On selvää, että meitä on monenlaisia. Otetaan yhtenä esimerkkinä vaikka siivous: Osa suorastaan vihaa imurointia ja paikkojen siistimistä, toiset pitävät sitä melkein jopa terapeuttisena puuhana ja ovat rätti kädessä hymyssä suin. Toisena hyvänä esimerkkinä voisi olla ihonhoito, joka tuntuu joillekin pakkopullalta. Ei varmasti kuitenkaan tule yllätyksenä, että minä kuulun vastakkaiseen ryhmään, sillä olen aina nauttinut kauneudenhoitorutiineista ja käytän niihin mielelläni aikaa. Varsinkin illan ihonhoitotuokiot koen enemmänkin rentouttavana puuhana. Mutta myönnetään, on niitäkin aamuja ja iltoja, jolloin toivoisin suoriutuvani hommasta mahdollisimman nopeasti. 

Jotkut pitävät kerran viikossa "hemmottelupäivän", jolloin hoidetaan kasvot ja vartalon iho kerralla edustuskuntoon kuorinnalla ja naamioilla. Minulla ei ole koskaan ollut mitään varsinaista hemmottelupäivää, vaan kuten vaate- ja tuoksuvalintojenkin suhteen, valikoin päivän purkit aika lailla fiiliksen mukaan ja samalla tietysti tarkkailen sitä, mitä ihoni milloinkin halajaa. Olen huomannut, että yleensä iho ja mieli heijastavat toistensa "tilaa". Kun olen pidempään ollut stressaantunut, nukkunut huonosti ja syönyt huonosti, ihokin näyttää yhtä väsyneeltä kuin mitä olotila on. Mutta kun nukun hyvin, syön hyvin ja minusta itsestäni oikeasti tuntuu hyvältä, ihokin näyttää kauniimmalta. Olen aiemminkin kirjoittanut eri aiheiseen liittyen, että omilla ajatuksilla on suuri merkitys, ja tässä kohtaa tunnustan, että jollain tapaa uskon ihonkin "kuulevan" ne ajatukset ja mukautuvan niiden mukaisiksi. Heinä-elokuussa Jenkeissä ollessani valitin paljon ihoni senhetkistä kuntoa ja muistan, miten perheen äiti yhtenä päivänä vastasi satunnaiseen iho-kommenttiini, että "Oletko koskaan miettinyt, että silläkin on merkitystä miten puhut itsestäsi, ihostasi ja miten näet itsesi?". Kyllä, naulan kantaan. En silti tarkoita sitä, pelkästään ajatusten voimalla onnistuisi hoitaa iho kauniimmaksi. Mutta positiivisista ajatuksista omaan itseensä ja ihoonsa liittyen ei varmasti ole haittaakaan.


Olen aina rakastanut kasvonaamioita, sillä niiden tehon näkee heti. Toki sellaisiakin purkkeja ja tuubeja on mahtunut satojen kasvonaamiokokeilujen joukkoon, ettei iholla näy oikein tapahtuneen mitään. Ehkä siksi yleensä tuplaan tai triplaan naamioiden vaikutusajan, koska ajattelen, että pidemmässä ajassa ehtii tapahtua enemmän. Vaikutusajan pitkittäminen ei kuitenkaan yleensä tuo tavoittelemaani lisähyötyä, etenkään puhdistavien naamioiden kohdalla, jotka yleensä saavat kasvot pahasti punoittamaan, jos naamion jättää iholle liian pitkäksi aikaa. Kosteuttavissa naamioissa vaikutusajalla ei niin ole väliä, sillä niiden voi usein antaa imeytyä ihoon kokonaankin. Lumenelta ilmestyi kesällä uutuutena Glow Reveal Kirkastava pikakasvohoito, joka lupaa tuoda esiin ihon hehkun vain minuutissa. Koostumuksessa on käytetty Lumenen tuotteille ominaisia kotimaisia raaka-aineita, kuten tyrni- ja lakkaöljyjä sekä kuorivia aineosia. Tuotetta levitetään kuivalle iholle pyörivin liikkein, jätetään vaikuttaman minuutin ajaksi ja huuhdellaan lopuksi vedellä. Helpompaa ei siis voisi olla! Nyt ei voi käyttää kiirettäkään tekosyynä ihon laiminlyönnille. Kotimainen pikakasvohoito yhdistää vieläpä kertaheitolla kolme asiaa: kuorinnan, detox-kasvohoidon ja ihoa kirkastavat öljyt. Tämän tuubin pikavaikutuksesta voivat nauttia kaikki ihotyypit ja naamioon voi turvautua aina, kun iho ja olo tuntuu harmaalta. Myönnän, etten uskonut minuutin ihmeisiin, mutta kyllä vain peili kertoo, että naamio riisuu iholta harmauden joka ainoa kerta. Ihon pikakirkastukseen tämä on siis varsin kätevä tuote! 

