Stressi on iänikuinen ongelma, jota on vaikeaa karistaa, kun sen on kerran erehtynyt ottamaan kumppanikseen. Pieninä määrinä stressi on oikeastaan ihan hyvä asia; se pitää liikkeessä ja hyvän tahdin yllä. Silloin olo on aikaansaava ja energinen. Mutta jos stressi jää päälle, sillä alkaa olemaan paljon enemmän negatiivisia vaikutuksia. Olen viime aikoina kahminut itselleni niin paljon stressiin ja sen karistamiseen liittyviä opuksia, että jos tätä tahtia ahmin tietoa itseeni, voisin kohta alkaa pitämään luentoja stressin vaikutuksista. Esimerkkejä stressin vaikutuksista pystyisin helposti nappaamaan myös omasta elämästäni. Olen ollut stressin kanssa on-off-suhteessa oikeastaan koko elämäni, vaikka onkin ollut ajanjaksoja, jolloin olen luullut työntäneeni sen onnistuneesti sivuun.

Stressaaja-luonteeni johtuu aika paljon menneisyydestäni. Elämässäni on ollut niin paljon suuria koettelemuksia ja käännekohtia, että olen tottunut huolehtimaan ja murehtimaan. Sama super-stressaajapuoli löytyy minusta vieläkin, mutta viime kuukausina olen huomannut hetkittäin osaavani päästää irti ja rentoutua. Se on helpompaa, koska tällä hetkellä elämässäni tunnen olevani juuri siinä, missä pitääkin. Tähän on kuitenkin kuljettu erittäin pitkä, mutainen ja kivikkoinen tie. Joskus hetkellisesti, kun mietin mennyttä, en ihmettele enää yhtään, miksi stressitila on ollut minulla niin pysyvä ja hallitseva. Nyt olen kuitenkin keskittynyt kovasti siihen, että saisin balanssin myös kehoon. Oma kehohan on sellainen, joka ei hevillä unohda. Kun se tottuu johonkin tilaan, se jää usein päälle pidemmäksi aikaa, mitä itse stressaava ajanjakso tai tilanne todellisuudessa kestää. Stressin vaikutuksista kehoon tulen kirjoittamaan vielä myöhemmin erillisessä postauksessa, mutta nyt on aika keskittyä hetkeksi siihen, miten stressi näkyy iholla. 


Tiesittekö, että joidenkin tutkimuksien mukaan, stressi voi kiihdyttää ikääntymistä jopa 10 vuodella? Erittäin järisyttävä muistutus siitä, mihin kaikkeen stressi pystyy. Stressi heikentää usein ihon luontaista puolustuskykyä, laskee sen antioksidanttitasoa ja nopeuttaa solujen ikääntymistä. Se kiihdyttää ihoon haitallisesti vaikuttavien hormonien tuotantoa, jolloin ihon uudistumis- ja puolustuskyky heikentyy. Monesti stressin aikana iho kuivuu ja muuttuu väriltään epätasaiseksi, punoittavaksi ja sameaksi. Lisäksi hienoisia juonteita ja epäpuhtauksia ilmaantuu helpommin. Stressitön elämäntapa ei siis ole yhtään yliarvostettua. Elämäntavoilla on suuri vaikutus myös ihoon. 


Oman elämänrytmin muuttaminen voi viedä aikansa, mutta ihonhoidon osalta stressintorjunnan voi aloittaa vaikka heti. Elizabeth Ardenilla on kolmikko, jolla pääsee hyvään alkuun. Flawless Future -tuotteet torjuvat stressiperäisen ikääntymisen aiheuttamia vahinkoja ihossa. Tuotteet muun muassa paikkaavat ihon keramiditasoja, joita stressi ja ikääntyminen laskevat. Keramidit tukevat ihon hyvinvointia ja kollageenin muodostumista, joten kun keramidien määrä ihossa vähenee, myös kollageenin tuotanto vähenee, minkä vuoksi iho alkaa veltostua ja saada juonteita. Tuotteet sisältävät ihon luontaisten keramidien kaltaista Ceramide Skin Identical Matrix -keramidiyhdistelmää, joka auttaa korvaamaan ihon menettämiä keramideja. Stressin merkkejä torjutaan myös edistyksellisen proteiiniyhdistelmän, lakritsiuutteen ja adenosiinin voimin, jotka nekin tukevat kollageenin muodostumista ihossa. Lakritsiuute on myös tehokas tasoittamaan ihonsävyä.


Stressin vanhentava voima mielessäni kaikuen olen viime viikkojen ajan tehnyt lähempää tuttavuutta Flawless Future -linjan tuotteiden kanssa, joiden kohderyhmään kuulun ilmiselvästi. Päivävoiteessa parasta on ollut se, että se tekee ihosta välittömästi heleämmän sisältämiensä soft focus -pigmenttien ja mica-kiilteen ansiosta. Tässä on siis erittäin hyvä ihon "herätysvoide" aamuun. Päivävoide sisältää kattavan SK30 aurinkosuojan sekä UVA- ja UVB-suojat. Flawless Future Powered by Creamide -silmänympärysgeeli on myös hyvä aamuherättäjä, sillä se viilentää ja raikastaa silmänympärysihoa heti. Tuubin kapeasta kärjestä on helppo annostella tuotetta. Tämä on yksi harvoista geelimäisistä silmänympärystuotteista, joista olen tykännyt. Yleensä testaamani geelimäiset silmänympärysvoiteet eivät ole onnistuneet häivyttämään tummuutta, mutta tämä geeli heijastaa valoa ja kirkastaa silmänalusia jo levityshetkellä. Eikä muuten ole liian kevyt meikin allakaan, vaikka sitä alkuun epäilin. 


