Olen lähes yhtä ahkera hoitamaan vartaloni ihoa, mitä hoidan kasvojanikin. Monesti olen blogissanikin maininnut, että käytän kiinteyttäviä vartalovoiteita päivittäin. Tartun itse asiassa kahteen vartalovoiteeseen joka ilta suihkun jälkeen: tavallisempaan, kosteuttavaan voiteeseen ja kiinteyttävämpään selluliittivoiteeseen, joka päätyy reisiin, vatsaan ja peppuun. Edelleen myönnän, etten usko selluliittivoiteiden pystyvän yksinään ihmeisiin, mitä tulee muhkuroista eroon pääsemiseen, mutta pidän siitä napakoittavasta ja viilentävästä tunteesta, jonka hyvät kiinteytysvoiteet onnistuvat antamaan. Se saa jotenkin ajattelemaan, että teen jotain muhkuroideni eteen, kun en voi sanoa olevani ahkera salilla kävijä. Voiteet ovat siis enemmänkin mielen kohottajia ja hetkellisiä ihon napakoittajia. 

Olen tässä kuitenkin viime aikoina miettinyt, että niin ahkerasti kuin käytänkin kiinteytysvoiteita, ehkä pitäisi taas ryhdistäytyä liikunnan harrastamisen kanssa. En ole enää parikymppinen, joka pystyi syömään viisi pullaa päivässä lihoamatta. Toivoisin pystyväni sisällyttämään säännöllisen liikunnan arkirytmiini. Tiedän, että iso osa siitä on tahdosta kiinni, vaikka kiireinen olenkin. Saan paljon energiaa ja iloa kauneudenhoidosta, mutta liikkuminen toisi erilaista lisäenergiaa, jonka vastaanottaisin omaankin arkeeni mielelläni. Toisaalta en kuitenkaan jollain tapaa tunne olevani kuntosaleilla "kotonani". Välillä tuntuu, että fitness-buumi on liikaa valloillaan ja kaikkien, jotka salilla käyvät odotetaan tavoittelevan samaa. Itse en tavoittele, sillä en ihannoi liian lihaksikasta naisvartaloa. Jokainen elää tavallaan, mutta minä haluaisin vain pitää peruskunnon hyvänä ja tuntea oloni energiseksi ja jaksavaiseksi. Ja jos nyt ihan suoraan puhutaan, haluaisin välttää paljon puhutun "rupsahtamisen", jota ei valitettavasti pelkillä selluliittivoiteilla ehkäistä. Mutta mitä sitä keksisi, kun työkin on epäsäännöllistä eikä varmoja vapaailtoja ole?


Liikuntamuoto jääköön hautumaan, ajatushan on aina ensimmäinen askel. Mitä kiinteytysvoiteisiin tulee; ne ovat olleet jo niin kauan osana vartalonhoitorutiinejani, etten niitäkään pois jätä. Viimeisin selluliittivoideseuralaiseni on ollut englantilaisen Green People-luomukosmetiikkasarjan Age Defy+ Contour & Sculpt Body Lotion. Voide valikoitui matkaseurakseni myös Jenkkeihin, ja kulutin sen kolmen viikon lomani aikana loppuun. Se kertonee myös tahdista, jolla käytän näitä voiteita. Green Peoplen kanssa oli harvinainen kohtaaminen, sillä voide sattui olemaan juuri sitä, mitä kiinteytysvoiteilta kaipaan: se imeytyi iholle todella nopeasti, sen kosteutustehot olivat "superhyvät", se levittyi täydellisesti ja vilvoitti sopivasti, mutta ei kuitenkaan pistänyt hytisemään. Voiteen tuoksu muodostuu luontaisista aromeista, kuten laventelista, sitruunasta, kamomillasta, ruusupuusta ja ylang ylangista. Lopputuloksena on hieman yrttimäinen tuoksu, mutta ei kuitenkaan tökkivä sellainen. Kaiken kaikkiaan voide tuntui toimivan enemmänkin kuin vain mielen kohottajana ja voisin ehdottomasti ostaa tätä uudelleen! Pidin siis kovasti.

Green People Age Defy+ Contour & Sculpt Body Lotion 200ml hinta 44,70 euroa. Pääkaupunkiseutulaiset voivat tutustua Green Peoplen tuotteisiin Norris Cosmetics Shopissa Fabianinkatu 8, Helsinki.

Onko teille säännöllinen liikkuminen tärkeää, entä käytättekö kiinteytysvoiteita? 
Vinkkejä hyvistä liikuntalajeista?*Tuote pr-näyte.

