Voisi luulla, että näin vahvasti kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon hullaantunut testaa samanlaisella innolla kaiken kosmetiikan. Totuus on kuitenkin toinen, sillä minullakin on tuoteryhmiä, joita testaan, noh, vähemmän innokkaammin. Niihin kuuluvat esimerkiksi deodorantit, joiden suhteen minulla pätee edelleen motto "mitä sitä hyvää vaihtamaan". Testasin aikoinaan kolmea luonnonkosmetiikan deodoranttia ja kyllästyin haiskahtamaan vähemmän freessiltä, minkä vuoksi päätin pitäytyä toistaiseksi tavallisissa deodoranteissa. En edelleenkään kovin innokkaasti testaa deoja. Vaikka en ole elämässä muuten luovuttaja-tyyppiä, deodoranttien kohdalla luovutan nopeasti. Toinen kosmetiikan ryhmä, mikä ei ole koskaan suuremmin herättänyt testihalukkuuttani, on saippuat. Käsisaippuat ovat ihan ok, mutta kasvoille ja vartalolle testatuista saippuoista ei ole yksikään vakuuttanut. Nyt olen kuitenkin kohdannut ensimmäisen lajissaan. Ihanuuden, jota kerrankin uskallan hehkuttaa.

Tämä on elämässäni ensimmäinen kerta, kun olen saanut kasvo- ja vartalosaippuan käytettyä melkein kokonaan loppuun asti. Myönnän, että tämäkin yksilö olisi varmasti jäänyt testaamatta, jos sen tuoksu ei olisi ollut niin vetovoimainen. Ennen kuin otin sen käyttöön, pidin sitä viikon ajan työhuoneeni kirjahyllyssä, koska se vain tuoksui niiiiin vastustamattomalta ja ihanalta. Joka kerta kun astuin työhuoneeseeni, tulin hyvälle tuulelle. Lopulta päätin kokeilla onko saippuasta muuhunkin kuin mielen nostattajaksi ja yllätyin hyvin positiivisesti.

Sõsar on kolmen nuoren naisen perustama virolainen luonnonkosmetiikkasarja, joka on vastikään tullut saataville myös Suomeen. Tuotteiden aineosat on tarkoituksella valittu vain Virosta sen koskemattoman luonnon takia, jotta tuotteille voitaisiin käyttää vain parhaita raaka-aineita. Kaikki tuotteet ovat 100% puhtaita, luonnollisia ja käsintehtyjä, eivätkä ne sisällä haitallisia kemikaaleja. Sõsar hyödyntää tuotteissaan esimerkiksi mudan, turpeen ja hunajan hoitavia vaikutuksia. Sacred Forest Turvesaippuaa kuvaillaan syväpuhdistavaksi ja hoitavaksi saippuksi, joka auttaa palauttamaan ihon luonnollisen tasapainon. Saippua sopii kaikille ihotyypeille ja sitä voidaan käyttää sekä kasvoilla että vartalolla. Itse olen käyttänyt saippuaa pelkästään vartalolle.


Ongelmani vartalosaippuoiden kanssa on ollut se, että ne ovat yleensä saaneet ihoni tuntumaan pesun jälkeen liian puhtaalta. Iho on jäänyt todella kuivan ja epämiellyttävän tuntuiseksi. Siksi olenkin heivannut saippuat suosiolla sivuun ja pysynyt suihkugeeleissä, -voiteissa ja -vaahdoissa. Sõsarin Sacred Forest Turvesaippua on kuitenkin eri maata: Se saa paitsi ihon tuoksumaan ihanalta myös tuntumaan hyvältä. Sen antama kosteutus on samaa luokkaa kuin suihkugeelin tai muun odotuksiltani kosteuttavamman tuotteen. Enkä voi taas liiaksi korostaa sitäkään, miten iso rooli tuoksulla on käyttökokemuksessa. Minä olen aina rakastanut tuoksuja ja siksi haluan rakastua hyvältä tuoksuviin tuotteisiin. Aina sisältö ei ole kuitenkaan yhtä laadukas, vaikka tuoksu koukuttaisi, ja silloin yleinen fiilis tuotteesta vajoaa alemmalle arvosteluasteikolle. Pelkkä tuoksu ei siis riitä, vaikka tässä tapauksessa olisin voinut suositella melissan tuoksuista turvesaippuaa jo pelkästään huoneilman raikastajana. Onneksi Sõsar sytytti liekin muutenkin. Aion siis ehdottomasti tutustua sarjaan paremmin, sillä alku vaikuttaa erittäin hyvältä! 

Sõsar Sacred Forest Turvesaippua 100g ovh. 15,60 euroa. 

Mitkä kosmetiikan tuoteryhmät houkuttelevat teitä vähiten? Onko kokemuksia kasvo- tai vartalosaippuoista? 

*Tuote lehdistönäyte.