Lumene Glow Reveal Kirkastava pikakasvohoito 150ml saatavilla 13,90 eurolla. Tuote on formuloitu ilman parabeeneja ja formaldehydin vapauttajia. Kuorivat aineosat ovat biohajoavia. Lumenen tuotteita löytää myös eleveniltä.

Kuinka usein te käytätte naamioita? Uskotteko minuutin ihmeisiin?
*Tuote pr-näyte. Sis. mainoslinkin.

28 kommenttia:

 1. Tämän naamion jäljiltä uskon hyvinkin minuutissa tapahtuviin ihmeisiin :D iho oli kirkkaampi, puhtaampi ja kaikki vain minuutissa. Loistava uutuus Lumenelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että minuutin ihmeet on sullakin toteutuneet :D Tämä on kyllä yllättävän tehokas ihon pikakirkastukseen, kun puhutaan kuitenkin vain minuutin naamiosta! Lumene on muutenkin parin viime vuoden aikana noussut mun silmissä paljon korkeammalle tasolle tuotteillaan. Varsinkin kynsilakat ja meikkipohjat on erinomaisia, huulipuniin olen myös tykästynyt. Jännityksellä odotan, mitä uusia suosikkeja paljon puhutun uudistuksen myötä ilmaantuu :)

   Poista
 2. Niin moni on tätä hehkuttanut, että ehkäpä minunkin pitää hypätä kelkkaan. Ihan vaan tieteen nimissä, tietty..:D

  Rakastan kasvonaamioita! Jos olisi aikaa, naamioisin naamaani varmaan joka päivä. Mutta pari kertaa viikossa riittää tällä hetkellä. Erityisesti suosin mutanaamioita, tosin nyt kun iho ei enää ole niin rasvainen voisin kokeilla muitakin sortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tieteen nimissä tietenkin, eihän kosmetiikan testaamisessa muuten mitään kivaa olekaan ;)

   Poista
 3. Ajatukset näkyvät naamalta, totta se on! Minä havahduin vasta joitakin vuosia sitten huomaamaan, miten rumasti me naiset usein puhumme itsestämme. Ei ole kiva kuunnella jonkun mollaavan vartaloaan tai muuten puhuvan itsestään halventavaan sävyyn. Sitä vaan ei tule ajatelleeksi, kun se on meillä tavallista. Jos sen sijaan alkaa puhua itselleen ystävällisesti ja kannustavasti, se näkyy suorempana selkänä ja säteilevinä silminä. Silloin huomaa paremmin myös muut ihmiset ja jaksaa kiinnostua heistä. Ja sellainen ihminen on aidosti kaunis.

