Ihon tehtävänä on toimia myös suojamuurina ulkoisia haittavaikutuksia vastaan, joten liian ronskilla hankaamisella heikennämme suojamuuriamme. Päähäni alkaa siis vihdoin iskostua se, että iho kaipaa lempeitä otteita. Jos iho ei ole erityisen rasvainen, riittää, että ihon kuorii parin viikon välein tai jopa kerran kuukaudessa. Syväpuhdistavia savinaamioita voi hyvin käyttää kerran viikkoon tai parikin, jos iho tuntuu sitä tarvitsevan. Mutta korostan sitä, että aina kannattaa kuunnella omaa ihoa ja tarkkailla sen toiveita. 


S.W. Basics-sarjan tuotteisiin tutustuin vajaa vuosi sitten. Olin ensin todella ennakkoluuloinen tuotteiden tehon suhteen, sillä jokainen tuote sisältää vain 3-5 raaka-ainetta. Rakastuin kuitenkin sarjan puhdistustuotteeseen ja kasvoveteen hyvin nopeasti huomatessani, miten ihanan puhtaaksi ja pehmeäksi ne ihon jättivät. Ehdottomasti parhaimpia luonnonkosmetiikan puhdistustuotteita, vaikka tuoksumakuuni eivät niin kolahdakaan.

Exfoliant on luomu kaurajauhon, luomu mantelijauhon ja merisuolan sekoitus. Kuorintajauhetta annostellaan käteen ja joukkoon lorautetaan muutama tippa vettä. Sen jälkeen mantelimuruilla höystetty suolainen kaurapuuro hierotaan kasvoille. Siellä täällä tuntuu muutama pistävämpi rae, mutta rajusti hankaava kuorinta tämä ei silti ole. Viisi vuotta sitten olisin saattanut tuomita tämän "liian lällyksi", mutta nykyään osaan arvostaa luonnonmukaisia tuotteita, jotka eivät sisällä mitään turhaa. Muovirakeita en enää kasvoilleni hiero, sillä en halua niiden tukkivan viemäriä ja kulkeutuvan viemärin kautta mereen kalojen ruuaksi ja lopulta kalaa syövän ihmisen lisämausteeksi.

Tuoksua S.W. Basicsin kuorintajauheessa ei juuri ole, mutta ihoa kuulauttava vaikutus ihastuttaa. En tiedä miten sen selvemmin sanoisi, mutta iho näyttää todella hyvältä tämän "kaurapuuron" jälkeen! Purkki on äärettömän riittoisa, sillä jauhetta käytetään iholle vain pieni määrä kerrallaan. Hintaa tuotteella on 27,90 euroa TwistBe:n verkkokaupassa


Absolutionin tuotteista olen aiemmin ihastellut sarjan uudistavaa yövoidetta, joka on yksi niistä harvoista ihon mataksi jättävistä yövoiteista, vaikka ravitseva koostumukseltaan onkin. Sarjalta löytyy myös kullanarvoinen käsivoide, joka kuuluu omiin luonnonkosmetiikan suosikkeihini.  

La Crème Gommante -kuorintavoide on erityisen kosteuttavan ja pehmeän tuntuinen. Rakeita on enemmän kuin S.W. Basics'in kuorintajauheessa, mutta ne ovat hyvin pikkuruisia ja hienojakoisia. Niitä on melkein vaikeaa erottaa silmin ilman suurennuslasia. Kasvoille hierottaessakin kuorintavoide tuntuu hyvin hellävaraiselta ja melkein jopa toivoisin, että rakeita olisi vähän enemmän. Aina teho ei ole kuitenkaan rakeiden määrästä kiinni, sillä tässä kuorintavoiteessa mustikasta, sitruunasta, appelsiinista ja vaahterasta peräisin olevat miedot hedelmähapot saavat ihon näyttämään uudistuneelta ja hehkeältä. Iho jää uskomattoman pehmeäksi! Absolutionin kuorintavoiteella on hintaa 31,90 euroa ja sen voi tilata Joliesta tai Biodellystä. Tuote sopii myös herkälle ja ohuelle iholle.

Miten usein te kuoritte ihoanne? Oletteko sortuneet kuorimaan ihoanne liian usein?
*Tuotteet saatu TwistBe:ltä ja Jolielta.
Sis. mainoslinkkejä.

