Hiusmaailman hittituotteet ovat minulle harvinaisuus. Syyn olen selittänyt blogissani moneen kertaan: En vain kuulu siihen ryhmään, jolle hiustenhoitotuotteiden valinta on yhtä helppoa kuin wc-paperin osto. Haastavalle hiuslaadulleni eivät sovi mitkä tahansa tuotteet ja näytän peikolta, jos kosken vääriin tuotteisiin. Olen jo monta vuotta satsannut kampaamotuotteisiin, mutta sekään ei ole tae siitä, että tuote olisi hiuksissani menestys. Siksi testaan aina vähän jännityksellä uusia tuotteita ja sarjoja, kun en voi koskaan tietää miten käy. Moni kampaamotuote on ihan ok, eikä välttämättä aiheuta katastrofia. Mutta "ihan kiva" tippuu yleensä käytöstä aika nopeasti. Haluan, että tuotteet saavat minut rakastamaan hiuksiani ja vähentävät huonot tukkapäivät minimiin. Eihän se nyt voi olla liian paljon vaadittu?

Jos nimeäisin kolme suosikkisarjaani pelkästään sillä perusteella, miten hyvin sarjojen shampoot ja hoitoaineet ovat hiuksissani toimineet, valintani olisivat: Kérastase, KEVIN.MURPHY ja nyt tämä: L'Oréalin Mythic Oil -linja. Kaikkien kolmen sarjan hiustenpesutuotteet ovat saaneet minut hyvin onnelliseksi hiuksistani. Kävin keväällä blogin kautta eräässä hiuskäsittelyssä, josta en koskaan kirjoittanut blogissani. Syy oli se, että käsittelystä oli hiuksilleni paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. Pitkä ja paksu tukkani vaurioitui käsittelystä aika pahasti, sillä se ei ollut ehtinyt vielä toipua neljän vuoden takaisesta vaalennusrumbasta. Siksi hiuslatvani on ollut viime kuukaudet aikamoisen kuivaa hamppua ja hevosenharjaa. Olen seissyt peilin edessä välillä todella toivottomin tuntein, sillä hiukseni ovat yksi niistä harvoista asioista, joista olen osannut pitää itsessäni. Minun ei ole koskaan tarvinnut hankkia hiustenpidennyksiä tai -tuuhennoksia, koska tukkaa on riittänyt omastakin takaa. Siitä olen saanut olla kiitollinen. Helmikuussa tehty käsittely kuitenkin vaurioitti hiuksiani sen verran pahasti, että vaatimustasoni shampoo- ja hoitoainepareista nousi entisestään. Olen kaivannut extrasuperhyper silottavia ja kosteuttavia tuotteita. Sellaisia, jotka ovat antaneet eloa ja kiiltoa myös latvaan. Ja niitä ei ole ollut helpointa löytää, kun törmään jo muutenkin harvoin sopiviin tuotteisiin.


Muutamia hiustenhoitotuotteita olen Evon jälkeen testannut. Mikään niistä ei kuitenkaan ole ollut tarpeeksi hyvä blogiin. Moni jätti hiuslatvan hampuksi, ja ymmärrän, että onhan se aika vaatimus saada oikein kuivasta hiuslatvasta ja muutenkin herkästi pörrööntyvästä tukasta sileä ja kiiltävä, mutta etenkin pehmeä! Evon tuotteista pidän edelleen kovasti, mutta kun hyvistä pitää valita parhaat, tuoksu on lopulta se, joka saattaa ratkaista pelin. Ja L'Oréalin Mythic Oil shampoo, hoitoaine ja hiustenhoitonaamio tuoksuvat lähes jumalaisilta! Jos tiedätte miltä Guerlainin tuotteet tai oikein arvokas hiusöljy tuoksuu, nämä tuoksuvat juuri sellaisilta eli erittäin ylellisiltä. Suuria pitoisuuksia luonnonöljyjä sisältäviä Mythic Oil -tuotteita itse asiassa jopa kuvaillaan siten, että ne tekevät "idän mystiikan käsin koskeltavaksi". Pakko myöntää, että jokainen hiustenpesuhetki on tuntunut luksukselta. Olen ollut niin tyytyväinen näihin purkkeihin, että voisin ehkä jopa kuvitella käyttäväni pelkästään tätä shampoota ja hoitoainetta hiuksilleni loppuelämän! Toivon, ettei teistä kukaan kuitenkaan pyydä minua tekemään niin, koska haluan edelleenkin jatkaa aarteiden metsästystä myös hiusmaailmassa...