  Tuota Lumenen naamiota on minusta ihana käyttää, mutta sen kummempaa vaikutusta en kyllä ole huomannut. Minuuttinaamio on joka tapauksessa nopeaan toimintaan tottuneelle juuri sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä kanssasi! Vaarana myös on, että sitä jumittuu tiettyyn tapaan puhua itsestään, kun "sama virsi" jatkuu liian pitkään. Oman ulkoisen olemuksen vähätteleminen tai ylipäätään itsensä vähätteleminen ei kuitenkaan tee hyvää kenellekään. Kuten minkä tahansa pinttyneen tavan muuttaminen, harjoitusta siitäkin irtautuminen vaatii, mutta kun pysäyttää itsensä joka kerta kun on puhumassa negatiiviseen sävyyn itsestään, huomaa, että monen kymmenen kerran jälkeen ei enää yhtä helposti päästäkään suustaan vähätteleviä kommentteja itsestään.

   Ja kyllä, Lumenen minuuttinaamio on juuri kiireiselle ja nopean toiminnan ihmiselle osuva tuote. Olen silti iloinen, että kaikissa naamioissa ei olla siirtymässä minuuttiaikatauluihin, sillä minä tykkään edelleen käyttää myös niitä 20 minuutin naamioita ja antaa naamion kunnolla tehdä tehtävänsä :)

   Poista
 4. Vielä en ole ehtinyt testiä, koska on erään merkin kanssa neljän viikon testijakso päällä. Mutta kiinnostaa nimenomaan pikahoidot, sillä perheellisellä ei ole oikein aikaa tuhnata kauneudenhoitoon, saatikka viettää koko päivää sen saralla ja etenkään silloin, kun lapset ovat pieniä. Nyt taas jo siksi, että olen niin vanha ja väsynyt. Lumenen pikistä on paljon kehuttu, joten innolla odotan testausta. :)

  Ihqua viikkoa Miuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin pikahoidoista, mutta tavallaan tykkään tehdä asiat myös "perinteiseen" tapaan ja käyttää kauneudenhoitorutiineihin aikaa. Aina sitä aikaa ei kuitenkaan ole, joten olen varma, että tällaisille pikanaamioille on paljon kysyntää :) Kirkastavat tuotteet on muutenkin aina in!

   Halit, Tiiuska! <3

   Poista
 5. Mulla vähän vaihtelee se kuinka usein naamioita käytän, mutta yleensä 1-3 kertaa viikossa. Kirkastavat naamiot ovat mun suosikkeja, joten tämä oli pakko hankkia! En ole käyttänyt vielä kuin kerran, mutta naamio vaikutti oikein hyvältä ja se on tosiaan ihanan nopea. En edes tajunnut aluksi, että naamiossa on rakeita, mutta onneksi on, niin tarvitse erikseen kuoria ihoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on aika sama käyttörytmi naamioiden kanssa; noin 1-3 kertaa viikossa, vähän ihon kunnosta ja tarpeista riippuen :) Ja mäkin rakastan erilaisia kirkastavia naamioita! Kosteuttavat naamiot on myös talvella suosikkeja, mutta kaikissa naamioissa pitää näkyä teho jo ensimmäisellä käyttökerralla. Muuten mun kiinnostus laskee nollaan ja helposti koko naamio unohtuu. Koska mitä järkeä on käyttää tuotteita, joista ei saa mitään näkyvää tehoa irti ;)

   Poista
 6. Naamioita käytän kerran viikossa. Meillä on tyttären kanssa naamiopäivä perjantaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihanaa, että teillä on yhteinen naamiopäivä! Perjantaihan on juuri täydellinen päivä pyyhkiä kaikki arkipäivien pölyt pois iholta ;) Itsehän olen usein töissä myös la ja su, joten jos minun pitäisi valita yksi naamiopäivä, se olisi varmaankin sunnuntai-ilta. Mutta yleensä tosiaan laittelen naamioita viikolla vähän miten sattuu :D

   Poista
 7. Naamiot on luksusta. Ja kyllä uskon minuutinkin ihmeisiin. Esim. Happotuote kasvoille minuutiksi ja hokkuspokkus u got the glow :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin happotuotteissa minuutin ihmeet on enemmänkin sääntö! Mä olen muutenkin kosmetiikan suhteen sillä kannalla, että mitä nopeammin näkee näkyvää eroa ihossa, sen parempi :D

   Poista
 8. Talvella saatan käyttää kosteuttavaa naamiota joka yö, joten naamiot todella kuuluvat ihonhoitorutiiniini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on talvisin kosteuttavat naamiot oikein supertehokäytössä ;)

   Poista
 9. Käytän naamioita noin kolme kertaa viikossa vaihdellen eri tyyppisiä naamioita. Lumenen pikanaamio on käytössä, mutta en ole kokenut sen kohdalla vautsivau-elämystä toisin kuin Natura Siberican naamion kohdalla.