23 kommenttia:

 1. En kyllä usko minäkään selluliittivoiteiden tehoon. Voiteenhan pitäisi päästä syvälle vaikuttamaan, ja ihohan lähtökohtaisesti yrittää parhaansa mukaan blokata ulkopuolelta tulevat vierasaineet :) Käsittääkseni se on se suurin syy miksei ne tehoa, ongelma on liian syvällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei pelkillä selluliittivoiteilla ihoa siloteta. Kyllä sen voiteen käytön rinnalla täytyy olla tehokasta liikuntaa ja oikeanlainen ruokavalio. Uskon, että yhdessä ne saattaa toimiakin. En ole koskaan ollut millään "superteholiikunta- ja selluliitinsulatuskuurilla", mutta joskus voisi kokeillakin. Saisipahan kivan juttuaiheen blogiin siitäkin, haha!

   Poista
 2. Kävely on mun mielestä turhaan parjattu liikuntalaji! Se on harrastuksena kätevä, kun ei vaadi paljoa erikoisvälineitä ja kävelylenkki onnistuu usein ilman erillistä matkustusta liikuntapaikkaan. Ja pyöräily, mutta se vaatii jo vähän enemmän "laitteita". Vesijuoksulla saa myös nopeasti ja lempeästi kuntoa kohoamaan eikä tarvitse uittaa naamaa kloorivedessä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Itse asiassa vielä viime syksynä kävin kävelyllä enemmän, ja oli kiva, kun siinä sai samalla haukattua raikasta ilmaa. Siitä ihokin tykkää. Raikkaassa ilmassa käveleminen alentaa tunnetusti myös stressitasoja :D Täytyisi nyt ottaa taas ihan tavaksi tehdä pieni kävelylenkki edes joka toinen päivä. Kyllä sen huomasin silloinkin, miten paljon se vaikuttaa omaan vireystilaan ja jaksamiseen.

   Poista
 3. Itselle riittää tavallinen arkiliikunta, sitä tulee paljon, koska en omista autoa. Kinteytysvoiteista innostun aina keväisin, mutta syksyn tullen into usein lopahtaa. Huomaan kyllä selkeästi niiden napakoittavan vaikutuksen, siksi pitäisi kyllä käyttää säännöllisemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkiliikunta on varmasti just se helpoin liikuntamuoto. Kyllä mäkin valitsen aina rappuset ja kannan aika paljon raskasta. Joskus jopa menen ihan tarkoituksella kolme rappusta kerrallaan ja nostelen ruokakasseja kuin puntteja, haha. Viidenteen kerrokseenkin saatan mennä ilman hissiä raskailla kantamuksilla - se kyllä jo tuntuu :D

   Poista
 4. Ei kiinteytysvoiteita käytössä, varmaan pitäisi olla. Suosittelen tanssia! Lajeja on runsaasti ja musasta paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tanssia olen vähän miettinytkin. Se on kyllä kiva keino pitää itsensä kunnossa. Nyt pitäisi vain löytää sopiva laji, johon aloittelijakin uskaltaa mennä. Laitan idean toteutukseen.

   Poista
 5. Mä en ole koskaan käyttänyt kiinteyttäviä voiteita, koska uskon enemmän just vaikka liikunnan tehoon. Kuten täällä on jo mainittu niin kävelystä on hyvä aloittaa. Ja sitten vaikka kevyttä hölkkää kävelyn välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelylenkit aion kyllä nyt mahduttaa takaisin omaan päivärytmiin. Siinä saa helposti kaksi kärpästä yhdellä iskulla: happea ja liikuntaa. Ihokin pysyy paremmassa kunnossa, kun ulkoilee enemmän.

   Poista
 6. Ihana voide ihan taatusti, mutta omat röpelöni ovat auttamisen tuolla puolen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, sitähän sanotaan, että koskaan ei saa luopua toivosta ;) Kyllä mä uskon, että omatkin muhkurat saisi silottumaan, kun oikein asialle omistautuisi. Mutta pitää miettiä ne elämän omat prioriteetit. Ehkä selluliitti ei kuitenkaan kaada maailmaa ja senkin kanssa voi elää :D Mutta jossain vaiheessa kyllä vielä repäisen ja kokeilen teholiikuntaa yhdistettynä johonkin supervoiteeseen ;) Olisi jännä nähdä, miten paljon selluliitti silloin häviää. Moni on oikeasti päässyt eroon siitä, kun on oikein ottanut sen asiakseen.