14 kommenttia:

 1. Kuorin nykyään noin kerran viikossa. Vaihtelen kemiallisten ja mekaanisten kuorintojen välillä, fiiliksen mukaan.

  Teininä kuorin joka toinen päivä. Tiedän, ihan liikaa. Ajattelin, että mitä ärhäkämmin jynssään, sen tehokkaammin näpyt lähtevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli nuorempana ihan samanlainen ajatusmaailma kuorimisen suhteen. Onneksi ei ollut liian myöhäistä kääntää kelkkaansa ja rauhoittua ;) Tässä kohti voisi sanoa, että vähemmän on enemmän, kunhan ei ihan kokonaan unohda ihon kuorimista :D

   Poista
 2. Molemmat merkit (sarjat) ovat minulle uppo-outoja. Vaikuttavat kuitenkin erittäin houkuttelevilta. Kuorin kasvoni korkeintaan kerran viikossa. Olen todennut, että kuivakka, ohenemaan päin oleva vanhahko nassuni ei oikein tykkää enemmästä käsittelystä. Tosin minulla voi olla ihan epäsopivat tuotteetkin. Huokaus. Pitäisi ehtiä paneutua tähänkin asiaan huolellisemmin. Sain postauksestasi paljon ajattelemisen aihetta:)Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta, Sari! <3

   Juu, oikein olet tuumaillut: kuivalle iholle riittää hyvin, että sitä kuorii harvemmin :) Jopa kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa olisi riittävä tahti ja välillä voisit korvata rakeellisen kuorinnan vaikka jollain hellävaraisella syväpuhdistavalla savinaamiolla. Raskaat raekuorinnat ohentavat ohutta ihoa entisestään, joten liiallinen kuorinta ei siksikään ole hyväksi ohuelle iholle :)

   Poista
 3. Kesällä kerran viikossa, mutta talvella pitäisi kyllä vähentää kertoja reilusti, varmaan 1-2/kk riittää. Tämän hetken ehdoton suosikki on Supermoodin The Luxury Peel, yhdessä Bakelin Pure Peelin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Supermood-vinkistä! Laitan korvan taakse :) Bakelin Pure Peel on myös mulle yksi kaikkien aikojen rakeettomista kuorintasuosikeista. Toimii aina!

   Poista
 4. Okei äiti, mä olen nyt tehostanut tuota kasvoveden käyttöä!:)
  Mutta joo, olen kuorinut ihoni pilalle nuoruuden huumassa ja silloin ei ollut niin tasokkaita kuorintavoiteita, kaikki oli vaan kovaa rakeista mössöä ja ihmekös, että iho regoi. Nykyisin kyuorin kahdesti viikossa, mutta hyvin miedoilla tuotteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä sinä! ;) Tuut varmasti näkemään iholla eron! Tärkeintä on se, että kasvovesi on juuri sellainen, joka sopii omalle ihotyypille, eikä nipistele, kirvele tai saa ihoa punoittamaan. Silloin kasvoveden käytöstä on paljon hyötyä!

   Miedot kuorinnat alkaa täälläkin viedä voittoaan. Se on hyvä, kun jossain vaiheessa oppii tämän lempeyden ihoaan ja itseään kohtaan ;)

   Poista
 5. Mä kuoria ihoa aiemmin jopa 2 kertaa viikossa, mutten nykyään esimerkiksi Madaran AHA-naamion käyttäminen on vähentänyt tarvetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli myös aiemmin sama tahti. Nykyään yritän pitäytyä siinä, että käytän jotain syväpuhdistavaa naamiota kerran viikossa ja raekuorintaa siinä ohella ehkä kerran kahdessa viikossa :)

   Poista
 6. Mä oon nyt pitkään syksyllä jättänyt kuorinnan vallan väliin, ja suosinut savi-, muta-ja turvenaamioita jotka myös kuorivat:) Ihoni kiittää, kun ei tule mekaanista hankausta ja se on ollut paljon tasapainoisempi! Tätä ennen käytin oikeastaan BHA-, AHA- ja Glykolihappopohjaisia kuorintoja, ja joskus Neutrogenan erästä putsaria jossa oli kuorivia mikrorakeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti toimittu! Just noin mäkin teen :) Iho ei oikeasti tarvitse jatkuvaa rakeilla kuorimista ja varsinkin tähän aikaan vuodesta vähempikin riittää. Jännä juttu, mutta itse oon huomannut saman, että iho on voinut paljon paremmin, kun ole jättänyt raekuorinnat vähemmälle :)

   Poista
 7. Nyt vasta oon herännyt siihen, että ihon kuoriminen voipi jopa kannattaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kannattaa aina välillä, ihan niinkuin muukin siivoaminen :D Saat kyllä olla onnellinen siitä, ettet ole aiemmin sortunut ihon ylikuorimiseen, niinkuin osa on ;) Onneksi itse heräsin ajoissa, enkä jatkanut samalla tahdilla liian pitkään.

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!