  Kangasnaamioita olen testannut aika liudan, mutta mitään ehdotonta suosikkia ei ole vielä ilmaantunut. Toivossa eletään kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täälläkin, vaihdellen käytän eri naamioita noin 1-3 kertaa viikossa. Juu, ei minullakaan Lumenen naamio ihan wau-asteelle päässyt, mutta harmauden se kyllä iholta riisuu hetkessä :) Minä olen vähemmän testannut noita kangasnaamioita, mutta viime vuonna I Love Me -messuilta ostin muutamia, joten täytyypä ottaa nekin käyttöön!

   Poista
 10. Itse olen tykännyt todella paljon tästä Lumenen pikakasvohoidosta ja sopii minulle kyllä niin hyvin, koska olen hieman laiskempi tekemään mitään kasvohoitoja :). Tuote on myös sopinut oivasti iholleni ja jäänyt ihanan tuntuiseksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Uskon, että tämä on just sopiva sellaisille ihmisille, jotka ei hirveän mielellään käytä kasvohoitoihin kotona tuntitolkulla aikaa ;) Tällä selviää äkkiä! :)

   Poista
 11. Mä käytän kerran, kaksi viikossa. Joskus voi olla myös naamiotonkin viikko :D Vähän riippuen ihon fiiliksistäkin!

  Tätä tulen kyllä varmasti jossain vaiheessa kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ihon fiiliksiä pitää kuunnella ja myös niitä omia ;) Yleensähän ne menee aika käsi kädessä. Naamioton viikko tuskin tekee pahaa, kun muistaa muun ihonhoidon :)

   Poista
 12. Kyllä naamiot kuuluvat kerran pari viikko-ohjelmaani. Minä myös nautin ihonhoitorutiineista. Lumenen naamio oli yllättäjä ja meidän naiset tykkäsi. Aamulla en ole jaksanut tämän kanssa veivata , mutta illalla sitten. Toisaalta voisi olla järkevämpää laitta se aamuisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas kiva, että teilläkin tykättiin tästä :) Mulla taas kun on toisinaan iltapainotteiset työpäivät, aamulla pystyy hyvin laittamaan naamion samalla kun käy läpi työsähköposteja ja valmistautuu päivään :) Joten kyllä suosittelen tätä aamun pikakirkastajana! Meikkikin näyttää paremmalta tämän jälkeen ;)

   Poista
 13. Tuo naamio on aivan ihana <3 Kyllä lyhyelläkin vaikutusajalla voi vaikutusta mielestäni aikaan saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi saada, riippuu ihan naamiosta! :) Tähän onkin tykästynyt ilmeisen moni, enkä ihmettele, kun tarjoaa niin nopeita tuloksia ja kolme kärpästä samalla iskulla :D

   Poista
 14. Tää löytyi mun kaappiin Livboxin mukana kesällä ja pakko sanoa, että oon ollut erityisen tyytyväinen :) En oo muistanut käytellä kuin silloin tällöin, mutta aina kun tää on ollut kasvoilla on lopputulos ollut aivan ihanan tuntuiset kasvot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla! Et tosiaan ole ainoa! :) Saa nähdä millainen buumi näistä pikanaamioistakin vielä kehkeytyy. Mä en kyllä ole valmis hylkäämään niitä perinteisiä, pidemmällä vaikutusajalla toimiviakaan, kun elämä on jo muutenkin välillä yhtä minuuttiaikataulua :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!