Vuodenaikojen vaihtuminen näkyy minulla tuoksuvalintojen lisäksi selvimmin kynsillä. Keväisin huomaan aina tarttuvani värikkäämpiin lakkapulloihin. Esimerkiksi keltaisilla tai oransseilla lakoilla ei ole mitään mahdollisuutta päästä kynsilleni talvella, mutta keväällä innostun väreistä. Rakastan pinkkejä, koralleja ja persikkaisia sävyjä. Arvata saattaa, että Mavalan tämän kevään kokoelma on ollut kovasti mieleeni.

Mavalan minilakat ovat sen verran pysyviä, että olen päästänyt ne lakkasuosikkieni TOP-kolmoseen, jossa seuraa niille pitävät Essie ja Lumene. Pysyvyyden lisäksi lakoissa on minulle tärkeää myös niiden hyvä levittyvyys, sillä haluan lakkauksen sujuvan helposti ja nopeasti. Joskus käytin tuhottoman paljon aikaa kynsien lakkaamiseen, mutta nykyään haluan päästä mahdollisimman helpolla. Ja se tarkoittaa sitä, että lakan täytyy myös kuivua nopeasti ja pysyä kynsillä pitkään. Mavala ei petä, vaan täyttää vaatimukset. Mukavaa myös on, että Mavalalta ilmestyy vuodessa useampia kokoelmia, jolloin pääsee aina kokeilemaan uusia sävyjä vuodenaikojen mukaan. Kevään Garden Party -kokoelmassa nautitaan heleistä ja kukkaisista pastellisävyistä, jotka antavat kynsille tyylikkään yleisilmeen ja raikkautta.Väripaletti on pinkin ja roosan voittoinen, mutta vaikka pinkki kuuluukin keväisin varmoihin valintoihin, minä olen tänä keväänä ollut enemmän korallisten ja persikkaisten sävyjen pauloissa. Se on näkynyt poskillani, huulissa ja myös kynsissä. Mavalan raikas korallin sävyinen Freesia 274 onkin yksi tämän lakkaperheen suosikeistani. Porukan yllättäjäsävy on kuitenkin ollut valloittavan viileä violetti eli Iris 276, johon olen ollut todella tykästynyt etenkin hilelakkojen kaverina. Kuvassa nimetöntä koristaa Lumenen 59 Valon Säteet. Onneksi keväästä voi nauttia jo ulkonakin eikä vain kynsillä!

Mavalan minilakkojen suositushinta on 5,20 euroa. Garden Party -lakkakokoelma on myynnissä vielä toukokuun ajan, joten jos mielii näitä ihanuuksia itselleen, vielä ehtii hakea omansa.

Mitäs mieltä olette Mavalasta? Valitsetteko lakkasävyt vuodenaikojen mukaan vai miten milloinkin?
*Lakat lehdistönäytteitä.

18 kommenttia:

 1. Mavalaa käytin jo koulussa eli on todella tuttu sarja. Ihanat sävyt lakoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään! Pinkit menee aina keväisin, mutta olin kyllä yllättynyt, että tuo violetti nousi mun suosikiksi :)

   Poista
 2. Tykkään ja toimii mulla. On kyllä niin kaunis ja keväinen kokoelma, jetsulleen tähän hetkeen ja niin kauniit kuvat. <3 Aurinkoista viikkoa Mia <3

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Nämä on kyllä juuri sellaisia kevään hempeilysävyjä ;)

   Poista
 4. Kyllä on niin keväistä lakkaa <3 kyllähän niitä koittaa käyttää vuodenaikojen mukaan, ihan siksi että kaikkia tulisi käyteltyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä sai ihan hyvän varaslähdön kevääseen, kun sää oli vielä liian "syksyinen" :D

   Poista
 5. Mavalan lakat ovat taattua laatua ja uudet sävyt ovat niin kauniita.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taattua laatua, nimenomaan :) Ei näistä välttämättä hinnan perusteella uskoisi, että ovat näin laatukamaa, mutta mulla ainakin pysyvät ja levittyvät kuin unelma.

   Aurinkoista viikonloppua, Outi!

   Poista
 6. Oi miten kauniita sävyjä<3 Mä en pysty töideni takia pahemmin kynsiäni lakkaamaan, mutta jos pystyisin niin ainakin pari noista lähtis kyllä välittömästi kaupasta mukaan :) Mavalan lakoista oon muutenkin pitänyt todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on harmi, jos ei voi töiden takia niin ahkeraan kynsiä lakkailla, vaikka mieli tekisi. Mutta jospa sä lomilla lakkailet senkin edestä? :) Mulla onneksi pluspuolena työni puolesta se, että kynsien "pitää" olla huolitellut. Samoin olemuksen. Tai voihan sen miinukseksikin laskea, kun täytyy olla huoliteltu :D Mutta mulle se on ihan kivaa plussaa, varsinkin nyt, kun on löytynyt hyvät lakat, joilla se lakkailu ei ole yhtä ärräpäätä, haha.

   Poista
 7. Ihania noi kukkien nimet lakoilla! <3

  VastaaPoista
 8. Iris on ihana! <3 Just jotenkin tuollainen violetti inspiroi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Muakin on hiljattain alkaneet taas violetit inspiroimaan, niinkuin näkyy :D

   Poista
 9. Mavalan lakat on kyllä hyviä. Värit tässä kokoelmassa ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin tykkäät! Näissä kyllä sävyt nappaa, samoin laatu :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!