   Poista
 7. Mäkin vannon kävelyn nimeen, kuten Eeva :) sellaisella arjen hyötyliikunnalla pärjää pitkälle :) ja esim.askelten keräämiseen jää koukkuun, yhdessä vaiheessa melkein meni päivä pilalle jos ei kertynyt 10 000 askelta :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelylle ropisee lisää ääniä, jes! Hyvä, se onkin mulle helpointa mahduttaa omaan arkirytmiini :D

   Poista
 8. Itsekään en selluliittivoiteisiin usko, mutta jotenkin tykkään tuosta rutiinista hieroa aamuin-illoin selluliittivoidetta ongelmakohtiin - ei tästä varmasti haittaakaan ole (uskon itseasiassa, että sillä hieromisella on suurempi vaikutus kuin varsinaisella voiteella).. Itsellänikin on hieman hakusessa se oma liikuntamuoto. Kuten sanoit niin jotain pitäisi alkaa aktiivisesti tekemään ennenkuin on liian myöhäistä.. Jonkin verran tuo Pokemon GO -peli on itseäni innostanut kävelemään - yksinäänkin, esim. työaamuina usein käyn ihan vain tuon innostamana parin kilometrin lenkin, vähän mutta parempi kuin ei mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen samaa mieltä siitä, että nimenomaan sillä hieromisella on suuri merkitys! Sillä yritetään samalla tehostaa ihon aineenvaihduntaa :) Tuohon Pokemon-huumaan mä en ole lähtenyt mukaan, mutta toisaalta, onhan se hyvä, jos se innostaa ihmiset kävelemään ja liikkumaan enemmän. Mutta sen pelaamisen aikanakin olisi hyvä pitää silmänsä auki ympäristön osalta :D

   Poista
 9. Hyötyliikunta on ihan parasta ja siihen olen itsekin luottanut todella pitkälle. Minua kuitenkin heräteltiin lihaskunnon tärkeydestä ja olen yrittänyt siitä syystä käydä salilla noin kerran viikossa (lihastohtori on muuten ihan paras https://lihastohtori.wordpress.com/2012/09/17/lihaskasvunopeus/ !). En todellakaan itsekään sovi salin belfieiden ottajien vierelle, mutta olen päättänyt olla välittämättä. :D Jos pidät joukkueurheilusta, niin tätä kautta voi etsiä sopivaa tiimiä paikkakunnaltasi https://nimenhuuto.com/pelaajaporssi . Itse löysin tuota kautta jalkapalloseuraa ja etsin talveksi ehkä salibandyporukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä! :) Tuoltahan löytää vaikka mitä infoa. Enkä ole muuten edes tajunnut ajatella ryhmäliikuntaa. Joskus yläasteaikoina pelasin kyllä jalkapalloa, mutta en voi sanoa olleeni hyvä siinä :D Salibandy oli enemmän mun juttu, samoin koripallosta tykkäsin.

   Ja niinpä, just noin se onkin, pitäisi vaan olla välittämättä! Mutta aina sitä kummasti välillä huomaa, että mieli lähtee harhailemaan siihen mitä muut ajattelee - vaikka ei pitäisi miettiä sitä pätkääkään :D Joskus nuorempana välitin ihan liikaakin ja elin elämääni enemmän siltä kantilta, mitä muut mahtaa ajatella (hullua!). Onneksi nykyään sitä uskaltaa yhä enemmän olla oma itsensä ja tehdä sitä mistä tykkää - muiden mielipiteistä välittämättä :) Aina ei tarvitse sopia yleiseen muottiin ;)

   Poista
 10. Uintia ja joogaa, erinomainen yhdistelmä:). Mun muhkuroihin ei enään selluliittivoiteet auta, kosteutuksesta pidän kyllä huolen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joogaa olen kokeillut itsekin aika monta kertaa :) Nyt en ole hetkeen käynyt, mutta muutama kerta taitaa olla sarjakortissa vielä jäljellä. Jooga on kyllä hyvä yhdistelmä rentoutusta, mielen rauhoittamista ja liikuntaa! Tulee aina venyteltyä hyvin. Huomaan, että se auttaa myös niska- ja selkäkipuihin.

   Poista
 11. Mun blogissa olis haaste sulle :D Musa-aiheinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! I'm on it :D Aikataulua en lupaa, mutta kyllä se blogiin jossain vaiheessa putkahtaa :D

   Poista
 12. Mä oon aina ollut hirveen laiska liikkuja, täytyy oikeen pakottaa itseni liikkeelle ja koskaan se ei oo ollut mitään hauskaa tai elämän suola niinku monilla tuntuu olevan :D Mut nyt kesällä PokemonGo:n myötä ollaan miehen kanssa yhdessä alettu kävelemään paljon ja kerrankin se ei oo pakkopullaa :).

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!