15 kommenttia:

 1. Vähän samoilla linjoilla ollaan, että dödö rollonit ovat mullekin hieman vähemmän testattu aivan kuten nuo palasaippuatkin. Ehkä eniten oln mascaroita ja erilaisia voiteita. Mutta kieltämättä muutama yllättäjä on sekä rolloneissa että saippuoissa ja tälläkin hetkellä pari palasaippuaa odottaa bloggausta. Mitään Ehdoton EI-juttua ei taida olla. Päinvastoin, on ihana löytää joku uusi luottis. Kuten vaikkapa kristallisaippua ja kristallidödö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yllättäjiä mahtuu välillä joukkoon niissäkin kosmetiikan "lajeissa", jotka ei niin hirveästi alkuun vedä puoleensa. Sen sain nytkin huomata :) Täytyisi muuten testata tuo mainitsemasi kristallideodorantti. Vaikka muuten ei tosiaan deodorantin vaihto ihmeellisemmin houkuttele, tuo kristallideo on kiinnostanut jo jonkin aikaa. Olisi jännä nähdä toimisiko mulla!

   Poista
 2. Mulle kaikki saippuat on aina olleet ihan-yks-hailee -tuotteita. En paljon vaivaa päätäni saippuoilla. Halpa hinta on mulle tärkein, mutta hyvä tuoksu on kiva bonus. Mä pihi, pihi oon. En raaski lorottaa viemäriin kalliita saippuoita. Meillä ukkeli hifistelee saippuoilla ja muullakin kosmetiikalla, mutta meitsi-emäntä vaan kyttää rahavirtoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on ollut vähän sama fiilis saippuoista ;) Tosin nuorena tyttönä keräilin The Body Shopin saippuoita! Mutta enhän mä niitä koskaan käyttänyt, ne oli vaan satunnaiseen tuoksutteluun ja koristeeksi :D Myönnän, että vaikka itse panostan kosmetiikkaan aika lailla, saippuoihin ei hirveästi tee mieli laittaa rahaa. En varmasti ostaisi jotain 20 euron saippuaa. Tämä 15 euron saippua ehkä menisi just ja just, nyt kun tiedän, miten ihana tämä on... Mutta en tiedä olenko siltikään vaihtamassa suihkugeelejä ja suihkuvoiteita saippuoihin ;)

   Poista
 3. Mä en osaa käyttää palasaippuoita muuten kuin jalkapohjien kuorintaan (ostan usein kuorintavoiteen sijaan kuorivan saippuan). Joten voisin sanoa, että saippuat ovat tuotteita, joita testaan vähiten mielelläni. Mutta uskon, jos tulisi superkiinnostava saippua, niin sitäkin toki testaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hyvä idea, siis kuoria jalat jollain kuorivalla saippualla :) Aion kokeilla! Mitä saippuoita olet käyttänyt? Täytyykin pitää silmät auki vastaisuudessa, kun osuu eteen. Kauneusmessut on tulossa, joten eiköhän sieltäkin tee jotain löytöjä ;)

   Poista
 4. Mun mielestä dödöt on hirveän ei-kiinnostava kosmetiikkaryhmä testailumielessä :D Mä tykkäsin Sosarin mutanaamiosta ja käyttelinkin sen loppuun ennätysajassa. Ainoa miinus tuotteessa oli vähän ällö viemärinhaju :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Niiden testailu on muutenkin yhtä arpapeliä :D Sosarin mutanaamio odottaa muuten mulla testaamistaan. Tykkään mutanaamioista, mutta en tykkää siitä, että lavuaarin saa pestä joka kerta naamion poispesun jälkeen... ;)

   Poista
 5. Kiitos vinkistä, pitää ostaa tätä miehelle. Meillä käytetään palasaippuoita paljon, joten ne ei ole vähiten kiinnostavia. Varmasti antiperspirantti on tylsintä, ostan aina samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihana! <3 Jos kaikki saippuat olisi tällaisia, voisin kuvitella testaavani niitä vähän innokkaammin ;)

   Poista
 6. Palasaippuat ei ole oma juttu. Ihania kun avataan paketista, mutta sen jälkeen iskee neuroosi. Sosarin mutanaamio on taasen on loistava ja arvostan purkkien kaunista lookkia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saippuat on kyllä jääneet aika vähälle käytölle itsellänikin, jos lapsuusajan saippuakeräilyjä ei lasketa ;) Sekin oli vain sitä keräilyä, en mä niitä saippuoita koskaan raaskinut käyttää :D Mutta olihan ne The Body Shopin saippuat ihania!

   Sosarin mutanaamio odotteleekin mulla testaamistaan :)

   Poista
 7. Enpä ole tuota testannutkaan, mutta voipi olla, että testiin lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihanin saippua, jota mä olen koskaan käyttänyt :) Voin vaan suositella!

   Poista
 8. Minulla oli ennen Nurmen palasaippuoihin tutustumista samanlainen vahva ennakkoluulo saippuoiden liiallisesta pesevyydestä ja ihon "narskumisesta". Olipa kerrankin mukavaa olla väärässä :D Kasvojen puhdistukseen en ole minäkään noita kokeillut.

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!