Useimmiten öljyjä sisältävät shampoot ja hoitoaineet ovat kadottaneet hiuksistani kaiken kuohkeuden. Siksi en niistä kovin innoissani aiemmin ole ollutkaan. Nämä eivät kuitenkaan tee hiuksista lässähtäneitä ja raskaita - päinvastoin: hiukset ovat olleet ihanan ilmavat ja pehmeät. Mythic Oil-linjasta löytyy paksuille hiuksille oma shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio. Hennoille hiuksille on omansa. Minun käyttämäni shampoo on itse asiassa ollut normaaleille ja hennoille hiuksille, mutta jos jo sen teho on näin huippu, mietinpähän vain, mihin kaikkeen paksulle tukalle suunnattu shampoo pystyy. Toisaalta hoitoaine minulla oli kyllä paksujen hiusten linjasta. Shampoon ja hoitoaineen valitsin mukaani myös Jenkkeihin, jossa sainkin nauttia täydellisen huolettomista tukkapäivistä. Aion siis ehdottomasti pitää kiinni näistä!

L'Oréal Professionnel Mythic Oil -tuotteiden suositushinnat ovat noin 21-26 euroa. Kampaamoissa uutuutena myös rentouttava, öljymäisillä tuotteilla tehtävä Mythic Moment -hemmotteluhoito, joka antaa hiuksille kiiltoa ja pehmeyttä. 

Suositteko te jotain tiettyä sarjaa hiustenhoidossa? Entä onko teillä luottotuotteita hiustenpesuun?

*Tuotteet pr-näytteitä.

16 kommenttia:

 1. Löytyy ja olen ostanut, öljy on tosi yes. Aivan ihanat kuvat Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3 Mun luottohiusöljystä on tulossa juttua ihan lähiaikoina ;)

   Poista
 2. Mun hiuslaatu on kuivahko, pörröinen ja luonnostaan taipuisa/kihara, joten etsin samoja ominaisuuksia hiustuotteilta kuin sinäkin. Täydelliset tuotteet ovat vielä hakusessa, joten saatan jossain kohtaa napata nämä kaupasta testiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että voisit tykästyä! Nämä oli omille hiuksilleni kuin lottovoitto :D

   Poista
 3. Mun hiukset tuntuu tykkäävän Tresemmén tuotteista. Huomaan kyllä eron aina kun olen käyttänyt jotain muuta ja sitten siirtynyt takaisin Tresemmén.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tresemmé on muuten yllättävän hyvä edullisemmaksi sarjaksi. Tuli joskus käytettyä sarjan shampoota ja hoitoainetta. Toimi jopa mun hiuksissa ihan hyvin! :)

   Poista
 4. Naamio on tästä sarjasta tosi ihana. Mun suosikki on nyt ja aina Kèrastase. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Nämä oli aivan huippulöydöt mulle. Hiukset tykkäsi tosi paljon, eikä tarvinnut pelätä huonoja tukkapäiviä! :)

   Poista
 5. Tuoksu on aivan ihana. Uudet pakkaukset? Kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät! Tuoksu on kyllä tosi ylellinen :) Itse asiassa nyt kun kysyit, nämä ovat kyllä uudistuneet pakkaukset. Aiempia pakkauksia en muista nähneeni, mutta nämä uudistuneet tulivat valikoimaan viime toukokuussa.

   Poista
 6. Siis mä en kestä, sun kuvat! <3 <3 En osaa keskittyä lukemaan tekstiä, tuijotan edelleen kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä kestät! Ei nämä nyt niin ihmeellisiä ole - siis kuvat :D Mutta kiitos! <3

   Poista
 7. Jestas, mä luulen että munkin hiukset voisivat näistä tykätä! Samoja ominaisuuksia hiuksista löytyy, sulla on vaan huomattavasti paksummat hiukset kuin mulla ( ja muuten varmaan yhden paksuimmista hiuksista, mihin olen törmännyt livenä-ja sulla on siis tosi kauniit hiukset ^_^) Mä olen tykännyt Kerastasesta ja Joicosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 Mulle on kyllä muutama kampaaja tässä vuosien varrella sanonut, että on näköjään siunaantunut kahden tai kolmen ihmisen hiukset :D Kampaajat vähän turhautuu yleensä siinä vaiheessa, kun tulee tukan kuivaamisen vuoro. Siinä kun tuntuu menevän ikuisuus! :D Siksi yleensä pesen kotona hiukset aina iltaisin ja jätän ne kuivumaan itsekseen illan/yön ajaksi. En jaksa itsekään niitä föönata kuivaksi. Mutta en kyllä valita - tykkään mun hiuksista, vaikka niille onkin välillä haastavaa löytää hyviä tuotteita. Jokaisella meillä on ne omat puolensa, joista saa, voi ja pitää iloita :)

   Ja niin, testaa ihmeessä näitä! ;)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!