Löydöistä paras on kuitenkin ollut sarjan yövoide. Sen kertoo tällä hetkellä myös purkin sisältö, sillä olen käyttänyt voidetta niin ahkeraan, että puoliväli on jo ylitetty. Se, mihin voiteessa ensimmäisenä ihastuin, oli tuoksu. Ihmettelin sen rauhoittavaa vaikutusta jo ensimmäisenä iltana. En oikein saanut "kiinni" tuoksusta, mutta huomasin sen, miten tyynnyttävä vaikutus sillä oli. Perehtyessäni voiteen ominaisuuksiin enemmän, sain kuitenkin tietää, että voide sisältää erityisen tuoksuteknologian, joka tyynnyttää aistit ja saa olon rentoutuneeksi. Haistan tässä ainutlaatuisessa tuoksussa hieman laventelia, mutta siinä on jotain muutakin. Pelkkä laventeli ei nimittäin saisi minua näin koukuttuneeksi. Tuoksu on pehmeä, sensuelli ja makea, mutta samaan aikaan siinä on jotain pientä mausteisuutta. Täydellinen tuoksu leijailemaan ilmassa, kun pistää pään tyynyyn ja alkaa nukkumaan. Kutsunkin tätä stressinlievitysvoiteeksi! Tuoksun lisäksi se saa myös ihon heräämään levänneenä ja valovoimaisempana. 


Elizabeth Arden Flawless Future -linjan tuotteet:

Silmänympärysgeeli on silmälääkärin testaama ja sopii myös herkälle iholle sekä piilolinssien käyttäjille.


Kärsittekö te koskaan stressistä? Onko kokemuksia Elizabeth Ardenin ihonhoitotuotteista?
*Tuotteet lehdistönäytteitä. Sis. mainoslinkkejä.

11 kommenttia:

 1. Stressi on auringon ohella kyllä ihon suurin vihollinen, itsekin yritän mahdollisimman paljon säästyä siltä, mutta toivottavasti ihonhoito sitten hoitaa sen osuuden, mihin ei itse pysty! Ihanaa nähdä Ardenin tuotteita, tykkään itse monista, mutta harvemmin näkee kirjoiteltavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, että aurinkoa vastaan on helpompi taistella kuin stressiä ;) Mutta no, mäkin yritän vähän ihonhoidolla paikata stressin aiheuttamia vaurioita! Paras keino olisi silti vaan ottaa rennosti, mutta aina se ei vaan ole niin helppoa :D Ehkä tässä pikkuhiljaa harjoitellessa alkaa omaksua stressittömämmän elämäntavan. Raportoin kyllä blogissa edistymisestä, haha!

   PS. Kiva, että tykkäsit lukea Elizabeth Ardenin tuotteista! :)

   Poista
 2. Yövoide kuulostaa todella hyvältä, myyty 1kpl Jonnalle. Itse tykkään tuosta silmänympärysvoiteesta, se tuo kivasti hehkua ja kosteuttaa, käytän sitä meikin alle, illalla sitten jotain paksumpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yövoide on kyllä hyvä! Jo pelkkä tuoksu rentouttaa ja tottakai olokin on rennompi, kun iho näyttää levänneeltä aamuisin :D Uskon, että tykkäisit tuosta voiteesta.

   Poista
 3. Hui kamala, nyt lopetan stressaamiset tähän, etten vanhene aivan mummoksi:D Mutta toki kaikki vaikuttaa ihoon ja stressi varmasti eniten. Uskon se myös edesauttavan sairauksien puhkeamista. Toiset vaan ovat stressaavia ihmisia ja siitä on hankalaa päästä eroon!
  Mutta tuotteet kuulostavat mielenkiintoiselta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa stressivivun voisikin vain "naps" kääntää pois päältä! :D Samaa mieltä kanssasi myös siitä, että stressi aiheuttaa myös paljon "turhia" sairauksia, jotka stressaamattomuudella olisi voinut ehkäistä. Kun rentoutuu säännöllisesti ja on stressaamatta turhista, pysyy varmasti nuorekkaampana ja terveempänä - tai ainakin elämä on mukavampaa ;)

   Poista
 4. Stressi, kyllä vain, tuttu vieras täälläkin! Mä olen onneksi saanut opittua tietyn suhtautumisen, enkä ehkä enää stressaa niin paljon kuin esim. viisi, neljä vuotta sitten.

  Mutta kuulostavatpa tuotteet ihanilta! En ole vielä kokeillut mitään voiteita Ellulta, mutta esim. puhdistusöljy on aivan ihana ^_^ Ja se sävyttävä, suojakertoimellinen huulirasva on kans <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa, etten ole ainoa! :D Mulla kyllä aivan sama juttu, etten enää stressaa yhtä paljon kuin joskus vuosia sitten. Ehkä tätä menoa olen seuraavan viiden vuoden aikana täysin stressitön. Sitä tavoitellessa ;)

   Poista
 5. Varmaan sopisi omallekin nuupahtaneelle iholle. Ei kokemusta Ardenin voiteista lainkaan, meikeistä kylläkin. Niin kauniit kuvat! Aurinkoa viikonloppuun Miuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiuska! Nämä oli mullekin ensimmäiset Ardenin voiteet ja ihan positiivisia yllätyksiä. Varsinkin tuo yövoide on ollut älyttömän ihana iltaisin :)

   Poista
 6. Mulla on krooninen stressi. Se tekee pahaa kyllä kokonaisvaltaisesti ihmiselle. Harmi, ettei kaikkeen voi itse vaikuttaa. Mielenkiinnolla ootan sun postausta stressin vaikutuksista kehoon. En oo ite kauheana perehtyny aiheeseen muuten, kuin lukemalla Stressitohtori-blogia jonkin verran.

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!